Projekt vreden 80.000 evrov naj bi zaključili do konca meseca.

Navijaška srčnost prekmurskih ljubiteljev nogometa in neverjetna obiskanost tekem NŠ Mura, je ob vsaki domači tekmi črno-belih na plano postavila očiten problem. Avtomobili nogometnih fanatikov so bili parkirani povsod v okolici stadiona, velikokrat kar na pločnikih, robovih parka pri gradu ali celo na kakšni od bolj zakotnih cest.

Premalo parkirnih mest

Ne moremo ravno reči, da je nastali problem plod napačne kulture pripadnikov soboškega nogometnega kluba, ampak gre za infrastrukturni problem na območju stadiona Fazanerija. Še posebej ob največjih tekmah - derbijih z Mariborom ali Olimpijo - je bilo jasno, da soboški stadion v okolici ne premore dovolj parkirnih mest za vse tiste, ki na tekme prihajajo z avtomobili.

Nova parkirišča pred evropskim obračunom

Neljubi situaciji pa se očitno bliža konec. Dela v okolici stadiona so že v polnem teku, novo parkirna mesta v neposredni bližini soboškega ponosa, pa bodo predvidoma nared do konca junija, kot nalašč pred prvim spopadom Mure v kvalifikacijah za ligo prvakov, obračun s klubom Shkëndija iz Tetovega bo 12. julija.

V letu 2021 za Fazanerijo namenjenih skoraj 178 tisoč evrov

Kot je razvidno iz proračuna občine za leto 2021, je za stadion Fazanerija predvidenih nekaj manj kot 178 tisoč evrov. Za novogradnje bo namenjeno 128 tisočakov, za investicijsko vzdrževanje in izboljšave 37.800 evrov, za investicijski nadzor dva tisočaka in deset tisočakov za načrte in drugo projektno dokumentacijo.

Iz občine so nam sporočili, da je ureditev parkirnih mest pred stadionom vredna 80 tisočakov, v pripravi pa je še prostorski načrt za nadaljnje ureditve.

Veliki načrti

Spomnimo. Vlada je na podlagi Interventnega zakona za odpravo ovir pri izvedbi pomembnih investicij za zagon gospodarstva po epidemiji covid-19 določila seznam pomembnih investicij, ki se bodo lahko še dopolnjevale.

Med prijavljenimi projekti najdemo tudi projekt 'Športno rekreacijski center Fazanerija' (ŠRC Fazanerija), vreden 26 milijonov evrov.

»Projekt ŠRC Fazanerija prioritetno pomeni posodobitev mestnega stadiona in posodobitev mestnega kopališča s pokritim plavalnim bazenom. Pred nekaj leti je že bila na mestnem stadionu Fazanerija izvedena nadstrešitev obstoječih tribun, dograjen je bil objekt garderob in uprave.

V predlogu investicijskega projekta je predvidena dograditev manjkajočih tribun za sklenitev obroča tribun in nadstrešitev le-teh v sistemu, enakem obstoječemu,« so nam povedali na občini, kjer so se s prijavo projekta odzvali na poziv ministrstva.

S spleta

Komentarji (29)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Jug (nepreverjen)

Tau mi delaj, 🖤🤍🖤🤍

stoLetZaOpicame (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Lepo, da se končno ureja okolica stadiona... vendar posekali ste veliko količino dreves, a jih občina namerava kje nadomestit? vse se odeva v beton, nikjer pa, se ne dosajujejo drevesa in zelene površine...

Ivo (nepreverjen)

Pojdi v sumo če maš premalo dreves, da nisi slučajno zelen.

In reply to by stoLetZaOpicame (nepreverjen)

Tutas (nepreverjen)

Idiot !

In reply to by Ivo (nepreverjen)

Parsifal (nepreverjen)

stolet za opicami...posekalo se minimalno..poleg toga vupan ka so podrli tisti hrast süji na sredini prejsnjoga parkirisca..aja..pa ci tebi avto crkne ga menjas z pokvarjenin? isto je z drejvov..posuseno ne menjas z süjof nazaj..

In reply to by stoLetZaOpicame (nepreverjen)

frewe (nepreverjen)

ja vejpa končno!

Zaj mo palek prve dnejve vidle kak so eni sposobni parkejrati vendar! Al vse je baukše kak katastrofalna kopališka pa vse do prve šaule!

starček1 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Pod levo Vlado RS to ni bilo mogoče, a zdaj pod Janšo pa je mogoče. Prej so uradniki na razno raznih ministrstvih zadeve zavirali do onemoglosti. Potem pa bo Jevšek spet lahko šinfal Janševo vlado, kako slaba je.

oldgringos (nepreverjen)

Samo idiot lejko kaj takšnoga napiše.

In reply to by starček1 (nepreverjen)

Parsifal (nepreverjen)

starcek1..saj pa vlada je za en kurac..lejva eli desna..gradnjo so ovirali eni idioti keri se skrijvlejo za zelenin imenon..

In reply to by starček1 (nepreverjen)

Zgodovina (nepreverjen)

Samo še povej ka je Janša zrikto ka je Mura gratala prvak in se uvrstila v kvalifikacije za Ligo prvakov. 🤦🏻‍♂️

In reply to by starček1 (nepreverjen)

zatar (nepreverjen)

zakaj rabijo parkirišča? za VIP goste, ki imajo preveč eur v riti. NAj lepo grejo peš do fazanerije in zunaj parkirajo avte.

Hmmmm (nepreverjen)

Saj itak to parkirišče nede za navadno rajo med tekmami. Razlagova de pred vsako tekmo zaprejta, mi mo mogli peški iti do stadiona, tan do pa parkejrali VIP-gostje pa podobni. No, saj me ne moti. Itak si ob gužbi hitreje peški pri Binkoštvnoj cerkvi kak z avtojon.
Valda de več koristi prinašalo pred tekmami mlajših selekcij, pa kda do starši pripelali deco k treningi pa podobno. Pa malo boukša javna podoba, ker je to zdaj slab asfalt pa šouder pa graba na grabi tik pred stadionon zglednilo nevredno stadiona v 1. ligi (četudi je govora o ligi kak slovenska)...

In reply to by zatar (nepreverjen)

Jarane (nepreverjen)

Ka de plava cona, ka do lejko občinski redari punili blagajno?

Tak je (nepreverjen)

Katastrofa , ka se je z Ledavov napravilo, zdaj mate tan en jebeni kanal brez grmov in drevja , gdo je za to odgovoren???

Pejeek (nepreverjen)

Odgovor se glasi na L

In reply to by Tak je (nepreverjen)

on. (nepreverjen)

o kalše ledave zaj ti glumeš? tisto ka se obnavla, nema nikše veze s Fazanerijo! sicer pa, tebe je baukše mete vse tak zapuščeno, kak je te blo?

In reply to by Tak je (nepreverjen)

KATASTROFA (nepreverjen)

Za to so pejnezi za cesto Sobota - Noršinci - Rakičan pa nega pejnez (vsak čas de omejitev 30 km/h) niti potrebe po kolesarski stezi, tak luknjaste ceste ne najdeš na celom Balkani ka ne bom omenjal jederne Evropske države katere majo boljšo cesto med njivami. Končno pa bomo pijtali Spomeniško varstvo Maribor ČE in KAK je to dovolilo, oziroma če zakonodaja za Jevška ne velja. KARASTROFA NARAVOVARSTVENIKI ZDAJ STE TIHO, NI VAS ????

ravninec (nepreverjen)

Ljubitelji pričekov se tudi naj pritoužijo, ge do zdaj gnejzdili ka so vse drejve posekali, pa keri ftič se lejko v reflektore zaleti, pa se reflektori poderejo, joj joj sama EKOLOŠKA škoda. Glavno ka je drek seposedi po travnikaj.

In reply to by KATASTROFA (nepreverjen)

Aaaa (nepreverjen)

Daj ne tupi brez veze či nemaš pojma. Rajši nspijši ka si prouti Muri pa ti zatou se smeta.

In reply to by KATASTROFA (nepreverjen)

ravninec (nepreverjen)

Ges redno odin na tekme Mure, samo se bogin NARAVOVARSTVENIKOV, idnouk so že zajebavali ka so tribune nej dokonca napravlene, tan je bil veliki hrast, a ne ?

In reply to by Aaaa (nepreverjen)

Parsifal (nepreverjen)

posuseni...samo nej ga podrejti..naj se san podere..mater so eni smotani.
zatou se vcasik tak dugo caka na projekte

In reply to by ravninec (nepreverjen)

Aaaa (nepreverjen)

Tou san za katastrofo napijso.

nogometash89 (nepreverjen)

Kdaj bodo pa premaknili igralno površino bližje tribuni?

on. (nepreverjen)

vüpajmo ka v kratkon. al mislen ka še to eno sezono ziher nej, ovak be to mogle že začnote

In reply to by nogometash89 (nepreverjen)

.. (nepreverjen)
Temelj (nepreverjen)

Temelji za povezavo med glavno in severno tribuno se ze kopajo? Pitan samo …

njiva

Eni ste resan smešni,če se delajo ceste van ne paše,če se delajo parkirišča van ne paše,če se delajo igrišča in tribune van ne paše,pa lidgej dragi ka bi vij sploj radi, se ge pitan?Že je inok čas,ka de se to z NŠ Muro zrihtalo,parkirišča,tribune in igrišče.Vendar to vse ne gre naenkrat,leko smo veseli,ka se nekaj dela,ka se premika in ka inok sveta to bo tak zrihtano,ka de to nikšo formo melo in de to fajn za gledati.
KATASTROFA,to ka tij pišeš nema nikše veze z ten člankon in s ten ka se dela in gradi na stadioni.Občina ma za to sklad za ceste…itd.Malo se prlej pozanimaj pa te pijši.

Parsifal (nepreverjen)

edino ka je rejsan..naj se dela..parkirisca pa ceste..predvsem norsinci sobota plus rakican..pa v krogi proti satahovcan..samo..vcasik se nesce
..vcasik je kaj drujgoga...vse naidnouk nejde..bi pa ze bil cas

Jozo (nepreverjen)

Merkator se ob 8 zapre

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice