Posnetek zaslona današnjega protesta.
Da se Ptujčani nikakor ne strinjajo z že večmesečnim zaprtjem gostinskih lokalov, so danes pokazali protestniki, ki so se zbrali v ptujskih gostinskih lokalih in zahtevali njihovo čimprejšnje odprtje.

Po informacijah, ki smo jih pridobili v uredništvo, naj bi nekateri ptujski gostinci ljudi pozvali, da jih podprejo kljub vladnim odlokom, ki prepovedujejo zbiranje in narekujejo zaprtje gostinskih lokalov.

Tako se je prav danes na manjšem protestu na Ptuju zbralo kar nekaj podpornikov oziroma kritikov zaprtja gostinskih lokalov.

Na družbenem omrežju Facebook smo zasledili, da se je manjše število posameznikov zbralo na Čučkovi ulici, pri mestnem stadionu na Ptuju, v bližini gostiln na Čučkovi ulici. Tam so protestniki posedali po gostinskih terasah in uživali v pijači, ki so jim jo nudili gostinci.

Dogajanje so budno spremljali tudi ptujski policisti, ki so protestnike, ki so posedali po bližnjih gostilnah, popisali. Protestniki so se odzvali mirno in jim ponudili potrebne informacije.

Kljub temu je bilo ozračje zelo napeto, saj so protestniki, kot je videno na objavljenih posnetkih na družbenem omrežju Facebook, izkazovali svojo »državljansko nepokorščino« in verbalno 'napadali' policiste.

Tako je bilo slišati tudi stavke, kot so: »kako lahko greste, s tem, kar delate, spat«, »te represije more biti konec«, »mi bomo tudi vojno sprožili«.

S spleta

Komentarji (23)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Bučkoe (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Norci od norcev,seveda štajerci,njim najbolj manjka pijača. Naj gredo rajši na vrt delat!

benjamin ciglaric (nepreverjen)

ti pa bodi na socialki, kmet zabiti

In reply to by Bučkoe (nepreverjen)

pompompom333 (nepreverjen)

ja hvala bogu. saj pa se za take plače ne splača vstati iz postelje, ne da bi šel delati! itak, da vlečem socialko, izredno socialko, otroške, štipendije, varstveni d. itd. raje tako živim in uživam življenje, kot da grem delati kjer te samo jebejo v mozag, na koncu pa finančno živim tako kot zdaj, ko ne rabim zjutraj vstajati. naj se skulira država, da bo vsakdo zares z veseljem šel na delo oz. da dobi zared pošteno plačo, ne pa da dela kot suženj.

In reply to by benjamin ciglaric (nepreverjen)

Kostaneger (nepreverjen)

Mhm ti kr uzivaj podporo in ostale zadeve. Itak na stara leta bos pa joku k ne bo penzije

In reply to by pompompom333 (nepreverjen)

pompompom333 (nepreverjen)

penzij že tako ali tako ni. pa so šanse, da niti ne doživim ta leta in pitaj boga kaki sistem bo potem. sicer pa si plačujem dobo tako da ja sem preskrbljen tudi za takrat+prihranki pa še kaj in gremo dalje z optimizmom naprej. ;)

In reply to by Kostaneger (nepreverjen)

skifi (nepreverjen)

bravo Ptujcani, tako bi morali tudi ostali protestno odpreti svoje gostilne, restavracije, nikakor ni fer, da imamo odprte velika podjetja, proizvodnje, trgovine z oblacili, komaj komaj sole, gostinstvo pa trpi. Vse se da pod razumnimi ukrepi prilagodit. Hojseki so pa se enkrat vec dokazali, kaj je njihova naloga in kaj so sploh zmozni opravljat v tej uniformi. Na koncu drugega posnetka pa se g. milicnik se rokuje z navadnim drzavljanom sredi najvecje epidemije v zgodovini clovestva. Kakor, da zakoni in ukrepi ne veljajo za vse. Dol z tako bando!!! Narod zbudi se

a3 (nepreverjen)

KARAVANA GRE NAPREJ.

SDS = SELJAKI DVORIJO SLOVENIJI

pes atos (nepreverjen)

ni kaj lepšega na svetu
kot lepo iz pozadine gledati
kako policija tuče demonstrante

p3p (nepreverjen)

Pride čas, ko boste hodili okrog policisti, kot poscani psi, a boste upali v lokale k tem, ki jih danes oglobljate in prosili boste informacije , kako ste lahko tako brez uporabe lastne glave in pameti, če je sploh imate.

Karl Marx (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

a je tebi bik u glavoj se sprdnul

In reply to by p3p (nepreverjen)

p3p (nepreverjen)

Ti si samo jodlaj svojo himno"kako je lepo biti glup"

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

a se je tebi bik u glavojse sprdnuo
i tvojoj majki usral u mednožje

In reply to by p3p (nepreverjen)

benjamin ciglaric (nepreverjen)

majke maš ti na balkanu, mi v sloveniji imamo mame, matere konj nepismen

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Parsifal (nepreverjen)

sereš

In reply to by benjamin ciglaric (nepreverjen)

Yuser (nepreverjen)

Cela Slovenija bi se mogla upreti toj masovni histeriji in blesavin ukrepom, samo ka ce pa je polovica ljudstva pri nas totalno zabitoga in sprestrasenoga. Dokec de se narod z maskami na goubci v avtojaj vozo, do tecas do lejko lopovi sprejemali bolane ukrepe in jebali se dale narod v glavo.

puserr (nepreverjen)

Zakaj? kaj bomo pa od tega imelei! poslance na minimalce bodo pa dobili mesecno 5000 tisoc evrov, trgovka pa na minimalcu. Za druge pravice se naj sami upirajo. Vsak si je naredil tako da mu je fajn, za tisto manjsino ki bi sedela za sankom pa ko jih j....

In reply to by Yuser (nepreverjen)

plitvina (nepreverjen)

Očitno je tebi super ka te na suho jebejo na podlagi lažnivih in prirejenih podatkov z ukrepi, kateri nimajo veze s to epidemijo. In to celo brez sramu sami javno izjavljajo.

In reply to by puserr (nepreverjen)

pes atos (nepreverjen)

ni kaj lepšega na svetu
kot lepo iz pozadine gledati
kako policija tuče demonstrante

HojSS PRESS (nepreverjen)

BRAVO !!!! Se je začelo ! Očitno se vedno začne na Štajerskem.

Štajerci imajo jajca !!!! Pred leti so pokazali, kako se odstrani župana, če se hoče !!!

In tisto na koncu je najboljše in še zelo res je ! >>> Tako je bilo slišati tudi stavke, kot so: »kako lahko greste, s tem, kar delate, spat«, »te represije more biti konec«, »mi bomo tudi vojno sprožili«. <<<

Tudi jaz dvomim, da inšpektorji, ki navadnim ljudem pišejo položnice v višini polovico mesečne plače zelo težko spijo.

KARMA je huda reč ! VSE SE VRAČA, VSE SE PLAČA !!!!

In tudi me ne bi čudilo, če bi se kmalu res kje v Mariboru postavili po robu tej represiji. Pred dobrimi 30 leti so se tudi aktivno uprli takratni JLA. Tudi za ceno življenja, ko je oklepnik povozil neoboroženega občana.

SMRT FAŠIZMU, SVOBODA NARODU

Parsifal (nepreverjen)

HEPAN
ta neoborožen žrtev vojne za slovenijo je bil
HRVAT

In reply to by HojSS PRESS (nepreverjen)

bob 2 (nepreverjen)

Bučkoe žabar utihni

pes atos (nepreverjen)

ni kaj lepšega na svetu
kot lepo iz pozadine gledati
kako policija tuče demonstra

StankoVIĆ (nepreverjen)

Popišite imena in priimke policajev, saj nimajo nobene zakonske podlage za popisovanje, potem jih civilno stožite. ODLOKI NISO ZAKON!! IN NE KRŠITE NOBENEGA ZAKONA, ČE SEDITA NA SOČKU, KAJ VAM NI JASNO ŽE 1X?!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice