Zaradi suše, ki traja že dlje časa, je presahnil potok Ledava, medtem pa ponekod redno zalivajo zelenice. Možne tudi redukcije porabe vode.

Če so oči javnosti pred dobrim mesecem dni bile uprte v deročo Muro, ki je prestopila svoje bregove, lahko danes v strugi potoka Ledava nemočno opazujemo povsem drugačen prizor. Zaradi dolgotrajne suše je Ledava ponekod presahnila, njen pretok pa je zaustavljen. Ribiči iz Ribiške družine Murska Sobota so tako danes že reševali ribe, ki so preživele ter ostale ujete v preostali vodi.

Ponekod suše ne občutijo
Povsem drugačen občutek prizor pa lahko večkrat dnevno spremljajo Sobočanci, ki živijo ob Osnovni šoli I ali pa se tam mimo sprehajajo. Zdi se, da zelenica na šolskem stadionu suše ne občuti. To je delno tudi res, saj z namakalnim sistemom večkrat dnevno zalivajo travo, na kar nas je opozorila bralka. Z rednim zalivanjem zelenico na šolskem igrišču tako ohranjajo v odličnem stanju, kar si lahko ogledate tudi v spodnjem video posnetku.

Ob razsipništvu grozijo redukcije
Komunala Murska Sobota je sicer že v začetku meseca aprila izdala ukrepe za racionalizacijo porabe vode, med katerimi je tudi prepoved individualnega pranja avtomobilov, polnjenja individualnih bazenov ter prepoved zalivanja zelenic. Konec meseca junija so ponovno izdali opozorilo ter poziv k racionalni porabi vode, saj so ugotovili, da porabniki izdanega opozorila ne upoštevajo, saj je poraba vode enaka kot sicer. V junijskem opozorilu so zapisali tudi, da bo v primeru neracionalne rabe ter nadaljne suše potrebno uvesti prisilne omejitve porabe oziroma redukcije.

Vročinski val še ne bo popustil, grozijo požari, možna tudi neurja
Vročina, kot kaže, tudi v prihodnjih dneh še ne bo popustila. Jutri si v severni, osrednji in vzhodni Sloveniji lahko obetamo vročinske nevihte, v severovzhodnem delu pa tudi močnejše nevihte. Meteorologi napovedujejo, da bo vroče še vsaj do sobote, v nedeljo pa lahko pričakujemo ohladitev ter padavine. Hkrati velja omeniti tudi veliko nevarnost požarov v naravi. Samo danes so pomurski gasilci morali posredovati vsaj trikrat. Zjutraj je zagorelo v Cvenu, kjer so se vnele bale sena, nato v Kamovcih pri Lendavi, kjer je zagorela kuhinjska napa, okoli druge ure popoldne pa je zagorelo pri železniški progi v Šalovcih. Tam je požar uničil okrog 280 kvadratnih metrov podrasti.

S spleta

Komentarji (62)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
DobraVolja

Najbolj razsipna z vodo je prav Komunala. V kopališču, ki ga opravlja, zastareli kotlički v sanitarijah izpuščajo ogromne količine vode, a se Komunala za to ne zmeni, čeprav so prejeli že več opozoril o tem. Kakšne količine vode se s tem izgubijo, si lahko samo predstavljamo ...
Prišel bo dan, ko bo okoljski kriminal kazniv.

tzizek

Ne ven če so nas nej v osnovni šouli fčilij ka je ledava reka ... ali se motin? :)

tzizek

nej glij preveč zanesljivi vir ali vseeno: http://sl.wikipedia.org/wiki/Ledava

dupont

poleg černelavcov je malo naselje manjšine. saj znate, kero. ite mimo fuzbalskoga igrišča. od gojdne do večera se polejvle fuzbalsko igrišče

slovan

Pa nemreš na peski špilati fuzbala.

1411

dupont, se strinjam, najbole zelena trava v okolice je prav na pušče...

ugurka

žalostno :,,(

BB

Znan ka je off topic ali vseeno: zdaj bi lejko bar spucali strugo nenaravnih stvari/odpadkov ;)

Vipko
Truplo

Zdaj je res edinstvena priložnost, da se popolnoma očisti struga reke Ledave... Vendar, ta priložnost je samo še dva, tri dni...

Vipko
Truplo

Glede Ledave nekako tudi manjka podatek za koliko časa lahko akumulacijsko jezero Krašči spušča vodo po strugi in tako obrdži življenje v njej... Tako na pamet: zakaj se jezero januarja, februarja... aprila ne nepolni vedno do polnega, če so možnosti?

ponosen_prekmurec

Ge san bil na Primorskon in lejko pravin, ka je tan 10-krat hujše kak prinas. Prinas je še vsaj trava zelena, tan pa je že cejla v posušena

Boltzmanovakonstanta

Za to "danost" pa se lahko zahvalite Neandertalskim agrarnim komunističnim svetovalcem in "strokovnjakom" iz 70' let prejšnjega stoletja, keri so vzpodbujali regulacije reke Mure in uničevanju močvirjij oz. mokrišč ter da ne pozabimo - temeljito škropljenje!. S tem so ogrozili ne samo svojo prihodnost. Na rob preživetja so spravili številne živalske in rastlinske vrste. Prekmurcom enostavno "visi dol", boli vas vse fkup kurac, če de vrag zel celo prekmurje. Glavno ka te meli zeleno pa "fajno travico" pa puni bazen. Vsakši drujge že seveda vleče na čorno vodo iz podtalnice, štera je sakšo leto nižje... Se spominjam podobnoga primera na Malti, kda so "lidje" metali odpadke skozi okno na cesto, samo ka nebi "sami sebi smradili".

do prdele

tau ka si pravo/ila glede na čorno vlečenja vode iz podtalnice, jaz mislin ka je zaradi toga nej glij kaj nižja podtalnica. pomoje je šeboljše če se potegne podtalnica na površje, ker če rabimo vodo v keroj nej trbej meti klora, zakoj bi nücali vodo iz vodovoda.

Dary

ja Boltzmanovakonstanta, seveda... vedno so bili krive za vso sranje ka se je zgodilo in de se komunisti. neven zakoj mate ene lidje takšen kompleks prote komunistan. kak bi še vedno v vlade bili ali nekaj. a janša pa zaj kaj bokše dela za državo? hujše je od vseh komunistov skup!

Vipko
Truplo

Dary, razne melioracije in druge "pogruntovščine" so se pojavile v prejšnjem režimu res nekje v poznih 60. in začetku 70. letih prejšnjega stoletja. Takrat je bil Janša kot prvo star 10, 12 let in kot drugo je vladala samo ena stranka: Komunistična partija.

Hoteli to ali ne, naše okolje so v veliki meri uničili takratni vladarji, to pa so bili res nedvomno komunisti. Vsaj tu ni dileme valjda?

banjo

@tzizek če so te v šoli včili ka je ledava reka, si že "demokračno" dete, ledava je cejli predsocializem in cejli socializem preživejla kak potok

Vipko
tinka78

Te prepovedi se očitno res nihče ne drži. Sprehodite se malo v soboto po mestu, predvsem po ulicah s hišami, pa boste videli koliko jih pere avto in koliko bazenov je napolnjenih. Zalivanje vsakega šolskega ali vaškega fuzbalskega igrišča pa je še toliko bolj obsojanja vredno. Naj pošljejo mestne redarje ali inšpektorje, če jih imajo, na teren, pa se bo občinski proračun malo napolnil.

Drugače pa se tudi jaz spomnim, da smo Ledavi vedno govorili potok.

picek

ka se malo doteknen vseh tem.
Prvo kot prvo je bilo življenje veliko lepše v času Jugoslavije. Nišče se neje buno kradnile pa so samo določeni lidgej. Gnes den sakši kere pride na oblast šče kradnite, kak nebi če pa kda je mladi vidi ka je ta IN.

Kak drugo bi trbelo brez opozoril narediti rdukcijo po celi Sloveniji ka bi si človek zapomno za drugo leto.

Vsi pa se držimo načela: Šparaj kda nemaš, troši kda maš.

Dary

truplo pa ka ma veze kelko je bil janša star da je bila komunistična partija na vlade? je san gučal ka je zaj trenutna, janševa vlada dosta hujša od partije. samo pogledne kama janša z njegovo politiko vodi državo. v propad. samo ene lidje še izda slejpo vrvlejo v njegove pravljice in za njin skačejo kak ene slejpe ovčke. gnes den nišče nema garanterane socialne varnoste kak negda. negda si bil lejko brez skrbi. znal se ka boš po šolanje dobo delo, plačane boš dobro, pa še nej trbelo se ti je bojate za penzijo. ka pa zaj? nite je nej vredno gučate naprej...

Vipko
Truplo

Dary... ne vem, kam bi te dal: med slepe, nepismene ali še kam!

Tu govorimo oz. smo govorili, kako so oblastniki pred 40 in več leti uničili naravo s tistimi posegi oz. melioracijami. Ker si se oglasil z branjenjem komunistov sem ti samo odgovoril, da je bil takrat Janša (pa tudi jaz, saj sva oba isti letnik) še otrok in da ni mogel biti kriv za nastalo situacijo danes. Še enkrat... da boš razumel, kajti nekaterim je potrebno določene zadeve ponavljati, dvakrat, trikrat... nekatere z lato po glavi, da si kaj zapomni: v letih 1960 in dalje... so takratne oblasti s tistimi melioracijami in še čim dosti pripomogle, da več ni toliko oz. sploh ne mokrišč, da reke in potoki še lepše in fino odtekajo, vemo kam... Kaj ima sedanja vlada s tem mi ni jasno, prejšnja Pahorjeva pa le toliko, da tudi spadajo med komunjarje. Ti je kaj bolj jasno?

Swan

truplo ne pametuj. Sploh veš za kaj so se delale melioracije? Tistega časa je to za kmetijstvo imelo neprimerno večji učinek kot jo zdaj ima v negativnem smislu suša ki se pač pojavlja na vsakih nekaj let. Ti vremenski pojavi niso nič posebnega. V naravi ima vse svoj namen. In mi vase zagledani ljudje ki mislimo, da smo vsemogočni mislimo, da s svojimi dejanji vplivamo na potek naravnega procesa. Zemlja obstaja par milijard let. obstajala in se regenerala pred nami in se bo tudi ko nas več ne bo oz. bomo odšli drugam. Tudi človeška populacija je že preživela malce bolj težke čase kot so te nekaj mesečne suše.

Vipko
Truplo

Swan... melioracije so naredile tekom let veliko škode. Tisti čas, ko so to izvajali, je pač moralo biti, kakor je povedala oblast: odpeljati kakšno vodo s travnikov, gozdov... da je bilo vse suho in da se je za socialistično populacijo pripravilo vse, da se je želo in pospravljalo pridelke, vse pa je bilo prikazano kot velika zmaga kmečkega in delavskega razreda. To tako malo za šalo, malo za hec... bilo pa je res!

Swan, nič ne pametujem, ker to ne pišem iz svoje glave, saj za te zadeve nisem strokovnjak. Daleč od tega... pišem pa zadeve, na katere okoljevarstveni strokovnjaki opozarjajo že leta. In ta opozorila so tudi v to smer, da vode nočemo ali ne vemo zadržati in so zaradi tega suše še večje. Najprej smo vse prekopali in izsuševali, sedaj bi hoteli ali nehoteli zadeve postavljati v prvotno stanje. Težko bo... ampak dežja je čedalje manj, ozračje se segreva in voda, kadar je bo morala biti bogastvo... in bomo morali tako tudi z njo ravnati.

Swan

dežja je letos malo. Malo poglej prejšnja leta koliko poplav je bilo. Kaj misliš da je nekdo pipo pozabil zapreti? Vode bi se dalo zadržati in s tem dobite še kaj štroma, ali ne spet so na delu "okoljevarstveniki". Malo me spominjajo na stari rek: htela bi se j...ti ali neču da mi uđe.
Kaj se pa tiče tvoje preganjavice iz prejšnje države. Nekoč je to bila zmaga kmečkega razreda , sedaj se temu pravi dober pridelek. Rezultat pa je isti ne glede na tvoje slabe spomine. Sicer pa v prejšnjem sistemu ni bilo mogoče voziti koruze iz Madžarske ali pšenice iz Rusije ker je oni enostavno niso dali. Tako se je pač v tistem trenutku skrbelo za to da bo večji pridelek.

Dary

truplo ti pa maš rejsan komplekse s komuniste kerih več nega na oblasti 20 let! ne zeme tou kak žalitve ali kaj, samo obnašaš se kak tipični desničar. glej, melioracija površin je bila tistoga časa potrebna, zarade toga ka je prebivalstvo naraščalo in tak so nucale več pridelovalneh površin. pa če se ne spomneš je tude sama ledava negda fejst rada poplavlala zato je bila regulacija same ledave izredno nujna.

Vipko
Truplo

Dary, komuniste v povezavi z melioracijami omenjam samo zato, ker so bili pač takrat na oblasti... ostalo pustimo, čeprav naivno misliš, da komunistov ni več 20 let na oblasti... Verjetno ta leta spiš, pa naj ti bo.

Kot sem napisal, okoljevarstveniki in razni strokovnjaki ocenjujejo melioracije kot napako. Jaz o tem ne morem soditi, lahko se samo strinjam, ali pa ne. Moje mnenje je, da so bile melioracije napaka in nič drugega.

Poglej, niso regulirali samo Ledave, pa Mure... ampak prekopali marsikateri travnik, pa izravnavali manjše potoke in še kaj... Podtalnico so s tem tudi znižali, bi rekel. In sedaj imamo še slabše stanje, kakor bi ga mogoče imeli.

Kje so rešitve? To je spet vprašanje za stroko, zame sigurno ne. Ajd, fajn bodite!

Dary

če ti praviš ka je bil pahor komunist, te je tuj lejko praven ka je janša fašist. če je za tebe avtomatsko vse ka je lejvo od sredine komunistično, te more bite po tvoje logike tuj vse ka je desno fašistično...

če nebe toga izvedle, bi se še zaj kopale v močvare, ledava pa bi še dele veselo poplavlal soboto pa drujga naselja okole. kak pravijo, sakša stvar ma svojo dobro plat pa slabo plat.

Vipko
Truplo

Kolikor jaz vem, obstaja okoli Sobote razbremenilni kanal... tako, da bi Ledava od njegove izgradnje naprej zelo, zelo težko poplavljala mesto?

Pahor, Rop, Drnovšek, Kučan, Türk in podobna svojat so definitivno komunjariji... Janša pa je demokrat! Vsaj to je jasno!

Dary

gda so pa te razbremenilne kanal zazidale? v čase, da je vladal hudo zatiralni totalitaristični sistem, kere je sejal zlo daleč naokole, zaviral razvoj gospodarstva in nej dopuščal kanček svobode. joj so tou bile hude čase, bojate si se mogel za službo pa še hkrate za svoje lastno življenje. fala boge ka je prišo JJ s svojen mečon resnice in pravičnoste s keren je z enen zamahon uničil vso zlo imenovano socializem. samo te močen zamah je vseeno nej bil zadosta. tou zlo se je močno zasidralo v pahora, ropa, drnovška, kučana in türka, samo fala bouge ka mamo tu JJ, demokrata od demokratov, ki bo obračunal še z zadnjime komuniste, kere so seveda krijve za izsušitev ledave in krizo v naše države, ter našo libleno državico popljal v nebesa!

Dary

neven kak še ene lidje lejko mate JJ za nekšnoga rešitlja države? neven kak njeme še lejko vrvrlete? ne videte kakšen hinavec je te človek? ne videte kama ide država pod njegovo oblastjo?

ok, zadosta je... bokše ka se vrnemo nazaj na temo. ka se s tejme debatame nikole ne prijde do konca.

Vipko
Truplo

Dary, ti si še eden gluplji od najglupljeg ovde! Pa kaj, če Janez Janša ni rešitelj... on je samo EDEN v Demokratski stranki.

Vsi "tvoji" pa so bili definitivno rešitelji od 1941, kaj so počeli do 1945 in po vojni se malo več, čedalje več pa. Kaj so počeli kot rešitelji ljudstva od 1945 do 1990 tudi vemo, da pa praktično niso izpustili nikoli za dlje časa oblast iz rok od 1990 do 2012 (februar) pa ve vsak vrapček na strehi.

Mimogrede, jaz sem službo izgubil za časa tvojih "rešiteljev"... ti so tudi vodili in nadzorovali to banko, katera nas bo pokopala... in to tako, da bomo scali kri... pa ne glede na to, katera vlada bo naslednjih pet, šest, sedem let vladala!!!

Se pa strinjam, tema je druga, pa tudi KOMUNISTE NISEM PRVI JAZ OMENIL! Naj jih že enkrat strela zadene, da bo mir!

Dary

zaj mi pa povej zakoj sn je glupe? zato ka prote janše gučin? janša pa demokrat. to sta dva ralična pojma.

viš takšne lidje mi idejo na jetra kak ti, ka nemajo nikšnoga spošovanja do pretekloste pa do svojeh dedov kere so se bojevale prote naci-fašistični okupacije. ka bi rade kar izbrisale tisto preteklost. no te mi pa povej što so bili rešitelje v tiston čase, domobrance?

glej, je vsaj priznan ja, po vojne so tuj napravile nekaj napak, smao če gledaš tak realno, kera stran je bila sploj poplnoma pravična? tuj zaveznike so delale zločine kere so seveda zamolčale ali pa jih ščejo izbrisate.

te je bil že redno dober razlog ka si jo zgubo ali pa si jo zgubo v osendesetaj, da je že tak šlo navzdol.

pa tak bi zaj tuj moglo bite, banke bi mogle bite po državo, ka nebe takšnoga sranja delale kak zaj. aja pa negda, da so bile banke pod državo so vsaj nej bile tak parovne s tejme obrestme kak zaj.

seveda ka si jih prvi omeno, malo pogledne nazaj.

Vipko
Truplo

Glup si zato, ker v vsaki potezi vlade, v vsaki zadevi, katera je bila sprejeta sedaj ali prej... vidiš Janšo. Kot kakšen paranoični komunjar, kateri v pomraku vsalega plešca zamenja za Janšo.

No, moram se opravičiti, velikorat mi prsti delajo hitreje od možganov in potem pišem tudi žaljivke, kar pa ni v redu. Kot da jaz ne bi bil brez t. i. cvetk? Probal se bom v bodoče temu čimbolj izogibati, da ne bo stalno kreganje.

Prvi je komuniste v tej temi omenil "Boltzmanovakonstanta"! Lahko se pogleda, ni tako težko, ane?

Vse ostalo je za debato... samo, da vmes zadeve ne bodo tako enostavne za razlago, kakor si napisal. Predvsem se malo zamisli tudi na tvojo ugovovitvijo o spoštovanju preteklosti. Ja, to verjetno ne boš sprejel, tam je marsikaj tudi kaj takega, česar se lahko sramujemo. In mislm na borčevsko stran, na strani takratnih t. i. revolucionarjev. V tem itak tiči ves "keč" oz. dejstvo, kakor se temu pravi. V tem je celi prepir med "vašimi" in "našimi". In tako bla, bla, bla...

Debata bi bila bolja ob pivu. Edino je problem v tem, da ne vem, kdo si.

Dary

če je zaj povzamen tvoje besede, pa neščen nikoga tu žalite, si glupe tude ti. zato ka za sako slabo zadevo, kera je bila sprejeta do zdaj obtožuvleš pahora aka komuniste. lejko poven ka si te ti nasprotno od mene, samo rajše mo se zadržal tu. glej je san nej slejpe komujnar kak si me opredelo ti san. saka vlada kera je prišla na oblast si je zamazala roke, tu nega dvoma. lejve ali desne. pahor ali janša. stalin ali hitler. politika je zamazana reč in što vstope v politiko de si prej ko slej zamazal roke.
brezveze braneš JJ zato ka je splošno znano ka je hinavec in velke egoist kere gleda samo na sebe državo pa rivle v čim večje propad iz keroga več nede izhoda. pa še kak to nebe bilo zadosta šče ukinote socialno državo pa vse na horuk privatizerate!

no vače pa se opravičuvlen ka san tebe obtožo glede prve omembe komunistov, najhujših bitij, kera so živela na obličje zemlje! taka vzemen moje besede nazaj in jih "vržen" na "Boltzmanovakonstanta".

se strinjan ka bi debata bila bole zanimiva ob mrzlon pive, samo iste problem man kak ti - ne ven što se skrivle za tvojen profilon.

Vipko
Truplo

Ej... za melioracije nisem obtožil Pahorja, ampak tedanjo vladajočo kliko... Če si dovolj star boš vedel, da takrat ni mogel biti na malo višjem položaju nihče, kateri ni bil član komunistične partije. Torej so razne politike, tudi take v zvezi z vodo, usmerjali komunisti. To je pač jasno... ne vem, čemu je treba to toliko pisati.

O Janši toliko: že pred dnevi sem enega forumana poprosil, naj mi našteje nekaj primerov za neko zadevo, katero je obtoževal Janšo. In od takrat se več ne oglasi, ker se zaveda, da se je zaletel tristo na uro. tudi tebe vprašam oz. bi rad, da podaš argumente, primere, kje je Janša hinavec, egoist, kje riva državo tja, kamor praviš? Mogoče preveč bereš Mladino ali kaj podobnega in samo ponavljaš? To o socialni državi je lahko res, lahko pa tudi ne... s kakšnimi očmi pač gledamo in predvsem, kako misli določena politika reševati naše dolge... in ti niso majhni. V njih pa nas je pahnil Pahor... pa ni tako daleč, da tega ne bi vedel?

Kdo sem jaz...? Ne bi o imenih, ker tudi druge za imena ravno ne sprašujem. Sem pa na veliko slikah v fotogaleriji Bilo je v Ameriki 2008! Na tisti skupni v Oceansideju, katero sem pred kratkim ponovno komentiral sem v oranžni majici in mislim da imam tudi klobuk na glavi!

Vipko
Truplo

... no na fotografiji iz te galerije, kjer sem skupaj z Andrejem Petrovičem sem še bolj viden... Fotografija ima oznako "2008 0623 156"... tako da lahko vidiš, da se ne skrivam za nickom kakor velika večina ostalih tule... in potem je lahko sračkati po nekom, ko ne veš, koga imaš na drugi strani.

Sicer pa se je Shakespeare vprašal: Biti, ali ne biti! Jaz bi vprašal: Bo, ali ne bo? Dežja namreč!

BuLsHiT

san ti ges ze pred kaksni kednon zakelo eno njegovo hinavscino ;) glede kakso podporo je mela vlada pa bi un na njenon mesti odstopo, no njegova vlada ma se menso podporo. nacik pa tezko bos za koj obtozeni, ce probas meti sodisce pa policijo pod seboj. nas delitev oblasti obstaja z razlogon :D

Vipko
Truplo

Glede teh procentov in primerjava s prejšnjo vlado - ne vem točno, koliko je imel Pahor ob Janševem pozivu in koliko ima sedaj Janša?

Se strinjam... vendar računaj tudi, da bo verjetno Janša vezal zaupnico zaradi vpisa fiskalnega pravila v ustavo. Za sedaj je to sicer ustavljeno, baje na "sugestijo" ostalih iz koalicije. Če bi bil odstop tako enostaven in edina rešitev, bi se verjetno opozicija že dvignila tristo na uro. Pa več ali manj molči.

Kar veliko je ta nizka podpora rezultat tudi teh zadnjih ukrepov: če nekomu pač vzameš 30 ali 50 evrov, pa še vedno veliko zasluži, bo jamral tristo na uro. Taki smo pač. Po mojem mnenju vlada trenutno dela, kar pač dela, je pa velik problem v "problemih", za katere se praktično ni vedelo... predvsem je problem tole kozmetično fiskalno pravilo (med resnimi partnerji ni potreben noben zapis, vendar tega ni niti v Nemčiji, zato so to pač zapisali) in okostnjaki, kateri padajo iz omar v bankah... Še dobro, da ima Šušteršič za sedaj dobre živce...

Aja, da vlada kljub nizki podpori še ni odstopila? Tudi to je lahko, da so bili vmes poletni meseci, dopusti... in takrat je dejavnost pač nekoliko nižja. Počakajmo.

Vseeno, bo ali ne bo? Ne mislim odstopa vlade, ampak na dež, he, he!

marianne1789

Truplo če se ne moutin si star več kak 50lejt... daj mi povej, kak lejko što zdrži okoli tebe? Doma tudi bedake, glupane, idiote, zabite ipd. talaš?

rejsan nemreš komunicejrate na kulturen način ali moreš resno sakšoga žalite, keri se ne strinja s teuf?

P.S. Moderatori sobotainfo, nebi malo popucali takše svinjarije, kere truplo trosi v skoraj sakši temi v keri komentejra in če njemi ne mislite zaprejti računa?

BB

Truplo je pa ja vzoren uporabnik portala in nej kak večji del ostalih tü gor, ge ob prebiranju njihovih postov vidiš v puni barvi titoja pa rdečo zastavo z zvejdof.

Če lejko ništerni barvate portal v določeno barvo te se lejko drüjgi s svojin mnenjom potrüjditi za ravnovesje, ali? Edino če je zadeva rdeča pa povejte ka vas pistijmo same v vašen peskovniki ;)

BuLsHiT

again smesno mi je to prepricanje slovenskih desnicarov ka so vcasi si ka so nej za njih komunisti pa sovrazniki in zivejo v straji, ka do jih grdi grdi komunisti poklali. smesni ste

Dary

truplo, tak btw ti povem, janša je tude bil v komunistični partiji. zdaj pa če je bil v komunistični partiji zaradi svojeh osebneh koriste, je to že prvi znak ka je hinavec in egoist.

na ka ti še več primerov položen pred prag keri do dokazale ka je JJ hinavec pa še kaj hujše. se spomneš tistoga rompompa pred volitvami kero je JJ pa njegova stranka zganjala. glede tisteh trenerk. patetično. pa orožarske zgodbe, pa zaničevanje pravosodja, pa cinično manipuleranje z naivneme razlagame trga in kapitalizma pa še dosta več bi se dalo naštete. samo mislen ka te več nebe mel mesta za pisate.

truplo ka naj poven, smiliš se mi. ti si še samo eden izmed dosta ovčk kere so nasedle njegovim zablodam. smešno pa hkrate žalostno je tude tou ka so lidje same sebe odale samo zarade par klobas pa pijače kere je JJ veselo talal na njegovih feštaj pred volitvame. zanimivo kak je gnes den v sloveniji lejko kupite prepričanje lidi, posebej starejših.

BB

BuLsHit, ne ka do - nego ka so !

Zavolo menej je lejo JJ ka šče, samo ka bar malo spuca to ka nas kole že od 45' dale ;)

BuLsHiT

glej ja ti se samo poguci...

Vipko
Truplo

Marianne, če kdo žali, si tudi ti med njimi. Tako, da se prvo ozri tudi k sebi.

Dary, če sem ovčka, je to tvoje mnenje. Tu ne morem nič. Če bi bil po prepričanju levičar, pa ne bi bil ovčka. Kdo koga nateguje: nas Janša ali vas Komunistična partija in to že debelih 70 let in nekaj? Se ti ne zdi, da nekaj ne štima? Zgrešil si tudi to o klobasah... jaz še živi dan nisem bil na kakšni fešti Janeza Janše.

Janez Janša je res bil v komunistični partiji, je izstopil in hvala Bogu prišel pravočasno k pameti. Seveda bo sedaj skočil Marianne, da spet žalim s tem, da pa vi nekateri še vedno niste prišli k pamete. Kaj moremo... to se pač mora napisati. Janez Janša ni bil še nikoli pravnomočno obsojen. Ne vem, čemu je hinavec, ko ne prizna, da ni imel ničesar pri orožarski aferi, Patrijah? Bi po tvojem moral priznati in potem bi bilo v redu? Kolikor vem je vsak nedolžen, dokler se mu krivda ne dokaže...

BuLsHiT

torej isto vala za jankovica ali je un legit tarca, ka se ga napda(cegli na km smrdi ka je lopov ali jebiga nej je so ga se obsodili) sds naj prvo malo pred svojin pragon pomete pa se te na se druge spravla isto vala za se druge pacijente od sd do ps

marianne1789

@truplo.

mojster ne gučin ti zato ka si za janšo.

gučin ti, ka žališ VSAKOGA uporabnika, keri se ne strinja s teuf in talaš butce, zabite, glupane, idiote itd.

Še inouk. Ge san nej komunist in san nej podpornik lejvle ali desne politične diaspore.

In lažnivec truplo, daj mi link, kda san bar INOUK užalo koga tu gor!!

Vipko
Truplo

Poslušaj... jaz ne bom iskal tvojih linkov, vendar je evidentno, da si se več ali manj spravil samo name. Besedi ravno ne izbiraš, mogoče sicer ne uporabljaš take kot so bedak, glupan... pa vseeno.

Vsak, kateri podpira SD, Pozitivno Slovenijo ali kaj podobnega (npr. LDS, Zares, Trs) je komunist, pa to priznal ali pa ne.

Mi, ki podpiramo SDS smo demokrati, pa se vrži na tla od muke če hočeš. To je enostavno dejstvo.

BulShit, enako seveda velja tudi za Jankovića v mojih očeh. On za sedaj ni bil nikjer obsojen, je pa prav tako kakor Janša nekajkrat ovaden oz. v nekih postopkih. Ampak, večina podpornikov komunistov to pozablja, Janković bi bil dober premier in še kaj, Janša pa to ne sme biti, ker je v postopkih? Se motim? To pa, da se medsebojno napadajo je čisto normalno. Ne spremljam seveda svetovne politike v detajle, ampak mi lahko kateri našteje nekaj držav, kjer ni nekega političnega boja, podtikanj... Izvzemite seveda Severno Korejo, Belorusijo, Kitajsko... kere tam seveda ni dialoga. Komunisti so še vsako državo zapravili, pa bodo še te in nekatere... Slovenijo so itak spravili skoraj že na kolena. Zaustaviti jih je traba, eden od pogojev je tudi vpis fiskalnega pravila v ustavo.

Sicer pa je tema o Ledavi in vodi. Bo dež ali ga ne bo? Danes mislim!

BuLsHiT

/facepalm

svet je nej caro beli v sej letaj, ka si na njen bi se to lejko ze navco

Vipko
Truplo

Juhu... dežuje! Sicer še malo sramežljivo, ampak valjda pa bo! Da bo spet Ledava tekla...

black panter

te čas ka sta se štukala,bi lejko spucala strugo ledave

popi

Truplo pa ti si adijo...
SDS demokrati? če bi bili, bi upoštevali voljo demosa na zadnjih volitvah.. sicer pa nobena vlada na tem svetu ni demokratska

cigel

Vsebina komentarja

McLaud

Pri temi o pomanjkanji vode pa polevanji trave ste prišli do komunistov. Komunisti gor al pa dol, dejstvo je ka so eni lidje s tejmi melioracijami napravili škodo kera se zaj kaže z pomanjkanjem in odtekanjem vode. Namesto ka bi Ledavo razširili pa umirili so jo šli poglobili pa visoke nasipe napravili ka ja čim hitreje voda odteče nekam dale naprej dol, zaj se pa čednijo ka napraviti. V naravi se kažejo posledice v desetletjih, stoletjih... Mij bi pa radi to popravili v enon dnevi, še slabe bo iz leta v leto.

just_a_cook

Z znanjem, ki ga imamo danes, je lahko pametovati, kaj bi naredili, če bi mi pred 30 leti ipd, ipd. ... skratka modruvati.

Ka pa to povežeš s politiko, (v tem primeru s komunisti, vej druge opcije je pač nej bilo), pa je betežno, ker pomeni ka v vsaki stvari vidiš preteklo politiko. Ker to pomeni, ka če si se pred 30 leti sprdno, te pač v tomi vidiš komunistični prdec.

Dary

truplo, rejsan neven... če se naj smijen ob branje tvojeh komentarov ali pa joučen. že san ščel enjate odgovarjate na tvoje komentare samo enostavno nemren mimo tvojeh bedarij.

kak san že enkrat tu napisal, te so po tvoje skrajne logike SDS, Nsi pa podobne stranke, fašiste ale? pa daj rajše še enkrat prečitaj ka pišeš prle kak kaj objaveš.

zaj mi pa prosen razlože, zarade katereh stvari so SDS-ovce demokrate in zarade kereh stvari so SD pa PS komuniste? mogoče so zarade toga komuniste ka se postavlajo na stran navadneh lidi pa ščejo ohranite socialno državo?

zarade takšneh lidi kak si ti, preslepljeneh, konservativneh pa netolerantneh dod rugeh je država v takšnon sranje.

Vipko
Truplo

Če je moje pisanje bedarija... naj bo, tvoje mišljenje, jaz tudi ne morem mimo ocene, da razmišljaš dobesedno bedasto.

Kdaj so se komunisti postavili na stran navadnih ljudi? A si spet kje čital pravljice? Če bi se njim šlo za ljudi, potem ne bi širom sveta narod zapirali, jim prepovedovali izhod iz "socialističnih rajev" ipd... Na koncu koncev, še vsako državo so zapravili oz. je tik pred tem, da propade: Kuba, Severna Koreja, kompletni Varšavski blok, Jugoslavija, sedaj je Slovenija na tem, da dokončno crkne. In najebal bo seveda navadni narod, ne skrbi, en Pahor, Türk, Stanovnik in še nekateri krize ne bodo občutili. In vse premnogo ljudi, kateri kam potujejo oz. so delali v tujini vedo povedati, da so drugje pravice delavcev večje in so veliko bolje zaščiteni, kakor pri nas pod komunisti in njihovimi zakoni. Kdo je že spisal gro zakonov... da te spomnim: v kar veliko letih vladanja LDS-a so imeli čas, da so si vse prilagodili...

Po drugi strani se seveda tudi kakšnim demokratičnim državam uspe zapuvati, ker so neodgovorne vlade... ja mentaliteta je huda reč... Grčija (kje je že... aha na Balkanu, a ni to blizu nas?), Španija, Italija, Portugalska... Za te se ravno veliko ne čudim, pač južnjaški temperament in vse po načelu "lako ćemo"! Moje mnenje. V težavah je bila tudi Irska, Islandija...

In tema je bila o vodi. Ja, res pred 30 in še več leti je bilo znanje, kakršno je bilo. Tega ne vem, bi pa kar rekel, da takih posegov v naravo drugje na zahodu niso delali. Kaj so oni več vedeli? So bili pametnejši od zaletavih komunjarjev, kateri so hoteli spremeniti svet in ustvariti "socialistične raje"! Ne se čudit, da je tako... če kdo ve zgodbo o proizvodnji kavnih mlinčkov v Rusiji bo hitro dojel, zakaj je šlo in še gre vse k vragu!

marjetica

Truplo! Sem moji Noni iz Primorske, brala tvoje poste. Ma je rekla, da si šempjo.

»Pupa moja, 3 vojne so za mano, deportacija, taborišče, lakota, mižerija, .. a šempjo naj nekdo pove ERI ĆO!

Ma, je modra moja Nona pri 94. letih!

Primorski slovar:
ŠEMPJO: bedak, kreten
ERI ĆO: Ukaz oslu, naj gre naprej

Vipko
Truplo

Vsled vsega je izgleda tvoja "pametna" nona še posebej brez vode. Sicer pa je večina Primorcev komunarjev... in ni se čuditi. Še dobro, da je niso fentali v tem njenem taborišču, ker država rabi take pametne.

In kje je sedaj tisti "pameten", kateri bi nekaj brisal, pa delal lektorstvo in še kaj. Kje je tisti, ki ugotavlja, da še posebej jaz žalim vsepovprek?

Sicer pa je nekaj dežja padlo... in več ne bom ničesar komentiral.

Vipko
Truplo

Aja, še to povej tvoji noni:

Bolje je biti "eri čo" in "šempjo", kakor komunjarka!

Vipko
tinka78

Bojim se, da včerajšnje padavine niso bile niti približno dovolj, da bi odpravile težave, ki jih je povrzočila suša. Upam pa, da boste vsaj nehali sitnariti s temami, ki bi že davno morale biti zgodovina.

BB

Ja tan so pa ruseki zmagali :) Sicer smo jin pa v YU kar dobro sledili... :/

BuLsHiT

truplo san mislo ka bole nizko nemres spadniti, no pa si me preseneto

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice