Angleška različica bo kmalu popolnoma izrinila prejšnjo, saj njen delež narašča v vseh regijah. Širjenje drugih variant virusa se je zaustavilo.

Tjaša Žohar Čretnik, direktorica Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano, je predstavila rezultate zadnjih štirinajst dni glede širjenja različic koronavirusa. 

Angleška različica bo kmalu popolnoma izrinila prejšnjo

Angleška različica je najbolj razširjena in odločno zavzema vodilno mesto med različicami virusa covid-19. Delež je v zadnjem tednu zrasel na 70 odstotkov. 

Angleška različica bo kmalu popolnoma izrinila prejšnjo, napoveduje Žohar Čretnikova. 

V vseh regijah angleška različica najbolj razširjena

Angleška različica virusa prevladuje po vseh regijah in še vedno narašča.

V Pomurju je delež angleške različice že preko 90 odstotkov. 

Ostale različice virusa se ne širijo

Številke, ki so jih zabeležili v prejšnjem tednu, kažejo, da imamo v Sloveniji 2820 potrjenih primerov angleške različice. 

Kot pravi Žohar Čretnikova, je razveseljujoče, da se druge variante virusa ne širijo.

Število nigerijske različice je poraslo le za en primer. Število južnoafriške različice je ostalo enako kot prejšnji teden, in sicer beležimo skupaj 26 primerov.

Še vedno imamo zabeležen le en primer brazilske različice virusa, tega od osmega tedna niso več zaznali.

Prejšnji teden zabeležili nov sev, ki je nosilec kritičnih mutacij

V prejšnjem tednu so na Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano zabeležili novo različico, ki je nosilka kritičnih mutacij. Opisali so jo v Angliji in Združenih državah Amerike. 

Žohar Čretnikova pojasnjuje, da nov sev poseduje nekatere kritične mutacije, vendar ne tistih najbolj pomembnih, ki jih imajo različice iz Južne Afrike, Brazilije in Anglije. 

Število vseh zabeleženih različic virusa covid-19 je v prejšnjem tednu naraslo, in sicer iz 63 na 68. 

S spleta

Komentarji (16)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
GostM (nepreverjen)

A to je ta različica za katero ste pred dnevi napisali da je manj nevarna in jih manj umre? Kaj je torej zaskrbljajočega? Ta blaga različica izpodriva tisto nevarnejšo, torej super novica.

OČV (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Očitno, da ne spremljate prav ničesar v zvezi z znanostjo. Za to različico se že od njenega pojava govori, da JE BOLJ NALEZLJIVA in v zadnjem času opažajo, da povzroča hujši potek bolezni. Halo???? Kje pa živite?
Šimfajte, če veste o čem sploh govorite GostM.

In reply to by GostM (nepreverjen)

jorgovan123 (nepreverjen)

Maš prav, zato pa je vedno menje betežnih in vedno menje lidij v bolnicah zaradi tej bole nevarne različice. Eni smo prešteli par dni nazaj ka so objavili raziskavo ge piše ka je ta angleška verzija sploj nej tak nevarna kak nan ščejo prikazati. Okuženi in betežni ste itak samo tisti ka vse tou vrvlete in nasedate, tisti ka se nan jebe za tej nateg pa smo kak po pravili že eno leto brez zdravstvenih težav..... tak telesnih kak psihičnih.

In reply to by OČV (nepreverjen)

NAŠ ATI JE PRAVO (nepreverjen)

Kak zaskrbljujoče že pred kelkimi lejtami so v prekmurji bilij anglejži pa so vsi odišli !

In reply to by OČV (nepreverjen)

GostM (nepreverjen)
Jansa himself (nepreverjen)

Tralala hopsasa,samo jaz janez jansa

čarni vrag (nepreverjen)

Angleške razlićice je že 160%.

OČV (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Spet ste najpametnejši......., ali ni to fajn?
In potem nekateri sledijo tem vašim naukom in se spravljajo v nevarnost. Vsak bi se moral zavedati odgovornosti svojih zapisov in trditev - tudi vi. Neukost ubija.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

jorgovan123 (nepreverjen)

Za neumnost so tudi vedno gučali ka ubija.... se pa tvoji posti zdaj lejko porabijo v MythBusters za izpodbijanje tej teze. Ti si neumen pa si še vedno živ.

In reply to by OČV (nepreverjen)

Puši k. (nepreverjen)

Hi , hi, hi , jorgovan 123 ..

brookoliny (nepreverjen)

Zdaj boš lejko šau na hrvaško, če maš tan vikend, nesmiš pa iti v drugo regijo na kavo. Čestitke vladi še za en novi uspeh!

fofffff (nepreverjen)

Ka se pa mislo, vejpa Korona loči med lastniki in nelastniki nepremičnin, nejsi tau znao?

In reply to by brookoliny (nepreverjen)

Horvatedon (nepreverjen)

Pa lahko vas sram novinari lažnivi a se sploh lahko pogledate v ogledalo kaj vidite bedaka lažnivega vse to je nateg in laž nikjer sploh nič ni!

efwefwef (nepreverjen)

Ka si naure ka vij delate s tejme novicami. Smigej se van kak dobro zdaj služite a?

Prva novica ka so okužbe spadnile, drujga ka se odperajo terase, trejča ka je alarm ka je angleški sejv tu. Majkemi ka ste pritijšnjeni novinari. Ge neven kak lejko takšne članke pijšete pa objavlate. Kak van morejo dobro plačati. Etika pa morala van je na nule.

Claudia Klein (nepreverjen)

Pozdravljeni in dobrodošli v Spotcap Global Financial Services, moje ime je Claudia Klein, sem Nemka in ponujam vse vrste posojil

Ali močno potrebujete finančno okrepitev? Ali potrebujete posojilo za različne namene? če je vaš odgovor pritrdilen, vam svetujem, da se obrnete na moje podjetje prek | [email protected] | ali nam pošljite sporočilo na WhatsApp: +4915758108767 | in imate posojilo na svojem računu v 24 urah, ker nudimo odlične storitve posojanja po vsem svetu.

Ponujamo vse vrste posojil (osebno posojilo, poslovno posojilo in še veliko več), ponujamo tako dolgoročna kot kratkoročna posojila, prav tako si lahko izposodite do 15 milijonov evrov in damo posojila po nizki obrestni meri 3% na leto. Moje podjetje vam bo pomagalo doseči različne cilje s široko paleto posojilnih produktov.

Priznam, da je bilo pridobivanje zakonitega posojila vedno velika težava. Za posameznike, ki imajo finančne težave in jih potrebujejo rešitev, je veliko ljudi tako težko dobiti posojilo lastniškega kapitala pri svojih lokalnih bankah ali drugih finančnih institucijah zaradi visoka obrestna mera, nezadostno zavarovanje, razmerje med dolgom in dohodkom, nizka kreditna ocena ali kakršni koli drugi razlogi

Nič več čakalnih dob ali stresnih obiskov bank. Naša storitev je na voljo 24 ur na dan, vse dni v tednu - lahko dobite posojilo in zaključite transakcije, kadar koli in kjer koli ga potrebujete

Nudimo 24 ur posojila svetovnega razreda. Za vprašanja / vprašanja? - Pošljite e-pošto na [email protected] | ali nam pošljite sporočilo na WhatsApp: +4915758108767 | & takoj se vas bomo posvetili

Družini, prijateljem in kolegom ni treba vedeti, da imate malo denarja, preprosto nam pišite in prejeli boste posojilo.

Vaša finančna svoboda je v vaših rokah !!

magyar bacsi (nepreverjen)

Uhhhh nov naval Angležev na Prekmurje!!!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice