FOTO: Bobo
Podpise pod predlog konstruktivne nezaupnice bodo prispevali trije poslanci DeSUS, Simonovič pa pravi, da svojega podpisa pod predlog nezaupnice ne more prispevati.

Vodja poslanske skupine Franc Jurša je v izjavi za medije sporočil, da bodo pod predlog konstruktivne nezaupnice s kandidatom za novega predsednika vlade Karlom Erjavcem podpise prispevali trije poslanci DeSUS. Branko Simonovič pa je v pisni izjavi sporočil, da svoje podpisa pod predlog nezaupnice nikakor ne more prispevati.

Po poročanju STA je Simonovič navedel, da je v predlogu izjemno poudarjena obstoječa zdravstvena kriza in kritika obstoječi vladi pri obvladovanju epidemije covida-19. Prav tako se po njegovih navedbah poudarja neustavnost delovanja aktualne vlade, v kateri sta delovala tudi ministra iz vrst DeSUS, in sicer minister za zdravje Tomaž Gantar in minister za kmetijstvo Jože Podgoršek.

Razprava o Gantarjevem delu bi, kot je zapisal Simonovič, pomenila tudi razpravljanje o DeSUS. Zato to razumem na način, da ne gre le za nezaupnico vladi, temveč tudi stranki DeSUS. 

Erjavcu pa je uspelo prepričati druge tri člane DeSUS iz strankine poslanske skupine, ki bodo poleg poslancev strank Koalicije ustavnega loka prispevali podpise pod predlog konstruktivne nezaupnice, še piše STA.

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Lurda (nepreverjen)

Jurša, ka je s teboj, si resen podpisa??

Karl Marx (nepreverjen)

Neverjetno, kako se poslanci Desusa in SMC-ja oklepajo položajev. Pripravljeni so Slovenijo prepustiti na milost in nemilost psihopatu, samo da bodo ohranili svoje, na črno zgrajene vikendice, svoje bedne majhne privilegije in kakšen evro za stare dni. To je kruta realnost Slovenije in povprečnega Slovenca. Takšni smo. Nimamo načel, nimamo idealov, vseeno nam je za soljudi, gre nam samo za svoje drobne, bedne privilegije. Evo, kdor ne verjame, naj malce pogleda v svojo okolico, posebej na svoje delovno mesto. V službi sem že nekajkrat na zid nalepil list papirja s protivladno vsebino, a so ga sodelavci, ki na prvi pogled delujejo povsem normalno in niso pristaši Janeza Janše, na skrivaj strgali v desetih minutah. Ponavljam, niso za Janšo. Le strah jih je za svojo drobno, bedno plačo s katero si lahko privoščijo kakšno pizzo, kakšnih sedem dni na hrvaškem morju ali odhod v kino trikrat na leto. Neverjetno je, kako ljudje na delovnih mestih (govorim predvsem o pisarniških delovnih mestih), večinoma stari 60 let in čez, pa jih je še vedno strah vsakega primitivnega samnodržca, ki se na silo okliče za vladarja. Evo, pred sabo imajo še kakšnih deset let kakšnega, takšnega življenja, potem pridejo bolezni, tablete, operacije in čakanje na smrt. Grob za vse nas že izkopavajo na lokalnem pokopališču, nas je pa še vedno strah, kaj bodo rekli šefi. Bedno. Iz Slovenije ne bo nikoli nič. Še kakšno leti pa nam ukinejo tudi državo, gospodarsko samobitnost smo že itak izgubili, končali bomo kot hlapci in časi izpred 100 let se bodo vrnili.

1919 (nepreverjen)

Lp Karl Marx

Pa ne, da slučajno misliš, da "mlajši" volilci podpirajo "Rdečeburžujsko kamarilo" (da ne bo pomote kdo je kamarila; SD, LMŠ, SaB, Levica). Jok brate Rdečeburžujcem realno odbijajo zadnji dnevi. Ne pomaga vam niti RtvSlovenija, ne časopisi Delo, Dnevnik, Večer, Mladina, POPTv. Narod vas je spregledal. Vlačite z vseh možnih grmov spin doktorje (Spomenko Diklič Hribar, malega Kučana, Čeferinčka, Ćordića, KPK, Računsko sodiśče, metuzalema Štefanca, pred odhodom v večna lovišta Kocijančiča, pa ne gre.) Rdečeburžujci vrečo na glavo, štrik okoli vratu pa skok v Savo.
Pa z Zemljaričem še en končni intervju preden ga Matilda vzame k sebi.

Lpetkovpopoldan

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

To si pa tak lepo napisal
da so mi kar suze kanule sa oba oka
NAENKRAT
Veš tudi meni gredo smrdljivi komunajzerji na kurac
ali vseeno mislim da bi bilo bolje
če se vlada zamenja
Zakaj ne bi mi imeli naše ministre
zakaj moramo poslušati njihove ministre
Prav je da se vlada zamenja

In reply to by 1919 (nepreverjen)

1919 (nepreverjen)

Lp Karl Marx

Priporočam Paloma ročke, brez menthol dodatkov 😢😢😢😢.

Prav je, da se vlada zamenja na DEMOKRATIČNIH VOLITVAH,.... kot kaže leta 2022.
Erjavcu naj poslanci Desus-a kupijo najenostavnejše računalo ABAK, ima najmanj 2400 letno tradicijo in nikoli ne zataji. Bo lahko kroglice po mili volji premikal sem ter tja.

Lnoč😴.....Argentina...4+2=42

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

prekmurec75 (nepreverjen)

Karl
tebi suze tecejo od alkohola ker si idiot in spades v Ormoš

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

snops1 (nepreverjen)

Či nešče ne podprej gruče klovnof, keri so par mejscof prlej samorazpadnoli, ne pomejni, ka se držij za stolec. Telko bole, ker bi jih tudi v kuli obdržali, poleg toga, ka bi najbrž bilij dobro poplačani zatau. In pouleg toga, ka do diskreditejrani s strani raznoraznih primitivcof. Preprosto tej tvoje žalostinke nemajo nikše logike. Ka ne gučimo o glavni točki nezaupnice, to je slabo spopadanje s covidon, ge je Desus mel zdravstveni resor. Isti absurd, kak kda Šarec en mejsec po odstopi vladi solij pamet kak bi naj delala. To je možno samo v orbanovski državi rudečoga tipa, kak je Slovenija, ge rudejči zlorablajo vse možne sisteme in podsisteme za blatenje nasprotnikof (z edinin namenon, ka pridejo na oblast).

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

B (nepreverjen)

Jurša se vidimo 🍺

butalec (nepreverjen)

Simonovič - to je cena za legalizacijo črne gradnje?

viva (nepreverjen)

Tau te buje, kak so nesposobni in raztrešeneni..sve u slogu jugo izreke....lud jebe zbunjenog..

. (nepreverjen)

Karl je napravo, ka so od njega zahtevali, de trebalo počakati do volitev ali še kakšen mandat, ka narod vidi če de jim boljše ali slapše.

Starejše novice