Foto: STA
Predsednik Slovenije je nekaj ur po prihodu iz Pariza slovesno sprejel Tamaro Zidanšek, polfinalistko odprtega prvenstva Francije v tenisu.

Tamara Zidanšek je prva Slovenka, ki je v 30-letni zgodovini samostojne Slovenije uvrstila med najboljšo četverico na enem od štirih najimenitnejših odprtih teniških prvenstev na svetu.

Polfinalistko odprtega prvenstva Francije Roland Garros je na brniškem letališču ob prihodu v Slovenijo čakal prisrčen sprejem, nato pa jo je v Vili Podrožnik sprejel predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Pahorja navdušuje Tamarina zmagovalna miselnost

Pahor je čestital Zidanškovi za zgodovinski uspeh in ob tem izpostavil njeno zmagovalno miselnost. Dejal je, da ne gre le za njen teniški uspeh, ampak da je poskrbela, da vidimo v teh zahtevnih časih na koncu tunela več luči. »Ena od njih je tudi vaša zmagovalna miselnost, vaš uspeh,« je dejal. 

»Želim vam, da bi še naprej s tako velikimi ambicijami uspevali. V Sloveniji imamo nekaj šampionov, ki ne zmagujejo vedno, ampak tudi po porazih zmorejo priti na športni Olimp. To je za našo narodno skupnost zelo velikega pomena,« je Pahor še povedal naši šampionki. 

»V teh časih nas veliko stvari deli, vendar nas šport združuje. Športu gre zahvala za to, da lažje prenašamo razlike, ki so med nami. Na njih tudi v enem trenutku pozabimo in se pod slovensko zastavo vsi združimo,« je povedal predsednik države. 

Foto: STA

Zidanškova se je zahvalila Slovencem za bučno podporo

»Zadnja dva tedna sta bila zame nekaj posebnega. Lahko bi rekla, da se življenje spremenilo na hitro, ampak vse to je bila dolga zgodba, ki se je gradila kot neka stavba,« je svoje občutke strnila Zidanškova. 

»Rada bi se zahvalila tudi celotni Sloveniji. Res smo čutili podporo,« je še povedala in dodala, da še ni popolnoma dojela, kaj se je zgodilo. 

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Blekota (nepreverjen)

Gnoj od cloveka je tej Pahor

orglice (nepreverjen)

Jaklitsch: Od kod se je pa ta vzela ??

In reply to by Blekota (nepreverjen)

ravninac (nepreverjen)

Nimate nič drugega za pisati, ampak kaj dela ta dvorni norček.

Lipa3 (nepreverjen)

Gamad se kiti z sportniki

In reply to by ravninac (nepreverjen)

Dragan12 (nepreverjen)

Ta si je pa lekar zgled zejla po ministrojci za skoulivanje! Ka tej tace tak ta kaze!

Parsifal (nepreverjen)

hmmm...ma kaj za pokazati...nesternin je rejsan nikaj nej dobro..ci bi mejla kaj drujgo obleceno enin pacijenton itak nebi bilo ok..

In reply to by Dragan12 (nepreverjen)

Kramberger26 (nepreverjen)

Športniki si pljuvajo v faco med tekmo a na odru za zmagovalce ali na klopi pa se spet ta nevidni sovražnik aktivira budalčine jadne lažnive nateg in prevara isto kot ta pederčina pahor

Parsifal (nepreverjen)

sces praviti ka prenos bil fake da spilala polfinale??jesi budalo..

In reply to by Kramberger26 (nepreverjen)

Starejše novice