V Krogu bi v prihodnje lahko dobili novo stanovanjsko sosesko, kjer naj bi bilo 43 novih hiš. Na občinski strani je namreč objavljen Sklep o pripravi OPPN za stanovanjsko območje v Krogu.

V Murski Soboti smo v zadnjem času dobili kar nekaj novih stanovanjskih blokov, še letos naj bi bil končan tudi novi blok na Kocljevi ulici v središču mesta, kjer bo stanovanja v najem oddajal stanovanjski sklad.

Predvidena gradnja 43 stanovanjskih objektov

Kot kaže pa si lahko nedaleč stran, v Krogu, obetamo novo stanovanjsko sosesko, kjer je predvidena gradnja 43 stanovanjskih objektov. Kot je zapisano v dokumentaciji, je pobudnik za izdelavo Občinskega podrobnega prostorskega načrta Krajevna skupnost Krog.

V območju urejanja je predvidena tudi ureditev prometnih, infrastrukturnih in drugih utrjenih površin. V okviru toleranc OPPN so dovoljenje stanovanjske, poslovne in storitvene dejavnosti.

Z OPPN se torej načrtuje ureditev 43 gradbenih parcel za enostanovanjsko gradnjo, gradnja novih in razširitev obstoječih dostopnih cest na obstoječo občinsko cesto, gradnja priključkov na kanalizacijsko, vodovodno, elektroenergetsko in telekomunikacijsko omrežje ter ostalih gradbenih inženirskih objektov pod pogoji in zahtevami posameznega upravljavca.

FOTO: Mestna občina Murska Sobota
FOTO: Mestna občina Murska Sobota
FOTO: Mestna občina Murska Sobota
FOTO: Mestna občina Murska Sobota

Potrebne investicije v komunalno opremo

Območje, kjer naj bi nastala nova stanovanjska soseska je na vzhodnem delu naselja Krog, za obcestno pozidavo enodružinskih stavb. Za lažjo prestavo, nova soseska bi lahko nastala na območju izza trgovine Mercator in odbojkarskega igrišča na mivki, nedaleč stran od avtobusne postaje.

Ob tem bodo seveda potrebne tudi investicije v komunalno opremo in drugo gospodarsko javno infrastrukturo so zagotovitev dostopa na javno cesto, priključitve na javno elektroenergetsko omrežje, priključitve na javno vodovodno omrežje, priključitve na javno kanalizacijsko omrežje in za zagotovitev ustreznega odvodnjavanja padavinskih odpadnih voda s strešin in utrjenih površin. Investicije v družbeno javno infrastrukturo na območju OPPN niso predvidene oziroma niso potrebne.

S vprašanji smo se obrnili tudi soboško občino, kjer so nam dejali, da občina ne bo gradila stanovanjskih hiš.

"Občina ne bo gradila stanovanjskih hiš, pač pa samo kompletno komunalno infrastrukturo s cesto, pločniki, javno razsvetljavo, vodovodom in kanalizacijo. Občina bo po sprejetju OPPN izdelala najprej program opremljanja zemljišč s komunalno opremo. Na podlagi tega pa se bo naročila projektna dokumentacija za pridobitev gradbenega dovoljenja. Iz projektne dokumentacije se bo videlo koliko bo stala kompletna komunalna oprema," pravijo na MOMS.

Možnost za gradnjo lastnikom in investitorjem

Za zdaj še tudi ni znano, ali se bo morda našel investitor, ki bi zakupil celotno območje. Možnost za gradnjo bodo imeli namreč lastniki parcel sami.

"Občina bo gradila samo komunalno infrastrukturo, vendar v tem trenutku časovnica še ni znana. Zasebni investitorji pa bodo lahko gradili stanovanjske objekte, takrat ko bodo imeli možnost priključitve na komunalne priključke in dostop na javno cesto. Na podlagi izdelanega in sprejetega OPPN bo možno izvesti nove parcelacije, tako da bodo parcele za gradnjo stanovanjskih hiš primerneje oblikovane. Na novih parcelah bo možno graditi približno 40 stanovanjskih hiš".

S spleta

Komentarji (24)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

Kot vidimo se uničevanje površin za pridelavo hrane nadaljuje s polnim gasom. Na jedilniki bomo imeli beton in asfalt. Nespametni bodo lačni.

tako (nepreverjen)

majkemi si tij rejsan eno nevidženo zabito tele

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Gost56435 (nepreverjen)

Ti zabito tele če be navaden smrtnik proso papere za gradbeno dovoljenje na njivi be njemi gladko zavrnole

In reply to by tako (nepreverjen)

micikaaa (nepreverjen)

Poplavno območje, kot pravi gospod.....škoda zemlje.....

Rimika (nepreverjen)

Tak ja, še več praznih in predragih nepremičnin nucamo, bravo občina Murska Sobota, saka van čast. Vse prodati investitorjon, naj služijo pa odavlejo za 3 kratno ceno.

fghfghgfh (nepreverjen)

Što de li delo.. Što v soboti ma pejnez za 40 kuč pa parcel.. Pomgrad pa imo real bi mogla logoje v rdejčo menjati, ka njin SD ležij.

In reply to by Rimika (nepreverjen)

Nikelj (nepreverjen)

Ka pa ma to s Pomgradom in Imo-Realom? Ne bluzi.

In reply to by fghfghgfh (nepreverjen)

Raspasoj (nepreverjen)

malo preveri ozadje in cene novogradnje na kocljevi pa ti bo takoj jasno

In reply to by Nikelj (nepreverjen)

Nikelj (nepreverjen)

Preveril. Novogradnja na Kocljevi se ne prodaja na trgu. V najem jih bo dajal SSRS. Torej kaj ima veze to z Krogom?

In reply to by Raspasoj (nepreverjen)

Nikelj (nepreverjen)

Seveda s Krogom. Zatipk :)

In reply to by Nikelj (nepreverjen)

Racka (nepreverjen)

Se delas neumnega ali si?

In reply to by Nikelj (nepreverjen)

isti (nepreverjen)

Saj nemrem verjeti kakšne gluposti eni pišete. Kot, da ste glih z lune spadnili. To območje v Krogu je v občinskem prostorskem načrtu predvideno za stanovanjsko gradnjo že vsaj 10 let. Kje ste bili takrat, ka bi se bunili, ka se tu nesmijo kuče zidati? Tu san skoraj 100%, ka nede mel nič zraven ne Pomgrad, ne Imo-real, ampak do se parcele pač prodale fizičnim osebam, ki do si postavili hiše. Pa parcel nede prodajala občina, ampak lastniki zemljišč.

Jappp (nepreverjen)

Z namenon ti lepo pijse ka do hise gradili privat ale pa investitore. Obcina de parcele opremila en soboski investitor pa de jih pozijdo. Z roko v roki. Bos vido. Mo te za leto dni pijto kelko od 43 kuc je privat investicij pa kelko de jih zazijdo en nepremicninski mogul.

In reply to by isti (nepreverjen)

kanžor

Če se dobro spomnim v Soboti se govori deset let o gradnji stanovanj ampak to je samo prodajanje megle .Stanovanja je požrl Expano in še kaj

Malon (nepreverjen)

Nekak tak ja, jevšek samo obljublja, kda bi pa mel šanso kaj dobroga narediti pa prpo stisno. Polanič pa pomgrad ga ma v pesti, jevšek ne vupa drugomi dati projekta. Stanovanjski skladi pa 1x cenejši.

In reply to by kanžor

Bindi (nepreverjen)

Namesto pozidave zemljišč bi morali bole gospodarno delati s prostoron. V MS in okolici je dosti degradejranih območij, rajsi bi stanovanja zidali eti, pa bi cejlo okolje lepše zgledalo.

čarni vrag (nepreverjen)

Zidanje na obdelovalnih zemljiščih se mora prepovedati. V Krogi pa tudi v Soboti je dosta starih pa praznih kuč. Naj se izkoristijo te parcele. Po površini njiv na prebivalca smo zadnji v EU:

yokohama (nepreverjen)

Po števili zabitih "seljakov" na 100.000 prebivalcov pa prvi na svejti, nej samo v EU.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Dzoni (nepreverjen)

Hofer tan odzadaj ma premalo dobicka pa trbej tan tuj par lujde not nastavite ce ze univerze pa fabrike nega. Mogoce be lejko linijo sobocanec 2 tan mimo spelale pa be nucali par kuc menje zijdate. Ali zupan?

HojSS PRESS (nepreverjen)

Vsi tisti, ki zagovarjate obdelovalno zemljo pač živite nekje daleč nazaj v nekih drugih časih, ko je zemlja še nekaj pomenila.
Danes kmetijstvo prispeva v BDP komaj 2 %. Podobno imajo tudi druge razvite države.
Že nedaleč od nas v smeri Graza je bilo pred 30 leti še ogromno njiv in travnikov. Tam so danes naselja s stotinami prebivalcev in območja z visoko razvito gospodarsko dejavnostjo.
Tudi industrija, kot nekateri še vedno mislijo je preteklost.
Storitvene dejavnosti prinašajo največje zaslužke.
In zato ni nič slabega, če bo nekaj hektarjev zemlje šlo za gradnjo individualnih hiš in bo med njimi tudi nekaj odstotkov obrtnikov in podjetnikov, ki bodo ponujali svoje storitve.
Še mimogrede. Parcele bi lahko bile malo večje. Še posebej, če bo kdo imel doma kakšno obrt.

yokohama (nepreverjen)

Končno eden ka ne živi 30 lejt odzadaj in zna kak se to dela v razvitih in malo bole ekološko naravnanih državah kak je naša.

In reply to by HojSS PRESS (nepreverjen)

Bindi (nepreverjen)

Tou nej istina. Obdelovalne zemle ne zapravljajo za pozidavo, zidajo pa bole gospodarno kak pri nas, na degradejranih območjih, iz starih tovarn delajo stanovanja ipd. Pri nas pa maš ogromno podrtij, zapuščenih objektov, pozidava pa se kvalitetna zemlja.

In reply to by yokohama (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Dragi mladi prijatelj! Obdelovalna zemlja pomeni osnovo našega obstanka. Ka misliš ka jejo vsi ti visokvalificirani programeri, dizajneri in podobni? Tisto kar zraste na njivi. Po tvoje do v krasnom novom sveti žrli sintetično govedino, kero priporoča zmešani Bill Gates.

In reply to by HojSS PRESS (nepreverjen)

Bakovčar (nepreverjen)

Ge si zdaj kanclerka Bakovec......cejla lejta si na oblasti pa si nej naredila nika. Samo zasluge si pripisuješ. Pa še za pomurko leta si bijla predlagana.....za crkniti. Parcel mamo telko v Bakovcaj ka bi lejko stotin pa še več familijan dali možnost zidave. Zgledni si malo po drüjgih vasaj ka vse ne delajo. Ti pa glavno ka sidiš na sestankaj pa vlečeš sejnine.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice