Foto: Bobo
Predstojnik centra za nalezljive bolezni Mario Fafangel in minister za zdravje Janez Poklukar sta skupaj pozvala k cepljenju.

Minister za zdravje Janez Poklukar je danes zavihal rokav in dobil prvi odmerek cepiva AstraZeneca, z injekcijo pa je upravljal nihče drug kot prvi epidemiolog Mario Fafangel.

Dober odziv po prvem dnevu

Kot je dejal Poklukar, se je za javno cepljenje odločil, ker verjame v varnost in učinkovitost cepiv. Državljane je tako pozval k cepljenju, saj bo od precepljenosti odvisno, kakšno bo naše poletje.

Spregovoril je tudi o novem portalu za cepljenje zVem, ki je zaživel s včerajšnjim dnem. Z odzivom so zadovoljni, saj naj bi se po neuradnih podatkih na portalu zVem na cepljenje prijavilo več kot 22 tisoč prebivalcev Slovenije. 

Foto: BOBO

Prelomen trenutek, ko bo cepivo na voljo vsem

Nekaj besed je spregovoril tudi Fafangel, ki je poudaril, da gre za prelomen trenutek na ravni tistega lani, ko smo prejeli prve odmerke cepiva proti covidu-19.

»S prihodnjimi dobavami se bo vsak, ki se bo želel cepiti, lahko cepil. To je prelomnica. Treba pa je imeti realistična pričakovanja, saj covid ne bo izginil, ko bomo dosegli magičen prag kolektivne imunosti. Razlika bo ta, da bo tveganje obvladljivo,« je pojasnil epidemiolog. 

Obenem je skupaj z ministrom zaprosil državljane, da se prijavijo za cepljenje in odzovejo na klice cepilnih centrov. »Nekateri imajo dvome, kar je pričakovano in normalno. Dajte vprašati tiste, ki se s tem ukvarjajo in bo takrat verjetno vaša odločitev takšna, kot jo je naredil naš minister,« je še dejal Fafangel. 

S spleta

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
. (nepreverjen)

Verjetno bo prelomni trenutek, ko bojo imeli dovolj cepiva in bo lahko narod izbral cepivo.

...... (nepreverjen)

, ker potem se jih vec kot polovica ne bi hotela oz. noce cepit. Kaj nam bo cepivo. Cepiva je dovolj za tiste ki si to zelijo. A vam je kdo povedal da cepivo drzi samo 1 leto, potem pa ponovi vajo.

In reply to by . (nepreverjen)

Allithingtat (nepreverjen)

Ljudje ne nasedajte gre se za načrtno pobijanje ljudi. Mediji vam neprestalno lažejo.

wpwo (nepreverjen)

sploh vojska na Rtv in Pop tv ta sva v vrhu laznivcev.

In reply to by Allithingtat (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Samo nova TV glejte!

In reply to by wpwo (nepreverjen)

Saaššš (nepreverjen)

Pa takše btežnike, kak je J. J. , pa Ourbanija, pa nekulturni minister,
(drüjgič, gda do ga meli pred kamerami, naj njemi dajo frulico za fudati!)

In reply to by . (nepreverjen)

delabkao (nepreverjen)

PLANET tv poroča celostno in brez hujskanja in histerije, nasprotno kot POP in RTV. Gledalci želimo objektivno, ne levo ne desno, po resnici.

Represija... (nepreverjen)

Za Planet tv se jasno in javno ve, kam je usmerjen... toliko o objektivnosti. To je včeraj priznal tudi opiti Simoniti v Tarči...

In reply to by delabkao (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Ja toti pa res, zaj ka so jih prodali mađaron.

In reply to by Represija... (nepreverjen)

KikiRikiMS (nepreverjen)

Sutra malo se je cepil s AZ.

dežnik (nepreverjen)

Vi samo promovirajte in silite. Običajno se doseže kontra učinek in tu je to več kot očitno, celo pa ko slikate te osebke, ki nam vladajo. Škoda debate, s čim so se cepili in če so se :) Vsak se sam odloči in pika. Ampak ja podpisali ste dolgoročne zaveze za kupovanje x odmerkov cepiv, pa vam ne grejo v promet in vam nekak zgodba ne laufa... Računali ste, da boste precepili 70% ljudi in ti bodo zavezani k vsakoletnemu cepljenju in posel je zagarantiran :))). Še marsikaj si boste zmišljevali, pa se ljudje ne bodo cepili ... Sicer pa vsake telenovele je enkrat konec... pa tudi te bo :) Razen posiljavanja s cepljenjem nega nič drugo čuti ...

lokrev (nepreverjen)

Boli me z kem in ,kdo ga je cejpo .Zaradi mene ,če bi njemi solno kisilino notri pőjstili .Te Poklukar se naj začni brigati in reševati ,da ne bomo več polnili blagajn zavarovalnicam z dopolnilnim zdravstvenim plačevanjem .Niti eden posrani minister ni sposoben to rešiti .

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice