V Mariboru je v nedeljo že četrto leto zapovrstjo zaživel koruzni labirint, ki ga je doslej - a vsako leto v drugačni obliki - raziskovalo okoli 10.000 radovednežev.

Minuli konec tedna je svoja 'vrata' ponovno odprl največji tematski park v Sloveniji in tem delu Evrope. A letos ga ne bomo obiskovali le v štajerski prestolnici - tokrat ga je društvo Labirint zasnovalo na dveh lokacijah, in sicer boste lahko obiskali štiri in pet hektarjev velika koruzna labirinta, različnih oblik, z različnimi, novimi nalogami.

Prvi, tradicionalno ostaja v štajerski prestolnici, drugi pa stoji v občini Mengeš.

Tako je videti labirint v Mariboru.

Koruzni labirint je več kot samo izgubljanje po koruznem polju

V društvu Labirint skrbijo za promocijo kvalitetnega preživljanja prostega časa. Doživljajski park oziroma labirint v koruznem polju ponuja prav to - možnost za kvalitetno preživljanje prostega časa za stare in mlade, za družine, prijatelje in za vse, ki želijo svoj prosti čas preživeti drugače.

Ideja o koruznem labirintu ni nova, že leta obstajajo v Združenih državah Amerike in Nemčiji, manjši so bili tudi že v Sloveniji.

»Mi smo si zadali ponuditi več kot samo izgubljanje po koruznem polju, zadali smo si ponuditi alternativo preživljanju prostega časa v nakupovalnih središčih in za računalniki. Moramo reči, da smo si zadali zahtevno nalogo. Ampak prva izvedba Labirinta Maribor v letu 2018 nam je potrdila, da je prav, kar počnemo in nam dala dodaten zagon, da pomagamo, da se letos izgubi in spet najde še večje število ljudi,« pravijo v društvu in namignejo, da se je včasih potrebno izgubiti, da bi našli pravo pot.

Tako pa v občini Mengeš.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Bebasto (nepreverjen)

Bebasto, isto kak vasi naslovi prispevkov.

realnoo (nepreverjen)

LANI BIL IN RAZOCARAN, NIC POSEBNEGA...

Debeli fuknjenec (nepreverjen)

Ja bil si tij v umo bolnici zdaj pa tablete sujneš.

In reply to by realnoo (nepreverjen)

Starejše novice