*Fotografija je simbolična
Vlada je na današnji dopisni seji sprejela Nacionalno strategijo cepljenja proti COVID-19, verzijo V.

Strategija je posodobljena zaradi novih okoliščin v zvezi s potekom cepljenja. Na novo oziroma bolj podrobno so v njej opredeljene prednostne skupine za cepljenje.

V prednostno skupino so dodane osebe, ki zaključujejo izobraževanje v srednjih šolah (maturantje) in zaposleni, ki neposredno sodelujejo pri izvedbi mature in še niso bili cepljeni, so sporočili iz vlade. 

Osnovni cilj strategije je zmanjšati umrljivost zaradi covida-19, izboljšati zdravje prebivalstva s preprečevanjem težkega poteka koronavirusne bolezni pri posameznikih, razbremeniti zdravstveni sistem ter omogočiti ponoven zagon gospodarstva ter ponovno vzpostaviti izobraževanje, promet, dejavnosti v kulturi ter socialno življenje in ostale aktivnosti, ki so zaradi epidemije omejene. Zato je potrebno najprej cepiti skupine prebivalstva, pri katerih je večje tveganje za težji potek bolezni in smrt zaradi covida-19.

V čim krajšem času je potrebno doseči čim boljšo precepljenost prebivalstva, vsaj 60 odstotkov (1.200.000 prebivalcev). Za dosego tega cilja sprejemajo ustrezno nacionalno strategijo cepljenja proti covidu-19, ki opredeljuje procese, naloge in nosilce nalog na področju izvedbe cepljenja proti covidu-19, so še obrazložili na ministrstvu za zdravje. 

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Srualasrtza (nepreverjen)

Jebite si vi mater cepljenje načrtni umor ljudi prokleti bili lažnivi medije matilda s koso vas čakaka za ovinkom!

balounar (nepreverjen)

Ja ko eni odpovedujejo, zdaj je potrebno druge praktično prisiliti v cepljenje, pokvarjenost do kraja! Seveda je pa tem maturantom hudo in bodo popustili.

Mengele (nepreverjen)

Tau je Kacin odloučo? Deco bi z neregistrejranimi cepivi cepili?

thirdworldwxr (nepreverjen)

Vsakoga ka sodeluvle pri ton čaka velka palica na duge rok, pekel keroga si sami kujajo zaj pomali, brez skbi. Pritisk delate na deco... Vas neje sram??

Starejše novice