Ukinitev nočne izmene operaterjev Regijskega centra za obveščanje MS in prevzem teh nalog v Mariboru je povzročila razburjenje med pomurskimi Službami nujne medicinske pomoči.

Nedavna ukinitev nočne izmene operaterjev Regijskega centra za obveščanje v Murski Soboti je med Službami nujne medicinske pomoči v Pomurju povzročila razburjenje. Naloge so prevzeli operaterji v ReCO Maribor, ki se bodo težje soočali s kulturnimi in jezikovnimi razlikami ter lociranju kraja dogodka ob klicu v stiski.

Lociranje kraja dogodka tudi po lokalnih značilnostih

"Ljudje, ki kličejo 112, so v stiski, zato je poznavanje lokacije, narečja in situacije v domačem okolju ključno," pravi vodja reševalne službe Zdravstvenega doma Murska Sobota Viktor Zrim. Zaradi nerazumevanja klicatelja bodo mariborski operaterji najverjetneje morali ponavljati vprašanja in preverjati pomen izrečenega, menijo v pomurski SNMP. V Pomurju so tudi vikendi brez hišnih številk, zato se murskosoboški operaterji velikokrat orientirajo po lokalnih značilnosti. Pravijo, da si ne predstavljajo, kako bo to potekalo v Mariboru.

Visoka raven poznavanja domačega okolja

Vodja reševalne službe dodaja, da je dosedanje delovanje murskosoboške službe potekalo na visoki ravni poznavanja domačega okolja. Prav pomanjkanje slednjega se po besedah Zrima lahko izkaže kot ključno pri urgentnih primerih, kjer se posamezniki v stiski ne odzivajo z detajlnimi informacijami ob nesrečah in ostalih nevšečnostih. Zato vodja reševalne službe predlaga namesto delovanja ReCO iz Maribora drugo rešitev: »Bolj smiselno od združevanj v velike centre bi bilo regijsko združevanje pristojnih služb.«

Omenjena stališča do ukinitve nočne izmene operaterjev so Službe nujne medicinske pomoči v Pomurju naslovile na pristojno ministrstvo in direktorat, o nadaljnjih usklajevanjih pa je za enkrat prezgodaj govoriti.

S spleta

Komentarji (32)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vipko
tinka78

Danes v Maribor, čez 5 let v Ljubljano. Temu se pravi centralizacija.
Me zanima kako bo dežurni telefonist v Mariboru razumel panično žensko iz Doliča, ki bo ponoči klicala na pomoč. Težko, bi rekla.

PipMaster

Ja kot je predhodnica prej povedala temu se reče centralizacija ampak to gre na račun vseh nas. Vprašanje je kaj bomo naredili proti temu, da nas Pomurce ne bodo zopet peljali žejne čez vodo. Verjetno nič, saj imamo tako krasne politike v poslanskih vrstah. Če se ne motim je g. Jurša DESUS predsednik odbora za obrambo (upam da sem prav naslovil zadevo). Pa da ne bo to izgledalo da je samo on kriv naj vas spomnim kako se je izšlo ko so glasovali za spremembo imena vojašnice v MB. Za sta bila samo predstavnika SDS in NSI ostali vsi so bili proti. Čeprav je bila večina proti, je pristojni minister na vrat na nos zadevo storil po svoje. Kot prvo naj tu povem,zakaj je sploh bil sklican obrambi odbor da glasuje o tej zadevi če se že naprej ve da bo obveljala ministrova. In kot drugič pristojni minister nima pojma o delovanju obrambe, zaščite in reševanja, kar sodi v resor, ki ga predstavlja. On je samo predstavnik T. Majerja, ki izvaja že prej zastavljene načrte, ki Slovence tako ali drugače delijo na ene in druge ter vnašajo nemir in spore med nas.

Z ukinitvijo nočne izmene v MS, kar je samo začetek plazu, ki sledi če ne bomo ukrepali bo država na mesec privarčevala 304 EUR. To je njihov podatek preračunan iz objave, ki so jo dali koliko bodo privarčevali z ukinitvijo nočnih izmen v petih centrih. Vprašanje je, kot ga je že nekdo pred mano zastavil, če je človeško življenje vredno le 304 eur na mesec. Mislim da je šlo za primer iz Trbovlja in njihovega centra sedaj ko so ukinili nočno izmeno tudi tam.

PipMaster

Povsem upravičena je tudi skrb glede različnih narečij in kot dodatek še manjšina, ki je zastopana v Pomurju. Na to gospodje v LJ niso pomislili oz. neka ga. inšpektor je dejala v MB da se bodo pač učili madžarščine. Če imam prave informacije je omenjala mesečni tečaj. Ne vem če se lahko v mescu dni naučiš madžarščine, sam osebno mislim da se je ne bi naučil če bi eno leto živel na Madžarskem. No to je že skrb manjšine, kateri sam ne pripadam. To pa povem zato ker imajo predstavnika v parlamentu. Tako da g. G. lotite se dela.

Naprej če se malo poigramo s številkami na ministrstvu, ki pokriva zaščito in reševanje je zaposlenih cca 900 takšnih in drugačnih uradnikov ali po domače povedano bolje plačanih ljudi, za katere pa nihče točno ne ve kaj počnejo. Delavci v centrih za obveščanje pomagajo ljudem, ki so v stiski in so tako ali drugače ogroženi. Eno delovno mesto od teh nedotakljivih zaposlenih, ki so naši in vaši in katerih se ne dira je vredno cca 35 K eur na leto. Torej z ukinitvijo dveh do treh delovnih mest, kjer se parkirajo politični kadri, ki nastopijo, ko oblast prevzame ena ali druga struja se pokrijejo vse nočne izmene v Sloveniji, kot je bilo zastavljeno prej.

Vipko
Truplo

Po svoje narečje ali celo madžarščina s tem nima ravno toliko veze. Dandanes se tudi prekmurščina, če jo govoriš res počasi in izbiraš besede, za silo razume. Čim bi klical na pomoč nekdo mojih let ali nekaj let starejši, tak tudi obvlada slovenščino. Madžari sicer imajo pravico govoriti madžarsko, vnedar čim gre klic v Mursko Soboto ali širše, se ta prvica verjetno izgubi? Sprašujem, točno ne vem.

Po mojem je veliko, veliko večji problem v lociranju nesreč in drugih dogodkov. Res mogoče kakšen paničen glas pove, da je nesreča v Polani in prekine. Operater v Mariboru mogoče niti ne uspe kaj vprašati, pa pošlje urgentno vozilo proti Arehu, saj je tam tudi POLANA! Mogoče pove glas, da v Šalovcih, a glej ga zlomka, eni Šalovci so tudi med Ormožem in Središčem ob Dravi. Tinka govori o Doliču, pa je Dolič tudi med Slovenskimi Konjicami in Mislinjo. In koliko je takih primerov?

O privarčevanem denarju ne bi razglabljal, ker ne poznam številk, omenjene so morda točne, morda pa ne. Povdarjam samo, da eno tako veliko področje, kakor je Pomurje, rabi marsikaj in se vse zadeve ne morejo centralizirati - npr. v Mariboru.

PipMaster

Za konec pa lahko povem še da je to prvi korak od Majerjeve poti centralizacije in lažjega obvladovanja Slovenije. Naslednji korak sta dva centra v Sloveniji. Nato bo sladilo krčenje policijskih uprav in centralizacija tudi na tem področju in tako dalje. Verjetno tudi učitelje v septembru pričakuje nekaj neljubih novosti.

Zakaj pa to mene tako moti je ker s takšno centralizacijo Pomurje izgublja bolje plačane državne službe, ki pa ne bodo ugasnile oziroma se z njimi ne bo nič privarčevalo samo prenesla se bodo v Ljubljano nekaj manjšega pa tudi v Maribor.

Zato me zanima če si Pomurci ne zaslužimo državnih služb in odločanja o sebi ali nam bodo vse dirigirali iz Ljubljane. Ali imamo svoje poslance ali pa so to samo strankarske lutke. Kolikor zaznavam je na desnici že tako. Levica pa se je potuhnila ali kaj je z njo. Bodi dovolj (izposojen stavek.....)

przelmuding

Ge so pa te zdaj naši poslanci ka tak za narod delajo. Sidijo pa se ladijo v senci.

marianne1789

ka zaj truplo? še ena uspešna poteza vlade gele? za tri stotake na mejsec... mogoče pa so 'toti komunisti' krijvi za te predlog...

ponosen_prekmurec

menej zanima, truplo, kak lejko nekšen prekmurec, še posebej če je tan gore z goričkoga, v nekši hudi situaciji (infarkt, možganska kap sorodnika, huda avtomobilska nesreča...) gučij sploj zadosta mirno, kaj šele ka bi se trudo s pravilno slovenščino, prosim te lipau...

KIRA

odcepimo se. LOL :D

prekomurec

...zakaj se obnašamo pred Slovenijo kot neprilagojeni cigani, hkrati pa bi kratili pravice Romov? Zakaj bi ne privarčevali 304EU, ko se država sesuva in nima za decemberske pokojnine? Zakaj podpiramo neučinkovit državni aparat (finančno, zakonsko, organizacijsko) hkrati pa si jemljemo pravico do političnega diskurza? Od kje nam prekmurcom taka samozadostna vehamenca, ko niti Petišovskega plinskega potenciala ne znamo izkoristit!? Odnos in pol! Živela ravnica!

marianne1789

zakoj? zatou ka s teh 300€ neboš nej ti nej ge lačen, de pa kakša dozdajšnja operaterka. Nemo prišparale nika niti v desetij lejtaj, mo pa prišparale in rejšele kakšno življenje več, če mo mele lidi, keri znajo narečje, tuji jezik in najpomembneje okolico.

In zgleda ka gli tij podpejraš te sistem. Pikne te, kda se folk zdigne, ka nan prekmurcon naj pistijo bar operatejra, šteri de me razmo v vre nuje, po drujgi strani pa ne pisneš, kda se davle pou milijona evrov za financejranje okupatorstva, kda se davle štiristo milijonov € za propadlo banko.

Rejsan prekmurce moremo biti tiu cejli čas, ka nan še na kunce ger nedo državljanstva zeli, ka ste noure še teh 300€ na mejsec morejo prekmurcon kraj zete. vejpa ka pa te oni nucajo svojoga operatera v krizi....

Se malo pošpilamo z številkami? zaokroužimo ka država na mejsec prišpara 300€. tou je na letni ravni točno 3.600€

V destij lejtaj mo te prišparale 36.000€ (kelko dobi poslanec dohodkov v mandate?) in v stotih lejtaj reci piši 360.000€.

Torej de trbelo sto lejt, ka mo prišparali kakšno omembe vrejdno vsoto - in še ta v sorazmerje z lejtami in privarčevanimi € ne vzdrži nikše logike.

Takka tou kvazi šparanje je samo nateg uporabnika 'prekomurec' ipd. Ker da te tou zapunilo kakšnokoli luknjo je debela laž in je v primerjavi z življenji nej nikak ekonomsko upravičljiva (kak da je sploj lejko).

Je pa rejsan ka de na letni ravni teh 36.000€ pospravo kakšni funkcionar na MZZ, naivnežon pa oudo bučko varčevanja.

in premurci bi mogli pohlevno glave doj gele?

Kontra! Za sakšo takšo sranje od šparanja se more ustanoviti civilna iniciativa (recimo zdravstveni dom bi lejko neka začo) in se zdignite glas, ka vače do rejsan z name delali kak z slovencami v drujgoj državi.

Vstanite v suženjstvo zakleti, ki jarem vas teži gorja!

Boltzmanovakonstanta

Že pred leti - v mariboru, med študijskimi predavanji je kolega dobil pnevmotoraks. Je tožil, da ga skeli v desni roki in da ne more do zraka. Zato sem posumil na najhujše - infarkt, zato sem nemudoma poklical 112. Operater mi je prvo zabrusil, češ da nimajo časa in da imajo "malico", ko sem klical drugič, mi je odvrnil, da poškodovani ne rabi pomoči, saj "nima infarkta" ali česa bolj nevarnega... Kljub vsemu sem vztrajal in končno je operater z sendvičem v roki poslal reševalno vozilo proti nam in komaj po 15 minutah je reševalno vozilo (iz MB bolnice) pripeljalo. Po prigovarjanju "operaterja", češ da je vse v najboljšem redu, je kolega ostal v bolnici za 2 tedna, kjer je bil operiran zaradi predrtega pljučnega krila...

Tako, da imam že sam slabe izkušnje z Mariborskimi "operaterji"...

LP

šverc-komerc

truplo nej si ti janšo zagovarjo!?

Vipko
Truplo

Nekateri ste bumbarji na kubik... s tem klicanjem Janše.

Odločili so se, kakor so se, po mojem sicer narobe, so pa nekateri komentarji še bolj čez les, kakor se pravi. O tem vam je lepo napisal Prekomurec. Da skrajšam: ne moremo se vedno zgovarjati na to in ono, kakor npr. Romi, do katerih pa nismo ravno strpni. Se motim?

Že prej sem napisal, da se v številke ravno ne spuščam... pa dvomim, da je tistih 300 eur pravilna številka oz. četudi je, da je razlog za reorganizacijo.

Kaj je posredi in če je to zraslo na zelniku samo sedanjega ministra, ali pa je kaj prevzel od prejšnjega oz. je že prejšnji imel to opcijo v glavi (katera vlada pa je reorganizirala tiste policijske postaje v Slovenj Gradcu in vse preselila mislim da v Celje?), pa mi za sedaj ne vemo. Ne jaz, in ne vi, da bo jasno!

Ajd, veselo spet na minuse. Itak vam bilokakšna razlaga ne more priti večinoma v zabite tikve... pa še enkrat: samo to, da smo Prekmurci vam ne daje pravice, da rogovilite in se jokate na takšnih forumih tudi v mojem imenu. Močni ste na forumih, da bi kaj kateri storil v okviru kakšnih civilnih iniciativ ali drugje, postavil npr. poslanem vprašanja in zahteve, organiziral protestne shode, pa je za večino vas pretežki zalogljaj.

vinicar

Združevanje državnih organov je dejstvo in se mu ne bomo mogli izogniti. Pa naj bodo to policijske postaje, centri za obveščanje, osnovne šole, vrtci ali konec koncev tudi občine.

Ali se bo temu reklo centralizacija pa je drugo vprašanje. Zakaj bi se zaradi združevanja nekaterih ustanov delovna mesta selila v Maribor in kasneje v Ljubljano?

Zakaj ne bi v MS nastal vseslovenski center za obveščanje? Namesto -1 zaposlenega bi imeli npr. +50 zaposlenih.

Vsi vemo, da srednja ekonomska šola proizvaja preveliko število ekonomistov, ki po šolanju ne najdejo službe. Zakaj ne bi npr. računovodstva celotnega zavoda za zaposlovanje centralizirali v MS? Zakaj ne bi policijskih plač za celo Slovenijo obračunavali v MS?

Mislim, da so to priložnosti, ki bi jih morali izkoristiti. Seveda pa bodo naši poslanci, direktorji, vodje lokalnih podružnic, itd... morali pokazati malo več drznosti in poguma.

Vipko
Truplo

Viničar, čeprav nekajkrat podpišem tvoje besedilo, pa moram na koncu koncev pripisati, da si optimist, idealist. Na žalost je tako.

Kot primer lahko navedem zadeve v Nema Lošije Banke: dogajalo se je točno to, centralizacija, vmes je sindikat Pomurske banke (bili smo neke vrste samostojni s pol denarja zase, pol se je odvajalo v Ljubljano, če se ne motim in en čas bili celo člani Sindikata bančnikov Slovenije in ne sindikata NLB) dvignil, tekom časa pa se je vse umirilo in na koncu smo najebali.

Vendar, vedno se je delala neka centralizacija, kakšno delovno mesto se je ukinilo, češ, ni dela. Seveda, delo po delo, posel po posel se je selil drugam. Zase povem, da sem spremljal, kontroliral in pisal tudi fakture za ročne vnose osebnih dohodkov, celo solidno aplikacijo v excellu naredil, pa je šel posel ob združevanju banke "matere" s "hčerjo" iz Slovenj Gradca tja. Ne bi dal roke sedaj v ogenj, da ta posel na koncu delajo v Ljubljani, kakšen delavec na Koroškem pa je izvisel. Še je bilo podobnih zadev, imajo pa čisto enak imenovalec, kakor razne reorganizacije na državni ravni.

Če se ne bomo res bunili, bo država naredila, kar si je zamislila. Je to za prihranek 300 eur na mesec ali desetkrat več, za njih ni pomembno. Pa ne glede na to, katera vlada pač vlada. Če ta pade, bo nekaj podobnega prej ali slej delal naslednji minister. In vse vlekel v Ljubljano.

Je možno, da se kakšen vseslovenski center preseli v Soboto? Težko? Vsem zaposlenim v Ljubljani bi morali ponuditi delo v Prekmurju, nastal bi halo in halo... Moramo vedeti, da smo mi super za Ljubljano in okolico, ko je treba sem na dopust in razgled krajev, a nikakor niso navdušeni, da bi tu živeli. Nekaj bi seveda delo odklonilo in izgubili bi službo, večina bi verjetno šla sem in rogovilila toliko časa, da bi se zadeva preselila nazaj.

anja1

JOJ,joj dokler se reševalci iz Maribora pripelajo (odoh jaja).
Vožnja iz Maribora uspela, pacient umrl..
To je nov moto za Mariborske reševalce......
Ka si še nedo zmislile,,,,

Vipko
Truplo

Zdaj ali jaz ne vem, ali Anja1?

Operater (torej to pomeni pisarniškega delavca, kateri sprejema klice in usmerja reševalna vozila) je v Mariboru, a reševalna vozila oz. služba je še vedno v Rakičanu?

marianne1789

ge san tude mislo ka do se z mb vozile samo san še inouk prešto. ;)operateri do z mariborskoga centra pošilale ambulance po prekmurje.. :)

PipMaster

Vidim da je debata. Pa če lahko malo pojasnim. Ker sem očitno bolje obveščen kot večina ki se je do sedaj udejstvovala v razpravi. Operater v ReCO MS prejme, klic v sili ki je lahko klic za nujno medicinsko pomoč ali gre za požar, najdeno ubojno sredstvo, poplavo, razkritje streh ob neurju in podobno. On pa se potem na podlagi prejetega klica odloči kako naprej. Če je za nujno medicinsko pomoč klic preveže naprej v ZD MS ali pač najbližji ZD. Potem se klicoči naprej pogovarja z reševalcem iz dotične reševalne postaje oz. ZD, kako je bilo verjetno v MB primeru. Če gre za požar obvesti pristojno gasilsko društvo. Če gre za večji izredni dogodek obvesti sile zaščite in reševanja v pristojni občini, katerim pomaga z informacijami, alarmiranjem, itd. Kje sedaj tukaj nastane problem???

En problem je poznavanje terena, drugi je jezik. Kako je že nekdo pred mano omenil je ponavadi človek, ki je v nuji vznemirjen in paničen ter poskuša čim prej priti do pomoči in takrat ne premišljuje na čisto slovenščino. Dostikrat tudi pove lokalno ime kraja od kod kliče itd. Določeni imens so si podobna ali se kar ponavljajo, kakor je omenil Truplo (če se ne motim).

Ob nastanku večjega izrednega dogodka kakor so bila neurja izpred let je mislim da g. Maučec v video prispevku povedal linija 112 je pregorevala. Ko tako prileti na en center po več klicov prizadetih ljudi v tem dogodku se ne vidi naprej kdo potrebuje gasilce ali komu je udar strele zanetil požar ali kdo potrebuje nujno medicinsko pomoč. Tako da kolikor mi je bilo povedano trije operaterji v ReCO takrat niso mogli takoj sprejet vsak klic ampak postopoma ko so prišli na vrsto, kar pa je lahko trajalo tudi več kot 5 min, ki pa so lahko za koga že usodni.
Pa če sedaj navežem to na ReCO MB, ki bi naj pokrival prejšnjo nočno izmeno ReCO Ptuj, ReCO MS in ReCO MB, delalo pa naj bi dva do trije operaterji na noč. Kako bodo ti obvladovali tri biša področja če pride do večjega izrednega dogodka če so prej trije komaj Pomurje.

Če še dodam da niso ukinili nočnih izmen v vseh manjših in srednjih centrih, kamor ReCO MS sodi ampak so recimo ReCO Brežice, ki pokriva 4 občine pustili (če še dodam ali veste kateri pomemben politik je iz brežic, privrženci SDS bi to morali vedeti, malo pomoči v vsaki vladi desnice je bil minister zadnjih osem let, malo gospodarstvo potem pa delo me zanima kje bo ta super človek ministroval (lahko tudi ministriral) ob naslednjem naskoku desnice na vlado), da dokončam zaprli pa so nočno izmeno ReCO Novo Mesto, ki pokriva dosti večje območje kot Brežice. In to so prikazali z neko tabelo ki so jo operaterji v NM takoj raztrgali z verodostojnejšimi podatki, vsaj tako mi je bilo povedano.
Pa tudi ti podatki o privarčevanem znesku 304 EUR na mesec v nočni izmeni ReCO MS so točni. Če pa prištejemo tisto kar telekom pozabi državi za nočne prevezave klicev so že na izgubi. Tako da toliko o varčevanju. Dobro da nisem delničar telekoma vasko leto bi državi podaril 72K EUR. Moramo pa priznati da je država še vedno največji lastnik telekoma in morda je prav tako.

PipMaster

Pa da ne pozabimo kakor je usoda doletela nekaj ljudi ob varčevanju in posledično reorganizacijo NLB, ki so morali s trebuhom za kruhom, nekaj so jih celo odpustili, pa ne bom o odpuščenih, ker so morda prisotni in mi je iskreno žal ker so izgubili službo na račun visokih bančnih uslužbencev v LJ, ki so dajali kredite podjetjem, ki niso bila na najboljši poti. Dosti kreditov je bilo danih na zahtevo ali lepše rečeno priporočilo tega ali onega političnega botrovanja. Pa komu mar saj bomo to miljardo in pol ali še kaj več vračali pridni državljani in jo bomo še enkrat sanirali. Komu mar saj smo pridni marljivi in ubogljivi.

Ne smemo pozabiti kar država v takih časih vzame ne da več nazaj ob še tako veliki konjunkturi. Tako bo tudi z delovnimi mesti v državnih službah. Privarčevali pa na tem mestu ne bodo nič. Saj si zopet lepšajo svoja delovna mesta naši poslanci. Pa še bi se lahko našlo koliko zgrešenih investicij je bilo v državni upravi s tem in onim projektom, kako olajšati delo zaposlenim ali državljanom. Na koncu pa je nastal samo velik račun za državo, ki ga je dobila od skrbno izbrane firme, ki je zmagala na razpisu njej prilagojenem. Potem pa smo zopet tam zakaj je potrebno DECENTRALIZIRATI državo.

Še en kratki dodatek o bankah v SLO. Vse banke ki so se tako ali drugače izpostavljale kreditom gradbenim in prevzemnim firmam so dobile v zameno ali delnice ali nepremičnine kot garancijo. Ker pa je delniški trg padel je ta garancija dosti manj vredna, kar je banke v bilancah udarilo prvič. Sedaj ko pa jim nihče noče kupiti predragih stanovanj po LJ in drugih mestih, ki so v bilancah še vedno zavedene s prevelikimi ciframi in ker se počasi tudi nepremičninski trg zaveda krize in cene počasi upadajo pa bo prišel ali je že prišel drugi val bankam pred vrata. Da ne naštevam ostalih ki niso zastavili nič in nimajo več nič oziroma imajo vse samo ne v SLO.

Vidim da že preveč pišem in delam preveč tiskarskih škratov zato bodi dovolj

delija

http://soundcloud.com/mateja-1-1/gustek-112
Ewo npr ka se lejko zgodi!!!!!

almanah

V Sloveniji govorimo kakšen jezik?? Naučite se ga.

Vipko
Wizeman

Čüj, bumbar od almanaha. Prekmurščina je tüdi slovenščina. Či moremo mij razmiti fse drüjge dijalekte, je samoumevno, ka do tüdi drüjgi razmili nas.

delija

Čist pravilno sai živijmo v slo.Ne živijmo v ukrajini ka nas nebi razmile

potocar

Z ukinitvijo nočnega RECO CENTRA MS v MB res ni pravično je pa v nočni izmeni prisoten eden operater iz RECO MS tako,da povezave delujejo normalno in tudi sporazumeti se bo dalo, ker je v RECO MB eden od operaterjev iz Ms tak da zaenkrat ni nobene panike vse se da sporazumet in tudi pravočasno poslat reševalce oz,. gasilce in ostalo pomoč na pravo mesto, ker pač operater Reco Mb ne more komunicirati z prekmurci sahj lahko ampak ne pozna narečja, in tudi ne pozna celotnega pomurja kako te naj oni ve ki je npr. Grad do takrat da bo našel bo že lahko cela bajta zgorela. Zato pa je v nočni izmeni prisoten operater iz RECO ms .

I-OWN-YOUR-MOM

almanah, ahaahahaha.

prleki ziher gučite knjižno, kda zovete 112, ja. ziher.

ahaahahaha.

daj, nafči me slovensko, prosin, retard.

Vipko
tinka78

Čakajte malo, zdaj hočete povedati, da so zaradi racionalizacije ukinili nočno dežurstvo v Murski Soboti, se pa en operater iz Murske Sobote zdaj vozi v Maribor? Kdo mu pa plačuje potne stroške?!?! Če se v povprečju 30-krat mesečno nekdo mora peljati na relaciji MS - MB - MS, to državo tudi kar nekaj stane!

PipMaster

potocar sicer ne vem koliko ti obvladaš delo operaterja v ReCO ampak sodeč po pisanju NIČ. Problem pri tej reorganizaciji je nastal čez noč, kakor so to hoteli speljati g. minister in njegovi brez da bi preučili situacijo. Ja situacijo je proučil nek birokrat za mizo v LJ, ki nikoli ni dela v ReCO ali sploh bil v Pomurju.

Privarčevalo se ne bo nič, ker bodo na drugi strani potrošili za druge zadeve. Tako je bilo do sedaj in tako bo naprej. Troši se tam kjer je politični interes in kaj za v žep.

Ne vem če ste spremljali sejo odbora za obrambo, kjer se je videlo zakaj je v tej državi tako kot je. Po tistem ko so predstavniki CO in pokrajin, ki bodo prikrajšanje za nočne izmene ReCO v domačen kraju povedali kaj jih žuli oziroma kaj se s tem izgubi oziroma, kaj ne dela sedaj v nočnih izmenah so prišli na vrsto predstavniki ljudstva. Torej poslanci, ki pa so še enkrat pokazali da niso predstavniki ljudstva ampak predvsem pripadniki stran in kaj veliki lider naroči to bomo seveda podprli. Zakaj to trdim, ker je bilo lepo povedano da sedaj v določenih CO, ne dela radijski promet in način tihega alarmiranja v pokrajinah, ki so ponoči brez svojega ReCO. Dva desna poslanca sta pa kar to rezumela kot da če to sploh ne dela. Nista POSLUŠALA ampak na vrat na nos podpirala svojega ministra z izjavo podobno tej, da če do sedaj ni delalo ni nič narobe če tudi naprej ne dela. Na citiram ampak govorim da sta povedala nekaj v tem smislu.
Pri tem je še posebej izstopal domači poslanec g. Horvat. Za tega poslanca bi lahko zatrdil da dela proti Prekmurju saj čez recimo 10 let od sedanjih 10 operaterjev, katerih bo takrat vsaj 5 že v pokoju ne bo novega delovnega mesta iz Pomurja temveč iz MB. Za to sprejemam stave. Seveda so pa se vsi zopet skušali populistično in priliznjeno prodati z izjavami da verjamejo da delavci ReCO-jev delajo težko in marljivo in take fore.

Če na eni seji ali odboru trije ali štirje prisotni povedo da neka zadeva ne dela iz drugega ReCO ampak samo iz matičnega, kaj tu ti vsemogoči polsanci ne razumejo. Žal so zopet pokazali svojo bistroumnost.

potocar

PipMaster jaz še kako dobro razumem in vem kako je delo operaterja v RECO in včasih tudi ni enostavno, tam ko imaš histeričnega človeka na liniji ga je treba pravilno in čisto hitro umiriti in dobiti čim več točnih podatkov, da veš poslat kako pomoč rabijo preden bo prepozno. Najlažje je govoriti nekaj najprej naj nekateri probajo pa bojo nah vidli kak je lepo biti operater. Tisto kar pa sem prej napisal pa sem mislil nekaj čisto drugega ker se fantje vozijo iz Ms v Mb na nočno dežurstvo koliko jaz vem po informacijah. Samo dnevno dežurstvo ostaja v Ms.Kar pa se odgovornih tiče za to, pa sem prav brez komentarja ker še sami ne vejo kaj bi radi sami z seboj.

fetola

Prekmurje republika, trbelo de se po 100 lejtaj odcepete.

PipMaster

Da še dodam zakaj se zapira nočna izmena v ReCO Ms ker je trenutna koalicija podpisala koalicijsko pogodbo, kjer je med drugim zapisano da se zmanjša število nočnih dežurstev za xxxx na xxx, torej z neke štirimestne cifre na tromestno, kar je podprl potem takem tudi predsednik ljudske stranke, torej domač človek ob njem pa tudi g. J, ki je predstavnik Desusa. Pa lahko noč posranci pardon mislil sem poslanci

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice