Foto: Jure Banfi (simbolična)
Mura potrdila odhod, Maribor pa prihod Aljaža Antolina.

Sedaj sta tudi uradno oba vpletena kluba potrdila, da se 18-letni vezist Aljaž Antolin iz Murske Sobote seli v štajersko prestolnico. Kot so zapisali pri aktualnih državnih prvakih, so v klubu želeli, da nadarjeni vezist ostane v Murski Soboti, kjer je imel še veljavno pogodbo za eno leto, a je prevladala njegova želja po prestopu v Maribor. 

Antolin je bil dolgoletni član Mure, kjer je igral od selekcije U10, v lanski sezoni je v članski ekipi debitiral proti Taboru Sežana in zbral skupno tri nastope v članski konkurenci. V mladinski in kadetski ligi pa je za Muro odigral 73 tekem in kot zvezni igralcev zabil 29 golov. 

V Mariboru ga vidijo kot naložbo za prihodnost

»Pojavila se je priložnost, ki je nismo mogli zapraviti. Naša želja je, da bi v Mariboru imeli čim več nadarjenih slovenskih fantov in Aljaž je eden tistih, ki kljub svoji mladosti izstopa ter pomeni naložbo za prihodnost. Še eden up, na katerega ne samo Maribor, ampak tudi mlajše reprezentančne selekcije, lahko v prihodnje resno računajo. Želja je bila obojestranska, tudi v njegovem primeru je opazno, da je Maribor postal velika želja mladih talentov, ki spoznavajo, da tukaj lahko dobijo priložnost. Verjamem, da smo naredili zelo dobro potezo,« je ob prestopu dejal športni direktor vijoličastih Marko Šuler. Antolin je sicer po prekinitvi pogodbe z Muro z Mariborom podpisal štiriletno pogodbo.

S spleta

Komentarji (45)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pomurc (nepreverjen)

Kaj zdaj to pomeni, da je MB plačal odškodnino ali so prekinili pogodbo? V vsakem primeru škoda, samo dvomim, da bo v MB dobil kaj več priložnosti, kot pri Muri.

Sam doma (nepreverjen)

Čez 2 leti pa bo v odrancaj

87David (nepreverjen)

haha dobra :)

In reply to by Sam doma (nepreverjen)

afta he (nepreverjen)

Bi si je pa v Muri vsekakor zaslužil več. Najbolj me boli, da je za konkurenta dober, za domači klub pa ne. Njegova želja OK, ampak kaj je razlog, da mu v Muri ni več všeč? To bi bilo lepo zvedeti.

tutu (nepreverjen)

Zakoj je odiso? Predvidevlen, ker je nej nika spilo. Saj, ka de pa te. Ce nema minut v domacon klubi, de pac sau v drugi klub probat. In ges se "bojin", ka v Maribori tudi de spilo. Njemi tudi privoscin, ka de. Rozman zavupa mladin in jih zna razvijati. San samo pogledno postavo Maribora vceraj: 4 mladi (U21) v prvoj postavi (za 3 od njih se cul nejsan), 1 je se vstopo v drugon polcasi. Pa Gal Gorenak, steri je lani na konci sezone redno spilo, je bil na klopi. Za razvoj kak mladi nogometas je Rozman bouksi kak Ante (to trbej priznati)

In reply to by afta he (nepreverjen)

87David (nepreverjen)

čuješ, ges san pa muraš pa mi je baš vseeno kakšno postavo MB ma... Prekmurec & produkt mure kera špila v ligi prvakov ma taaaaak velko željo špilati za MB?! Bravo in vupan ka dobij par klizačkih od koutera če de kdaj špilo nazaj proti muri...

In reply to by tutu (nepreverjen)

tutu (nepreverjen)

Meni je tudi vseeno, kaksno postavo ma Maribor, ampak glede na postavo vceraj pa konec lanske sezone lejko sklepamo, ka se trener Maribora bole trudi vpelati mlade v ekipo kak Ante. Resnica bolij. Povej mi, od kda je Mura v prvi ligi, steri mladi nogometas je dobo vsaj kelko telko konkretno minutazo, ka bi se dokazo?Razen Cipot, pa se tu ma priimek valda vec zraven kak talent. Ovacek niti eden izmed (bivsih) mladincov ne dobivle rednih sans na tekmaj. Ali pa lece na posojaj v Beltincaj. In te zelis mladomi slabo, ker se ne vidi v sedenji na klopi in proba sreco indrik? Vejpa ka njemi pomaga liga prvakov, ce sedi na klopi?!?! Tu si glasen, kak zelis, ka decko dobi par klizack od Koutera, na drugi strani pa Horvata, steri je napravo podobno (pac sau v Maribor kak mladic), verjetno obozujes... Eni nogometni fanatiki ste rejsan...

In reply to by 87David (nepreverjen)

Jakobe (nepreverjen)

Moteni si a? Navijac mbja

In reply to by tutu (nepreverjen)

tutu (nepreverjen)

Nej, samo nesce, steri na prestop igralca ne gleda kak na smrtno obsodbo...

In reply to by Jakobe (nepreverjen)

Kučko (nepreverjen)

Rožman ima v prvi ekipi več mladih je popolnoma res in ne zaradi kvalitete Rožmana vendar zato ker te poceni dobijo za kaj več pa tako ni denarja. No koga pa ima od starih Tevareša ko pa bo imel tako ekipo kot sedaj Mura pa bodo mlade tudi ZASTOJN iskali jih posojali in nakoncu prodali in to je ta kvaliteta Rožmana

In reply to by tutu (nepreverjen)

VojkoZMajolko (nepreverjen)

Ante je zadnji, ki bi se mu lahko očitalo, da ne vpeljuje mladih igralcev.

In reply to by tutu (nepreverjen)

Izoliran (nepreverjen)

Rozman naj postavi na igrišče čim več mladih, da bodo bližje coni za izpad iz lige.

In reply to by tutu (nepreverjen)

A (nepreverjen)

tutu Nemaš pojma o nogometi Rozman je navaden amater prouti Šimundži pa še prouti marsikeromi treneri v Sloveniji.

In reply to by tutu (nepreverjen)

tutu (nepreverjen)

San ges ger guco o kvaliteti trenera? Ge san samo omeno vpeljevanje mladih nogometasov v clansko ekipo. Nic drugoga. O kvaliteti obeh trenerov neje bilo niksnoga govora... Rozman je v Domzalaj in zaj v Maribori mlade igralce dosta rajsi davo v ekipo. Ante na drugi strani ne vpelale mladih, temvec zavüpa svojomi kadri in rajsi pripela novoga igralca. Rezultati so pa definitivno na strani Anteja. Rozman pa tudi neje tak slab trener kak ga tu zaj predstavlas...

In reply to by A (nepreverjen)

dosta je 2 (nepreverjen)

kda mladi igralec vse okoule sebe čuje kak je dober, še dodatno dobi malo peruti in telko večji naus če "njemi" primerne minutaže ne dobi, kelko več trujda in kelko več sreče de mogel v Mb meti za pozicijo kera ga je sigurno čakala tu, de se pa pokazalo z čason, če de se kaj pokazalo sploj

In reply to by afta he (nepreverjen)

beko (nepreverjen)

prasaj fotra od malega///

In reply to by afta he (nepreverjen)

Konjaras (nepreverjen)

Če pa se starši mešajo v delo in grozijo Anteju, ne more zgodba naprej. S tem je vse povedano.

čevap (nepreverjen)

pa pripeljali so še enega bosančeka,za domače ugralce beltinci,Odranci,Rakičan,Veržej

Moravcan (nepreverjen)

Jobo ti bosancek mater idiot en

In reply to by čevap (nepreverjen)

SRAM NAJ VAS BO ! (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

KJE VAM JE PAMET, VODSTVO MURE, S TEM STE DOKAZALI DA NIMATE POJMA. Vam bom razložil zakaj. Doma vzgojeni igralec leta in leta pri Muri, seveda špilati NE SME, ker morata špilati 2 Cipota, ki oba skupaj nista toliko vredna kot Antolin in špilati morajo tujci - balkanci. Maribor, ki ga vodijo izkušeni ljudje, in niso tako glupi kot Murini, vidijo v njem potencial za špilat in na koncu še dobro prodat v tujino. To kar je vodstvo te bolne Mure naredilo z mladin perspektivnim igralcem R. SIMIĆEM je SRAMOTNO IN NEČLOVEŠKO igralec se je poškodoval pri Muri in zdaj je dobil BRCO v RIT saj niste ljudje SRAM NAJ VAS BO. To ni samo moje mnenje ampak mnogih Prekmurcev ki zaradi takih nečloveških potez NITI SLUČAJNO VEČ NOČEJO OBISKOVATI MURINE TEKME in to še za 25 EUR po osebi. Vračalo vam se bo to bodite sigurni v Muri.

A (nepreverjen)

SRAM NAJ VAS BO Ne pijši bedastoče tou mnenje je tvoje pa še par škodljivcov keri steprouti Muri. Da boš meu pojma o nogometi pa vodenji kluba te se javi samo tou nikdar nede.

In reply to by SRAM NAJ VAS BO ! (nepreverjen)

Lujgi (nepreverjen)

Pa tij si pacient boki bogme. Kakši simič pa dečko ma iq sobne temperature. Zato pa lejče po sodišče. Teraj samo to čim dale teraj toga antolina za 2, leti 3 snl vzhod. Mladi pojeb na treningaj bi se trgo glavo doj pa delaj delaj delaj, nej pa perutike ka eno tekmo odšpilo v prvoj postavi pa misli ka maradona. Ante je doktor v slovenije za trenera vej te pa zdaj vidli ka de velki rozman napravo z njega.

In reply to by SRAM NAJ VAS BO ! (nepreverjen)

beko (nepreverjen)

mali nic kriv baje oca ni vec trener pri Muri pa iz mascevanja malega odvleko kraj///

In reply to by Lujgi (nepreverjen)

dosta je 2 (nepreverjen)

ti gučiš o državnon prvake, pa neje Mura več gnejzdo pa garant za vsakoga igralca, normativi so malo večje kak z zunanjo pa notranjo si štopate, in edino pravilno je ka se standard zdigne, ka se strinjan edino stebof je glede Cipotof, te standart pa ne razmin sam tude nej. NO me pa zanima kelko in kak dugo de osto pri MB, hitro zna biti kakšna posoja pri Mure je pa mel garant mesto v prvon moštve samo kakšega pol leta bi še potrpete mogel, ekipa kera je pa državni prvalk se pa ne menjavle tudi čez nauč, zatao pa šanse neje daube telko kelko si je mislo ka si je zaslujže

In reply to by SRAM NAJ VAS BO ! (nepreverjen)

Jakobe (nepreverjen)

Ti si pa dokazo ka si legenda od legende...v štali

In reply to by SRAM NAJ VAS BO ! (nepreverjen)

Kučko (nepreverjen)

Saj tudi SIMIĆ je prosti mladi in nadarjen igalec pa naj podpiše za Maribor a zatega pa nimajo zanimanja, če pa so tako človeski. Pozabil je poškodovan in nimajo koristi a pri Muri pa bo koristno segreval klop.

In reply to by SRAM NAJ VAS BO ! (nepreverjen)

........ (nepreverjen)

Prevladala želja nadarjenega 18-letnika po prestopu v Maribor,!!!???
Bolj očeta kot pa Aljaža...

afta he (nepreverjen)

Predhodnik, napisal si kaj te vse moti pri Muri oz. kaj je slabo. Pozitivnih stvari po tvojem ni. Rezultati in uvrstitve ter s tem zaslužki so padli sami z neba.

adzu (nepreverjen)

Čas de svoje pokazo, ali de se Muri kucalo za njin ali pa de odišo v pozabo...

njiva

Kak san že napiso stariš se nema kaj vmešavati v delo trenerja in kluba.Mislin ka je to nej bila njegova želja,bole od staroga,nej mi je pa jasno,zakoj.Namreč,zna se, ka do se eno trije igralci oddali sigurno po Evropskih tekmah in bi Aljaž dobivo večjo minutažo,saj mislin,ka je sigurno bokši igralec od Djuraka in Brkiča.Morajo pa najti za tej,ka odidejo ustrezne zamenjave sicer nemo mogli konkurerati za prvih 5 mest.

dosta je 2 (nepreverjen)

kda je oča trener nk Gančani, te pomejni ka je pojem o znanje za fuzbal:), telko o ton

Konjaras (nepreverjen)

Ni potrebno prodajati igralcev po evropskih tekmah po vsej sili. Če, pa pod 700 jurjev ni šans. 75% proračuna je pokrito, Mura ima zagotovo vsaj 1,7 mil. evrov od Evrope letos.

Pick (nepreverjen)

Propadneš ko svinja

Cr 7 (nepreverjen)

Tak se je oče odločil nej pa mali za eno sezono pa si ga naj v gančane pela če de še sploj trener tam

Seljački geto (nepreverjen)

Ja pa normalno. Maribor ni nikoli izpadel iz 1.lige in je 15x prvak Slovenije☝️

Lujgi (nepreverjen)

Zapomni si. Maribor je biu zaho.

In reply to by Seljački geto (nepreverjen)

Aaaa (nepreverjen)

Ja tou je rejsan ka je Maribor 15x prvak samo ka so tej časi minouli, zdaj de pa borba za pteživetje. No Maribor de sigurno prežijvo samo nede več tak močen kak je včasik biu. Skoraj si klubi so napredovali razen Olimpije in Maribora, na starih zaslugah se ne živi.

krumplin (nepreverjen)

Ja pojep de zdaj cele tekme špilo v Maribori, tak san slišo !

In reply to by Aaaa (nepreverjen)

muraarum (nepreverjen)

Cez 2 leti, bo pri ateki v Gancanaj!
Nesce gor postavo tao Muro, ka te lejko povprecni igralci pa njuvi sklepani starsi izsiljujejo.

Talenti (nepreverjen)

Kda pa te poroučali o velkon upi iz rakičana ka je prestoupo že pri u15 iz ms v mb?

SRAM NAJ VAS BO ! (nepreverjen)

KJE VAM JE PAMET, VODSTVO MURE, S TEM STE DOKAZALI DA NIMATE POJMA. Vam bom razložil zakaj. Doma vzgojeni igralec leta in leta pri Muri, seveda špilati NE SME, ker morata špilati 2 Cipota, ki oba skupaj nista toliko vredna kot Antolin in špilati morajo tujci - balkanci. Maribor, ki ga vodijo izkušeni ljudje, in niso tako glupi kot Murini, vidijo v njem potencial za špilat in na koncu še dobro prodat v tujino. To kar je vodstvo te bolne Mure naredilo z mladin perspektivnim igralcem R. SIMIĆEM je SRAMOTNO IN NEČLOVEŠKO igralec se je poškodoval pri Muri in zdaj je dobil BRCO v RIT saj niste ljudje SRAM NAJ VAS BO. To ni samo moje mnenje ampak mnogih Prekmurcev ki zaradi takih nečloveških potez NITI SLUČAJNO VEČ NOČEJO OBISKOVATI MURINE TEKME in to še za 25 EUR po osebi. Vračalo vam se bo to bodite sigurni v Muri.

muraarum (nepreverjen)

Zapomnite si! Iz toga culeka nede nikoli nic, pa te lejko dale po vodstvi pljuvate!

Tamden (nepreverjen)

⚫MURA⚪ je prvak SNL in vi pametujte o ANTEju in njegovem delu. Koliko domačih/naših (Kozar, Kouter, Kous, Horvat, Maroša, Maruško, Cipot,... )igralcev je zasluženih za 1. mesto? Kaj boste rekli, ko bo na našo žalost odšel eden od teh, ker bo imel boljšo ponudbo? Pa čeprav ga veže pogodba. Ne pametovat o vodstvu in trenerju, ker to kar so dosegli zadnje 3 leta je fenomen v Evropi.
Jaz verjamem, da lahko v sredo premagamo Ludogore, pa čeprav so na papirju boljši do MURA doma z 12 igralci slavila :)

uni (nepreverjen)

od mure tej domači nedo šli nikamor mi prekmurci z redkimi izjemami smo najraši prvi v vasi in naših gostilnah nej pa ka bi imeli interes po napredovanju videno v zgodovini mure nase legende in zdaj životarijo,taka trojica kouter ,horvat kozar zavzemajo mesto mladim še najmenje 5 let

In reply to by Tamden (nepreverjen)

culek (nepreverjen)

Skoda, da v Murski Soboti niso v mlajsih selekcijah izbirali tudi glede na osebnost. Take podmukle, se da hitro prepoznati!
Zaradi njega je nekdo v mlajsih selekcijah sedel na klopi, ker je stari neprestano gnjavil, sedaj pa spizdil kot podgana. Taki podmukli prihajajo prav iz tistih koncev, Izakovci, Melinci, Beltinci..

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice