Slika je simbolična.
Projekt kolesarske steze v Pomurju se bo lahko kaj kmalu začel izvajati.

Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt kolesarske povezave med Lendavo, Dobrovnikom in Kobiljem. 

Projekt je vreden kar 1,2 milijona evrov, izvajale pa ga bodo občine Lendava, Dobrovnik in Kobilje. Evropski sklad za regionalni razvoj bo prispeval 490 tisoč evrov. 

Za 4,35 kilometrov novih kolesarskih poti

V okviru projekta se bo zgradilo za 4,35 kilometrov novih kolesarskih poti na kolesarski povezavi, ki bo po investiciji dolga kar 19 kilometrov. 

Naložba obsega tri odseke dvosmernih kolesarskih stez v treh omenjenih občinah. 

Na vladi so mnenja, da se bodo tako izboljšali pogoji za hojo, kolesarjenje, uporabo javnega potniškega prometa in e-mobilnosti. Povečala se bo pa tudi varnost kolesarjev v prometu. 

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
smrkci (nepreverjen)

Prekmurci smo lahko radi da imamo največ kolesarskih poti v naši državi,ker sem že večkrat prevozil z kolesom našo državo in vem je pa naša država naj lepša na svetu ampak se tega premalo zavedamo ker vsaki samo gre na dopust z avtomobilom.

Landini

Kot kolesar to seveda pozdravljam. Samo naj bo brez ovir in ne bo speljana po pločnikih. In predvsem naj bo čista in ne polna kamenčkov se v avgustu.

šamprca (nepreverjen)

smrkci in Landini ............... Glij praviva zabituša se javita .Končno pa ka je to takega prevoziti državo to en dober kolesar prevozi v 12 urah .

goričanec2 (nepreverjen)

ton vaugron do delale! Kao pa Sobota-Gederovce-Cankova? Somo, ka de vogren dao JJ glas!

Puf (nepreverjen)

Ne boj čemeren na vougre, pizdi na župane Ms, tišinskoga, cankovskoga, rogsšovskoga....ge so tej majstri zdaj, kda so pejnazi, projektov pa nemajo. Žalostno!

In reply to by goričanec2 (nepreverjen)

starček1 (nepreverjen)

Ej dečko to je državna cesta. So na Sobotainfo pred časom pisali da se čaka na izbor izvajalca za cesto Sobota - Gederovci in bo kolesarka od Sobote do Avstrijske meje. Tak da bo v Tišinski občini že druga državna.cesta obnovljena v tem mandatu.

In reply to by Puf (nepreverjen)

Bulf (nepreverjen)

Samo kolesarske nede!

In reply to by starček1 (nepreverjen)

Sobošški (nepreverjen)

Dobro jutro "goričanec2". Čaka se izbor izvajalca na cesti MS - Gederovci zato se zbudi goričanec2. To kar si omenil so državne ceste in je naloga države da ob njih naredi kolesarko ne občine. Vse te kolesarke za katere se pa deli EU sredstva so pa občinske ceste.

In reply to by goričanec2 (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Naj še do sobote potejgnejo.

Petanjski99 (nepreverjen)

Bravo Vlada RS da pridejo evropska sredstva v Prekmurje. Čestitke tistim občinam, ki so pripravila projekte in uspela pridobiti dodatna sredstva v občinski proračun.

Starejše novice