Okrožna državna tožilka Anica Šoštarič, ki se je po daljši odsotnosti nedavno vrnila na delovno mesto, se je ponovno zapletla v incident.

Ni minilo dolgo po njeni vrnitvi na tožilstvo, pa tožilki Anici Šoštarič že grozi nov disciplinski postopek. Spomnimo, februarja 2019 je murskosoboška državna tožilka za volan sedla krepko pijana, policisti so ji med kontrolo prometa izmerili kar dva promila alkohola, torej kar štirikrat nad mejo dovoljenega. Njen 'šef', vodja tožilstva Drago Farič, je posledično na vrhovno tožilstvo podal pisni predlog za uvedbo disciplinskega postopka. 

Višji državni tožilec in vodja ODT Murska Sobota Drago Farič je danes vložil pobudo za uvedbo disciplinskega postopka.

Disciplinski postopek zaradi starih grehov še v teku

Šoštaričeva se je letos vrnila na delovno mesto po daljši bolniški odsotnosti in se je znova znašla sredi incidenta. Kot je za Sobotainfo.com potrdil vodja okrožnega državnega tožilstva v Murski Soboti Drago Farič, je v sredo, 24. februarja prišlo do kršitve delovne obveznosti s strani tožilke A.Š. in ji je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti na delovnem mestu.

Po neuradnih informacijah naj bi ga zavrnila in tudi zapustila delovno mesto. 

Prvi mož soboškega tožilstva nam je tudi potrdil, da je danes vložil pobudo za uvedbo disciplinskega postopka na vrhovno državno tožilstvo zoper tožilko, proti njej pa še vedno teče postopek, ki je bil uveden na njegovo pobudo leta 2019.

In kakšne sankcije lahko doletijo tožilko? Najmilejša kazen je zgolj pisni opomin, v skrajnem primeru ji lahko tudi preneha funkcija državne tožilke. V vsakem primeru, pa ji morebitna uvedba še enega disciplinskega postopka, ne bo delala prevelike usluge.

S spleta

Komentarji (23)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dobrovoljcek (nepreverjen)

upam da imajo toliko trezne glave ostali da jo skenslajo. kajti da ena takšna oseba dela takšne kikse ji pač ni za zaupati. ne razmišlja trezno torej niti delo ni opravljeno trezno. res ne vem kaj treba uvajati disc. postopek ali zgolj opomin. navadni delavec bi že zdavnaj dobil odpoved. sramota da je še sploh niso razrešili. ali pa naj da odpoved kot je to napravil misja-razlog prav tako alkohol.

Shhdduhddu (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Sigurno tu gre za nevoscljivost stare zamere ali politika desni kevi. Nekdo je samo cakal da gutne da se jo tesi. Ker drugace

..... (nepreverjen)

Ne filozofejraj ge san delo v trgovini pa či bi nafudo je hujšakršitev keroj sledi odpoved delovnoga razmerja. Tožilka bi mogla biti vzgled na delovnon mesti. Tou ka nafuda privat je njena stvar.

In reply to by Shhdduhddu (nepreverjen)

someone1 (nepreverjen)

Pa prvič so jo vrgli 2019, takrat je bila na oblasti sedanja KUL opozicija. Gospa je očitno trn v peti levim in desnim očito pa še sama sebi. Škoda spomnim se je kot solidne osebe v mladosti.

In reply to by Shhdduhddu (nepreverjen)

kopitar (nepreverjen)

Sedaj vidimo kak so zaščiteni .Že ko so jo za volanom dobili pijano bi jo morali vrčti .Ampak ne ker dela na sodišču in bi bila sramota .Končno pa ,kot vidimo imamo vsaj mislim ,da trezne sodnike in kljub temu lopovim odpisujejo milijonske dolgove tako ,da ni čudno da imamo pijano sodstvo

HojSS PRESS (nepreverjen)

Ehhh, dajte no. A res ni več drugih problemov v Sloveniji, kot tožilka, ki noče pihat ???

Saj nihče ne more rečti, da je bila alkoholizirana. Lahko je zavrnila alkotest, ker ji je izpod časti, da ji nekdo prinese za pihat v službo.

Nekomu pač ni všeč ali ima kakšno zamero in jo sedaj preganjajo, kjer je možno.

Nekoč so šli zjutraj ob 5. uri na kavico in nekaj krepkega zravn in potem na šiht. Med šihtom je včasih kdo prinesel kaj za na zob.

Tisti iz pisarn pa so šli na malico ven in kaj zraven spili. In je vse bilo OK in je bilo vse narejeno in nihče ni delal problema.

Šefi so imeli v omari kaj konkretnega, če je prišel kdo na obisk, da je lahko ponudil zraven kavice.

Še mimogrede. Tudi veselice so bile še ob nedeljah in so eni šli skoraj z veselice na šiht.

Dajte že enkrat tej dami mir in se pričnite ukvarjati s pravimi problemi !!!

maket (nepreverjen)

tak je bilo nekoč danes pa samo probaj, pša boš kak ona. in o ja da nekaj skriva če je odklonila. saj pa inššpektor lahko gre kamorkoli nenapovedano v službe dajati pihati, celo na droge testirati. dama pa ni odkar dela takšne neumnosti, kvečjemu je alkoholno odvisna dama.

In reply to by HojSS PRESS (nepreverjen)

Nires (nepreverjen)

Nej rejsan ka inspektor lejko da fudati. Za to sploj nejso pristojni. To dela detektiv ali oseba kera je v internon pravilniki dolocena.

In reply to by maket (nepreverjen)

bikoborec (nepreverjen)

pa dobro. v glavnem da se delati in tudi očitno so, čeprav niso izvedli. da je odklonila, pa pomeni da bi napihala. tak je tudi v prometu,a ne? če odkloniš strokov.pregled, si s tem kao priznal da si pod vplivom nečesa. in če ostane samo z opominom, so vsi isti-bolani v moćgane

In reply to by Nires (nepreverjen)

vrag (nepreverjen)

Končni odgovor je bil, da se motijo...se bližajo volitve za novega vodjo in se česa bojijo? Pa pred pihanjem je hotela kot pričo nekoga neodvisnega...niso ji dovolili čeprav je imela pravico do njega...žal so zaposleni z njo bili v stiku in so vsi rekli, da je to sramota, da so izbrali njo, se pa ves čas kregajo med sabo zaposleni...žalostno...tisti, ki so nosili alkoholne pijače v hladilnik bi morali biti na sporedu dosti prej in kreganje med zaposlenimi je presegalo že vse meje...Hecno je, da je to že tretja tožilka na istem sodišču...od vseh v Sloveniji funkcionarjev pa jih je bilo 6- 7? Tudi gospa sodnica predsednica ni slučaj... alkotest je lahko bil nastavljen kot v prvem primeru ker ni bilo nobenega razloga da bi bil 3 x 0.00 zatem pa ko se je policist neupravičeno odstranil od kraja kjer je pihala pa tak rezultat.....Ta policist je partner od podrejene osebe bivšega njenega soproga, oče od te partnerke pa jo je fizično napadel in so postopek policisti priredili zaradi političnih ciljev...očitno je predobra in se noče spuščati na raven takih ljudi. Urednica sobotainfo pa namesto, da bi bila hvaležna, da se potika po njenem stanovanju kamor bivši mož ne pušča lastnih otrok ob sodnih odločbah ima interes, da jo blati in blati...Groza!

In reply to by bikoborec (nepreverjen)

HojSS PRESS (nepreverjen)

Ja, ja, res kam smo prišli !!!

Da bi nekoč kdo dal pihat sodniku ali tožilcu.

V najboljšem primeru "prekomanda" na drug konec države v najhujši kraj.

Mislim na policaje.

Neki inšpektorji, ki bi lahko lazili po tožilstvu ali bognedaj sodišču pa sploh niso obstajali !

soul hunter (nepreverjen)

ojjjjj anica anica kaj delas

Glavni Moderator (nepreverjen)

fejst not v drek po zobeh te vlačjo
da bi sami izpadl boljši mogoče
a postaja jim tesno in v glavi vroče...

grobar (nepreverjen)

Tou je zdaj mejla drugo obletnico in seveda si je malo dala na zob.hahaha

stari komunist (nepreverjen)

Aj jaj ljudstvo vej pa ona je tudi žedna ! Če ne piješ dehidriraš.

gostj (nepreverjen)

Očitno je nekomu trn v peti, tranzicija v Sloveniji ni uspela !?

p3p (nepreverjen)

Zdaj ena vrhunska strokovnjakinja plačuje za grehe drugih malo se naj tožilci zaposleni na DT pogledajo v ogledalo z svojim šefom na čelu in enake vatlje za vse, nihče nima pravice, da eno tožilko in žensko tako omalovažuje pri vseh težavah, ki jo spremljajo izven službe, potem jo pa še sodelavci namesto pomoči nož v hrbet, taki so danes na položajih in vladajo ritolizniki.

vrag (nepreverjen)

Zato ni hotela pihati, ker je prosila, da začnejo že pri šefu in vseh ostalih...naj ločijo bolezen od alkohola... dolgo se zdravi, šla je prej v službo...to je zahvala....

In reply to by p3p (nepreverjen)

...... (nepreverjen)

nema to absolutno nobene veze. naj se zaduši v alkoholu ampak taka oseba nima več kaj iskati na sodišču. a mislite da s pijano glavo sploh lahko normalno odloča? nekoga še pošlje v zapor, ki sploh ni kriv. ne, ne moreš zaupati takemu. isto je kot če bi zdravnik pil. bi pijanemu dovolil da te operira? marš v ormož na zdravljenje!

In reply to by vrag (nepreverjen)

sobočanec22 (nepreverjen)

Vsi so isti od tožilcev do sodnikov-večina. San vido sodnike, ka med delovnim časom-malico
pigejo na litre v bližnon kafici pri sodniji,liter ali dva si naročijo.Te pa nazaj na obravnave, pod gasom sodijo nemogoče sodbe v imeno nekšoga lljudstva dobiš. Pa še z odvetniki so povezani. Ova pijana lažniva, ka je svoje ime policajan zlagala, dale dela na sodniji v MS, en čas se je klatila po Maribori. Katastrofa, trbelo bi že zdavnaj napraviti lustracijo-spucati smeti.

gost1 (nepreverjen)

Na tožilstvu je popolna anarhija. Zaposleni med delovnim časom hodijo k frizerju. Si lahko delavec med delovnim časom na račun delodajalca privošči frizerja ali zobozdravnika.

Nouvi Pištek (nepreverjen)

V normalni firmi bi že zdavnaj letela.

magyar bacsi (nepreverjen)

Oooo kako simpatična gospa, sva delala bunga, bunga, skupaj sva pila in imela panoramski izlet, ogled prekmurskih goric. Ooooo kako lepo BUNGA, BUNGA.......

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice