*Slika je simbolična
Avstrijska vlada se je odločila za podaljšanje zaprtja javnega življenja vse do 7. februarja. V trgovinah in na javnem potniškem prometu bodo po novem obvezne zaščitne maske FFP2.

Kot je na današnji novinarski konferenci sporočila avstrijska vlada, bo zaprtje javnega življenja v Avstriji v veljavi najmanj do 7. februarja, in ne do 24. januarja, kot je bilo sprva predvideno.

Avstrijski kancler Sebastian Kurz povedal, da naj bi vlada prve ukrepe v smeri odprtja javnega življenja sprejela po 8. februarju.

Podaljšanje utemeljil s širjenjem britanskega seva novega koronavirusa, ki se širi hitreje od drugih doslej znanih sevov.

»Pred nami so še dva do trije težki meseci,« je povedal Kurz in dodal: »Naša odgovornost je, da sprejmemo potrebne odločitve, tudi če smo zdaj tega že siti.« Meni, da bi bilo odpiranje v teh razmerah »malomarnost«.

Šole ostajajo zaprte

Nekatere ukrepe bodo 25. januarja še zaostrili. Med drugim bodo v trgovinah in na sredstvih javnega potniškega prometa obvezne zaščitne maske FFP2. Obvezna medsebojna razdalja pa bo po novem povečana na dva metra. 

Podaljšali so tudi šolanje na daljavo, ki se bo nadaljevalo do zimskih počitnic. V zveznih deželah Dunaj in Spodnja Avstrija se bo tako pouk v šolskih klopeh predvidoma začel 8. februarja, drugod pa 15.

Cilj je, da bi 8. februarja ob strogih varnostnih ukrepih odprli vse trgovine, storitve, kjer prihaja do tesnih stikov s strankami, kot so frizerji, in muzeje. Turistične zmogljivosti in gostinski obrati bodo zaprti najmanj do konca februarja. Sredi februarja bodo odločili, ali jih bo mogoče odpreti marca. Smučišča lahko ostanejo odprta, prav tako je še vedno dovoljeno drsanje.

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Cato the Censor

Heil Kurz..ja ja alles seeehr notig. Machen Sie Osterajh Gross vider. Ja ja kirhen alpen und apfelstrudel

.weswew (nepreverjen)

levicarji, se kar ne morejo verjeti, da so vsepovsod fasisti in drzavni udar naredili v eu drzavah. terapija za straznitev. pol leta golega otoka in otegnitev vseh proracunskih sredstev.

Lojzka 27 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Virus sirijo delavci migranti...

saloomee (nepreverjen)

Tuj so politiki podlegli miljonan kerih se nemrejo branite. FEJK PLANDEMIJA

Lokalni (nepreverjen)

Zdaj pa levaki udarite po tem s komentarji...ker so ukrepi samo pri nas in si jih je Janša izmislil sam...

skijer (nepreverjen)

Te mo pa pač šli v Francijo ali pa v Bosno na smučanje, Tan je vse odprejto, brez omejitev. Jebeš Avstrijo pa tudi Slovenijo. Naša država naj crkne vred z Avstrijo pa Nemčijo... ups, tan nede nišče crkno ka država izdatno pomaga tistin ka so zaprejti, za razliko od naše vlade - zato se tan nišče ne buni glede ukrepov.... druge države s pametnimi vladami pa že na pune šibajo turizem in si punijo blagajne. V Franciji vse odprejto, še celou Španija ge je bilo poleg Italije najhujše ma odprejte vse hotele, trgovine, restavracije, šole.... Italija se tudi že pomali odpejra, Švica cejli čas odprejta, smučišča delajo na pune..... Skandinavija itak po svoje....Bosno pa Srbijo bole ka sploj ne omenjan in njihove odprte restavracije, kafiče, diskoteke, hotele, šole.... in vsi ti keri se odprejrajo ali pa so se sploj nej zapirali majo vsi boljšo situacijo od nas, avstrijcov pa nemcov. Zakoj se mi vedno po najslabših zgledujemo?

1919 (nepreverjen)

Lp skijer

Pozabil si Popovo Šapko, Kopaonik, par smučišč v Bolgariji, dve tri na Slovaškem, dve sta pa tudi na Madžarskem. Na Goričkem v Pečarovcih, Kovačevcih in Vidoncih (na štampfanje).😁😁😁😁😁😂😂
😨😨 BIMBOTELI 🐐🐐🐐🐐

Lnoč😴😴😴😴

In reply to by skijer (nepreverjen)

gastarbeiter hans (nepreverjen)

"Na Dunaju so popoldne potekale demonstracije proti protikoronskim ukrepom v državi, ki se jih je udeležilo okoli 10.000 ljudi. Protestniki so ob tem vlado pod vodstvom kanclerja Sebastiana Kurza pozvali k odstopu.

Avstrija je v boju proti covidu-19 trenutno sredi tretjega zaprtja od marca lani. Zaprte so šole, trgovine z nenujno dejavnostjo, koncertne dvorane in gledališča ter športni centri.

Današnji protestniki so poleg nezadovoljstva z vlado jezo stresali tudi nad medije. Nosili so tudi napise, kot je "Vi ste bolezen. Mi smo zdravilo.", in mahali z avstrijskimi zastavami."

1919 (nepreverjen)

Lp gastarbeiter hans

Odlično vidiš, tudi v Avstriji obstajajo "COVIDIDIOTEN". Priložnost, da se jih nateguje spredaj in odzadaj. Take Covidmangupe je najlažje nategniti za "kešgeld". Se že ustvarjajo platforme, ki jim bodo skozi plasiranje izmišljenih fantazmov posrkale "kešgeld". Za odstop Avstrijskege kanclerja Kurza se bodo avstrijski Covididioti morali malo bolj potruditi😁😁😁😁😂😉

Lnoč😴😴😴

In reply to by gastarbeiter hans (nepreverjen)

kitajski (nepreverjen)

na Dunaju 10.000 je primerljivo kot bi jih v Velenju 150. vau, velik odmev, teh nekja korona idiotov. za tiste ki ne veste Dunaj ima 1.9 Milijona prebivalcev.

In reply to by gastarbeiter hans (nepreverjen)

Starejše novice