Slika je simbolična.
Avstrija je v boju proti pandemiji covida-19 zaostrila pogoje za vstop v državo.

Prvič bo tudi za dnevne migrante obvezen negativen izvid testa na novi koronavirus, testiranje pa bodo morali opraviti enkrat tedensko. Morali se bodo tudi registrirati, je danes sporočil avstrijski notranji minister Karl Nehammer. Nadzor na meji s Slovenijo ostaja.

Za ostale ljudi, ki bodo želeli vstopiti v Avstrijo in ne sodijo med izjeme, bo še naprej obvezen negativen izvid testa na novi koronavirus. Prav tako ostaja obvezna desetdnevna karantena, ki je po novem ne bo več možno skrajšati z negativnim izvidom testiranja po nekaj dneh, poroča avstrijska tiskovna agencija APA in STA.

Nehammer je še povedal, da bodo ohranili tudi nadzor na meji s Slovenijo in Madžarsko, podaljšali ga bodo tudi na mejah s Slovaško in Češko. Podrobnosti glede nadzora bo avstrijsko notranje ministrstvo opredelilo v uredbi. Še posebej na Češkem se hitro širi bolj nalezljiva različica novega koronavirusa, je poudaril minister.

V Avstriji so tudi zvišali globe za kršitve pravil o obveznem nošenju zaščitnih mask in vzdrževanju medsebojne razdalje. Po besedah ministra Nehammerja bo kazen ob tovrstnih prekrških namesto dosedanjih 25 oz. 50 evrov znašala 90 evrov.

Avstrijski notranji minister je napovedal tudi poostren nadzor v smučarskih letoviščih, s čimer naj bi preprečili nezakonito oddajanje in najemanje turističnih namestitev.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tanja flaškon (nepreverjen)

jaz bi pa predlagala
da bi morali učiteli
če gredo čez mejo
vsakokrat pokazat
negativni test
in to naslednjih 40 let

khmm (nepreverjen)

v zivo tudi govoris tako trdo kot pises?

In reply to by tanja flaškon (nepreverjen)

tanja flaškon (nepreverjen)

ko bi šele vi slišali našega člana stranke
Dejana fon Svinjskoglavega
kako trdo šele on govori
prav kruli, kot kakšen pujs
ampak rep se mu pa
še kar suče če JE koruzo

In reply to by khmm (nepreverjen)

Starejše novice