Slika je simbolična.
Ministrstvo za notranje zadeve je pripravilo predloge k Zakonu o varstvu javnega reda in miru h katerim soglaša tudi Vlada Republike Slovenije. V sklopu tega se bodo uveljavile kazni ob neprimernem vedenju do višjih organov.

S predlogom Ministrstva za notranje zadeve so sledili tudi pripombam Zakonodajno-pravne službe državnega zbora.

V času epidemije vse več groženj višjim oblastem

Glede na povečano število groženj poslancem, drugim visokim predstavnikom države ter njihovim bližnjim se bodo ob nedostojnem vedenju izrekale kazni. Če bodo neprimerna ravnanja zaznale pooblaščene uradne osebe na kraju kršitve bo nastopil prekrškovni proces. 

Vlada bo drugi odstavek 7. člena spremenila tako:

Ne glede na prejšnji odstavek se z globo od 500 do 1000 eurov kaznuje, kdor se prepira, vpije ali se nedostojno vede do uradne osebe pri uradnem poslovanju ali v zvezi z uradnim poslovanjem ali do najvišjih predstavnikov države, poslanca, člana državnega sveta, člana vlade, sodnika ustavnega ali vrhovnega sodišča ali zoper njegovega bližnjega, s takšnim vedenjem pa lahko povzroči vznemirjenje ali razburjenje ali ogrožanje posameznika ali skupine ali škoduje njegovemu ugledu in takšno vedenje pooblaščena uradna oseba prekrškovnega organa osebno zazna na kraju kršitve.
 

Tudi pomurski poslanec vpleten v incident

Napadu in grožnjam je bil izpostavljen tudi poslanec Jožef Horvat, vodja poslanske skupine NSi. 

Agresivneži so ga namreč obkolili, ga poniževali, mu grozili in ga celo popljuvali. Sledil je posvet pri predsedniku državnega zbora Igorju Zorčiču, kjer je bilo ugotovljeno, da Horvat ni osamljeni primer. 
 

Komentarji (46)

terfat (ni preverjeno)

brezveze saj imajo vsi skrajni in nasilnilevi veze na tožilstvu in vse zastara ali se umakne

tanja o flaškon (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Moj do jebacek Dejan svinjsko glavi se je cepil sedaj se mi pa ne dvigne. Več. Za ženskih Pedra bo že dober ga bom prodala administratorji in njegovim lastniki da ga naguzitaaaass

In reply to by terfat (ni preverjeno)

dejan svinskoglavi (ni preverjeno)

Prodaj ti svojo mater

In reply to by tanja o flaškon (ni preverjeno)

Neko (ni preverjeno)

Še za vse izmišljotine in žalitve med komentarji naj najdejo krivce, pa jih kaznijo, da bo že enkrat mir pred to norostjo.

Don Mentony (ni preverjeno)

Ojej če to uzakonijo bodo " strpni " levuharji bankrotirali .

rtahh (ni preverjeno)

Če državni tožilec ni nikomur kazensko odgovoren za neopravljeno delo, potem so prav oni največji dokaz, da so prvorazredni od tožilcev zavarovani kriminalci.

pomurc (ni preverjeno)

Torej gremo nazaj v komunizem, kjer si moral paziti, kaj si javno govoril. Ni čudno, glede na to, da je Janša največji med komunisti in dobro zna, kako se tem stvarem streže.

Bisgec (ni preverjeno)

Te pa praviš ka je Janša vaš,levak,komunajzar,ve pa ja,se vijdi.

In reply to by pomurc (ni preverjeno)

ja rejsan je

Nejde se za tou, ka tij javno gučijš. Šinfane te lejko touže, tou je se.
Ide se za verbalno žaljenje, tou je, ka se nekome priblijžaš, pa ga npr. kak Horvata, pluvaš v obraz. Ale pa njeme gučijš nekšne božnije ipd. Horvat je biu legalno izvolene, dosta lidij ga je volelo in tou mora tiste, šterome pač poslanec ne paše, tüde upoštejvate. Če un nešče s tebof gučate, tij pa sijleš v njega, pa še vulgaren se. Ges mijslen, ka je takšen predlog zakona čista v rejde. Valau de za se, tüde če npr. Fajončke povejš v obraz neka, ka je glij nej na ravne bontouna.
Ja, držij ka do lejko nešterne bankrotejrale zarade obnašanja! Kak tista histerečna na Kredarece, pa še što.

In reply to by pomurc (ni preverjeno)

28299w (ni preverjeno)

a bojo potem na pop tv in rtv še imeli dovolj denarja??

tistianticep (ni preverjeno)

A ko pa oni žalijo, grozijo, vsiljujejo itd. vse po vprek, pa ni kazni?

Nevtralen (ni preverjeno)

To pa ka oni nas zalijo iz dneva v den je pa nej kaznivo??

začnimona začetku (ni preverjeno)

Vlada RS: “ZPIZ je leta 2016 v evidenici vodil 11.844 upravičencev do borčevskih pokojnin. Od tega je 3.416 pokojnin starostnih, 767 invalidskih in 7.661 družinskih oziroma vdovskih pokojnin.
Zadnji podatek, ki ga je izdala katera od javnih služb je bil april 2017, ko je vlada Republike Slovenije demantirala podatek, da bi na izplačilni listi #ZPIZ bilo še 16.445 prejemnikov borčevskih pokojnin.
Borčevska pokojnina je dedna, kot je dedna “viza Kitajcev v tujini”. In še se množi.

p3p (ni preverjeno)

In množi se tvoja pamet štere nega

In reply to by začnimona začetku (ni preverjeno)

Kristošjezoš (ni preverjeno)

Ka do pa zdaj na Nova24 delali? Verjetno do se doj vgasnoli, ka tou oni nedo mogli zdržati ka nebi nikoga žalili.

Parsifal (ni preverjeno)

tej jebivetri drujgo ne vejo kak zaliti...jeb...jim mater domobransko

In reply to by Kristošjezoš (ni preverjeno)

p3p (ni preverjeno)

Vrača se nedotakljivost in veličina maršala Twitoja Janše in drugih politikov, oni nam svinje inpsihiatrične bolnike mi pa njim cvetje in aplavz bravo radni narod samo tako naprej spet se vrača železna zavesa

. (ni preverjeno)

Kontra bi tudi morali sprejeti zakon, če že sami nimajo ustreznega bontona, morale ...

In reply to by p3p (ni preverjeno)

Ptuu (ni preverjeno)

Sploh v skrajni Levici je tega nenormalno prevec

In reply to by . (ni preverjeno)

p3p (ni preverjeno)

Ka pa brzi gonzalo Pojbič pa jelinčič breznik

In reply to by Ptuu (ni preverjeno)

repadovrha

nekateri bodo to novelo in moč v politiki, ter imoniteto zelo izkoriščali, za ceno vsake izrečene kakšne pikre besede, pa čeprav bi si jo dosti krat zaslužili

. (ni preverjeno)

Zdaj bojo lahko tožili neznanega kritika naše politike s sobotainfo, ki ga bojo razkrili in kaznili. Ne več pisati slabo o naši politiki!

Ghhbvx (ni preverjeno)

IZ NATEGA V NATEG MEDIJI IN POLITIKI PA LAHKO USTRAHUJEJO VSAKI DAN 10x S TEM LAŽNIM KORONA NATEGOM! V DOŽIVOTNI ZAPOR Z VSEMI NJIMI! POHABLJENI KRIMINALCI!

najslisote (ni preverjeno)

Za tebe na Sobotainfo ze znajo sto si. Direkt se vsi zaposleni pa ostali delajo norca iz tebe. Drugic raje skrij svoj IP prle kak sebi pa celi svoji familiji pa naredis sramoto.

In reply to by Ghhbvx (ni preverjeno)

Vanek76 (ni preverjeno)

Vau kakšna novica, itak se zna ugotoviti što piše objave če se tou ščej, rejsan ste retardejrani če mislite ka se toga ne zavedamo.

In reply to by najslisote (ni preverjeno)

miškina palačinka (ni preverjeno)

Ali ste vedeli, da je dosti cenejše (milejša kazen), če poslanca ubijete?
To sem brala na fejsbuku.

Oply (ni preverjeno)

Ne beri fb ker ti zelo skodi. Ce je zate 20 let zapora ceneje kot100 eur, potem imas res usrano zivljenje in rabis psihoterapevta

In reply to by miškina palačinka (ni preverjeno)

Lipa3 (ni preverjeno)

In kaksna je globa,ko nas diktator siptarski zmerja in se norcuje iz nas po tv?

467y (ni preverjeno)

Enaka kot ce te kdo zmerja da si glup kot Serpentinsek

In reply to by Lipa3 (ni preverjeno)

Jojjojjoj (ni preverjeno)

Prenizka kazen,minimalno 10.000,00 eur in pa seveda obvezen pregled v ustrezni ustanovi.

black panter

Se pravi ka de prasica jarčka kaznovana

Hlapec Jernej (ni preverjeno)

Ni ga zakona, ki bi mi preprečil, da prleškemu kolaborantu v obraz rečem, da je gnoj!!!

Vestni_opazovalec

Divide et empera!. Slogan , ki trenutno regulira življenje v Sloveniji, v bistvu moderen, povsem času primeren digitalni pristop - 0 ali 1, DA ali NE, NAŠ/ALI PROTI NAM. Razumem, da s(m)o mladi na gadgetih in (sorry, izjemam) vse bolj neumni, ne interesira jih nič, kaj šele politika...zakaj že? OK, k stvari. Se strinjate, da se v demokraciji tvoja svoboda konča, kot ogrožaš svobodo koga drugega (govorimo o enakopravni družbi, ne pa zahodni, hrematistični model, kjer je tistim z debelo denarnico dovoljeno več pravic)? OK, ali želimo, da isti hrematistični model velja v odnosu "navadni slehernik (verjetno ti, jaz) vs politik"? OK, po tej logiki bi pričakoval, da politik plača večjo cifro, če že ne enako (rimsko pravo se v postopkih načeloma postavlja na stran šibkejšega, kar pa v hrematizmu ni primer)! Rešitev (po moje) - zakaj ne bi udarili "kačo po glavi" - možnost odpoklica poslanca, ministra, predsednika! Zanimivo, da se ta prva postavka nikjer ne aplicira v parlamentu, državnem zboru ali še kje? Jaz namreč mislim, da je to pravi, glavni razlog, da mi tukaj "nabijamo na zid" Prešernovo dilemo "Al prav se piše kaša ali kasha"... to je trivialno, prepiramo se za nič, pa če že, moti primitivnost neotesanost komentarjev (itak s tem pove največ o sebi sam pisec komentara). Zakaj? Pa naj si vsak poskuša odgovoriti, če zmore brez strica googla ali navodil kake "pomembne struje".

Adijo 1 (ni preverjeno)

No, pa de šla še svoboda govora. Je še kaj ka so nan tej lopovi degenerejrani v enon leti še nej odvzeli?
In te se še najdejo imbecili ka v bran teh degenov naprej vlačijo nekšo ektremno levico. Boug pomagaj ka smo mi za enoga zavoženoga naroda. Ne ven kak smo si poleg telko kretenov v državi sploj izborili samostojnost.

pamet (ni preverjeno)

adijo pamet, če je za tebe to omejevanje svobode govora, da nekoga oglobijo, keri drugega pošijla v pm in mu pljuva v obraz

Vanek76 (ni preverjeno)

Oni sami sebe žalijo, morali bi uvest nadzorni organ ki nadzoruje politike da ne delajo proti svojemu narodu, morali bi jih testirati na drogo, alkohol itd., toplovodarje, lezbače, razne iztirjence ter sataniste ven zmetat iz politike. Uvest zakon o kulturnem oblačenju politikov da ne hodijo kot klošarji v parlament, pa da nam ne sramotijo še bolj državo (to velja najbolj za levico), pa še kaj bi se našlo.

anton77 (ni preverjeno)

Pa končno že inouk kontrola na opojne substance.... Predvsem tiste nelegalne... Štap cuker raztura v parlamenti..

In reply to by Vanek76 (ni preverjeno)

za p3p, lipa3, vodka (ni preverjeno)

Ka fse ti fküp znosiš za ene gnile žaljivke, bi ti mogo sakši den viseti, obešeni za đajca na Trgi zmage.

Vanek76 (ni preverjeno)

Ajde ka te vidin.

In reply to by za p3p, lipa3, vodka (ni preverjeno)

Vanek76 (ni preverjeno)

Guči baraba zamazana pokvarjena, ka mi ščejš povedati? Lejko vse razščistimo zdaj takoj.

In reply to by za p3p, lipa3, vodka (ni preverjeno)

Vanek76 (ni preverjeno)

Lejko ti dan etik svojo telefonsko na sobotoinfo, ali pa ti je mogoče nej trebej dati ka jo že znaš, ka si smrdljivi UDBAŠ.

Vanek76 (ni preverjeno)

Uničili so državo, preganjajo državljane, ka lejko dobro o tej golazni pišen.

Vanek76 (ni preverjeno)

Oglejte si »Slovenska globoka drzava zbira tarče ljudi in jim ispira možgane s prikritimi tehnologijami in ubija« v YouTubu
https://youtu.be/-HJibNEWkQM

Žalim zavestno (ni preverjeno)

Politiki so gnoji in to nede nikši zakon spremejno.

kratkovidno (ni preverjeno)

to samo zdaj, kda je Janša na oblasti, jutri ko bodo levi, bodo pa spet sami poštenjaki

In reply to by Žalim zavestno (ni preverjeno)

anton77 (ni preverjeno)

člen 133. Še pomnite, tovariši? Demokratična republika Slovenija, Demokratična republika Kongo.... Isti kurac!!!!

Starejše novice