*Fotografija je simbolična
Družbenemu omrežju Facebook so zaradi pomanjkljivega varovanja ukradli osebne podatke 533 milijonov uporabnikov, med njimi je tudi več kot deset tisoč uporabnikov iz Slovenije.

Kot smo že poročali, je bilo družbeno omrežje Facebook tarča hekerskega vdora, v katerem so nepridipravi ukradli osebne podatke 533 milijonov uporabnikov. Med temi podatki je tudi 110.178 telefonskih številk slovenskih uporabnikov.

Podatki vsebujejo ime uporabnika, spol, telefonsko številko uporabnika in številko profila na omrežju Facebook, kot kaže, pa tudi datum zajema podatkov o uporabniku.

Razkriti podatki so lahko koristni različnim storilcem pri izvajanju poskusov goljufij z družbenim inženiringom, so opozorili na nacionalnem odzivnem centru za kibernetsko varnost
 

Najdete na seznamu tudi sebe?

Po spletu kroži tudi datoteka, kjer so zbrani vsi ukradeni podatki. Z nekaj iznajdljivosti je tako mogoče najti telefonske številke več kot tisoč prebivalcev, ki so imeli kot kraj bivanja navedeno Mursko Soboto.

Na tej spletni strani lahko preverite, če so bili ukradeni tudi vaši osebni podatki s pomočjo vpisa telefonske številke.

Ob tem se vrstijo tudi določeni pozivi glede problematičnosti javne objave plač policistov in zaposlenih na ministrstvu za notranje zadeve. Zaradi zadnjega vdora v Facebook lahko namreč javnost precej preprosto pride do kontaktnih podatkov številnih policistov z iskanjem po ukradeni bazi podatkov Facebooka. Ravno tako so v bazi podatki politikov in drugih javno izpostavljenih posameznikov.
 

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
ibep (nepreverjen)

Samo bedaki in konji, ter nesamozamestni ljudje imajo kapitalistični fb. Ne vem zakaj socialisti v militantni levici sploh imajo kapitalski produkt.

rrr (nepreverjen)

vse vrede s teuf?

In reply to by ibep (nepreverjen)

kzzk (nepreverjen)

Z socialisti ni nikoli vse v redu, to vidiš ze v ZDA kaj terorizirajo.

In reply to by rrr (nepreverjen)

Podatkoo. (nepreverjen)

Se bo Muasrjeva in info poobladcemka pritožila na fb upravi, v imenu vseh fb nasilnežev.

Starejše novice