Preverite, kakšne posodobitve se nam obetajo v letu železnic.

Obetajo se nove vlakovne povezave v potniškem prometu, s katerimi Slovenske železnice sledijo cilju varovanja okolja in trajnostne mobilnosti, ker sta ta dva cilja izjemno pomembna in družbeno odgovorna naloga celotne družbe in vsakega posameznika. Z uvedbo novih vlakovnih povezav ne bodo prepričali le obstoječih potnikov, da nadaljujejo uporabo prevozov z vlaki, ampak tudi pridobivajo nove potnike s spremembo potovalnih navad, kar lahko storijo skozi pozitivne potovalne izkušnje ter podporo načrtovanja izletov, kot tudi dnevne mobilnosti v poslovne ali druge namene.

Milano - Ljubljana

V potniškem prometu Slovenske železnice se močno zanimajo za vzpostavitev vlakovne povezave na relaciji Milano – Ljubljana in nazaj. 

Z izvedbo vzpostavitve vlaka na relaciji Milano – Ljubljana in nazaj, bi na železniško omrežje v Slovenijo prepeljal novi vlak, saj bi na novo vpeljani relaciji vozil vlak v sestavi ETR 1000, ki je v lasti italijanskega prevoznika Trenitalia

Vlak ETR 1000 je sestavljen iz osem enot, in ima 455 sedežev, s prvim in drugim razredom. V sestavi vlaka je tudi bar-bistro, ki bo potnikom ponujal italijansko kulinarično doživetje.

Zaradi infrastrukturnih omejitev v Sloveniji ne bo dosegal visokih hitrosti

Gre za tako imenovan »Frecciarossa« vlak visokih hitrosti, ki potnikom obenem ponuja tudi visoko kakovostno izkušnjo potovanja. Vlak »Frecciarossa« je vlak visokih hitrosti, ki lahko doseže tudi do 300 kilometrov na uro, vendar pa po omrežju slovenskih železnic in tudi na delu italijanskega železniškega omrežja, zaradi infrastrukturnih omejitev, ne bo mogel dosegati takih hitrosti. 

Kljub temu da vlak na slovenskem omrežju ne bo dosegal velikih hitrosti, so na Slovenskih železnicah prepričani, da bo nova povezava pritegnila veliko potnikov, da bodo za svoje potovanje izbrali vlak, bodisi v poslovne ali turistične namene. 

Vlak ETR 1000, ki je v lasti italijanskega prevoznika Trenitalia trenutno še nima dovoljenja za vožnje po železniškem omrežju Slovenije. »S strani Slovenske železnice -Potniški promet smo kolege iz Trenitalie usmerili na Agencijo Republike Slovenije za železniški promet, kamor je treba vložiti dokumente za pridobitev certifikacijskega, licenčnega in varnostnega spričevala. Slovenske železnice-Potniški promet bomo, v največji možni meri, podprli Trenitalio v tem procesu, vendar mora Trenitalia kot lastnik vlaka sama poslati potrebne dokumente agenciji,« razlagajo iz Slovenskih železnic.

Budimpešta – Graz – Ljubljana

Z avstrijskimi in madžarskimi železnicami, Slovenske železnice že tradicionalno dobro sodelujejo, tako da uvedba nove vlakovne povezave na relaciji Budimpešta – Graz – Ljubljana in nazaj pomeni le nadgradnjo obojestranskih prizadevanj za izboljšanje mobilnosti potnikov iz treh sosednjih držav.

V načrtu je, da bi vlak na relaciji Budimpešta – Graz – Ljubljana in nazaj vozil v klasični sestavi vagonov v lasti madžarskih železnic. 

S strani družbe Slovenske železnice - Potniški promet v ta namen dodatno naročilo novih vlakov ni predvideno.

 »Smo pa v času velikih vlaganj v infrastrukturo in vozna sredstva. Naročenih je 52 novih sodobnih vlakov, s katerimi bomo v potniškem prometu odločno stopili na pot celovite prenove in posodobitve voznega parka, ki »pritiče« modernim železnicam,« povedo iz Slovenskih železnic.

Nove povezave bodo dodale posebno noto ob letu železnic

Na Slovenskih železnicah si prizadevajo, da bi oba vlaka bila vpeljana z uveljavitvijo novega voznega reda dne 12. decembra 2021. Obe povezavi bosta vozili vsak dan, v celoletnem voznorednem obdobju 2021/2022.

»Slovenske železnice - Potniški promet je močno zainteresiran za vpeljavo obeh omenjenih vlakovnih povezav, ker je krepitev železniškega potniškega prometa med sosednjimi železniškimi upravami pomemben ne le za Slovenijo, temveč tudi za širši geografski prostor,« povedo iz Slovenskih železnic.

Vpeljava omenjenih vlakovnih povezav bi dala še poseben poudarek letu 2021, ki je proglašeno za leto železnic, pa tudi posebno dodatno noto ob zaključku predsedovanja Republike Slovenije Svetu Evrope.

Z razvojem novih produktov lahko slovenske in sosednje železnice uspešneje nastopajo na širšem geografskem prostoru ter z dodatnimi spodbudami in ukrepi za povečanje atraktivnosti ponudbe v mednarodnem prometu vplivajo na povečanje obsega števila potnikov in prihodka v medsebojnem prometu. 

S spleta

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
ravninec (nepreverjen)

Naj se vsede Ivan v njega in s 300 km/h poslati v prepad !

Saaššš (nepreverjen)

Pa še enopar jih lejko sede poulek.

In reply to by ravninec (nepreverjen)

orban (nepreverjen)

te norc ma takšo srečo ka de tou preživo !

In reply to by ravninec (nepreverjen)

boljsevik (nepreverjen)

kdo prezivi skok na glavo v prazen bazen, bo tudi to. je rekel Ne levo, ne desno, Lesno.

In reply to by orban (nepreverjen)

pawww (nepreverjen)

In klovn in mesec zraven. vlakovodja bo pa buzernatovesk

In reply to by ravninec (nepreverjen)

zugoaop (nepreverjen)

lahko kupijo vlak ki ima moznost 500 km/h samo zelezniski tiri so za max 80km/h.

feri11 (nepreverjen)

300 na voro po štreki, štero ne napravla Avstroogrska??????? Malo morgen va, pa lejpe mokre senje, slovenčki!!!!!

Austroogrska ima (nepreverjen)

... tiri so jugoslovanske izdelave se iz Titovih casov .. zeleznice manjsat na minimum Muslo

In reply to by feri11 (nepreverjen)

Mama mia (nepreverjen)

Na naših tirih max 30 kmh vse ostalo je nevarno.Tako,da ta vlak pri nas ne pride v poštev.

N'italijani bi (nepreverjen)

youtube.com/watch?v=RCbCSWgpZ-E

In reply to by Mama mia (nepreverjen)

Df_hejter (nepreverjen)

Po naših tirih si lahko srečen če se vlak pelje 30 :)

Hahahaha (nepreverjen)

Samo prinas de se vozo 80

zmaga (nepreverjen)

Proga Milano - Ljubljana -Graz - Budapest bi bila res dobra relacija Italija-Slovenija - Avstrija - Madžarska in do Slovaške,oziroma do Varšave.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice