Takšno je epidemiološko stanje v pomurski regiji.

V Sloveniji so včeraj, 13. junija, opravili 1023 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 24 novih okužb, gre za 2,3-odstotni delež okužb

Za primerjavo. Dan prej so ob 1371 PCR testiranj na koronavirus potrdili 91 novih okužb, šlo je za 6,6-odstotni delež okužb. Prejšnjo nedeljo, 6. junija, pa so odkrili 57 novih primerov. 

S pomočjo COVID-19 Sledilnika smo preverili, kakšno je stanje po občinah.

V Pomurju dve okužbi v eni občini

Ob izredno nizkem številu novoodkritih okužb so v nedeljo v Pomurju odkrili le dve novi okužbi in to v občini Lendava. Ostalih 26 pomurskih občin je tako ostalo brez novih primerov okužbe s koronavirusom. 

V Pomurju ima 21 občin aktivne primere, od tega jih je v Gornji Radgoni še zmeraj aktivnih največ, in sicer 27. Sledi lendavska občina, kjer je aktivnih 16 okužb, v občinah Cankova, Dobrovnik, Moravske Toplice, Rogašovci, Tišina in Veržej pa nimajo nobenega aktivnega primera okužbe s koronavirusom.

Vseh aktivnih okužb s koronavirusom je v Pomurju 120, sedemdnevno povprečje na 100.000 prebivalcev pa znaša 5,2. V soboški bolnišnici je danes še sedem covidnih bolnikov, nihče od njih pa ne potrebuje intenzivne nege.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
magyar bacsi (nepreverjen)

Največja okužba se imenuje virus smrada - usrani jashari!!!!!

Starejše novice