V javnosti se vnovič pojavljajo vprašanja o varnosti cepiv proti koronavirusu.

Ker se v zadnjem času v javnosti vnovič pojavljajo stališča, da gre pri cepivih proti covid-19 za eksperimentalna cepiva, Zdravniška zbornica Slovenije javnost ponovno seznanja z že objavljenimi stališči Javne agencije za zdravila in medicinske pripomočke, da takšne trditve ne držijo.

Zdravniška zbornica Slovenije je namreč že v aprilu in maju s strani več vlagateljev prejela vprašanja v zvezi s tem. Odbor za pravno-etična vprašanja pri ZZS, ki je obravnaval te vloge, je zato regulatorja Javno agencija za zdravila in medicinske pripomočke zaprosil za odgovor na vprašanje: ali imajo cepiva proti COVID 19 status eksperimentalnih zdravil in pridobil stališče, po katerem nobeno od v Sloveniji registriranih cepiv proti bolezni COVID 19 ni eksperimentalno zdravilo

Cepiva so podležena strogemu nadzoru

Pospešen dostop do nujno potrebnih zdravil ali cepiv je omogočen takoj, ko so na voljo dovoljšnji podatki, ki dokazujejo korist tega zdravila ali cepiva. Poleg tega pa so za vsa zdravila in cepiva vzpostavljeni strogi zaščitni ukrepi in nadzor glede varnosti za populacijo. 

To pomeni, da so cepiva proti covid-19, ki so trenutno v uporabi, pridobila dovoljenje za redno uporabo, ki velja za eno leto in se lahko obnovi, v kolikor bo imetnik dovoljenja za promet izpolnil obveznosti v predpisanih rokih.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Wtkhgfbh (nepreverjen)

Seveda ka so nej,zaka so jih pa tak 'hitro iznajšli? Lidje več nemamo vere v vas.

Rotschildd (nepreverjen)

Kdo daje plačo udravniški zbrnici,Mrš izdajalci!!!!!!!

In reply to by Wtkhgfbh (nepreverjen)

Nikon (nepreverjen)

Če boš kdaj prišlo na urgenco v bolnico jih prosi naj ti pomagajo tak za enih 5 lejt, nej včasek...

In reply to by Wtkhgfbh (nepreverjen)

bandit bandit (nepreverjen)

Za 10.000€ koronskoga dodatka na mesec bi ges tudi tak gučo + še kakšno podmazanje s strani farmacevtske industrije.

NATEG (nepreverjen)

Nej sploj nej.... Sestavine pa poslovna skrivnost... Pa san odgovarjaš, da te pičijo s to gensko terapijo, nej cepivon... So kda posilavale tak s cepivon, talali kuče, avtoje, žrebanja, že tu van more klikniti pa se vužgati vse rdeče lučke! Banda pokvarjena!

Nikon (nepreverjen)

Sestavine? Pa tij še sestavine aspirina ne bi skonto, nej pa toga...

In reply to by NATEG (nepreverjen)

Pcthaha (nepreverjen)

Haha zdravniska zbornica na čellu katere je ženšče ki se je x krat.zlagalo ljudem v faco ... hahaaaa vi samo mejte svoje zvarke 😝

Starejše novice