Proga Pragersko – Murska Sobota bo po izvedenih delih omogočala vožnjo z vlakom do 160 km/h, obeta se tudi prenova postajališč Ljutomer mesto in Veržej.

Na Ministrstvu za infrastrukturo in prostor - MZIP so nedavno sprostili sredstva za projekt nadgradnje železniške proge Pragersko – Murska Sobota, ki bo na nekaterih odsekih vlakom omogočala vožnjo s hitrostjo do 160 kilometrov na uro. Poleg same proge, infrastrukturna prenova zajema še dela na postajah v Ljutomer mesto in Veržej, dela pa naj bi se dokončala še letos..

Dela za bodoče potrebe celotnega panevropskega koridorja

Celotni projekt nadgradnje je razdeljen na dve etapi, tudi v finančnem smislu. V prvi etapi, ki je ocenjena na 46 milijonov evrov, bo za progo v pomurskem železniškem koridorju namenjenih kar slabih 21 milijonov evropskih kohezijskih sredstev. V drugi etapi, ki je ocenjena na dobrih 54 milijonov evrov, pa je ministrstvu uspelo pridobiti dobrih 28 milijonov evrov evropskih sredstev za sofinanciranje projekta. Investitorji predvidevajo dokončno izvedbo nadgradnje proge še v letošnjem letu.

Namen projekta je izboljšanje prevoznih storitev in zagotovitev zadostnih zmogljivosti proge na odseku Ptuj-Mekotnjak za bodoče prometne potrebe vzhodnega panevropskega železniškega koridorja,” so glede namena prenove pojasnili na černačovem ministrstvu, ki je pristojno za slovensko železniško infrastrukturo.

Odsek do Murske Sobote že nadgrajen

Na omenjenem železniškem odseku do Murske Sobote bodo po podatkih ministrstva potekala dela in sanacija na zgornjih in spodnjih ustrojih, obetajo se tudi dela na nivojskih prehodih, podaljšanje peronov, ureditev signalnovarnostnih in telekomunikacijskih naprav. Poleg načrtovanih del so izvajalci uspešno nadgradili progo do Murske Sobote, kjer so že vzpostavljeni pogoji za dvig hitrosti vožnje vlakov. “Trenutno poteka izvedba nadgradnje železniške proge Pragersko-Murska Sobota na odsekih Pragersko-Ptuj in Mekotnjak-Murska Sobota v skupni dolžini 34,95 km. Nadgradnja proge obsega obnove zgornjega in spodnjega ustroja tira. V sklopu projekta je predvidena tudi obnova postajališč Šikole, Strnišče, Hajdina, Ljutomer mesto in Veržej,” so nam še o izvajanih projektih odgovorili na Mzip.

Opazen upad uporabnikov železniškega prometa

Železniški promet v Sloveniji je kot del javnega prometa v zadnjih letih izgubil na odstotku uporabnikov. Po zadnjih podatkih je leta 2010 delež železniškega prometa na trgu javnih prevoznikov znašal 29,4 odstotka, število prepeljanih potnikov pa je v primerjavi z načrtom za 4,9 odstotka in 0,8 odstotka manjše kot leto poprej. Kazalniki prikazujejo tudi manjše realizirane potniške kilometre v letošnjem letu za kar štiri odstotke oz. 3,2 odstotka v primerjavi z lanskim letom. Številke tako prikazujejo dokaj viden upad potnikov, ki se odločajo za prevoz s slovenskimi železnicami.

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vipko
tinka78

Višje hitrosti so sicer super, ampak le pod pogojem, da bodo prilagodili tudi vozne rede. Z vlakom mora biti možno priti ob delovnikih zjutraj ali v nedejlo zvečer v dveh urah v Ljubljano, pa bo število potnikov višje. Sploh zdaj, ko gorivo spet dosega rekordne vrednosti. Dokler bo pot trajala štiri ure ali več, se bo vedno manj ljudi vozilo z vlakom.

GOTHA

Kolodvor v MS bi že tudi bil potreben obnove..še posebej stara gostilna Kolodvor

slavko1958

vozni redi niso bili že dolgo spremenjeni

sleepyka

dalo de se hitreje pelati, samo zuga nemamo takšoga, ka bi tak hitro šo, nej? :)

slavko1958

sleepyka potrebno bo ga nabaviti

žaže

Neman popolnoma nič proti Veržeji, ampak tak realno gledano je postavlati novo postajo tan čisto razmetavanje sredstev. Z vlakon san se ogromno prevozo. V vseh 4-5 lejtaj je v Veržeji šla 1x dol mamica z malin, 1x pa nekši vrtec oz. osnovna šola. Tudi med šolskin leton je popolnoma isto. Popolnoma zgrešeni vozni redi in politika SŽ.

KIRA

meni so že zaj določeni cugi fejst glasni, kda drvijo tü mijmo, ker ne zmenšajo vsi hitrosti tak kak trbej kda se približüvlejo mesti pa zapornican. sicer pa bi trbelo urediti tisti prehod na Vegovi vülici, či mislijo še povejčati promet. tisti prehod je nevaren. pa še težko prehoden za kolesare in mamice z vozički, šterih je tü okouli preci. pa tudi šolarof. trbelo bi najmenje 2 zapornici, pa omogočiti lokalni promet na tiston prehodi - ali vsaj urediti prehod za kolesare/vozičke/pešče, oz. napraviti ležji dostop do pokopališča, in šoule.

Plemeniti

Kolikor sem zadnjič poslušal pri poročilih, je bilo povedano, da bodo progo tudi elektrificirali. To pomeni, da bodo vlaki dosti tišji, kot so zdaj. To pa ma eno dobro in eno slabo lastnost. Dobra je nižja stopnja hrupa za okoliške prebivalce, slaba pa to, da jih bo težje slišati in bo verjetno na račun tega še kakšna nesreča več na železniških prehodih.

GOTHA

moje dejte definitivno nede hodilo prek Vegovega prehoda..ta podvoz ka ga tak dugo obečavlejo pa bi že lejko bil gotof pred lejti, pa bi še bil prekesno napravlen >:

Dary

nejso tuj nekaj gučale ka bi še naj dodale en tir kcoj? mislen to nebe bilo slabo ale?

Starejše novice