Premier Janez Janša v svojem pismu ob današnjem prazniku nagovarja Prekmurke in Prekmurce.

Pismo z nagovorom Prekmurkam in Prekmurcem, ki ga je premier Janez Janša objavil na spletnih straneh predsednika vlade in posredoval medijem, objavljamo v celoti: 

"Spoštovani Prekmurci, drage Prekmurke! Današnji vroč poletni dan se ne razlikuje veliko od ostalih letošnjih poletnih dni. Žgoče sonce brazda izsušeno in utrujeno zemljo in riše skrb na obraze ljudi. A danes so skrbi drugačne, kot so bile pred 93. leti, ko se je na množičnem zborovanju v Beltincih zbralo več kot 20.000 ljudi, ki so podprli priključitev Prekmurja k matici in tako dočakali dan, ko so postali del skupne domovine.

Šele pred dobrimi šestimi leti, ko smo ta dan obeležili tudi kot državni praznik, smo temu dogodku simbolno namenili pravo težo in vsaj nekoliko ublažili moralni dolg, ki ga moramo čutiti do Prekmurja. Vse prevečkrat je bilo namreč Prekmurje, tudi zaradi zgodovinskih okoliščin, potisnjeno ob stran.

Prekmurci in Prekmurke ste v tisočletni zgodovini ohranili vse tiste elemente, ki zmorejo ljudi povezovati kot narod. Hrepenenje in želja pisati in govoriti v lastnem jeziku. Ustvarjanje bogate kulturne in umetniške zakladnice. Neomajna zvestoba slovenstvu in slovenski ideji. Na ta način ste dokazali, da obstoj in identiteta naroda nista odvisna od mednarodnih razmer, ampak od nacionalne zavesti, ki je stvar posameznega pripadnika naroda. Razvijali in negovali ste jo in kot vzgled vsem drugim dokazali, da je mogoče sobivanje z drugače govorečimi in drugače verujočimi narodnostnimi skupnostmi.

Ta vaša zavest in aktivna podpora sta prišla do izraza tudi v zanosu osamosvajanja države, ko smo skupaj iskali pot in živeli svoje sanje. Ko smo bili prepričani, da se naša domovina lahko kosa s katerim koli krajem na svetu. Da je ravno tako lepa in ravno tako dobra. Ker je naša. In ker s srcem živimo zanjo. In smo se zanjo pripravljeni odrekati in vlagati vse misli in napore v to, da bi nam šlo dobro.

Prekmurci to veste. Čeprav ste marsikdaj začutili krivice, ki se vam godijo, predvsem ob zamudah z infrastrukturnimi projekti, zaostanki na gospodarskem področju, zamudah pri prometnih povezavah, … ste vendarle ostali ljudje, ki znate pokazati pravo človeško toplino, ki navkljub udarcem usode, zmorete iskreno besedo in prijazen nasmeh.

Evropski projekti ter možnosti v turizmu so tiste, ki bodo poleg zagona gospodarstva ter pridnih in delovnih rok omogočile ponovni razvoj in preprečile, da bi mladi, sposobni in ambiciozni ljudje iskali svoje priložnosti v tujini. Vse moramo narediti za to. Ker jih potrebujemo. Ali kot je zapisal nekdo: »Svet podari vse priložnosti tistemu, ki jih zmore uporabljati.«

Ob današnjem državnem prazniku, dnevu združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom, iskreno čestitam vsem Prekmurcem in Prekmurkam ter drugim etničnim skupnostim, ki prebivate na območju Prekmurja!

Želim si, da bi še naprej uporabljali vse priložnosti in ohranili vse tisto, zaradi česar je praznovanje današnjega dne razlog več za veselje, pa tudi za pogled v prihodnost in smele projekte za naprej."

S spleta

Komentarji (44)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
bolano

manipulator

_racija_

pfuj... što je pa kriv za to ka je Prekmurje kao "zaostalo" in v propadi? seposedi nas predstavlajo kak nekše največje zahojence! San mejla na obiske sošolke s faksa, pa sta bile fejst pozitivno presenečenivi, ka je stanje prinas dejansko nej takšo kak ga predstavlajo mediji, politiki in eni naši lokalni pisateljski "veljaki"...

wethesebeborci

+ tiste 20.000 lidij se je nej podpisalo za "priklučitev" slovenije, nego za odcepitev od mađarske

slavko1958

wethesebeborci slabo poznaš zgodovino Prekmurja in Prekmurcev

wethesebeborci

ja?

Te mi pa povej, zakoj smo se nej Prekmurci že 29.maja 1919 priključile k slovenji, nego smo ustanovile svojo republiko?

siniček

cigan eden zdaj ka je zapravo cejlo slovenijo .. zdaj mutii
ii ma mršššššš

dexter

JANŠA GO HOME !!!

Vipko
Truplo

Siniček... v času njegove prve vlade smo bili tretja najmanj zadolžena država v Evropski uniji. Bilanca uravnotežena. Javni dolg se je v času debelih krav tudi povečal, vendar država več ali manj nima nanj neposrednega vpliva. Kdor to ne razume, mu ne morem pomagati. Kot bi bil jaz kriv, če je sosed vzel brezvezni kredit za boljši avto od mojega, sedaj pa ne more odplačevati tega kredita!

Potem je prišel Pahor, kateri je dvignil državni dolg za cca. 7 mlrd. evrov.

Po njem pride Janša in uspe po tvojem v borih petih (5) mesecih zapraviti celo Slovenijo. Verjel ti bom, če mi daš argumente!!! Ampak jih enostavno ni.

Vipko
Truplo

Minusi niso argumenti!!! Kdaj se boste zresnili?

slavko1958

wethesebeborci malo si prečitaj

krobikar1

Kak ga je nej sran,.....???!!!

BuLsHiT

truplo tebi niksen argument ne hasni zato ka si prevec tupi enostavno

bojci19

Truplo, jaz sem tudi za demokracijo ampak, Janšova politika je bolj komunajzerska od Pahorjeve. V njegovem času je res gospodarstvo cvetelo. Ampak to zato, ker so naše banke dajale ''tak izpod mize'' velika posojila podjetjem. V času Pahorja pa se je vsekupaj sesulo. In sedaj ko je ves denar pokraden se je začela vojna med politiki in tudi določene skrivnosti začnejo prihajati na dan! Predvsem pa je vsega kriv JJ kateri se tudi dobro tega zaveda. In sedaj proba JJ na vsak način oblatiti svojega nasprotnika, ki mu je lahko nevaren. Naprimer zadnji incident z Jankovičem za volanom:) SAMO DA BI GA OBLATILI in neglede če je pomembna zadeva. Enako se spravlja s svojimi varčevalnimi ukrepi na majhne skupine, ki niso dovolj močne da bi se zoperstavile. To kar on počne je smer neke diktature:)

Zakaj nočejo, da bi slovenija zaprosila za denarno pomoč???? ZATO KER POTEM BO NADZOR in bo težje ''prati'' denar:)

Glede ''tretja najmanj zadolžena država v Evropski uniji'' pa mi prosim pokaži link kje to piše, ker to ne verjamem. Pa tudi zadolžitev v mejah normale nima nobene veze z standardom in razvojem.

Catrice

Valda smo iskreni, vedno smo bili odrinjeni na rob in bili naučeni, da živimo iz malega za malega človeka, pa smo bili zadovolni. Lejko smo ponosni na sebej!

BB

Slovenija zato naj NE ZAPROSI za pomoč ker do se penezi pa rastalali po javni upravi v naši prestolnici pa za nemoralne plače prenekaterih krvosesov - eti na obrobji pa se krči število uslužbencof pa njihove plače. Samo zato...

Dokejč v LJ nede javna uprava ostala brez plač - nedo pripoznali krize pa se bar malo potrüjdili k rešitvi. Tan majo trenutno foro kao: saj pa je kriza, šparajte pa pri drugih !!! :)

Zmejs mi rejdno ide na bruhanje :(((

šverc-komerc

če je še keri nej vido pa prečito??
Preberite si zgodbo neznanega avtorja, ki kroži na spletu…..

Pozdravljen nekdanji sošolec.

Pošiljam ti to odprto pismo s katerim te želim spomniti na tvoje preteklo obdobje in početje v tem obdobju. Kot sošolec nisi bil kaj prida, ker si svoje sošolce podcenjeval in jih tožaril predavateljem. Mi smo ti pa večkrat pogledali skozi prste, ker si se nam zasmilil. Ti si bil sin petekolonaša, kateri je zaprisegel okupatorjem slovenskega ljudstva. Nikoli ti nismo tega omenjali, ker te nismo želeli izolirati iz naše družbe, pa kljub temu, da smo vedeli kdo je bil tvoj oče, navadni petokolonaš in tat kateri je v drugi svetovni vojni v Horjulu od ene kmečke družine ukradel dva vola, katere je imel namen dati domobrancem. Ta poskus mu je spodletel, ker so ga partizani dohiteli, zato je bil zaprt v Šentvidu.

Ti z istimi geni stopaš po očetovi poti. Kot prvo si ukradel poslovni kovček od kontra admirala Staneta Brovta, zaradi česa si bil zaprt. Po tistem ko so te osvobodile množice slovenskega ljudstva si začel z revolucijo proti tedanji državi Jugoslaviji.Po plebiscitu in pred odcepitvijo Slovenije od Jugoslavije si ti kot obrambni minister Slovenske Vojske in predsednik Vlade Republike Slovenije Lojze Peterle ter Predsednik Demosa Jože Pučnik na tajnem pogovoru sta bila v zadregi, ker je prihajal dan odcepitve Slovenije od Jugoslavije. Menili ste, da bo takrat neizogibna vojna, kaj če odcepitev in vojna spodleti, kam boste vi triie šli. Zato sta spraznila blagajno SPIZA in po poslancu Pukšiču poslala čez mejo v Nemčijo.

Ko je vas sel v nemčiji kupil stanovanja in nemška državljanstva za tebe Janša in Lojzeta Peterleta, Pučnik in Pukšič pa sta od prej imela nemška državljnanstva, preostali denar pa je naložil na tuje račune. Kmalu z odcepitvijo Slovenije, si pričel s prodajo orožja. Zaradi tvojega orožarskega početja je javnost obvestil Smolnikar, katerega si v Depali vasi želel utišati. Na svojih predvolilnih shodih je Ivan Kramberger iz Negove imel v svojem govoru pripravljeno da pove javnosti o tatvini denarja iz blagajne SPIZA. Zato ste se odločili, da ga likvidirate. Nalog za Krambergerjevo likvidacijo so dobili Tone Krkovič in Dragutin Mate. Atentat na Krambergerja sta izvršila ostrostrelca iz Argentine, katera sta bila oblečena v menihe.

Na Menini Planini v zgornjem delu Savinjske niste dovolili, da se postavijo vojaški radarji. V tem koncu ste nameravali izvesti atentat na takratnega predsednika R. Slovenije Milana Kučana. Za to delo si določil Dr. Joža Zagožna. To početje smo vam mi preprečili, zaradi tega niste še plačali kmetu les, katerega je žaqal za tvojo hišo v Grosuplju. Gre za 220 kubičnih metrov žaganega lesa. Z vojaškim helikopterjem si večkrat prihajal na kontrolo ko so ti obžagovali les. Da bi pridobil volilce na Koroškem si želel v slabo luč postaviti nekatere avtoprevoznike in Dr. Janeza Drnovška. Nalogo si dal svojemu poslancu Mirku Zamerniku, da s štirimi pretepači iz Kajak Kanu kluba Prodnik iz Juvanja gre čez Solčavo v Črno na Koroško ter pretepe novinarja Mira Petka. Zamernik je tvoj ukaz opravil in ko so se peljali nazaj proti Juvanju je za njihovim avtom peljal tovornjak s plugom, kateri je brisal sledi.

Okoli sebe imaš takšne, kateri so v večjo škodo tej družbi kot v korist. Zato ti kot nekdanji sošolec svetujem, da se umiriš in greš iz politike ter pustiš Slovenski narod, da se pobota med seboj. Ti lahko greš v Nemčijo saj imaš njihovo državljanstvo, denarja pa tudi imaš dovolj saj si osiromašil slovenski narod. To ti svetuje tvoj nekdanji sošolec. Natančneje o vseh dogodkih bo napisano v knjigi, katero pišem, njen naslov bo Goljuf ali junak.

Avtor: Neznan

kavboj66

Ja Janša ostali smo iskreni ljudje za razliko od tebe- skorumpiranega smrada ki bi še lastno mater prodal in ji8 lagal v obraz tako kot lažeš vsem Slovencem!

System

Tele Janšovo!!!

marianne1789

Prekmurec čestita Janši: Kljub kazenskim ovadbam ste ostali na stolčku.

Škoda, da niste oprali nekaj denarja iz 'domnevnih' orožarskih poslov v kakšnem prekmurskem podjetju.. bi imeli razen obtožnih predlogov še kaj za pokazat.

mikstone1.blogspot.com

Prosin, ka si sakši prešte vsaj kakšne 3 poste iz toga bloga!!

sobocanec

janža kmet zamazane

bajkec

Za enega politika- predsednika vlade bi bilo najmanj higiensko, moralno in etično da bi se odpovedal funkciji dokler ne dokaže na sodišči svoje nedolžnosti. Toda za Janšo to ne velja, rajši se poslužuje populizma in pa blatenja organov pregona, tožilcev in pa vseh tistih ki opozarjajo na njegove nečiste posle.In pa širjenja teorije zarote.
Lažov.

rija

iskreni? hahaha!

andrej_m

ČE NJEMI JE TELKO DO PREKMURCOF BI NAJ VSAJ SVOJO RIT NA PROSLAVO PRIVLEKO!

_racija_

Truplo, minusi so nej argumenti, vendar ti jih z veseljon talamo :) Ja meli smo gospodarski razcvet v časi Janše, itak, vse na kredite pa idemo, ali balonček je mogo enkrat počite, in na žalost je bil te Pahor na oblasti, keri mi je nej glih simpatičen, ker je kak premier bil bole balavi ali bil je pošteni...ka pa za Janšo nemre noben povedati! Izsilo je to pozicijo na keri je in je nesposoben!!! In on kak nekše vodja naroda ma takši odnos do organov pregona in pravosodja...kak ga lejko podperate? ka je narobe z vami?

przelmuding

Janša čestita Prekmurcem: Kljub krivicam ste ostali iskreni ljudje.
Seveda ka nas za budale majo pa na naš račun uživajo.

plovni

gnida janšova,odsele se v drujgo državomka tu nemaš kaj več iskate!!!

Vipko
Truplo

Racija... dobro to z minusi ne jemljem resno.

Ostalo: zakaj bi odstopil in prej dokazoval nedolžnost. Ker je tudi Janković vse prej kot čist zaradi raznih ovadb (in seveda nedolžen, dokler se mu krivda ne dokaže - moje mnenje, za vas ostale me boli kurac, da bom jasen) iz tega tudi sledi, da Janković prav tako ne bi smel biti predsednik vlade. Sicer ni postal, to pa zato, ker je glede političnih igric in še česa za sedaj vajenec.

Če mene sosed ovadi, da sem mu ukradel krompir za vas velja, da dokler ne dokažem al se mi ne dokaže, da to ni res, ne smem kandidirati v svojem okolišu za kakšnega svetnika? Pa ste sploh resni, kaj pišete?

Kdor eksplicitno trdi, da je Janša ukradel to in ono (pa do sedaj ni bil nikoli obsojen), bo moralo držati, da je bil tudi ta zraven in je prav tako lopov. Velja tudi za ostale politike...

Ker se tiče tistega linka do podatka, da je bila Slovenija tretja po vrsti najmanj zadolžena država za časa prve Janševe vlade, tega jaz ne bom iskal... To je splošno znano, to ne negira niti opozicija... ta ima pač sedaj pripombe, da bi se moralo še nekaj prišpratati. Ker nam je tudi prej dobro šlo (t. i. Zgodba o uspehu - se še spomnite "tovariši") se jaz samo sprašujem, zakaj ni kaj prišparal Drnovšek, pa Rop...????

Krediti, banke, javni ali državni dolg oz. zunanji državni dolg... tu nekateri nimate razčiščenih pojmov in kako temu pomagati... po mojem se ne da, ker je najmanj trma vmes.

przelmuding

truplo
Ka si ti z Marsa, tou ka je bijla najmenša zaduženost da je biu Janša na vladi so samo podatki keri zavajajo. Ka je un delo je se za njin prišlo zatou pa smo tan.

BB

Če smo že pa šli v globino lejko pripomnim tudi to ka smo s odcepitvijo zajebalo še več kak pa napravili dobroga :(

Ostala je skoraj v celoti nespremenjena rdeča zakonodaja, ostali so dobro natrenirani lopovi na vladi s svojimi paraziti nastavljenimi točno tan ge se je še dalo kaj fkradnoti !

Ka se toga tiče mislin ka nikomi nej trbej iskati nikših izgovorov saj so to dejstva kera mislin ka v teh dobrih 20 letaj nejso upeli skriti. Ka je pa bila situacija v YU nevzdržna ter tik pred razsulom, pa določeni sloj prebivalstva keri je namenjeni striženi nede nikoli vörvo pa razmo. Zato mo pravo kak Truplo ka je to moje mnenje pri keron ostajan - vi pa kar šprejajte zvejzdice po soboti ;) Lejko pa se spakivate na jug, samo nej kak turisti za tri dni lokat - ampak kar lepo spodaj živeti pa delati, kar cejli paket :)

JB TITO

Prekmurci smo pošteni tau znamo že same brez ka bi nan što tau pravo. Za razliko od večijne naših politikov.
Ka se tijče poštenosti oz. dokazovanja poštenosti je tau dvorezne meč, za ene tak za drujge ovak. Kere je pa sosede vkradno vrečo krumšov de pa drugje tude vkradno, če de meu šanso.
Primerjati Jugoslavijo pa Slovenijo po "duge" je pa brezveze. Kelko je bijla zaduženost na prebivalca v Jugoslavije pa kelko je zdaj v Slovenije je astronomska razlika, žal za nas. Glede zvezd je pa tak ka bi ništerne rajše mele kaj bejloga samo nasrečo še večijna itak zna ka je za njih napravila rdeča zvezda.

kavboj66

Nemaš prav truplo, predsednik vlade mora biti oseba, ki je čista kot solza, ki nima nobene "mrlje" že zaradi tega da ljudstvo ne izgubi zaupanja v sistem. V tujini če malo pogledaš podobne primere politiki odstopijo takoj ko se proti njim pojavijo obtožbe in sumi, saj dobro vejo kako je pomembno imeti in kazati čisto podobo tudi navzven države.
Janša pa drugo ne počne kot blati tožilce, sistem in tako naprej...mimogrede sistem ki ga je v veliki meri tlakoval sam

Vipko
Truplo

Kavbo66: naštej mi lepo prosim te tvoje primere iz tujine... Pa ne meči zraven nemškega in madžarskega predsednika zaradi plagiatov... V glavnem primere, ko so urno odstopili samo zaradi tega, ker je nekdo nekaj videl, slišal, bil zraven, potegnil na uho in potem podal prijavo!

In preidimo malo na bistvo: kdo je lahko v tem trenutku presednik vlade potem? Janković ima prav tako vse mogoče prijave in sumljive posle glede parcel in okrog podjetij, tudi sinov in pred kratkim se je celo spomnil, da mu eden dolguje kupinino za Electo, zato je urno prepisal nase neke nepremičnine - vse zato, da jih ne dobijo upniki. Virant ima problem s kredibilnostjo, tista nadomestila so kar solidni škandal... in to celo dokazan. Erjavec in Novaka imata premalo procentov... nekdo z 5 ali 6 procenti pa res ne more kandidirati za premiera... Žerjav jih nima veliko več... vsaj za sedaj njega ravno ne obkrožajo kakšne prijave, afere... Pa ga želite? Od vodij parlamentarnih strank ostane Lukšič... kaj pa on? Iz njegove stranke se je Pahor dokazal kot nesposoben, prav tako nekateri ministri. A misliš, da kateri od presednikov stranke pusti kakšnega svojega člana preko sebe? So takšni primeri v parlamentarnih demokracijah po Evropi? Po mojem ne...

Kaj pa predsednik države? Sedanji je bil dokazano proti osamosvojitvi, je produkt prejšnjega režima in njemu se tudi najde kakšen greh? Torej on ne bi smel biti, čeprav je zanj glasovalo mislim da skoraj 70% volilcev. Kučan je bil dvakrat, tretjič ne more biti, sicer pa za njega glih tako velja podobno, kakor za Türka. Drnovšek je bil svojeglav, če ne bi bil tako bolan, bi ga morali zadnji dve leti enostavno zamenjati, saj je počel marsikaj na svojo roko in prekoračeval budžet (razna potovanja v Bolivijo, njegov predlog delitve Kosova in še se kaj najde).

Res, kdo ostane? Velika zvezda je bil Pezdir, kje je sedaj? Kdo bi njega porinil naprej? Veliko je za leve obetal Lahovnik, vendar ga zadnje čase brenka po drugih strunah, dvomim, da bi imel podporo levih strank, na desni je itak oplel...

Ajd, da ne dužim... daj odgovore!

BB

Ja znamo ka je napravila "zvejzda" za nas :)))

Po riž, čokolado, banane, kavo pa vse drüjgo smo odili v avstrijo pa domou švercali. Za nakup ladijskoga poda si mogo organizejrati bar avtobus lüjdi ka je na meji kazalo malobmejne :( Kaj pametnoga prinas nejsi mogo küjpiti pa če si tüdik meo peneze - pa makar se je s podkupninov še nekaj dalo zriktati - plave kuverte so sekale 100 na vöro. Če se zdaj pijtamo ka so bile plave kuverte mo mogouče ugotovili ka podkupnina - skratka kriminal, ali ka če naček nej šlo.

Ka nemo pravo kak je bilo žmetno dobiti kakšo strokovno literaturo, revije predvsem kaj naprednoga tehničnoga, elektronskoga...

Nešterni smo odili kaj vmejs po svejti pa smo vidli kak je indri - in na podlagi toga nej mi prosin nekše rožice kazati v odsejvi blatne vode!

Sicer pa je tüdi zvejzda odgovorna za to ka če ideš peški od nas pa tan mimo pohorja pazi če v kakši krtofinjek brneš ka nede ger kakša človeška čunta vö poglejdnola. Po vojni se je zvejzda izkala v svoji pravi luči ;) En strijc keroga celji svejt preklinja neje telko gorja napravo svojomi narodi tak ka de jasno ;)

BB

No ka zdaj vijdin kelko vas je tü gor takših ka ste 91' doma trepetali dga so se van očetje pa starejši borili za titoja ;)

amazone

Ja "kljukec" mi Prekmurci smo iskreni ljudje, kar pa ni tvoja vrlina.

ribon

"Janša čestita Prekmurcem: Kljub krivicam ste ostali iskreni ljudje"

Za razliko od njega....

JB TITO

Državo lejko vodi samo človek kere je poštene pa sposoben. Če nemre biti nej tej nej ov kak "truplo" našteva je žalostno ka v Sloveniji nemamo niti enoga poštenoga politika. Tau pa zatau ka takšne ta banda ne pistij.
Glede rdeče zvejzde je pa po mojen tak ka je bilau baukše kak zdaj. Lidgej ne nucajo banan, kave, ladijskoga poda pa neven še ka podobnoga, če gli so tudi tau lejko daubili, sicer nej v takšnon izobilji kak zdaj. Nucajo pa kučo, dostopno zdrastvo vsen, omogaučano šolanje vsen, najbole pa slujžbe. Slujžbe kero do omogaučale dostojno živlenje!
Glede vojn 40-45 pa 91 pa nemreš primerjate ka nega čist nikše primerjave. Na pohorje se mogoče lejko spotekneš v tiste kere so pred ten isto delali svojome narode, tak ka lepau prosen. Tej strijc je spoštovane od večijne narodov razen tistih "bejlih" nej kere posojsili ščejo pokazati drugače!!!

čriček

------------- in bi zvenelo tako;dragi prekmurci jejte manj ker tudi delate manj, imeli boste manj proslav ker ste itak pozabljeni in neznani, pšenico ste prodali v Avstrijo sedaj vam vračajo pleve, namesto avtoceste so vam zgradili super cesto v pomanjšani obliki, in še in še, ----Kljub krivicam ste ostali iskreni ljudje, to vam ćestita Janša.Hvala g.Janša.

V naslednjem življenju bom Josip Broz, TITO.

BB

Dragi JB TITO:

Če še nejsi opazo si sakši lejko zeme stanovanje v najem, če nede meo penez za najemnino se ga tak nemre vö vrčti, k doktori lejko ide sakši, v šolo tudi lejko sakši ide (ok tüje malo naravne selekcije ampak vseeno), v slüjžbo pa tudi lejko ideš, na zavodi se fsefele išče...

Ok, če si skoristo vse prlej opisane privilegije pa doguro do zaključka nekše višje izobrazbe pa praviš ka menje kak direktor pač neboš te ti zavod nede mogo pomagati, lejko pa san ponücaš lastno iniciativo pa si postaviš san firmo pa si šef ;)

Glede banan pa ostalih zadev san ščeo povedati ka ka je bilo malo več od osnovnih življenskih potrebščin je bilo bole bogo takrat. Je pa stric s keroga imenom se ti misliš krasiti bio predvsem dober glumac ka je sakšoga nategno za peneze tak ali ovak :) S ten je lejko bila slüjžba pa penzija sama po sebi umevna tudi za najvekše manjake. No gnesden pa si moreš mogoče kaj tüdi san zaslüjžiti - časi gda tije bilo vse nekan potisnjeno so mimo ;)

Vojn ges ne mejšan - me pa moti ka se je dogajalo fčasik po 2 sv.vojni se pravi 45 pa dale :((( Bejli so nej bilij glij nekši faktor in jih ges niti ne upoštevan.

Spy

bojci19, evo ti linka: http://www.google.si/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&met_y=gd_pc_g…

Menje zadolžene države pred krizo so bile samo: Latvija, Litva, Estonija, Luksemburg in Bolgarija.
Te pa idi z očami malo naprej in pogledni ge smo zaj napram letu 2008.

Happy zaj?

Spy

Aja pa še to mimogrede. Slovenija je država z NAJMENŠIMI socialnimi razlikami v EU. Tej podatek pa tudi neka povej nej?
Ok ge se strijan ka smo preci v pi*di. Ale ščen povedati ka so še vseeno nekše svetle točke v naši preljubi domovini :)

JB TITO

Dragi BB:

Osebno san komentejro bole obširno nej samo na tebej. Če si mi pa dau odgovor ti ga pa dan še ges nazaj.
- Stanovanje si nemre vsake zejte v najem ka nema pejnez za tau pri teh plačaj (najemnina, položnice, hrana, recimo šolo obvezna deca,...)
- Poleg obveznoga zavarovanja, prostovolnoga zavarovanja, plačujemo že skoraj pol zdravil kda ti pa dajo ti dajo falejšoga, plačujemo zobara. Glede kakšneh pregledov so absolutno preduge čakalne vrste, poleg toga pa nemamo vsi iste pogoje za določene operacije. Kere ma pejneze ma absolutno prednost (dosta znanih primerov)
- Dokazano nega telko slujžb kak gej brezposelnih. Seveda se določene slujžbe lejko najdejo samo se trbej pijtate kelko določeni oz. večijna delodajalcev davle plačo za absolutno preveč ur. Lejko kar povejmo "novodobno suženjstvo".
- Stric keroga omenjaš je bil spoštovane v svete pa doma pa je neka pomejno za razliko od našeh sedanjeh politikov. Gvušno je napravo dosta več dobroga za lidij kak slaboga.
Tak za menej pa gvušno za dosta ostalih tau nede nikdar enakopravnost.

Osebno man slujžbo od svojga 20 leta (v proizvodnje), strejo nad glavo tak ka mi trenutno nika ne falij. Samo dosta jih pa nema, če pa gli delajo pa jih lastniki izkoriščajo tak ka morejo proklejto premislite kak skaus mejsec. Za tau je pa krijva država kera tau pistij.
Muva verjetno v toj debate tak neva vkup prišla ka mava različne poglede na situacijo zatau brez zamere, če bi te s kin slučajno užalo.

gorgona

janša ma odmah ka mi spizdiš z tote svetle zemlje...ka nan še vrak ge mlade napraviš...dokaj tajno si prišel v SV se mogoče kaj bojiš?totalno zgrešeno politiko daš..varčevanje še nikolči ni prineslo povečanega gospodarstva ter bdp-ja,ker ljudem jemleš in z tem je potrošnja seveda manjša...raje kak z zgodovino se ukvarjaj z problemom ka mladi nemo ker s(m)o perspektivni al pa tudi meje,trebali oditi v avstrijo delat za bojše plače,živi eno leto z 500eur,obdeluj ogromne količine zemlje polek tega pa še se jebi z birokrate,si v predvolilnen cajte prava ka maš investitora za nlb...no ki je?zapravili smo miljardo pa še neje zadosta,v času konjukture si bil na oblasti,si mel možnost prekonstruitati državna podjetja...pa si raje ustvaril tajkune...delam pošteno,za malo plačilo,in kak vsaki prekmurec smo v večini z malin zadovolni,pač mamo tako napačno mišlenje ka ne nucamo sam ka mamo za kruh pa za vodo...in te boš mi ti čestita za odcepitev?ma nabijem te veš kama...

Vipko
Truplo

Jaz pa še vedno čakam "revolveraša", da mi najde tiste primere - bi pa rekel, da je bil "na pamet" v nekaj hudo prepričan... Kako to izgleda navadno v resnici, pa je druga pesem!

Ker se ne oglasi bo že držalo, da je Janša kriv?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice