Implementacija evropskega digitalnega covid potrdila poteka dobro in po načrtih, več informacij o tem pa je po napovedih pristojnih pričakovati v četrtek.

Jelko Kacin, nacionalni koordinator cepljenja je na današnji vladni novinarski konferenci izpostavil tudi poziv vlade NIJZ, naj oblikuje jasno stališče, ali je treba spremeniti prakso cepljenja, in sicer ali pri tistih, ki so s prvim odmerkom dobili cepivo AstraZenece, pri drugem odmerku uporabiti cepivo mRNK.

Funkcionarji vlade o dobrobiti cepljenja

Sicer pa za zdaj še vedno velja, da se za cepljenje z obema odmerkoma cepi z istim cepivom, pa je dejala epidemiologinja Irena Grmek Košnik z Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Kot je še izpostavil Kacin, vlada od ponedeljka od vseh svojih funkcionarjev pričakuje tudi aktivno držo glede promocije cepljenja, zato je naložila vsem ministrom in državnim sekretarjem, da pri obiskih na terenu in vseh javnih nastopih komunicirajo dobrobit cepljenja.

S težjim potekom bolezni stari od 35 do 55 let

Precejšnje število starejših od 50 let namreč ostaja necepljenih, predvsem pa starejših od 75 let, ki bi v primeru ponovnega izbruha bolezni lahko doživeli okužbo s težjim potekom.

 »Noben napor v tem trenutku ne sme biti odveč, da družinski zdravniki vzpostavijo stik s temi ljudmi, ki praviloma živijo sami ali pa pri sorodnikih in jih povabijo k cepljenju,« je pozval Kacin.

Opozoril je še, da je glavnina tistih, ki jih s težjim potekom bolezni trenutno zdravijo v bolnišnicah veliko mlajša kot lani, saj so stari od 35 do 55 let.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
ukinimo.birokarcij (nepreverjen)

Bravo za novo Vlado. Zakaj?
Na področju javne uprave in digitalne družbe je svet predlagal "rešitve, ki bodo poenostavile življenje državljanov in jim prihranile veliko časa ter živcev pri poslovanju z državo," je še dejal Andrijanič. Med njimi so e-gradbeno dovoljenje in e-osebna izkaznica, virtualno okence ter ukinitev prometnega dovoljenja.

biro-krat (nepreverjen)

ukinimo.birokracijo pravi nešče, keri podpira vlado, kera je povečala javni sektor (birokratski aparat, ka nede nesporazuma) največ od vseh vlad do sedaj. In to vlada kero vodi stranka, kera je celi čas v opoziciji kričala kak mamo mi prevelki javni sektor. Zdaj pa poglednite kakšne nagrade in dodadke si izplačuje javni sektor in ka na velko se kadruje in zaposluje v javni upravi. Tak ka ja, bravo za novo Vlado! In tu dejansko mislin na NOVO vlado, ne na to kriminalno roparsko združbo bivših komunistov, kera nan zdaj ruši demokracijo in nas zadolžuje za več generacij v naprej.

In reply to by ukinimo.birokarcij (nepreverjen)

NATEG (nepreverjen)

Pridi Kocina ali katerikoli smrad in me nagovarjaj k cepljenju? Upaš? Go.azen pokvarjena!

Vanek76 (nepreverjen)
Gost4312 (nepreverjen)

Kacin je tak dober promotor, ka je še mene prepričal ka se niti proti gripi nemo več cepo kak do zdaj vsako leto. Aja, saj je več ni, samo še KOVIT je ostal.

Starejše novice