Disciplinska komisija Uefe je odločila - Kijevski Arsenal je bil v prekršku. To pomeni, da je prva tekma v Kijevu registrirana s 3:0 v korist murašev.

Kar se je napovedovalo, se je tudi zgodilo. Arsenal je drago plačal igranje kaznovanega Erica Matoukou-a, ki je proti Muri celo dosegel tretji zadetek za zmago domačih. Danes je disciplinska komisija UEFE namreč sporočila svojo uradno odločitev glede omenjenega primera. Navkljub temu, da je letos evropsko prvenstvo v nogometu potekalo v Ukrajini in je marsikdo ugibal, da bo UEFA zaradi tega prizaneslivejša, se to ni zgodilo.

Nepravilnost, ki so si jo dovolili v Kijevu in se nato sklicevali, da niso dobili vseh potrebnih papirjev, očitno ni imela realne osnove. Prvo srečanje v Ukrajini je tako tudi uradno registrirano z 0:3, kar v praksi pomeni, da bodo črno-beli v četrtek branili kar tri zadetke prednosti.

Očitno rek, da "sreča spremlja hrabre", v primeru Mure še kako drži. V kolikor bodo varovanci Ferija Cifra v četrtek preskočili tudi Arsenal bodo le še en krog oddaljeni od senzacionalne uvrstitve v skupinski del Lige Europa.

S spleta

Komentarji (48)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
samosim84

držimo pesti ...

picek

ka pa € dobijo za zmago?

švabo

100 jurjov dobimo, če v četrtek zdržimo. Tak ka zaj pa rejsan moremmo vsi v maribor navijat. Zaj nega izgovorov ka smo kao zadnje v prvenstvi, ker tou je nej realno. Trbej podprejti dečke, ker inouk de se jin odprlo tuj v novi sezoni! Muraa

Vipko
čevapčič na ražnje

.. marjat, super darilo .. :)

.. če pa zdaj Arsenal slučajno nan gor nakladejo 5 golov in idejo naprej, te pa rejsan, ka vse vkuper razpistimo glede Mure etc., in gremo domov jest .. :)

.. ne ne .. neodločeno 1:1 bo in Mura gre naprej .. opasno .. ;)

.. fajn se mejte na tekmi, vrvlen, ka de super vzdušje, ge zaradi revščine verjetno nemo mogo iti, vlagam pa vse moči in trud, da bi šel, res bi šel .. to bo bomba, že vidim vnaprej .. nepopisljivo vzdušje bo .. ;)

chelsea22

ges nažalost neman časa iti na tekmo taka me zanijma če de prenos?

kanžor

ja de na sportklube!

švabo

Jebo vas športklub, vij ste pravi internetni navijače!!! Saki keri ma 3 vore časa (tekma de ob 20.00) de šao v mb. Zaj pokažte ka ste navijače pa ote v maribor, na televizije pa lejko gledate vaše barcelone pa čelsije pa mančestre cejlo leto !!!

kanžor

Je kar uradno...

http://www.sport-tv.si/d162236/Nogomet/Evropa/URADNO_Mura_05_dobila_tek…

@švabo: če to na mene leti ti lejko poven ka mo ge tan! skos bil pa skos mo!

BuLsHiT

švabo ne serji s taksimi bedarijami

gorgona

osebno grem na tekmo ker muri iz srca želim napredovanje upam samo ka do pametno špilale pa ka nedo se preveč zapirale po drugi strani pa jin nesmijo pistite preveč placa odzaja ker drugače pa nevarnost

damjan654

če v četrtek zdržimo dobimo še kakšoga nasprotnika ale smo že v ligi??!?!

Opportunity

Še 4. predkrog je.

dexter
komentator

arsenal bo zmagal, vprašanje je le z koliko golov

c0rleone

moj favorit bi bil Crvena Zvezda ;)

krsone

Ge mo fajn lagano gledo po TV, pa to ne pomeni, ka njin ne privoščin, pa ka nemo navijo za njih, itd.:)

Pa zaj ste vsi največji navijači, keri skos napadate gorgono, spreglednoli komentar malo više? Če be napiso ka nejde na tekmo, be ga že napadnoli, ka naj se pobere na drugi forum, nej? Hehe:) aja, pardon, dali ste njemi cejlih 6 lajkov:)

Malo provokacije ne škodi, bar se segrejete do Četrtka:)

hupkaš

Potihem bi sedaj Muri 05 privoščil da bi v Kijevu dobila še več golov kot tri, sedaj bi res bila na boljšem ker bi imela več golov razlike, z druge sttani pa si želim da bi že enkrat zaklučili z evropskimi tekmami in se posvetili domačemu prvenstvu, se razume zakaj.

dexter

Ka tij hupkaš misliš ka se je samo rezultat obrno ali ka? :)

only12345

@krsone ges še nej vido nige po sporedi (tuj nej na sportklube) ka de prenos po TV--- taka zgeni tou leno RIT V MARIBOR !!!!

Vipko
artur

sanja svinja kukuruz.... :)

sukarchavo

Super. Zaj pa zdržat to prednost. Srečno Mura.

Pozdrav in New Yorka.

MURA DO NEW YORKA

Sportman

Malo še počakajmo, da bo uradno.

E.Matoukou je dobil rdeči karton na prvi tekmi Genka proti Portu 19.08.2010. Prvo tekmo kazni je odslužil na povratni tekmi 26.08.2010.

11.07.2011 je prestopil v Dnipro, ki je igral evropski tekmi proti Fulhamu 18.08.2011 in 25.08.2011, šele od 31.08.2011 pa je kot posojen igralec pri Arsenalu.

Če ga Dnipro v prejšnji evropski sezoni ni prijavil za evropske tekme je (verjetno) vse ok, v nasprotnem pa se zastonj veselimo, saj bi v tem primeru Matoukou kazen neigranja že odslužil.

krsone

only12345: Pardon, ka san tak napreden, ka si kakši stream najden, če nede po TV:)

Zakoj pa man zaj leno rit? Zato ka nejden gledat Mure v MB?:) To mi je življenjski cilj ja, ka mo se pelo v MB, pa gledo Muro, čegli znan kak de konec v vido:D

Ne prepričaš me v nasprotno:) Če de vaula, mo poglendo po TV, če nej pa kaj drugoga najden:) Tebi pa želin ka boš skako 90.min, pa navijo, ker ti je to edino pomembno v življenji.

Thor

najlepše bi blo či bi mi dobili tisto tekmo 3:0 in bi oni v čet začnili z 10 igralcami

theused

Super za naš nogomet , ni kaj . Ampak upam, da Cifer nima v mislih 90 minut bunkerja , ker , če bodo nasprotnika pustili tako blizu svojih vrat , kot so mu to pustili v Ukrajini, potem se ve to maščevati . Dejstvo je , da je Arsenal bistveno boljši od Mure in samo čakanje na konec tekme bo premalo . Zato pa treba bit višje pomaknjen , kot v Ukrajini in jim razbijat akcije že na njihovi polovici , pa bo , sploh , če se še gol doseže .

krsone

theused: Misliš, ka majo Muraši telko kakovosti, predvsem pa ka so tak fejst spočiti, ka do se zdaj prepustili igri? Valda, ka do špilali bunker, ka je najbole čedno. Če dobijo prvi gol fejt hitro, te je dobro ka se da enga nazaj, ka te ovi nucajo še 4 cuj.

Najbokši recept je, ka branijo dokeč lejko (do prvoga gola). Dale pa maš rezervni načrt. Ali stisneš, probaš pač ti njin dati, ali pa braniš še do drugoga gola.

Sicer je pa zdaj Fajo v igri (kelko mi je znano), pa komot kakšen gol spadne s kontre, kornera.

Moja napoved: Mura je fejst strošena, Arsenal bi si pa salužo meti vodstvo že s prve tekme. Kakovost je na njihovi strani. Če do brezglavo napadnoli, njin Muraši dajo 1,2 gola, pa je gotovo. Rezultatska napoved: Ajde recimo ka 1:2 za goste:)

chelsea22

moja napoved 3 : 2 za muro! arsenal de vodo 1 : 0 te de 1:1 pa 2:1 za arsenal te do mele šanse za 3 gol samo nedo dale se fejst zmantrajo pa mura da v 70-80 minute gol za 2:2 v 85-93 pa še za zmago z 3:2!

theused

krsone..saj nisme rekel , da morejo napadat , rekel, sem , da morejo biti pomaknjeni višje, za 10 metrov , kot na prvi tekmi in višje razbijat napade ukrajincev..danes ne moreš popolnega bunkerja preživet proti sebi enakim ekipam, kaj šele proti boljšim . Sicer pa ni treba , da igrajo eni in isti igralci..Majer je kar svež, potem si je tudi Fajić odpičil malo , Vas in pa Buzeti lahko prineseta in svežino in kvaliteto, vesta stopit na žogo , tehnično sta dobra .Po tem kak so vam igrali v Kiyevu, se spremembe kličejo same po sebi .

sukarchavo

Uradno 3:0 za Muro. 3,4 Mura.

http://www.sport-tv.si/d162236/Nogomet/Evropa/URADNO_Mura
_05_dobila_tekmo_za_zeleno_mizo.html

krsone

theused: No pardon, te san te narobe razmo:) Sicer tudi s čistin bunkeron preživeš. Če so že 2 tak v lučele, te be zdaj tude lejko. Drugače pa tude to o 10m više, je kar pozitivna ideja.

Po moje Vaš pa Buzeti še neta začala, ker si zaenkrat toga še nejsta zaslužila, niti prišpilala. Vstopila ta pa, to je pa gvušno. Pozno de se Fajo, keri de kradno čas, kda do naprej nabili žogo, ker to na zadnji tekmi neje bilo vidno.

slavko1958

Mura05 si zasluži napredovanje, za ogled tekme pa se odloča vsak sam

denis...
Bruc002

Se vide ka pejneze svoje delajo. Kazen ni pravična. Arsenal bi mogo bite diskvalificerane....

uzk

Brus002 ni res

RobertH

čevapčič....si Murin navijač, se vidi po pisanju....upajmo,da naša Tinka tudi...:), si res takšen siromaček,da teh 12 Eur(nimam tipke)ne moreš dati za karto in bi skupaj v živo navijali za naš presveti klub??....Sem pa prepričani,da bi lahko šel....tudi jaz grem in moram it...!!

Vipko
Truplo

Nekaterim je v tej sirotinji, brezposelnosti že 12 € kar velik znesek... tako, da ne sklepaj po sebi.

Tipko pa sigurno imaš, le da znak dobiš s kombinacijo dveh tipk!

RobertH

pri dolarjih imam tipko($), pri euru pa ....?? čevapčiča nisem prisil,da mora it na tekmo in tudi sam sem bil 18 mesecev brezposelni.....samo sem ga vprašal....če nima za karte pač nima....

dexter

Čevapčič, ges ti küjpin karto če ščejš iti na tekmo... te častin! Javin na zs.

dexter

Ti meni javi, san mislo. :)

Vipko
Truplo

Mislim, da je tipka za evro kombinacija AltGr in črka E?

I'mTheLegend

Še ena informacija vezana na Muro. Če je tekma odločena za zeleno mizo s 3:0, potem kaznovani ekipi na povratni zmaga s 3:0 ni dovolj za podaljšek in morebitno napredovanje. V takem primeru se ne igra podaljšek, pač pa v našem primeru napreduje Mura. Arsenal mora v LV-ju za napredovanje obvezno zabiti štiri gole (zmagati najmanj 4:0 ali 4:1) Muri.

Kopirano iz www.nogomania.com

Vipko
čevapčič na ražnje

.. mhm, tako tako, kot Truplo poreče, je 12 ojro za nas živeče v revščini že lahko kar precej velik izziv in verjamem, ka de jih dosta zaradi revščine moglo ostati doma pred televizijo, ker si poleg teh stroškov 12 ojro morajo še dodati stroške prevoza etc., .. njajte, en sekerajte se, revščina de vedno prisotna in s tem družbeno razslojevanje, sociologija pa opozarja, da se vam ni treba sprijazniti z revščino, probajte se boriti proti njej .. ;)

.. dexter, super gesta .. na takšen pdooben način probaj čimveč pomagati kakšnoj deci, če in gda znaš za kero, ka tirajo srmaštvo .. mhm, ti javim tekom dneva, kako mi kaže vse skupaj glede jutranje tekme .. ;)

dexter

Ne boj se tij za mojo pomouč srmašnoj deci... tou je prinas rejdno na programi.

Javi mi še gnes ka ti te zrihtan karto, pa pelaš se lejko tüdi z nami v MB, man še plac v kombiji.

Vipko
čevapčič na ražnje

.. te pa hvala za celoten angažma, za karto pa ti vseeno povrnen .. no, se zmejniva dale na OS .. ;)

RobertH

jes pa Tinko povabim na tekmo....naj mi se javi na PM...:!!

Vipko
Truplo

Kdo se je prvi začel dreti "Ubi žabarja" ne bi vedel, je pa definitivno točno, da se je to izgovarjalo tudi na jugu. Bil sem tam.

Če je tako visoka kazen samo zaradi tega, je to kar smešno. Ne bom sedaj iskal disciplinskih določb Košarkarske zveze Slovenije, vendar tako na hitro in na pamet tam plačaš za nekaj takih vzklikov kvečjemu mogoče 100 eur... oz. še to spregledajo, če delegat napiše, da so bili vzkliki občasni in niso bili plod organiziranega navijanja.

Saj ne odobravam tako navijanje, le opozarjam na razlike... in te so občutno prevelike. Kljub kazni se taki vzkliki ne bodo izkoreninili čez noč, ne v Soboti, ne v Mariboru ali Ljubljani, pa tudi Lešju pri Majšperku ali Bačičih nad Koprom. Ljudje oz. navijači bodo sčasoma uvideli popolno norost takega početja, ne more pa se kljub kaznim to zgoditi čez noč. Moje mnenje!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice