Znani so sveži podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 5. marca, opravili 5287 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 920 novih okužb, gre za 17,4-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 27.194 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Skupno število vseh doslej potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji zdaj znaša 195.064. Aktivnih primerov okužbe je po podatkih Sledilnika trenutno 10.813.

Za primerjavo. Dan prej je bilo odkritih 881 okužb ob opravljenih 5435 PCR testih, šlo je za 16,2-odstotni delež.

V bolnišnicah 498 covid bolnikov

Včeraj je umrlo šest oseb, okuženih s koronavirusom. Skupno število umrlih po podatkih Sledilnika znaša zdaj 3888.

V slovenskih bolnišnicah se zdravi 498 pacientov, okuženih s koronavirusom. Od tega je 88 pacientov na intenzivni negi.

Iz bolnišnic so odpustili 23 bolnikov, ki so preboleli okužbo s koronavirusom. 

Sedemdnevno povprečno število okužb je danes 776, včeraj je povprečje znašalo 780. Število hospitaliziranih oseb zaradi covid-19 je prvič po lanskem 24. oktobru padlo pod 500. S tem je izpolnjen prvi pogoj za prehod iz oranžne v rumeno fazo. Drugi pogoj je, da je sedemdnevno povprečje novih primerov nižje od 600.

Vir: Vlada Republike Slovenije
Vir: Vlada Republike Slovenije

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
96 (nepreverjen)

Nič skrbet ovčice
Bo janši nabil število testov na 15 tisoč
In bomo kaj hitro nad 1000 pozitivnih

ertro (nepreverjen)

Ko nisi sposoben ponuditi nič vsebinskega, takrat se je najlažje zateči v patetično tožarjenje učiteljici Urši, kako je Janezek v peskovniku s samimi fantki. Res? To je vse kar zmorete? Crème de la crème znanosti in inovacij?

In reply to by 96 (nepreverjen)

Represija... (nepreverjen)

Glavno, da z ogromnim številom testov vzdržujejo visoko absolutno število okuženih... In to ustreza vladajoči eliti oz. pogrebnikom slovenskega naroda z bolnikom in psihopatom na čelu!

micikaaa (nepreverjen)

GOŠTARIJE idemo......ka se ga nalegen.....

Oplarsa (nepreverjen)

STOP PREVARI IN NATEGU MASKE DOL KER ŠKODUJEJO ZDRAVJU! STOP LAŽNI PANDEMIJI TAKOJ ZDAJ!

čarni vrag (nepreverjen)

Uporabo mask FFP2 odsvetuje Evropska zdravstvena uprava ECDC, pa tudi Zvezni urad za javno zdravje BAG (Švica). Na njihovi spletni strani je jasno zapisano: »Dihalnih mask ne priporočamo za zasebno uporabo. Tudi v trenutnih razmerah s širjenjem novih različic virusov trenutno za zasebno uporabo ne priporočamo nobenih zaščitnih mask, kot so maske FFP2. Dihalne maske so bile razvite za zaščito pred drobnim prahom med določenimi deli in so priporočljive samo za negovalce, na primer za nekatere, zlasti tvegane posege.

V državi z urejenim urejenim zdravstvom in discipliniranim prebivalstvom kot je Švica odsvetujejo nošenje mask. Mi smo pa uvedli nošenje mask v šoli za otroke od 6. razreda dalje. Se pravi, da jim hoče oblast namerno škodovati.

yambalaya (nepreverjen)

Mislin ka je čas ka ljudje sami napravimo konec toj oslariji in tomi jebanji v glavo s strani raznih nastavljenih "strokovnjakov", lopovskih politikov, manipulativnih medijov in "vojnih" dobičkarov.... mislin ka je čas ka se začnemo družiti in nehati nositi tej proklete maske, kere že vsi normalni odsvetujejo. Poglente si Ameriko.... države ukinjajo obvezno nošenje mask zato ka se je izkazalo ka to sploh nič ne vpliva niti na širjenje virusa niti na zaščito pred njim. Imunski sistem si krepite, nej pa socialna distanca in maske. Žalostno ka je večina naroda totalno zabita in sprestrašena.

milakakk (nepreverjen)

poklicimo superjunaka dr. Potrca. Oh, sranje je pobegnil na svedsko.

In reply to by yambalaya (nepreverjen)

Covid - gripa (nepreverjen)

Koliko ljudi pa umre od gripe na tedenski ravni???

Starejše novice