Pogovarjali smo se s Pomurko Almo Merklin, ki je tik pred finalom izpadla iz X faktorja. Zaupala nam je podrobnosti iz šova, svoje občutke ob izpadu in načrte za prihodnost.

Alma Merklin, 21-letna Pomurka, je na pevskem šovu X faktor blestela, a se je soočala z vzponi in padci, predvsem zaradi negativnih komentarjev. Že v prvi oddaji v živo so jo gledalci poslali v izločilni dvoboj, a se Alma ni predala. V dvobojih se je uspešno borila trikrat, četrtič pa jo je Jadranka Juras poslala domov. Alma je tako zapustila X faktor, nas pa je zanimalo, kako je zadovoljna z izidom in kakšne načrte ima.

Alma, tik pred finalom si izpadla iz največjega pevskega šova pri nas. Kako je to vplivalo nate?

Na začetku me je malo prizadelo, vendar ko sem vedela, da bom rešilno pesem pela proti IN&OUT, sem vedela, da grem domov. Tako da nisem bila presenečena nad Jadrankino odločitvijo. Sem pa razočarana nad pisanjem nekaterih medijev, ki pravijo, da bi naj jaz namignila, da je oddaja zrežirana. Vendar pa tega nisem nikoli izjavila.

Žirantka Jadranka Juras te je dvakrat poslala naprej, v tretje pa se je odločila za In&Out. Torej si pričakovala tak izid?

Ja, nekako sem vedela, da se bo odločila za skupino.

V X faktorju si se prebila skozi avdicije in premagala precej dobrih izvajalcev. Čemu pripisuješ dejstvo, da so te gledalci kljub odličnim nastopom vedno znova pošiljali v dvoboje? 

Na začetku oddaje so me prikazali kot neko konfliktno osebo, ko sem se »skregala« z Bianco. V bistvu pa sploh ni bilo čisto tako, kot je bilo prikazano. Bianca je le povedala, da sem fajn punca, vendar midve nikakor ne moreva sodelovati skupaj. S tem se  popolnoma strinjam. Sva v dobrih odnosih, ampak kot dva močna karakterja skupaj ne bi funkcionirali. Ljudje pa so zato mogoče dobili napačno predstavo o meni.

V oddajah smo večkrat slišali, da si postala borka in da ti Chuck Norris ne seže do kolen. Si se skozi šov dejansko »utrdila«? 

Absolutno sem skozi oddaje postala bolj močna oseba, s trdo in debelo kožo. Na začetku sem se veliko sekirala, ni mi bilo vseeno, kaj kdo govori … Sedaj tega več ne poslušam oziroma me več ne gane. 

V izločevalni dvobojih si bila že precej domača, saj si premagala tri izvajalce. Kaj se ti je podilo po glavi, ko si se na zadnje borila za obstoj z In&Out?

V srcu sem vedela, da je bil takrat moj zadnji nastop na odru X Factorja. In vse, kar sem si mislila, je bilo: »Svobodna si. Trema več ni potrebna. Zapoj zase in s srcem …«, kar sem tudi naredila. 

Si na skrivaj upala na zmago v X faktorju?

Seveda sem upala, drugače se ne bi prijavila (smeh). 

Komu izmed finalistov si najbolj privoščila zmago? 

Komu sem najbolj privoščila, ne morem odgovoriti. Z vsemi sem postala prijateljica in bi se počutila neprijetno, če bi katerega od njih izpostavila. Ker sem pa Damjanova varovanka, sem pa definitivno navijala za Demetro.

S kom si se v X faktorju najbolje razumela? So bile kakšne simpatije?

Razumem se z vsemi. Lahko bi mogoče izpostavila nekatere ljudi, s katerimi imam več stika. Z Gašperjem se slišiva vsak dan in sva si postala res zelo zelo dobra prijatelja. Potem moji »tamali« Ajda in Demetra (smeh). Ajda je super punca in sem ponosna na to, da imam tako sončno osebo, polno pozitivne energije, za prijateljico. Z Demetro, ki je stara šele 15 let, ampak je zelo pametna punca, sva si postali dobri prijateljici in vem, da ji lahko zaupam. Potem pa so še tukaj fantje, člani IN&OUT. S Korijem in Tonijem se najdlje poznam izmed vseh. Velikokrat se slišimo, gremo skupaj žurat. Kori je zabavljač, Toni pa taka nežna duša. Luka je mlad in poln energije, z Lovrotom pa lahko rečem, da sva si najbolj podobna. Poslušava podobno glasbo, podobno razmišljava in se lahko o vsem pogovoriva. Simpatije? Mislim da mediji vejo več o naših simpatijah kot mi sami (smeh).

Kakšen je Damjan Damjanovič kot mentor? Sta se ujela ali sta imela tudi konflikte?

Damjan je najboljši mentor, kar si ga človek lahko zaželi. Zelo zna biti strog, vendar razumljiv in zabaven. Nikoli nisva imela nobenih konfliktov in si upam trditi, da jih nikoli ne bova imela. Zelo ga spoštujem in vem, da mi želi vse najboljše.

X faktor ti je s pevskimi vajami, pripravami in nastopi gotovo vzel veliko časa. Kako je to vplivalo na tvoje šolanje?

Trenutno sem svoj čas posvetila glasbi, tako da je šola postavljena na stran. Bom pa šla opravljat izpite, za katere bom dobila dovoljenja.

Si imela poleg priprav, nastopov in šole še kaj časa zase in prijatelje?

Zelo malo, ampak sem našla nekaj časa. Sicer sem stike bolj vzdrževala preko telefona, vendar so mi tudi telefonski pogovori s prijatelji in družino veliko pripomogli k temu, da sem prišla tako daleč.

Kako tvoje uspehe doživljajo prijatelji, družina in ljudje okoli tebe?

Družina in prijatelji me zelo podpirajo in sem jim hvaležna, da stojijo ob meni in mi pomagajo, ko jih potrebujem. 

X faktor je zate gotovo odskočna deska med zvezde. Si že dobila kakšne ponudbe?

Beseda »zvezda« mi ni ravno najbolj pri srcu. Mislim, da je tak status v Sloveniji tudi skoraj nemogoče doseči. Pa to tudi ni moj cilj. Rada bi se le ukvarjala z glasbo. Ponudbe pa so, vendar še nič konkretnega.

Te oboževalci na ulici že ustavljajo in prosijo za avtograme?

Bolj poredko, vendar se zgodi. Se tudi najde kdo, ki pride do tebe in te prosi za avtogram ali za slikanje. Največkrat so to otroci.

Kakšni so tvoji načrti med poletjem? Si boš vzela kaj časa zase ali se boš posvetila petju?

Definitivno bom šla na morje, da si vzamem malo časa zase in za svoje prijatelje, vendar mislim, da bo to poletje bolj delavno kot kaj drugega.

Se vidiš le v pevski karieri ali imaš tudi druge interese, želje, ki bi jih rada izpolnila?

Rada bi dokončala študij in se preizkusila v poklicu učiteljice. Vendar ima glasba prednost.

Na hitro o Almi:

Prva stvar, ki sem jo naredila jutro po izpadu: popila kozarec vode zaradi mačka (smeh)

Brez petja bi zdržala: zjutraj, ko vstanem - prve 3 ure (smeh)

Oseba, ki mi je vedno stala ob strani: brat Uroš

V prostem času se najraje ukvarjam z: druženje s prijatelji in družino

Paris ali New York? New York

Justin Bieber ali Robert Pattinson? Robert Pattinson

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
antihupkaš

Samo resno je lejpa.......

OTALZ

Zdaj me zanima,če do kaj tej uveljavljeni voditelji napravili iz teh tekmovalcev,ali se nede nihče več za njih mejno,glavno,ka so zaslužili z glasovanjem,prišparali za finalno oddajo,ka je bila v majhnen,vročem studiju (savni),namesto kak lani v Stožicah.

Alma respect,želim vse the best,da zasiješ pa nas popelješ na evrovizijo:)

bojci19

OTALZ,
Jah kaj pa lahko iz njih naredijo:) Lepih glasov je dosti, samo dobre pesmi manjkajo.

Tyra

bojci19, se strinjan. Lepih glasov je ogromno, ogromno mladenk lepo poje. Samo prinas kritično falij dobrih tekstopiscov, muziko pa tude vedno skoraj skoperajo.

mikmak

Kakorkoli , stvar je bila zrežejrana v naprej.. (in potem še Jadranka reče, da ji nihče ne diktira koga naj pošlje naprej...bla, bla, bla!!!). Naj mi nišče ne pravi ka so od vsakoga žiranta prišli vsak po eden v finale. Vau, kakšo naklučje. Alma in Ana sta bila boljše od boys skupine in Matije, vendar politika je politika. In potem ti takši šovi začajo iti na ku.... Alma delaj dale, vidli so se te vsi, tak ka maš vse šanse.

bojci19

mikmak,
Še ena večja fora ki sem jo opazil:
Ko je bila Alma in neka ženska skupina na izločanju je imela zadnji glas Jadranka. In ona je lepo rekla, da je za Almo ker podpira bolj solo petje.
Sedaj se je zadeva ponovila Alma in In&OUT (ali kaj so). In Jadranka se je odločila za In&Out:) Kaj pa tokrat nejna filozofija solo petja:)

In roko na srce...ta fantovska skupina je bila katastrofalna. Eden je imel glas, ostali so se nekaj povprek drli.

brndžek

Sigdar trbej nekše teorije zarote vo iskate. :)

Starejše novice