Predsednica SD je na predstavnike vlade naslovila odprto pismo, v katerem jih poziva, da poskrbijo za sprejem in uveljavitev amnestije za dijake, ki naj bi z organiziranim zbiranjem kršili zakon o nalezljivih boleznih in ogrožali zdravje drugih.

Predsednica Socialnih demokratov Tanja Fajon je na predsednika vlade Republike Slovenije Janeza Janšo ter na podpredsednika Zdravka Počivalška in Mateja Tonina naslovila pismo, v katerem jih poziva k amnestiji dijakinj in dijakov, ki so prejeli globe zaradi udeležbe na protestu.

V njem poudari, da se ji ne zdi prav, da se v suvereni in samostojni Republiki Sloveniji 30 let po razglasitvi dijakom pišejo kazni in vročajo sodni pozivi, ker so se zbrali na ulicah in trgih slovenskih mest, da bi uveljavili svojo pravico do izobraževanja in šolanja. Le-ta je namreč zapisana v 57. členu Ustave Republike Slovenije.

Na njih naslavlja predlog, da kot predsedniki koalicijskih političnih strank poskrbijo za sprejem in uveljavitev amnestije za dijake in dijakinje, ki se jim očita, da so z organiziranim zbiranjem kršili zakon o nalezljivih boleznih in ogrožali zdravje ljudi.

Vir: Facebook, Socialni demokrati (SD)

S spleta

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
fajun (nepreverjen)

najprle jih gor napelate, te pa se za jih gor jemlete, pokvarjeno!

dejan svinskoglavi (nepreverjen)

lepo sem jaz rekel moji jebačici tanji , da naj ne sere
a kuzla rdeče sere rdeče govno

In reply to by fajun (nepreverjen)

tanja flaškon (nepreverjen)

kuzla rdeča
ki sere rdeče govno
ti je mama

In reply to by dejan svinskoglavi (nepreverjen)

Super98 (nepreverjen)

Kdaj bo stranka SD prevzela odgovornost za kampanjo proti nošenju mask v mesecu septembru. So eden večjih krivcev, da ljudje v mesecu oktobru epidemije niso vzeli resno in so številke okuženih zrasle v nebo in so bile skozi zimo ene večjih v Evropi. Zanimivo da noben izmed glavnih slovenskih medijev, te populistične kampanje ne problematizira.

p3p (nepreverjen)

Ne nakladaj in enkrat za vselej piši resnico, kakšne maske in kakšen oktober celi svet se ubada s ten virusom vendar na človeški način nekateri a diktatorji Tramp, Orban in slični pa izvajajo teror samo Počivalšek, Pahor, Tonin, Hojs in Kustec so vzeli to resno in bili vzgled nam navdnim smrtnikom in kakšna kopriva je zrasla med ostalim gnojem.

In reply to by Super98 (nepreverjen)

micikaaa (nepreverjen)

VELIKA šefica......nikoli niste obsodili KOLESARJEV in ROGOVCEV ko so širili virus .....vrnite zgradbe občinam in plačujte najemnino ......edini pravi vodja S.D je lahko gospod HAN ......on je obrtnik in politik.........prilagodil se je ČASU.....pojdite v zgodovino.......

tanja flaškon (nepreverjen)

nihče nas ne bo pošiljal v PM

In reply to by micikaaa (nepreverjen)

Parsifal (nepreverjen)

saj si že tam

In reply to by tanja flaškon (nepreverjen)

lauraaas (nepreverjen)

Prav sran me je gda čitan zgornje komentare. SD van je zdaj problem, nej pa to ka deca nesmijo v šole pa ka se za svoje pravice gor postavlajo. Namesto ka bi dali podporo deci se pederišete nad SD. SD je glih takšna greznica kak SDS, in tisti ka podpejrate SD ste glih tak zabiti kak tisti ka podpejrate SDS. Ge so zdaj tisti ka so se še nekaj časa drli ZA OTROKE GRE.... večina jih je bila janšovih ritolizcov.... ge so zdaj tej maloumneži gda se resno za deco ide? Boš nan ti povejdala micikaaa sama od sejbe ali moreš prvo na centralni komite SDS partije pitati ka ti povejo ka naj napišeš?

Fonzekk (nepreverjen)

Kazen naj plača tisti, ki je dijake v to "namočil"! Zakoni veljajo tudi za otroke.

In reply to by lauraaas (nepreverjen)

prekmurec75 (nepreverjen)

to je Slovenska diktatura

In reply to by Fonzekk (nepreverjen)

tutu (nepreverjen)

V demokraciji nesmiš protestejrati. In to v malon števili, z maskami in z distanco... Ajde, razmin, ka nekoga kaznuješ, če gre za velki protest, brez mask in brez distance, ampak to, ka san vido za videov, je za 400€ kazni? Kama smo prišli....

tanja flaškon (nepreverjen)

na demonstracijah se proda veliko mamil
kajti le na tak način dileri pridejo do strank

In reply to by tutu (nepreverjen)

Papaštrumpf (nepreverjen)

Kama smo prišli, ja v JANŽEVLANDIJO..delajo ka ščejo, pa do še...

prekmurec75 (nepreverjen)

Zalostno kdaj Slovenska oblast zapira in kaznuje soloobvezne otroke

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice