*Fotografija je simbolična
Bo nagrado Zlati kamen 2021 prejela občina Nova Gorica, Tržič, Benedikt, Sveta Ana, Grosuplje, Logatec, Luče ali Ravne na Koroškem?

V teku je jubilejni deseti Zlati kamen, ki v središče programa in izbora za razvojno najprodornejšo občino postavlja sodelovanje in soustvarjanje. 

»Sodelovanje je tudi zgodovinsko gledano ključna razsežnost za napredek in razvoj in če v dobrih časih včasih to pozabimo in včasih mislimo, da marsikaj bolje postorimo sami, v zahtevnih časih pandemije vidimo, kako kratkovidno je to,« poudarjajo organizatorji tekmovanja.

Tudi zato Zlati kamen z optimistično in v prihodnost zazrto mislijo letos poudarja svoj slogan »stopimo skupaj«. Rdeča nit letošnjega jubilejnega izbora za razvojno najprodornejšo občino je torej soustvarjanje, zmožnost občin za sodelovanje.

To sodelovanje zajema različne razsežnosti: sosednje kraje, mednarodno okolje, pa tudi sodelovanje navznoter, vključevanje prebivalcev v razvoj, sodelovanje z gospodarskimi družbami, javnimi in zasebnimi institucijami in drugo javnostjo. 

Vzhodno Slovenijo zastopata občini Benedikt in Sveta Ana

Strokovni svet Zlatega kamna se osredotoča na elemente, kot so obseg in kakovost sodelovanja z drugimi kraji, vpetost v mednarodne projekte, javno-zasebna partnerstva, transparentnost delovanja in participacija prebivalcev v razvojnih procesih.

Kot vedno do sedaj je v izboru pomembno tudi, da so aktivnosti občine del enotne in holistično zasnovane večdimenzionalne razvojne vizije. 

Člani strokovnega sveta so v ožji izbor letos glede na preteklo sposobnost sodelovanja in razvoja uvrstili občini Nova Gorica in Tržič iz zahodne Slovenije, občini Benedikt in Sveta Ana iz vzhodne Slovenije, občini Grosuplje in Logatec iz osrednje ter jugovzhodne Slovenije, območje od Koroške do Posavja pa bosta zastopali občini Luče in Ravne na Koroškem. 

Katera bo nacionalna zmagovalka in dobitnica nagrade Zlati kamen za leto 2021, bo znano 12. februarja

Lanski naziv najprodornejše občine prejela občina Idrija

Lani je Zlati kamen prejela Idrija. Občina, ki je prejela tudi prvi Zlati kamen leta 2012, je tako postala prvi kraj, ki je prejel nagrado za razvojno najprodornejšo občino že drugič

Letošnja finalna podelitev in razglasitev nacionalne zmagovalke bo potekala v petek, 12. februarja, v studiu Planeta GV in bo prenašana preko spleta. 

Vse od torka, 9. februarja, pa do četrtka, 11. februarja, bo potekal tudi bogat konferenčni del, ki naslavlja pomen sodelovanja za uspešno pridobivanje finančnih sredstev tako iz evropskih skladov kot od privatnega sektorja za namen zelene, digitalne in odporne prihodnosti.

Pri tem pa organizatorji še poudarjajo, da si vsaka od občin, ki so se uvrstile v finale, zaradi svojega preteklega delovanja zasluži prav posebno priznanje.

Nagrada Zlati kamen.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Busybee (nepreverjen)

navijam za Benedikt
ker ima zelo sposobnega in šolanega župana
Držim pesti

tanja flaškon (nepreverjen)

a ni to bil en smučar
Benedikt

In reply to by Busybee (nepreverjen)

apikabu (nepreverjen)

še dobro da se ni spet lendava prijavila da bi prejela zgolj novo sramoto, ahahahahahaha

Himmler (nepreverjen)

Ravne na koroškem, tan san cejcal joške.

Starejše novice