Leva fotografija: Jure Banfi, desni dve fotografiji: Bernard Majhenič Facebook profil
Na pohorskih smučiščih v nov teden vstopajo z nekaj spremembami. Direktor Marproma Bernard Majhenič medtem opozarja na gore smeti, ki po njegovih besedah ostajajo za starši otrok sankačev na Snežnem stadionu.

»Ogledalo staršev, ki so ta vikend pripeljali svoje otroke na sankanje pred hotel Arena,« je ob objavljenih fotografijah kupov smeti pod Snežnim stadionom na družbenem omrežju Facebook oster Bernard Majhenič, direktor Marproma.

»Takšen lep spomin so nam pustili pred vstopom na sedežnico Radvanje. Res lepo, verjamem, da imajo tudi doma v dnevnih sobah tako pospravljeno. Spodbudno za zaprte gostince,« je še zapisal Majhenič.

Še naprej smuka do doline

Od ponedeljka bodo na Mariborskem Pohorju ob krožni kabinski žičnici v pogonu oba otroška trakova Bejbika in sedežnica Sleme, na Arehu pa bo delovala sedežnica Pisker, so sporočili iz Marproma. 

Na Mariborskem Pohorju bodo smučarji še vedno lahko prismučali do doline po Čopovi progi ali Snežnem stadionu.

Smučarski avtobus med Bellevuejem in Arehom med tednom ne bo vozil.

Ob delavnikih tudi ne bo organizirano brezplačno testiranje na covid-19 na smučišču, temveč bo potekalo na lokaciji Zdravstvenega doma Maribor.

Za turno smuko dva termina

Nov teden prinaša spremembo tudi za turne smučarje, saj bo za tovrstno rekreacijo treba imeti posebno vozovnico, ki bo na ceniku od torka - veljale bodo tudi sezonske smučarske vozovnice. 

Vozovnica za turno smuko bo stala osem evrov, vključevala pa bo hojo na smučeh navkreber po urejeni progi, spust navzdol in eno vožnjo z gondolo ali sedežnico Pisker.

Pri tem bo turnim smučarjem na Mariborskem Pohorju vzpenjanje po progi omogočeno med 7.30 in 9.00, spust pa nato ob 9.00, ko se odprejo smučišča. Zatem bo za vzpon s turnimi smučmi na voljo še popoldanski termin od 16.00 do 18.00, ko bo možen zadnji spust v dolino. 

To ne bo veljalo le v torek in četrtek, ko bo termin med 16.00 in 18.00 rezerviran za spuste s pležuhi. Na Piskru bo turna smuka zagotovljena vsak dan od 9.00 do 16.00, pri čemer bo hoji navzgor namenjen posebej označen del proge.

Izven navedenih ur aktivnosti turnih smučarjev in ljubiteljev pležuhov ne bodo dovoljene. Zato vstop v gondolo s pležuhi razen v torek in četrtek popoldan ne bo možen.

S spleta

Komentarji (16)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Shreek (nepreverjen)

Gore smeti... a dva koša za zmeti na toliko obiskovalcev, kaj hočete povedati??
Kam pa naj vržejo smeti ce je koš poln?
V gozd?

Bindi (nepreverjen)

Kaj pa, če greš v naravo, kjer ni košev? Vsak, ki pozna bonton v naravi, ve, da smeti pospravis v rukzak in odvrzes v koš, ko ga najdeš, tudi če je to komaj ob povratku domov. Torej je po tvojem normalno metati smeti v naravo ...

In reply to by Shreek (nepreverjen)

Narava? (nepreverjen)

Kakšna narava neki, saj so si jo prisvojili, če zaračunavajo smučarske vstopnice!? Torej kasirajo lahko, za koše za smeti pa ne bi poskrbeli? Pred meseci so se jezili na odziv primorskih županov zaradi navala koronaobiskovalcev, kakšen pa je odziv tega direktorja - ali je takšen človek lahko direktor turističnega podjetja glede na to, kako je "pohvalil" svoje obiskovalce, ki mu polnijo blagajno (in koše, za katere ni poskrbel)? Očitno in vsakemu bi moralo biti jasno: če so smeti ob koših, je košev premalo! In če se direktor jezi na obiskovalce, bi ga obiskovalci morali bojkotirati, saj je očitno, da so mu odveč!

In reply to by Bindi (nepreverjen)

Bindi (nepreverjen)

Pravi pohodnik zna, ka mora odnesti vse, ka je prinesi s sebof. Na Pohorje pa zdaj pridejo lidje, keri so vikende preživljali v Evroparke, pa nemajo nikar kulture, zatou bi rejsan moglo biti kaj več košev.

In reply to by Narava? (nepreverjen)

Jojhnk (nepreverjen)

Sam mal peš po cesti pejte pa v jarke poglejte ka vse folk skozi okna avtomobilov zmeče.
Ne vem kako temu folku pravit,
Ne bi rad svinje žalil.

Žukelo (nepreverjen)

Tomi folki se pravi "gamad"!!

In reply to by Jojhnk (nepreverjen)

Vsaka medalja … (nepreverjen)

Takim ljudem se pravi turisti. Razen če bi ponudniki radi uvedli kakšno novo poimenovanje, podobno tvojemu namigu. Tako bi lahko turiste (družine, ki verjetno zapravijo največ, pa tudi pustijo največ odpadkov) pozdravil napis:

Dragi obiskovalci, svinje in druge živali, prisrčno pozdravljeni v našem turističnem biseru. Zagotavljamo vam, da se boste počutili kot doma. Sicer imamo samo en koš (kjer bi jih moralo biti deset?), ampak saj tudi vi doma nimate več košev, kajne? Saj smo vendar rekli, počutite se kot doma. Smeti odnesite domov, saj ste jih vi ustvarili. Vstopnico pa plačajte nam, saj imamo zelo radi vaš denar, nimamo pa radi vaših smeti. S spoštovanjem, direktor svinjaka.

In reply to by Jojhnk (nepreverjen)

100-100 (nepreverjen)

Tou so sigurno nej bila prekmurska deca.

Jojhnk (nepreverjen)

Da ne bo pomote, kar sem napisal se dogaja ob prekmurskih cestah, pa za to verjetno niso kriva deca.

Bandito (nepreverjen)

Ja pizdo, ka pa nega placa v koši. Majo se za nekše turistične atrakcije, te pa sploj nemrejo poskrbeti za stranke, samo peneze skaserajo pa več ne prepoznajo stranke. #bandaprokleta

1 (nepreverjen)

Bandito Se pravi po tvoje či je koš pun odvržeš smetij ge ti prijde. Tou delajo samo zamazanci.

In reply to by Bandito (nepreverjen)

Zamazanec (nepreverjen)

Khm, ahem, kdo bi pa moral prazniti koše? Tudi obiskovalci oziroma po tvoje "zamazanci"? Dobro, če so gostje "zamazanci", kako se pa potem reče direktorju?

Ni zaman pred desetletji rekel Jaka Šraufciger v vicu o pijančku, ki so ga potem, ko jim je prinesel in pri njih pustil svoj denar, pijanega vrgli na cesto: "Zdaj pa naj vidijo ljudje, kakšne goste ma tota gostilna!"

In reply to by 1 (nepreverjen)

evo ga (nepreverjen)

to so se sigurno migranti sankali! Slovenec se ne sanka ampak smuča malo odznotraj razkužen seveda

Novinarji ali … (nepreverjen)

Kritično bi opomnil novinarje, ki so preprosto prepisali mnenje s Facebooka, niso pa pogledali v ozadje - kdo bi moral namestiti koše, kdo bi moral odstraniti smeti (in jih ne fotografirati in tako delati sramoto sebi, svojim zaposlenim, svojemu podjetju in svojim obiskovalcem!). Kaj to govori o direktorju, o podjetju, kaj to pove potencialnim obiskovalcem njegove "neokrnjene" narave, ki jo mastno zaračunava? In tak direktor ima pogum objaviti tako katastrofalno negativno reklamo? Niti sekunde več ne bi smel biti direktor, seveda v sistemu, ki mu je mar za obiskovalce in zaslužek. Ne rečem, če bi slikal gore smeti in poleg prazne koše, to bi res bilo nesramno obnašanje. Na isti način lahko vsak direktor/turistični ponudnik/politik govori o svojih gostih/državljanih/občanih vse najslabše, čeprav mu polnijo proračun in "ga živijo"! "Hja, imamo sicer lepo občino/naravo/državo, ampak državljani so zanič!" Pa res? In novinarji, kdaj boste pogledali v ozadje nekega zapisa in ga ne le prepisali? Kaj direktorjev zapis pove o direktorju?

rile (nepreverjen)

Kaj pa pričakujete,to so tisti starši ,kateri zahtevajo čimprejšnje odprtje šol in vrtcev.(samo ,da si njih rešijo)To je vzgoja modernih staršev(saj tudi v trgovskih centrih lahko opazujete ,in vam bo vse jasno)

Bindi (nepreverjen)

Ja, saj to so isti ljudje, prej so prosti čas preživljali v Evroparku, zdaj pa se grejo pohodnike.

In reply to by rile (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice