Na območju Fazanerije gre do koncai leta pričakovati določene novosti. Uredili naj bi parkirišče, v prihodnje pa je predvidena investicija v vrednosti 26 milijonov evrov.

V prihodnjih mesecih bo Fazanerija dobila nekoliko prenovljeno podobo. To velja predvsem za samo okolico pred stadionom. Tam naj bi namreč uredili parkirišča za potrebe soboškega prvoligaša. 

»V sprejetem občinskem proračunu za leto 2021 je planirana ureditev parkirišča pred vhodom v objekt. Trenutno poteka postopek izbire izdelave projektne dokumentacije za navedeno ureditev, po izdelavi le-te in pridobitvi gradbenega dovoljenja pa načrtujemo v letošnjem letu tudi izvedbo del,« so nam sporočili iz Mestne občine Murska Sobota.

Kot je razvidno iz proračuna občine za leto 2021, je za stadion Fazanerija predvidenih nekaj manj kot 178 tisoč evrov. Za novogradnje bo namenjeno 128 tisočakov, za investicijsko vzdrževanje in izboljšave 37.800 evrov, za investicijski nadzor dva tisočaka in deset tisočakov za načrte in drugo projektno dokumentacijo.

Ureditev pomožnih igrišč (še) ni predvidena

V soboškem prvoligašu so medtem že večkrat povedali, da bi za potrebe treningov vseh selekcij nujno potrebovali dodatna igrišča, saj je zdaj veliko tega prepuščeno tudi improvizaciji in kompenzaciji. Članska ekipa tako velikokrat trenira na igriščih v okoliških krajih. Toda za zdaj se v tej smeri očitno še ne bo premaknilo nič.

»Za enkrat v letošnjem občinskem proračunu ni predvidena ureditev pomožnih igrišč za potrebe treningov različnih selekcij NŠ Mura. Iščemo pa primerno lokacijo,« so sporočili iz občine.

Športno rekreacijski center Fazanerija

Mestna občina v naslednjih letih sicer planira izvedbo projekta Športno rekreacijskega centra Fazanerija, ki prioritetno pomeni posodobitev mestnega stadiona in posodobitev mestnega kopališča s pokritim plavalnim bazenom ter druge potrebne ureditve na tem območju. 

»Ocenjena vrednost investicije projekta ŠRC Fazanerija, ki zajema oba športna objekta, torej mestni stadion in mestno kopališče s pokritim plavalnim bazenom z drugimi ureditvami na tem območju, znaša 26 milijonov evrov«.

Spomnimo, da je vlada na podlagi Interventnega zakona za odpravo ovir pri izvedbi pomembnih investicij za zagon gospodarstva po epidemiji koronavirusa določila seznam pomembnih investicij, med katerimi je tudi projekt ŠRC Fazanerija.

Izvedba del je predvidena fazno, in sicer v letih 2022-2027, odvisno od zagotovitve finančnih sredstev, poleg virov Mestne občine Murska Sobota tudi iz drugih sofinancerskih virov. 

S spleta

Komentarji (19)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Grachkee (nepreverjen)

Jaaaa.. Muro pa fuzbal nucamo za razvoj regije... de avtomatsko menjsa beda.

00000000000000… (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Tej peneze be leko občina namenila v sanacijo cest pa okolic nej v fuzbal ka itak haska nega nika pomožno igrišče pa že itak majo naredjeno ka bi še uni zdaj rade ...

1411

Pol sobote pa okolice je razkopano pa zapreto zaradi gradbisc cest, eni se vedno nezadovoljni.

In reply to by 00000000000000… (nepreverjen)

ZTE (nepreverjen)

Naj prvo priključijo glavno tribuno s severom. Mamo enoga najgrših, neudobnih in nefunkcionalnih stadionov v regiji.

FAZANERIJA (nepreverjen)

Namesto teh blodenj o pokritem bazenu, bi veljalo denar za izgradnjo večnamenske športne dvorane, po vseh mednarodnih standardih in s kapaciteto recimo 4000 sedežev.. Tako bi v Mursko Soboto lahko dobili kakšne pripravljalne tekme slovenskih reprezentanc...

njiva

Najprlej trbej zrihtati stadion-tribune do konca kak trbej,ka de to nikak solidno venvidlo pa te iti delat dale ololico,pomožna igrišča,parkirišča...itd.Sicer je pa tu dosta problemov z to Fazanarijo zaradi posega v naravo,taka mislin,ka de to zelo žmetno spelano.
Nej si zastavlati 5 projektov naenok,te pa pa nede nika stoga in ne bo niti eden spelani do konca.

A. . (nepreverjen)

Igrišče zorati pa posaditi konopljo, pa bo več haska.

hop konoplja (nepreverjen)

Zakoj ne napravijo pomožna igrišča na bivši parceli drevesnice polek vojašnice na drugi strani Ledave, ali pa na parceli za Kartonažo... Kelko san vido, so te parcele zapuščene. Nej so daleč od Fazanerije, pa še izgled bi popravile. Ne nucajo poderati drevđa, kak so ščeli na začetki Fazanerije poleg teniškoga igrišča...

BG1991 (nepreverjen)

Murin stadion je najgrši na cejlon svejti. Dokeč nedo do konca napravili tribun je vse ostalo brezveze.

afta he (nepreverjen)

Res pomožna igrišča bi lahko bila prek Ledave, tam kjer je nekoč bila drevesnica od Vrtnarstva. Ampak bodo nekateri zopet proti, češ to je kmetijska zemlja. Pa onesnaževanje potoka. Ampak pomožna igrišča se ne morejo napraviti na betonski podlaga, temveč samo na kmetijskem zemljišču. Stadion pa bi bilo res bilo najprej dokončati oz. vsaj dati v načrt in potem nekoč bo nekaj.

In reply to by BG1991 (nepreverjen)

komunista (nepreverjen)

Klub se naj san financerja pa vzdržavle infrastrukturo. Najprej trbej v sobote ceste urediti nej ka ma človek občutek ka po makadamu vozi pa kanalizacijo ka nede po vsakem dežji voda pol sobote poplavila. Fuzbal pa naj financerajo tako zvani zvesti navijači keri pravijo ka se jin črno bela krvi pretaka v žilah pa ka bi za muro napravli vse. Te pa naj dajo pejneze.

1 (nepreverjen)

komunista Ge ne nucan ceste, či juh tij nucaš si jih san financejraj tou je tak v tvojon stili napijsanoga.

In reply to by komunista (nepreverjen)

Vodovodna cev (nepreverjen)

te pa prek njiv hodi domov. Samo ne prejk moje.
Od toga ka plačujem vsaki mesec DDV se financejra mura.... (namensko pisano z malo). Komi na čast? Nega haska od toga. Od cest pa kanalizacije pa je hasek.

In reply to by 1 (nepreverjen)

Jug (nepreverjen)

Komunista, ka tij maš papire zložene? 🤡

In reply to by komunista (nepreverjen)

realnoo (nepreverjen)

Heh, sodec po medijih, brezposelnost se veca, revscina narasca, poloznice se vecajo. Po drugi strani humanitarna drustva zbirajo denar od nas navadnih drzavljanov...
OBCINA PA ZARADI PAR MUTECOV ZELI INVESTIRATI MILJONE V MURO:)
OBCINA NAJ RAJSI ZNIZA STROSKE KOMUNALE, SAUBER, DAJATEV NA NEPREMICNINO...

JEBEMTI PA SPORT

Sebeborski lajče (nepreverjen)

Ceste trbej v sobote zrihtate jebeš muro pa fuzbal, naj se sami financerajo nej ka fehtajo občino za peneze ...

ravninec (nepreverjen)

Sebeborsko tele brigaj se za moravsko občino in se mejšaj v Soboško ! Tan v toj občini ste sami buteci !

In reply to by Sebeborski lajče (nepreverjen)

Jurif99 (nepreverjen)

Atletski stadion in pokriti bazen!

1411

Prosin vas nej napraviti vhod v stadion v eno navadno asfaltno parkiridlšče kak pred šparon. To more biti hkrati ena ploščad ge se lejko zbirajo navijači pred tekmo, šanki, prodaja rekvizitov,dogodki.... Itd.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice