Danes so bili objavljeni uradni rezultati letošnje poklicne mature. Med uspešnejšimi letos Srednja poklicna in tehnična šola s sedmimi zlatimi maturanti.

Na programu predšolske vzgoje na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer je poklicno maturo opravilo vseh 29 kandidatov. Viktorija Ulen in Karmen Zadravec pa sta postali zlati maturantki. V Ljutomeru je poklicno maturo pisalo tudi 39 odraslih kandidatov, uspešnih pa je bilo 37 bodočih vzgojiteljev, kar pomeni 95 odstotno uspešnost. Tudi pri odraslih kandidatih imajo v Ljutomeru zlato maturantko in sicer Barbaro Mar.

Na Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota je k poklicni maturi pristopilo 100 dijakov, uspešnih pa je bilo 97 kandidatov. Splošno maturo so murskosoboški dijaki opravljali na programih tehnik računalništva, strojetehnik, elektrotehnik, eletrotehnik PTI in strojetehnik PTI. Laskavi naslov zlatega maturanta so si prislužil Adanič Luka,  Buzeti Tilen, Gomboc Simon, Horvat Aleš, Potočnik David, Bernjak Mitja ter Prša Denis.

Na Ekonomski šoli Murska Sobota so dijaki k opravljanju poklicne mature pristopili v dveh programih in sicer ekonomski tehnik in logistični tehnič. Od 93 kandidatov je poklicno maturo opravilo 90 dijakov. Zlata maturantka je z 22 zbranimi točkami postala Klavdija Vrečič.

Na Biotehniški šoli Rakičan so dijaki poklicno maturo opravili z 87 odstotno uspešnostjo, saj štirim dijakom od 31 ni uspelo. Zlatih maturantov na Biotehniški šoli tokrat ni, čeprav so bili nekateri po besedah ravnatelja Štefana Smodiša blizu. "Z rezultati smo zadovoljni," je še zaključil ravnatelj, saj so dijaki v povprečju dosegali 15, 16 točk.

Na Srednji zdravstveni šoli Murska Sobota je poklicno maturo na programu zdravstvena nega opravljalo 122 kandidatov, uspešnih je bilo 93 odstotkov oziroma 113 dijakov. Zdravstvena šola ima letos 3 zlate maturantke Saro Koler, Moniko Sobočan in Anjo Senekovič. Slednja je na maturi dosegla vse možne točke. "Zelo smo zadovoljni z rezultati mature, še bolj pa bi bili, če bi dijaki maturo opravili 100 odstotno," je še povedala ravnateljica Zlatka Lebar.

Na dvojezični srednji šoli Lendava je poklicno maturo pisalo 31 dijakov na programih ekonomski tehnik in strojni tehnik. Zrelostni izpit je uspešno opravilo 29 dijakov, kar pomeni, da je lendavska srednja šola zabeležila 93,5 odstotno uspešnost. V Lendavi je Nenci Toth maturo opravila kot zlata maturantka.

Na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci jepoklicno maturo opravilo 47 dijakov izmed 50 prijavljenih, kar pomeni 94-odstotno uspešnost. Kandidati bodo svoje rezultate v skladu s predpisi lahko popravljali ali izboljševali v jesenskem roku, sicer pa bodo rezultati splošne mature znani prihodnji ponedeljek 16. julija.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Apachi

Med pomurskimi dijaki je šest zlatih maturantk in maturantov ????
Matematika cvek? Samo na SPTŠ jih je 7 :)

sebeborszag

ge pa je GIMNAZIJA MURSKA SOBOTA??

sebeborszag

ge pa je GIMNAZIJA MURSKA SOBOTA??

josef

ti si lekaj nej prišo do mature ka neveš ka je poklicna pa splošna matura. jaaaaaao lidje. še enkrat v šolo po razgledanost.

mamuTi

še vedno na staron meste, šol. naselje 12 al kelko....samo tan splošno pišejo, lekar si do nitiene nej prišo...

marko89

Gimnazije dobijo 16.Julija rezultate.

Starejše novice