Nov trend, ki se je pojavil kot posledica epidemije, so prijave gostinskega kadra za delo v proizvodnji. Številni drugi delodajalci tožijo, da je zelo malo prijav na odprta prosta delovna mesta ali pa so neprimerne.

Zaposlovanje sledi pozitivnim trendom iz gospodarstva, kjer se predvsem proizvodna podjetja soočajo z visoko rastjo naročil. 

Brezposelnost se iz meseca v mesec zmanjšuje in po neuradnih podatkih Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje je število brezposelnih v začetku junija že padlo pod 75.000

Iskanje in pridobivanje kvalificiranih kadrov doživlja pravi razcvet na ravni celotne Slovenije. 

Potrebe po dodatnem zaposlovanju naraščajo zelo hitro

Tudi v kadrovskem podjetju Trenkwalder so zabeležili več kot 50-odstotno rast potreb podjetij po kadru v primerjavi z lanskim pomladnim obdobjem.

Prvo prebujanje gospodarstva je bilo zaznati že jeseni 2020, v letošnjih prvih mesecih pa potrebe po dodatnem zaposlovanju zelo hitro naraščajo. 

»Če so se kadrovski oddelki večinski del preteklega leta ukvarjali predvsem z reorganizacijami, z odrejanjem čakanja na delo, karantenami, odpuščanji in primernim obračunavanjem raznovrstnih nadomestil, je letošnjo pomlad drugačna situacija,« poudarja Alenka Kraljič, psihologinja in direktorica operativnega poslovanja v kadrovskem podjetju Trenkwalder.

Kako zadržati lastne zaposlene?

Podjetja opozarja, naj vzporedno z novimi zaposlitvami skušajo tudi zadržati že usposobljene obstoječe kadre

»Kako zadržati lastne zaposlene, predstavlja večji izziv, kot bi si morda mislili, zato mora vlaganje v njihov razvoj in njihovo zadovoljstvo na delovnem mestu (p)ostati ena od prioritet,« je jasna Kraljičeva.

Hkrati pa ne smemo pozabiti, da dobavne verige niso utečene in stabilne kot v preteklosti, podjetja v vseh panogah se soočajo s pomanjkanjem surovin in morajo zato veliko vlagati v učinkovito organizacijo dela. 

Na kadrovskem področju to največkrat rešujejo z odrejanjem čakanja na delo, prerazporejanjem kadra med oddelki in tudi začasnim zmanjševanjem števila izmen. 

»Podjetja imajo veliko rast povpraševanja, ki pa jih zaradi omenjenih težav niso zmožna realizirati,« izpostavljajo v kadrovskem podjetju Trenkwalder.

Razkorak med ponudbo in povpraševanjem ostaja

Na področju celotne Slovenije so največje potrebe na trgu po tehničnih profilih. 

»Za posamezna podjetja iščemo tudi po več deset proizvodnih delavcev hkrati, veliko je povpraševanja tudi po skladiščnikih, viličaristih, varilcih, ključavničarjih in monterjih za delo v tujini, mnoga podjetja pa bi takoj zaposlila tudi prodajne inženirje, tehnologe, vzdrževalce,« povzemajo pestro paleto zaposlitvenih ponudb.

Povsem nov trend, ki se je pojavil kot posledica epidemije, pa so prijave gostinskega kadra za delo v proizvodnji

Zato v prihodnosti lahko pričakujemo, da bo imela gostinska panoga težave pri privabljanju svojega kadra nazaj, saj bodo ti delavci v proizvodnih enotah kljub izmenskemu delu najverjetneje imeli bolj urejen in ustaljen delovnik od tistega v gostinstvu.

Prijav na odprta prosta delovna mesta je zelo malo ali so neprimerne

Postopki zaposlovanja kljub sproščanju covid-19 ukrepov ostajajo zelo zahtevni in specifični, hkrati pa prijav za določena delovna mesta skorajda ni ali pa so neustrezne, saj kandidati ne izpolnjujejo razpisnih pogojev. 

»To ne velja le za proizvodne delavce. S pomanjkanjem prijav kandidatov in zanimanjem za zaposlitev se soočajo tudi podjetja, ki iščejo strokoven kader. Tu se tudi kadroviki soočamo s specifičnim izzivom, in sicer kako pritegniti prave strokovnjake, ki v osnovi niso aktivni pri iskanju druge službe oziroma zamenjavi zaposlitve,« izpostavlja problematiko med zaposlovalci Kraljičeva. 

»Delodajalci vse težje zadržijo predvsem mlajši kader, ki zaposlitev menja nekoliko hitreje in tudi lažje, ter visoko in specifično usposobljene posameznike, z visoko dodano vrednostjo na trgu dela. Zato morajo delodajalci veliko naporov vložiti v vpeljevanje različnih dobrih kadrovskih praks in tem kadrom zagotoviti njim zanimive in konkurenčne ponudbe, denimo omogočanje dela od doma tudi po epidemiji, fleksibilen delovni čas, omogočanje strokovnega usposabljanja in podobno,« še svetuje strokovnjakinja za iskanje kadrov.  

Komentarji (17)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Geee (nepreverjen)

Vse ka komu slaboga napravis se ti enouk mascuje, eno leto so gostinci tiho bili da so si fajn preurejali lokale , delavce pa so fuknoli na zavod, nikoga od njih je nej motilo da tovarne, trgovine in ostale dejavnosti ge je na kupu dosti ljudi ki niti slucajno niso iz istega “ mehurcka. ‘ normalno poslujejo kak da nika nebi bilo , da so pa delavci domov sli pa so se nej smeli vec druziti na kavi da se nebi okuzili. Pac so se fajni pejnezi talali, zato pa zdaj eni tak napadajo vse povprek ki podvomijo o smiselnosti takih ukrepov , ni vec dodatka .

Geee (nepreverjen)

To ka se dogaja v gostinstvu , da ni delavcev bo pocasi postal isti problem tudi v gospodarstvu, starejsi delavci ki so marsikaj potrpeli gredo v penzije , mladina pa ni tak neumna da bi se pustila izkoriscat . Pa ne mi tu o tem
Da nocejo delat! Poglejmo naso mladino ki dela v avstriji , cenjeni delavci so, delovni! Isto tudi Romi, oboji so posteno placani, ter posteno delajo!

In reply to by Geee (nepreverjen)

Zasebni sektor (nepreverjen)

privat gospodarstvo odvisno od profita ... politike ki so nakradlu javno dolg 50 mlrd u zatvor

In reply to by Geee (nepreverjen)

kelnarka (nepreverjen)

Plačajte jih kak trbej pa do delali..

PLAČO DAJTE (nepreverjen)

Dajte jim primerno plačo. pa bodo v vrsti stali za zaposlitev ne da jokate, minili so vam časi ko vsaka kelnarca samo dela do prve plače, če jo je sploh dobila, sami pa ste luksus zganjali, delajte sami.

zagovedanec (nepreverjen)

Pa ka nemo gučo kak se eni lastniki obnašajo do svojih zaposlenih, kak da bi bili njihovi sužnji. Še celo, če prideš prek študenta delat kama.

In reply to by PLAČO DAJTE (nepreverjen)

gostilničar (nepreverjen)

s študentarijo ni kaj
Sami zadrogiranci
leni , moraš paziti na denar
polovico kozarcev polomijo
Raje zaposlujemo Romunke
Lepe prijazne in fine
cvet ženske lepote
in poštenje na višku

In reply to by zagovedanec (nepreverjen)

en običen državljan (nepreverjen)

Tudi v Sloveniji bo potrebno najprej začeti ceniti delo in delavca, ne da se nekateri delodajalci obnašajo, kot da za njih delajo sužnji. Dokler ne bodo ti delodajalci dojeli, da jim delavec prinaša tudi njihov zaslužek se bo to dogajalo. Seveda pa mora slediti tudi primerna plača. Saj nihče se noče voziti po uro, uro in pol ali dve vsak dan v Avstrijo, a je tam redna dobra plača, regres za dopust, božičnica.

josep (nepreverjen)

delali smo mij v gostilni 250 ur na mesec!halo,san sefi pravo,ka pa prosti dnevi?te pa nega delavcov!doma trbej 3 đenske vdržavati,nove avtoje kupiti,umetne cecke napraviti,stanovanje kujpiti,saksi mejsec na morje iti v gostilni pa nej trbej delati,ka tan nimaki delaji!

Landini

Gostinci so si sami krvi. Lansko leto je bilo Prekmurje polno turistov, večina gostiln pa je bila zaprtih. Pa bi lahko delali. Mnogi se še zdaj zmišljujejo, da še ne morejo itd. Sam osebno hodim več samo v gostilne, ki so bile med epidemijo odprte in so se potrudile, da sem si tudi takrat lahko kupil malico med delovnim časom. Ostalim je pa čisto prav, da propadejo.

Sobočanec123 (nepreverjen)

Na Goričkem so recimo poleti od 1. julija naprej v ponedeljek in torek zaprte vse gostilne zadnjih par let. Glavna atrakcija za družine tam okoli je Vulkanija in potem če greš tja na obisk na začetku tedna nimaš kam iti jest, ker je vse zaprto. Pri nas se res ne vemo iti gostinstva in turizma.

In reply to by Landini

Gytubr (nepreverjen)

NUJNO UKINITI PCT ker ta zadeva nas vse pelje žejne preko vode!

Sobočanec123 (nepreverjen)

Lahko kar pišeš EU glede tega, saj je to njeno pravilo in ne slovensko. V vseh državah EU velja PCT pravilo.

In reply to by Gytubr (nepreverjen)

. (nepreverjen)

gor so prisle, ka za minimalca se neje vredno trgate z cudakame pa pijancame :) . Ka nemo gucali ,ka saki den morejo delate pa prenašati iste zadeve.

Delavecvturizmu (nepreverjen)

Morate se delodajalci pocasi zavedati, da mladi in perspektivni kader ne bo delal v turizmu vikende in praznike pa popoldan pa ne vem kaj se vse za minimalno placo. Pa da ne govorim, o zahtevah, da naj obvladajo dva tuja jezika itd... Niti delavci iz balkanskih drzav nocejo tu ostati ampak vidijo tu samo odskocno desko za avstrijo, nemcijo itd... Malo bo treba zmanjsati apetite lastnikov sploh v drzavnih podjetjih kjer se menedzerji nastavljeni od drzave obnasajo kot lastniki!

Skiro30 (nepreverjen)

Najslabše plače in najbolj izkoriščevalni delodajalci so v Prekmurju.

tanja flaškon (nepreverjen)

Hvala bogu da se gostilne zapirajo
Alkohol je kriv za ogromno ogromno gorja na tem svetu
Možje pa hodijo gledat debelo ritne napol oblečene kelnarce
in ves denar pustijo v gostilnah
Bom predlagala v brusliji
da se vse gostilne zaprejo
Če hoče kdo piti pivo naj si ga kupi v trgovini
in ga doma popije skupaj s partnerko

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice