Dom borcev in mladine na Vaneči bo deležen preobrazbe.

Občina Puconci je dobila nepovratna sredstva iz javnega poziva LAS Goričko v višini slabih 74 tisočakov, in se lotila obnove dotrajanega Doma borcev.

Gre za objekt zgodovinskega pomena, ki je bil zgrajen med letoma 1982 in 1984 ter je posvečen padlim borcem prekmurske čete v času narodnoosvobodilnega boja med 2. svetovno vojno. 

Dom borcev na Vaneči.

V hostlu na voljo 14 ležišč

Puconska občina dom že od lanskega leta prenavlja v turistični objekt pod imenom Hostel Vaneča - Oaza sprostitve v objemu gozda.

Glavni namen in vsebina obnove je izgradnja mladinskega hostla s 14 ležišči, ki bodo služila za prenočevanje različnih ciljnih skupin obiskovalcev, predvsem športnikov, mladih pohodnikov, skavtov, kolesarjev in drugih.

Prenova bo končana do konca maja

Kot nam je povedal župan občine Puconci Ludvik Novak, bo s hostlom upravljal Razvojni zavod Občine Puconci, ki zajema področja kulture, športa, turizma in razvoja podeželja.

Izvajalec celovite obnove doma, ki vključuje tudi zamenjavo strehe, je lokalno podjetje Püngrad iz Bodoncev, vrednost del pa znaša dobrih 87 tisočakov z davkom.

Investicijo skorajda v celoti pokrivajo projektna sredstva iz evropskega sklada, delež občine je zgolj davek, pojasnjuje Novak.

Po besedah župana bo prenova končana do konca maja, sredstva pa bo morala občina založiti in jih bo dobila povrnjena ob zaključku projekta. 

Po besedah Luvdika Novaka bodo s hostlom ciljali predvsem na pohodnike in mlajšo populacijo.

Puconska občina si obeta, da bo s prenovo Doma borcev pridobila nov turistični objekt, kar bo pozitivno vplivalo tako na večjo turistično ponudbo v občini, kot tudi na možnost večjega števila kulturnih in turističnih prireditev. 

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
stara (nepreverjen)

Tako .Tako. Je treba obnavljati. Ampak ali je treba tudi brisati imena, spomin in s tem našo preteklost? Za pejneze vse!!!!!

RDEČA LUČ (nepreverjen)

Samo rdečo luč ne pozabite zunaj zmontirati, da se bo vedelo kaj je.

lapi (nepreverjen)

dom borcev za borčevske penzija, ale?

afta he (nepreverjen)

Da se bodo potikali takšni tipi kakor so v Španovi domačiji. Borcem pa zgraditi novi dom. LP.

JUNAPOT (nepreverjen)

Mi BORCI smo pregnali vse ukopatorje zdaj nas pa preganjajo mladi borci !

realnoo (nepreverjen)

pregnali ste nemce, keri majo 3x visji standard kot mi jugovici! Ce bi bili pod nemcami ali avstrijcami se zdaj ne bi dogajale taksne mahinacije...

In reply to by JUNAPOT (nepreverjen)

Schutzstaffel SS (nepreverjen)

ka ste vi pregnali, daj daj
kelko jih pa še živi iz tistoga časa keri so se borili?
zaj samo smetana borčevske penzije cejca pa špila tiste maškare v uniformah.
100 krat bi rajši bil pod Nazi nemčijo kak pa temi komunistami.
Bi bil vsaj red

In reply to by JUNAPOT (nepreverjen)

realnoo (nepreverjen)

SOBOTAINFO, ZAKAJ NIKOLI NE PREVERITE STANJE TEH NOVIH ALI OBNOVLJENIH OBJEKTOV CEZ LETO DNI, FINANCNO STANJE, KAPACITETA UPORABE!
VSE LEPO, DA SE ISCE NOVI SMISEL. AMPAK TA NOVI SMISEL TETJA STROSKE VZDRZEVANJA...
KRIJEMO PA GA MI OBCANI!

alao (nepreverjen)

ko bom velik bom tudi jaz imao borcevsko penziju 2.500 eur.

Đe je ba zapelo (nepreverjen)

Ka je te zdaj problem , vej pa borce - majske hrošče notri naseliti , kelko šten jih je z dneva v den več , pa prekmurska četa , pa prekmurski odred , zdaj vidim ka so nas v bistvi oni osvobodili , štab so pa meli verjetno pod dokležovskin moston , največjo zmago so pa dosegnoli , da so sosedi zadnjega pujceka vö z hleva vlekli.Henjajte že enkrat z temi neumnostmi.

rdeci (nepreverjen)

Vsak je takrat lahko bil borec skrit v svoji bajti,danes od države kasira borčevska penzija.

Starejše novice