Dijaki so dočakali rezultate splošne mature. V Pomurju so bili najuspešnejši na ljutomerski gimnaziji, kjer je bilo kar dvanajst zlatih maturantov.

Maturanti in maturantke so danes dočakali rezultate splošne mature, ki se je pričela z esejem iz slovenščine 7. maja. Splošno maturo je letos opravljalo 8079 kandidatov iz skupno 86 šol. Državni izpitni center je na spletu že objavil rezultate posameznih predmetov splošne mature, do katerih lahko dijaki dostopajo s svojo šifro.

Med pomurskimi šolami je najvišji odstotek uspešnosti dosegla Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer, kjer je od 114 kandidatov, ki so pristopili na spomladanskem roku splošno maturo uspešno opravilo 112 kandidatov oziroma 98,2 odstotka. Prag 30 točk in naziv zlati maturant si je na ljutomerski gimnaziji prislužilo ducat maturantov, od katerih so trije dosegli maksimalno število točk. Zlati maturanti so postali Kristina Duh, Sandra Horvath, Andrej Šterman, Sara Brunec, Sara Kikec, Anja Horvat, Mihael Kosi, Tadeja Vok, Uroš Buzeti, Kaja Rogan, Jan Steržaj Koritnik ter Klemen Žitek.

Splošno maturo je na Ekonomski šoli Murska Sobota opravljalo 29 dijakov, od teh je maturo opravilo 24. Uspešnost ekonomskih gimnazijcev je bila torej 83 odstotna, zlatih maturantov pa bo besedah ravnatelja Darka Petrijana ni bilo. "Od letošnje generacije smo pričakovali bojše rezultate, želeli bi si tudi kakšnega zlatega maturanta," nam je še zaupal ravnatelj.

Na Dvojezični srednji šoli Lendava je splošno maturo pisalo 29 gimnazijcev in vsi so uspešno prestali zrelostni izpit. V povprečju so lendavski maturanti dosegli 22 točk, trije pa so postali zlati maturanti. Aleks Smolkovič je dosegel 30, Petra Utroša 32 in Živa Majerič 33 točk. Kot nam je povedala ravnateljica Silva Hajdinjak Prendl so izjemno zadovoljni z rezultati splošne mature, dodala je še, da se je tokrat majhnost njihove šole izkazala v pozitivnem smislu.

Na murskosoboški gimnaziji - GMS je od 122-ih kandidatov maturo uspešno opravilo 87 odstotkov, 25 kandidatov je preseglo prag 23 točk in maturo opravilo z odličnim uspehom, 38 kandidatov pa je doseglo prav dober uspeh. Zlata maturantka na GMS je postala Sanja Karas.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Tyra

Ka to je kaksa tipkarska napaka ali se nad 23 stej za odlicen uspeh na maturi?

blindluck88

Do zdaj je bilo 25 tock odlicen uspeh, mogoce so znizali.

picek

Soboški gimnaziji pa uspeh pada na 3 potenco hahaha :)
Samo tak dale pa sploj vpisa več nete mele zaradi nekaterih lopovov ki še delajo in so delali :)

aee

Meni je škoda za tiste dobre profesore, ka se trüdijo;
pa za dijake, keri nosijo posledice tistih slabih profesorof.

Starejše novice