Disciplinska komisija NZS-ja je ostro kaznovala soboškega prvoligaša. Črno-belim so kazen "pridelali" navijači, ki so s svojim navijanjem spodbujali nestrpnost in sovraštvo.

Mura bo od danes naprej lažja za 2000 evrov. Takšno kazen ji je namreč dodeli disciplinski sodnik NZS-ja, ki se je ravnal po novem Disciplinskem pravilniku. Za omenjeno globo so s skandiranjem "Ubi Žabara" poskrbeli navijači domače ekipe.

"ND Mura 05 je bila na podlagi novo sprejetega sklepa o ničelni toleranci za sankcioniranje spodbujanja ali razpihovanja rasnega, narodnostnega, etničnega, spolnega, jezikovnega, verskega, političnega ali drugega sovraštva, nasilja, nestrpnosti ali žalitve dostojanstva kaznovana z globo v višini 2.000 evrov zaradi spodbujanja sovraštva, nasilja in nestrpnosti na tekmi 4. kroga Prve lige NZS, ki je v Murski Soboti potekala 5. avgusta 2012. Navijači njene ekipe so namreč na tekmi, v kateri je ND Mura 05 doma igrala proti NK Olimpija Ljubljana, z nešportnim skandiranjem izražali nestrpnost, sovraštvo in žalili dostojanstvo posameznika oz. skupine. NZS bo odslej vse kršitelje dosledno kaznovala," so med drugim zapisali na uradni spletni strani NZS-ja.

S spleta

Komentarji (53)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
bolano

zakoj tau trbelo gringose??

hupkaš

Kaj rečti, kultura navijačev podkrepljena z alkoholom je pač taka kot je govorim za gringose,Sam osebno bi prepovedal vstop v navijaški --boks-- vsem navijaćem ki niso člani omenjene skupine navijačev nato bi jim pa dodeljeno kazen klubu naslednjič lepo skasiral vsakemu posebej ki je na tekmi bil v skupini, šele takrat bi se kot celota zamislili kaj storijo klubu in sebi z takim navijanjem in to naj vodstvo kuba stori čimprej .
Seveda se ultrasi takega navijanja ne poslužujemo in smo se tudi ognili severne navijaške tribune, in sedaj je mir.

Thor

oni so pa meli ubi mađara pa nedo nika dobili?

ponosen_prekmurec

"NZS bo odslej vse kršitelje dosledno kaznovala." Ja, kak je pri njih v navadi. Vse razen Olimpijo in Maribor. Bomo videli že v soboto, kda de večni derbi, kak de se novi "zakon" dejansko upoštevo pri velikanih

Pilot

Daj hupkaš ne seri, ka se pa pametnoga delaš. Saj ste pa vi "ultrasi" z juga začali z ubi žabara prvi, tak ka telko o ton

NeoSkin

gringose?? a smo gringosi so kričali? daj "vi" na juge ali kje koli pa se niste zdirali?? Že na tekmi z MB ste se in tude na tekmi z olimpijo se je začelo prvo na juge navijat proti Olimpiji in GD..
Olimpija pa še dobi dodatno kazen zaradi pirotehnike ter neupoštevanja policije ter varnost.. Vsaj koliko sem utegnil izvedeti :)

bolano

kelko igralcof poznate? kelko od tekme ste vidle? kak san že pravo: larmanje ne pomaga igralcon. pune tribune lidij šteri plačuvlejo karte de bole hasnilo kak primitivne "ubi ubi". se zavedate kelko pejnez od kart lejko pozabi klub zavolo norij???

ponosen_prekmurec

Najboljše bi bilo, ka se nebi niti gringosi na jugi, niti gringosi na severi več zdirali ubi žabara, ubi štajerca, ubi madžara. Koristi od tega ni, je pa kazen samo za ubožan klub

Pilot

evo, proti mb so se z juga zdirali ubi štajerca, z strani bg je nej bilo nika proti štajercon. Vüpan ka ta mb pa olimpija tudi sankcionirana

black panter

nzs-lopovi

hannibal

bolano, se strinjan s teuf. to ka mi gledamo, vodstvo navijaške skupine pa njeni člani, je sramota celomi prekmurji. polovica je 15, 16 letnikof keri so v puberteti pa ščejo špilati maderfakere in mislijo ka jin je navijaštvo najboukši način ka to naredijo. glede vodstva pa lejko poven ka jin fali znanja o navijaštvi pa o vodenji navijaške skupine. koreografija je sramotna, vse ka znajo je 3,4 MURA pa murska sobota - prekmurje republika. mislin ka je to tudi povod zakoj se starejši gringosi pa tisti keri so bili pravi navijači več neščejo včlaniti, pa rajše gledajo tekme z juga, tudi sam san eden izmed njih. in vse ka znajo zdaj skomentejrati je to ka tudi maribor pa olimpija isto navijata pa ne dobita kazni, NEBI BILI PAMETNEJŠI PA NAPRAVLI NEKŠO BOUKŠO KOREOGRAFIJO ? če se što ne strinja z meuf mi naj prosin povej

spss

Proti mb so se zdirali ubi žabara - zaradi sodnika, z ubi štajerca pa so sicer probali ali kda so vidle ka narod ne sodeluvle je vse henjalo !

Bi pa lejko najšle kakše drujge rime, ker te z ubi so pač za en drujge čas !

gorgona

mislim kaka represija nad navijači...tako daleč ni bilo nobenih izgredov...zaj pa če se par krat reče ubi žabara...ubi madžara al bilo kaj pa do se talale kazne...mislin vsi ki pa tega nemrete pa marš v gledališče al pa v kino...marsikje še na stadionih prodaja pijača(tujina),prinas pa že neke pa se že kazni talajo...zato pa nzs lopovi,nzs lopovi

NeoSkin

hanibal: Menjalo se je vodsto pri BG vsej kaj se vodenja navijanja tiče razen na tekmi Z OL je bil stari vodja. Glede starsoti ja so tude mladoletni v skupini. Pesmi se delajo nove in se vpelavlejo v navijanje. Za kako koreografijo ki bi bila na nivoju je pa članov pri BG premalo vsaj kaj se iz severne tribune vidi v kletko. Izgovora za navijanje(kandiranje) ni je pa res da se je tudi na jugu navijalo in skandiralo žaljivo vbistvu je Jug začel skandirati šele nato so se BG vključili v to.
Druače se pa strinjam in imam idejo za BG na obeh straneh fazanerije!
Naredite en skupni sestanek vsi in tako iz kletke tako iz Juga. naredite enotno skupino ker si jo fantje na ikrišču zaslužijo da bo navijanje kvalitetno!!! Zmenite se naj je po vsaki 1. tekmi v mesecu sestanek skupine kjer se izrazijo nezadovoljstva predloge pa mnenja.
spss: Ker vidim da govoriš o rimah lahko začneš in napišeš par novih tukaj ali pa jih posreduješ komu pri BG ;)

lumpi

hannibal,če san ge v nedelo dobro poslušo je ubi žabara najbole letelo z juga,ka se pa koreografije tiče je vaša ista kak od gringosov,tak ka ge ne viden nikše razlike med vami pa njimi.

joshy

@hannibal pa ti se hecaš ali??? Saj pa što se je zdero "ubi žabara" či nej vi na juge???!!! Že na prejšnji tekmi proti Maribore se je JUŽNA tribuna parkrat drla "ubi žabara" zaradi sodnika... Tak ka ne seri, pa drügeč prle malo preštudejraj prle kak takše LAŽI pa bedarije tü gor pišeš!!!

BuLsHiT

tij primerjas odavanje pijace s ten primitivnin "navijanjon"

NeoSkin

BulsHit: Hteja je povedati ka si NZS nemre drgači blagajne napuniti kak z novimi zakoni ter kaznmimi za primer je dal kazen za prodavanje pijače na tribuni ter alkoholnih pijač na tekmah. Ker na primer v Nemčiji je to dovoljeno. Če se že zgledujemo v primeri navijaških skupin iz zahoda evrope zakaj pa se še ne z tem?

BuLsHiT

in ka ma nzs z odavanjon pijace na stadijoni?

NeoSkin

To ka je postavila kazen za prodajo. In če jo prekršiš nzs pokasira denar.

I-OWN-YOUR-MOM

Vse. Oni naj bi baje zaj zriktali, ka de znova dovoljeno.

BuLsHiT
NeoSkin

BUlshit: Se opravičujem, jaz sem mislil oz. mi je bilo tako rečeno da je nzs izdala da se na tekmah pod njenjim okriljem ne sme prodajat.

BuLsHiT

saj ne me razmiti narobe tuj meni se glupo zdi, ka so prepovedali odavati alkohol na sportnij prireditvaj

NeoSkin

ja saj je in to precik glupo. Namesto da bi naredili tako da bi bil samo davek nekoliko večji ob takih prireditvah oz. bise lahko prosto prodajal.
Če pa smo že pri tem pa ima NZS kar precej mučk glede teh kazni in njenih zakonov. Isto kot naša ljuba Solvenija sama.

NeoSkin

Samo kot informacijo: Slovenija supporters so po izrečeni kazni ND Mura 05 napovedali bojkot tekem pod okriljem NZS.

hannibal

@lumpi, joshy prosin nej mi primerjate žifčnih gledalcov na jugi z "organizerano" navijaško skupino kera ma vodjo, pa kelko ges znan jin on povej ka se naj zderajo pa kak se naj navija. MISLIN KA Z TEN VAŠIN GANGSTERIZMON NETE POMOGLI NAŠIN IGRALCON, VSI ZNAMO KA VAS 3/4 NEMA BLAGE VEZE OD FUZBALA, ZATO NEGA VEČ STARIH GRINGOSOV, VAN SE SAMO IDE KA TE V VIDLI NEVARNI NAVIJAČI.
Od gda je "MURSKA SOBOTA, PREKMURJE REPUBLIKA" kaj v zvezi z NK MURA?
mislin keri kreten si zmisli takšno vrsto navijanja ?
pa če ste že takšni huligani ka takše grdostije gučite, te se zmenite pa se pred tekmo najdite z nasprotnimi navijačami pa obračunajte kak moški, nej pa ka se en ovin derete na 30m

NeoSkin

Hanibal: Žifčni so samo tisti gospodje z Juga lahko?? Gringosi so se samo PRIKLJUČILI navijanju iz JUGA.
Glede Gangsterizma se čisto strinjam.In tudi glede alkohola itd. tudi starostna meja bi se morala uvesti.
Ko so se pa BG zgrabili z gorgonami na tekmi z CSKA v lendavi pa so spet bili huligani in vandalisti. (ne govorim da si to napisal ti) ..

I-OWN-YOUR-MOM

bus je našin crkno na poti v MB. to je nej rejsan, no :))) naj to prinese srečo ;)

joshy

@hannibal, pa ti si ali totalno blesavi pa glühe, ali pa sploj ne odiš na tekme pa tü nekaj na pamet bluzeš!!! Kak san že prle napiso se je dobesedno CELA južna tribuna drla "ubi žabara", nej samo "eno par" živčnih navijačov!!! Isto tak se je na prejšnji tekmi proti Maribore dobesedno CELA južna tribuna drla "ubi žabara"!!! Tak ka ne seri, ka si ali totalno zabite, ali pa si sploj ne bil na teh dveh tekmah, pa NEMAŠ BLAGE VEZE ka se je dogajalo, pa ka se je štoj zdero!!!
In ka boga ma zaj tau veze z huliganstvon, pa s tem ka bi se ščeli biti z nasprotnimi navijačami??? Izgleda ka ščeš malo spremeniti temo, zaj gda smo te dobili ka očitno NEMAŠ POJMA ka se je dogajalo ka si ali sploj nej tan bil, ali pa si rejsan tak blesave!!!

nejckocjan

naj se rajše pijtajo što je začo ... mij? nej !! oni ? jaaa!!!!
tiste kere je biu na tekme zna kak je bilo

davidp

Najbole smešno je gringosi terajo rasistične fore, medtem ko jih je en kup ciganof poleg...

NeoSkin

davidp: Rasistične fore opiši kaj ti smatraš pod te "rasistične fore"...

krobikar1

To je to, norost!
Par 40 kilski "gringosov" tan kriči, pa sploj ne vejo za koj se ide,....njin bi trbelo kazen dati, ali pa naj idejo delat ka doj odslužijo,...

Jes resnično neven od ge pa od kda v prekmurščini obstaja beseda "UBI". To je bole srpščina...

Vipko
Truplo

Kdo se je prvi začel dreti "Ubi žabarja" ne bi vedel, je pa definitivno točno, da se je to izgovarjalo tudi na jugu. Bil sem tam.

Če je tako visoka kazen samo zaradi tega, je to kar smešno. Ne bom sedaj iskal disciplinskih določb Košarkarske zveze Slovenije, vendar tako na hitro in na pamet tam plačaš za nekaj takih vzklikov kvečjemu mogoče 100 eur... oz. še to spregledajo, če delegat napiše, da so bili vzkliki občasni in niso bili plod organiziranega navijanja.

Saj ne odobravam tako navijanje, le opozarjam na razlike... in te so občutno prevelike. Kljub kazni se taki vzkliki ne bodo izkoreninili čez noč, ne v Soboti, ne v Mariboru ali Ljubljani, pa tudi Lešju pri Majšperku ali Bačičih nad Koprom. Ljudje oz. navijači bodo sčasoma uvideli popolno norost takega početja, ne more pa se kljub kaznim to zgoditi čez noč. Moje mnenje!

hupkaš

joshy- mislim oz vem da te prav dobro poznam in delno imaš prav glede skandiranja z južne tribune,bilo je par posameznikov iz nekdanjih vrst gringosov ki ne SMEJO na severno tribuno in si JAJCA praznijo na južni tribuni, dalje ne bom ampak naslednjič jih bo ?? UZELA MAGLA !!!!! Tipi ki si mislijo da bodo na južni tribuni ustvarili razmere kot na severni bodo svoje mesto našli nazaj v kletki na severu, saj za drugo niso, ultrasi si tega ne bomo dovolili in sklep je bil da se bodo ROČNO ODSTRANILI.!!!

BAMBINO

kak ste smejšne, ka se neka bw štukate,.. prve so začnole ŽABARE z "ubi mađara"!!! nato je JUG odgovoro z "ubi žabara" ampak je logično ka olimpija ne dobij kazne, saj znamo s kejc so... glavno ka une nan dajo kazen, nepomembnen prekmurcon, kak nas une smatrajo... golazen žabarska,.. NZS lopovi!!!

joshy

@hupkaš pa ka ti si normalen ali ka??? Prosin te povej mi ENOGA človeka keri naj kao nebi smel na severno tribuno ite!!!! Samo enoga mi omejni, ka mo ga šal ges osebno pitat što bi njemi naj to prepovedo!!!! Pa samo mi ne povej ka kao nesmiš povedati šteri so tau, ka te mo ti takoj zabil ka LAŽEŠ!!!
Pa ka ste vi lidge normalni ali ka tau za bedarij pa LAŽI tü gor pišete??? Najprle ovi hanibal gringose na severi obtože ka so se oni drli "ubi žabara" če glih se je JUŽNA tribuna na obeh zadnjih tekmah tau drla, zaj pa te še ti hupkaš tü prideš vö z podatkon ka prej lidge kao nesmijo na sever???!!! Pa vi ste nej normalni lidge!!!

hupkaš

Joshy- mi je ćisto vseeno kaj si ti osebno misliš o južni tribuni, samo garantiranm vam nekaterim extremno nevzgojenim gringosom da raje ostanite v boxu in ne mešajte dreka vse okrog po stadionu, ne samo da nekateri ne smete naravnost izogibate se severne tribune ker so vas policisti vzeli na muho in ne popuščajo vaši nevzgojeni mentaliteti, vedno sem in bom trdil da je žalostno kako nekoč čislana navijaška skupina propada, pravih gringosov je peščicavse ostalo so prišleki , mladoletniki ki tam nimajo kaj iskati, in ostali ki jim je cilj to kar se zadnje čase dogaja in se bojim da ne samo da boste v bodoče imeli še bolj okrepljeno policijsko varstvo ampak tudi da boste morali prihajati trezni na tribune.
To je resnica ki jo skušate prikriti in vam ne uspeva.
Pustite nas ultrase in ostale navijače na miru in si uredite navijaške vrste bil bi vam skrajni čas in nuja.

I-OWN-YOUR-MOM

Kakši ultras si te ti? Naštej mi 3 razloge, zakoj se šteš kak ultrasa. To moren čuti. :D

mile82

hupkaš...vi ultrasi na južni si nete dovolili, ka bi van što s ten ka stoji na tribuni zastiro pogled na igrišče.:D Tudi tou, ka se navija cejlo tekmo je preveč hooligansko, pa nej ultras....hehehehe...Naš ka me zanima!? Što je li napravo sklep oz. je skleno, ka de se gringose odstranilo, ka do te lejko ultrasi v meri tekmo gledali?:D....Maš google, pa napiši notri ultras...dosta novoga boš zvedo.. hehehe...polepšo si mi večer

hupkaš

@ --I-OWN- mile 82, vse vama pa res ni potrebno vedeti, pa tudi ni važno če je to ultras ali blek rigos ali fazanarigos, stanje kot je na južni tribuni je omenjeno zgoraj, kdo bo odstranil gringose?? hha ?

V preteklosti nam je stara Mura nekajkrat krila stroške prevoza in še kaj, zakaj sedaj ne plačajo gringosom poti in še kaj, odgovor imaš zapisan v naslovu 2000 EVROV KAZNI, vam je sedaj jasno?

PA ČE SMO ULTRASI ALI NE Gringosi sigurno nismo smo pa nekoč bili, in to naj bo zakluček te debate.

krsone

Pa ka se zdaj jebete v glavo, što je je prle začo, pa neka? Vejpa to se naj ne bi nišče zdero, pa je stvar rešena ali ka:)

Kak je nešče pravo, rajši se oboji (bg pa tisti z juga) vkup sejte, pa zmislite par novih pesmi, ka de se navijalo, nej pa ka čujen eno pesem (sicer mi je dobra), samo kda se to popevle saki 5min, ti po 90min že ne paše več v vujo.

Nešče je gučo o rimaj: Vejpa telko reperov mate v skupini, ka be en komod komad napiso, v povezvai z Muro. Pa to nej proti drugin navijaškin ekipan, ampak nasplošno za Muro, kera pesem, de naspiderala igralce, kda do tou čule.

Itak vas nega telko, ka se ne bi navcili vsi 2,3 nove pesmi. To uskladiti po moje, ne bi smel biti takši problem.

hannibal

@joshy, se vidi ka si kreten, pogledni svoj komentar zgoraj, neven zakoj bi se mi proti Maribori zderali "ubi žabara" .. go back to school, learn some geography ;)

Vipko
Truplo

Malo sem brskal po strani NZS in tole piše:

http://www.prvaliga.si/novice/?id=2068

Ja, nogomet je čudna reč. Tole kar je napisano je po svoje kar v redu, v čast odgovornim pa ravno ni. Spet so začeli delati red nekje izven "sredine" ali kakšnega večjega kluba. Spet so začeli pri klubu s periferije, pri klubu, kateri se ne koplje v denarju. Začeli so delati red zaradi nekaj vzklikov (vsaj jaz na jugu ravno nisem slišal, da bi se to ponavljajo v nedogled?).

Zdaj točno ne vem, če so bila v prvih kolih kakšna resna opozorila? So bile že izrečene kakšne kazni v smislu resnih opozoril ali manjših denarnih kazni?

Tole je bedasto na kubik. Da taki vzkliki niso v redu se verjetno vsi strinjamo, vsaj jaz pa sem mnenja, da se to ne more izkoreniti čez noč. S kaznimi še posebej ne, ampak bolj z vzgojo navijačev. Tu lahko klub marsikaj stori in organizirane navijače, kateri kršijo neki kodeks enostavno preneha podpirati. In še kaj.

Vsaj pri nas v košarki se tovrstna dejanja, vzkliki ali podobna nešportna navijanja pojavijo res redko... In če se že, je Komisar dokaj toleranten in veliko opozarja. Pri nas je vsako leto manj klubov, več jih propade, kakor se na novo formira. Vsaj Košarkarska zveza Slovenije se po svoje zaveda, da brez klubov ni tekmovanj in da jih ne more drastično kaznovati za neodgovorna dejanja nekaj navijačev, na katere klub tudi ne more ravno popolnoma vplivati.

Meni je taka kazen previsoka in se samo sprašujem, če se je samo v Murski Soboti tako skandiralo. In kaj bo imela nogometna zveza od tega, če tudi zaradi kazni, pa ni treba, da je to v I. ligi, usahne delovanje v nekaj klubih?

borac

nekje se je moralo začeti kaznovati ker že prej se je to dretje izvajalo na vseh stadionih ki nima zveze z navijanjom .tudi sam hodim navijat oz stiskat pesti za naš klub in mi je takšno dretje bilo malo mimo

je pa res da niso samo krivi navijači mure samo enkrat si nagrajen (izpad samo v 3 ligo)drugič si kažnjen NAJ BO TO v poduk vsem

joshy

@hupkaš, pa ka ti si rejsan blesavi ali ka??? Pa kelkokrat ti naj še napišen ka se je JUŽNA tribuna drla "ubi žabara", pa ka je JUŽNA tribuna odgovorna za teh 2000eu kazni!!!!
@hannibal, ti pa si s ten zadnjin komentaron dokazo ka sploj ne odiš na tekme, pa nemaš pojma ka se je tan dogajalo, zaj pa tü nekaj na pamet bluzeš!!! Če bi ti bil na tekmi proti Maribore, te bi znal ka se je JUŽNA tribuna parkrat zdirala "ubi žabara" zaradi katastrofalnoga sojenja sodnika, keri je iz Ljubljane, zato tudi vzkliki "ubi žabara" na tekmi z Mariboron! Pa drügeč ne komentiraj zadev o kerih več kak očitno NEMAŠ POJMA!!!

Pilot

Dragi ultrasi z juga, danes se bodo gringosi vam pridružili na tribunah. Pa ajde da zdaj vidimo od vas, kako izgleda navijanje od ultras grupe ;)

sobocanec

hupkaš ka te gnes viden tej tvoje takoimenovane ultrase!:) komaj čakan ka mo navijo z vame za spremembo nej z oveme "pijaneme,zdrogeraneme,mladoletneme gringosame"

black panter

hupkaš,ti si biu gringos,te je pa sramotno kakšne tou pišeš.
90" so bila zlata doba navijanja,dimne,bakle,skanderanje ka si ščel,menje policije,zdaj pa je čijsta beda,zdaj do še sten srali ,ka de se što zdero
banda lopovska nzs

hupkaš

Bolano , bolano, ---gringose v kletko, ampak samo gringose, pa vsem alkotest in bo mir, bolano, bolano.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice