V Moravskih Toplicah je v teku težko pričakovana rekonstrukcija križišča, ki pa buri duhove v občini.

Konec lanskega leta se je pričela obnova križišča v Moravskih Toplicah. Gre za projekt, ki se je pripravljal več kot desetletje, a glede na to, da gre za državno cesto, se dolgo ni našlo potrebnega interesa in denarja za njegovo odobritev.

Gre za državni projekt

Direkcija RS za infrastrukturo je lani na javnem naročilu vendarle zbrala Pomgrad za slabih 900 tisočakov težak projekt, občina Moravske Toplice pa je kot sofinancer primaknila dobrih 158 tisočakov.

Križišče ob vstopu v naselje Moravske Toplice je sicer dolgo veljalo za zelo problematično, saj gre za zelo prometno cesto, ki se ob vhodu v naselje nekoliko zvije in je tako cesta precej nepregledna in nevarna.

Dela so sedaj v polnem teku, trenutno je v teku odstranitev asfalta ter zamenjava nosilne plasti, izvedba kanalizacije in javne razsvetljave. Zaradi navedenih del je tudi cesta delno zaprta, urejen je obvoz za apartmajsko naselje in kamp, postavljen pa je tudi mobilni semafor. 

Končni produkt bo videti drugače

Dela v zadnjem obdobju vzbujajo veliko pozornost občank in občanov, nekateri so namreč mnenja, da naj bi bil naklon prevelik, križišče pa bi lahko zaradi tega bilo potencialno nevarno.

Župan Moravskih Toplic Alojz Glavač zatrjuje, da bo ob dokončanju del križišče videti popolnoma drugače in bi morali vsi skupaj počakati do takrat za realno presojo. Kot še pravi, dela potekajo v skladu z zakonodajo, pred uporabnim dovoljenjem pa bo tako ali tako potreben tehnični pregled. 

Na delu inšpektorica, a po uradni dolžnosti

Pri Pomgradu so nam ravno tako zatrdili, da dela potekajo po projektu in v skladu s terminskim načrtom. Za dodatne informacije pa so nas usmerili na naročnika, torej na Direkcijo RS za infrastrukturo.

Tudi na Direkciji pravijo, da gradbena dela potekajo po potrjenem terminskem planu, je pa prišlo 14. maja do inšpekcijskega nadzora s strani inšpekcije za promet. Inšpektorica je postopek uvedla po uradni dolžnosti, torej brez predlogov oziroma pobud s strani tretjih oseb. 

Predmet nadzora so bile ugotovitve dejanskega stanja, udeležencev pri rekonstrukciji (investitor del, projektant, izvajalec del, nadzornik) ter pregled tehnične dokumentacije. Ker pa inšpektorica v trenutni fazi ni ugotovila odstopanj od projekta ali kršitev zakona in predpisov o cestah, je postopke skladno z zakonom ustavila.

Obeta se tudi popolna zapora cesta

Nepravilnosti tako niso bile ugotovljene, za končno podobo križišča z novim mostom bo tako potrebno počakati do avgusta, saj mora Pomgrad s podizvajalcem GMW-jem po pogodbi do takrat dokončati dela.

Nekoliko nevšečnosti bodo sicer deležni še vozniki in to v času največje turistične sezone, saj bo prišlo tudi do popolne zapore ceste. Ta naj bi bila v času izvedbe zaključnega sloja asfalta, ne bi pa smela trajati več kot tri dni. 

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
turk

Če že toliko časa pacajo, bi končno preplastitev lahko premaknili na čas po sezoni.

Karl Marx (nepreverjen)

Samo idioti je spadnolo na pamet, ka moust zdigne za dva metra nad nivo okoliškoga terena. Zdaj so sredi prekmurske ravnice popolnoma po nepotrebnon napravili brejg zmenšali preglednost, otežili pristop z ulice pa s strani avtokempa. Zakoj?

dvaa (nepreverjen)

Pa na ton gradbisce efektivno dela en clovek max. dva. S taksnin tempojon de to gotovo leta 2025

Vrana orginal (nepreverjen)

To kak se to dela se 10let nebo fertik,sprepiti yugici delajo,

cyy (nepreverjen)

haha 1 mil evrov? resno to vi. pa za nekša jebena krožišča 100k € :)

Gost7261 (nepreverjen)

Je sploh kak projekt ki ga Pomgrad naredi kot je treba in na rok? Slavna klančina, püklav trg, leto po roku končana Slovenska, poplavljen podvoz, še in še...

Raztoberger (nepreverjen)

Ne modruj in laži.

In reply to by Gost7261 (nepreverjen)

p3p (nepreverjen)

Če pa pijani žmigo projektera

In reply to by Gost7261 (nepreverjen)

Shreek (nepreverjen)

No tude mejne so pijtele in moren povedate, ka dela pač potekajo po planu in po projekte. Lp

enkupdreka (nepreverjen)

Potekajo po planu že eno dobro leto... pa to bi moglo največ mesec dni gotovo bite ka se dela tu tak dolgo?

In reply to by Shreek (nepreverjen)

G. Ponte (nepreverjen)

Pa to bi čista že 2x naredila 😁

Brain (nepreverjen)

Bil je nevaren odsek, ko bo končano, pa bomo lahko po tekočem traku nesreče preštevali...

Dragan67 (nepreverjen)

Pa saj imaju na opstini bjondo koja se na sve razumije?

p3p (nepreverjen)

Ka mislite, ka so provizije zašenki to trbej kcoj zračunati in malo za predvolilni čas si sredstva zagotoviti, za občinski praznik de tekmovanje skok iz mosta, kak v Mostari

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice