Lončarovci so pred časom dobili zanimivo turistično točko. Sprehodili se boste lahko med mokrotnimi travniki, videli turško grabo z zakopanim zlatom in ostanke nekdanjega mlina.

Lansko leto poleti so v Lončarovcih predstavili novo počivališče in dvignjene lesene poti, ki so nastale v sodelovanju med Krajevno skupnostjo Lončarovci, Občino Moravske Toplice in Javnim zavodom Krajinski park Goričko. 

Gre za novo atrakcijo, s katero želijo privabiti turiste. Te pa smo tudi sami že srečali minuli konec tedna, ko je lepo vreme kar vabilo na svež zrak. V Lončarovcih, kjer si le streljaj stran od nove poti lahko pojeste ene najboljših rib v okrepčevalnici »Močvara«, so pripravili novo počivališče z urejeno mizo in klopmi predstavlja odlično točko za postanek in izhodišče pohodnikov, kolesarjev in drugih mimoidočih.

Lahko pridete do turškega zlata?

Ob počivališču je vzpostavljena lesna učna pot. Po njej se boste lahko sprehodili po zavarovanih naravnih vrednotah Lončarovec - ekstenzivnih mokrotnih travnikih in potoku Curek. Gre za enega manjših potokov na Goričkem, ki izvira med Lončarovci in Kančevci ter teče po strugi, polni zavojev do naselja Središče, kjer prečka mejo z Madžarsko.

Na učni poti si boste lahko na interpretativnih tablah prebrali in spoznali značilnosti in ekologijo naravnih vrednot, zavarovanih rastlinskih in živalskih vrst ter videli, kakšno je sodelovanje narave in človeka. Lahko pa na sprehodu zgolj opazujete naravo. 

V kolikor je v vas tudi kaj raziskovalca, vas bo zagotovo zanimala turška graba. V njej lahko opazimo številne brloge lisic in jazbecev. Ime pa je dobila po legendi o turškem zlatu, ki naj bi bilo tudi zakopano še od časa turških vpadov. Obenem pa boste lahko videli tudi ostanke nekdanjega mlina. 

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
realnoo (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

bil 5 minut in odsel. Nic pametnega...zapravljanje obcinskega denarja

realnoo (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

sobotainfo se nekaj o promociji okrepcevalnice mocvara in njihovi ribi.
Enkrat jedel in nikoli vec. Ocvrejte ribe nejso dobre:)

balounar (nepreverjen)

sicer pohvalno, samo neke zaklade in podobno si ni treba izmišljati

stara (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Meni se ne zdi posrečeno. Saj nismo v gledališču, da bi hodili po deskah. Prijetnejša za hoditi je naravna potka. Pa trajnost te stvaritve? Pa vzdrževanje...!

pancek (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

totalni absurd. najbolj pa te deske. v naravi se hodi na travi, na zemlji. sicer pa sploh ničesar takega ni od česar bi se morali "čuvati" da mora človek na deskah hoditi, pa tudi drugače ničesar takega ni za videti kot tu pišete. lari fari. absolutno brezvezni stroški, ki bodo še višji čez par let, ko bo potrebna prenova.

fafalinko (nepreverjen)

Ti maš kakšnoga kolega v svojon mizerablon životi?

In reply to by pancek (nepreverjen)

Starejše novice