Predsednik države Borut Pahor se je danes mudil na obisku v Prekmurju.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je sestal s štabom Civilne zaščite za Pomurje. Predsednika Pahorja so sprejeli župan Mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek, poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije Srečko Šestan in poveljnik Civilne zaščite za Pomurje Martin Smodiš.

Predsednik Pahor se je seznanil z izvedenimi aktivnostmi civilne zaščite ob prvem in drugem valu nove koronavirusne bolezni v Sloveniji v pomurski regiji.

Po uvodni seznanitvi o ukrepanju po razglasitvi epidemije nove koronavirusne bolezni se je predsednik Pahor sestal še z vodstvom Zdravstvenega doma Murska Sobota in predstavniki Doma starejših Rakičan. Obisk v Murski Soboti je predsednik republike zaključil pred Splošno bolnišnico Murska Sobota.

Ob zaključku obiska je Pahor dejal, da cepivo predstavlja rešitev zdravstvene krize in da ga prevzema občutek sreče, da se bodo učenci prve triade vrnili v šole. 

Pohaor poziva k strpnosti

Pahor pravi, da iz pogovora z najbolj odgovornimi ljudmi, ve, da je na preizkušnji tudi naše potrpljenje in da to moramo razumeti. 

“Opažam, da tisti ljudje, ki najbolj skrbijo za naše zdravje, za to, da naše življenje poteka, koliko se da normalno, da imajo največ vere in optimizma v rešitev te krize. Med tem pa, ko marsikdo izmed nas, ki ni tako izpostavljen, se prehitro preda malodušju.”

Pravi, da moramo zdaj biti dovolj strpni, se cepimo, ko pridemo na vrsto in se med sabo razumemo. 

Nekatere težave se bodo komaj začele

Pahor opozarja, da po koncu zdravstvene krize ne bo konec vseh težav, ki jih je zdravstvena kriza povzročila. 

“Nekatere težave se bodo prav šele začele”.

Dejal je še, da moramo že na začetku leta biti pozorni na stiske, ki se bodo pojavile v prihodnosti. 

Martin Smodiš, poveljnik Civilne zaščite za Pomurje.
Srečko Šestan, poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije.
Aleksander Jevšek, župan Mestne občine Murska Sobota.
Borut Pahor, predsednik Republike Slovenije.

S spleta

Komentarji (18)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
. (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Hvala za obisk in lepe besede predsednika in ostalih.

=== (nepreverjen)

Ka sereš pezde idi njemi poliži rit

In reply to by . (nepreverjen)

Göbels (nepreverjen)

Pride se k nan trosit pa laži, pol pa čaka da se mu pa miza pregrne in se nažre.. Izdajalec države in državljanov borut prasec!

In reply to by . (nepreverjen)

penzija (nepreverjen)

Ka odi tű sluzavec narcis .Ma on strpnost prokleti levonja .Dnevnice nabija ka srmaček kumaj živij od plače

Lipa3 (nepreverjen)

Kaj sploh hodijo sem v nase nerazvito prekmurje itaq nobene koristi od njih.Za njih smo bolj razviti v glavi kot pa cel parlamant z celo LJ.skupaj.

In reply to by penzija (nepreverjen)

637 (nepreverjen)

Mater smo ga veseli.

balounar (nepreverjen)

Zdaj smo gvinali, zdaj de Prekmurje razvito, še pomnite tovariši? ko je Mura crkala je tudi Barbika prišla v Prekmurje. Ka nemo dale v to smer...
Namesto ka bi vdaro po stoli pa te leve pa desne prizemlo!

cba (nepreverjen)

Še eden dokaz . da sem imel prav. Zveza komunistov ( če hočete Partija ) je imela res perspektiven kader . Dokaz je zdajšnje državno vodstvo. Morda malo prebarvano ali ... Neki zakrknjeni antikomunist je nekoč zapisal " enkrat Komunist , večno komunist " in " bratje v denarju " . Izzivam mali kviz. Kdo jih našteje več , ki so sedaj v državnem vrhu in imajo doma ( za vsak slučaj ) skrito rdečo knjižico.

Kumrofški diplomant (nepreverjen)

Janša, Zver, Grims, Žnidar, Kepa, Krivec, Tanko, Gorenak... za tej znan 100% ka so komunjare. Bi se jih pa sigurno še več našlo. Polovica kadra v zdajšnji SDS je iz časov KPS, tudi večina članstva po državi je v SDS bivših članov KPS. Zato pa ta stranka funkcionejra po zgledu komunistične partije, Janša pa gradi kult osebnosti kak Tito. To ka je SDS komunistična stranka se vidi po njeno totalitarnon načini vladanja, keroga večina lidij zamenjuje za fašističnoga. Je pa daleč od toga, to ka mamo zdaj v Sloveniji je najbole podobno Stalinizmi.

In reply to by cba (nepreverjen)

Gost56435 (nepreverjen)

Če je glaven komunist kučan te janša neje. Njefa fküp nejdeta

In reply to by Kumrofški diplomant (nepreverjen)

ne vem kam to pelje (nepreverjen)

Ka pa te Šefic in Šestan iščeta tű v Pomurji ? Te sejri Šefic ka ima tresavico še izda zagovarja invazijce .

Ghost 2021 © (nepreverjen)

Prišo je poglednot, če še nejsmo pod Orbanom...

cba (nepreverjen)

Namig. Desus . Poslanci. Sam " presvitli " obiskovalec Murske Sobote danes . Kaj pa sam Plemeniti. Sodišča. Vojska .

revival (nepreverjen)

Tan pred bolnicof je samo napouti bil.... Vej pred Psihiatrično v Ormoži se rajši ne postavla, nej je telko nouri, ka ne bi znal koma je valon.....

PREČITAJTE SI TO (nepreverjen)

PRIMITE SE ZA DENARNICE: Denar ki ga dobi soboška bolnica za zdravljenje covid bolnikov, NE GLEDE ČE SO V BOLNICI 2 DNI ALI 30 DNI: podatki se nanašajo za 3 mesece od 1.10.2020 do 31.12.2020 1. Zdravljenje brez zapletov 7,968 € na bolnika takih bolnikov so zdravili 264 x 7.968 = 2.103.552 €; 2. Zdravljenje z zapleti bolnikov 474 x 15.720 po 1 bolniku = 7.451.280 € 3. Zdravljenje z ventilatorjem 52 bolnikov x 46.666 po 1 bolniku = 2.426.632 €
SKUPAJ 11.981.464 EUR. PAZITE ZDAJ TO: Strošek dela v 1. primeru je 4.280 € na bolnika, v primeru 2 je strošek dela na 1 bolnika 8.540 € STROŠEK DELA BOLNIKOV KI SO NA VENTILATORJU PA KAR NERAZUMNIH 27.650 NA 1 BOLNIKA. To so uradni podatki bolnice M. Sobota. Kako je lahko strošek dela ( samo dela) dnevno za 1 bolnika 27.650 EUR. Pa to ne moreš verjeti pa to je spoštovani državljani VAŠ IN MOJ DENAR in cene so iste po vseh bolnišnicah. Taka država ne more obstati, tako da dobro se primite za denarnice. Za tak denar lahko pride na obisk ne Pahor ampak novi predsednik ZDA, pričakujte ga drugi teden.

Lapi (nepreverjen)

Predsednik na papirju!!!!

🐥 (nepreverjen)

Piše PARKIRANJE PREPOVEDANO, ta model pa se točno tam postavi😩😩😩

Vrazji (nepreverjen)

Edna babnica je pravila ka ma lejpe ocij

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice