Na gospodarskem ministrstvu pripravljajo ukrepe za pomoč panogi gostinstva in turizma. Za tiste, ki so lani utrpeli upad prihodkov za več kot deset odstotkov, predlagajo enkratno pomoč za zagon poslovanja.

Organizatorji dogodkov bodo lahko začeli s pripravo na dogodke v drugi polovici leta. Če bo slučajno takrat treba sprejemati omejitvene ukrepe, jim bo država povrnila 80 odstotkov do takrat nastalih stroškov, piše STA.

V novem interventnem zakonu, ki naj bi ga vlada sprejela v kratkem, bo tudi nekaj ukrepov za vse gospodarske panoge, med njimi podaljšanje mesečnega temeljnega dohodka in delnega kritja fiksnih stroškov, pri čemer bo za bolj prizadete pomoč višja.

Državni sekretar Simon Zajc je napovedal tudi subvencioniranje regresa in meni, da bi lahko vlada o odprtju teras in vrtov lokalov odločala ta teden.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vrazji (nepreverjen)

Tak ja pomagajte bogatunon ka nan srmacekon nakazejo regres do zadnjega junija gda je rok izplacila

rotschild (nepreverjen)

UTD pripada vsem nam in ne samo nekaterim!!!

Nucjiewiidrd (nepreverjen)

Pijzda van je materna stop lažni pandemiji in nategu človeštva gostilne so nikole nej bile problematične za tej fejk okužbe kero so nič ne drugo kak ubogi prehlad v bistvi se v gostilni prekužimo s tau lažno gripoo jebite si mater pohabljenci eni da zavestno sodelujete v tej prevari!

Saraaa (nepreverjen)

To povej Angeli Merkel, Macronu, Bidnu,...

In reply to by Nucjiewiidrd (nepreverjen)

gost512412 (nepreverjen)

Lepo bi bilo tudi, da bi poskrbeli za tiste, ki zaradi zaprtje hotela trenutno ne delajo oz. ne morejo.

Damiriiiiiii (nepreverjen)

Kodila tudi dobi? Kljub temu da posluje normalno?

magyar bacsi (nepreverjen)

Kaj bo koudila dobil??? Mater mu sajavo!!! Poem pa modruje o njegovi usrani šunki. Na Goričkem jih vsaj na 20-tih mestih je 100 x boljša. Jebem njegovo posrano, smrdečo šunko.

In reply to by Damiriiiiiii (nepreverjen)

smrkci (nepreverjen)

Jebeš pomoč odprti vse in to takoj,če lahko politiki lumpajo po vikendih in barih da si jajca praznijo.Vse pocepit in bo mir, Amerikanci cepijo na dan štiri miljone ljudi slovenska politika pa ne more pocepit dvamiljona v enem letu katastrofa slovenska politika je ne sposobna da bi si sama rit brisala itak si ne zna.

Starejše novice