Predsednik vlade Janez Janša je ob zaključku srečanja s predstavniki vzgoje in izobraževanja sklenil, da se šolarji prihodnji teden še ne bodo vrnili v šolske klopi.

Po današnjem srečanju premierja Janeza Janše s predstavniki vzgoje in izobraževanja je jasno, da ne premier, ne zdravstvena stroka trenutno nista naklonjena skorajšnjemu odpiranju šol in vrtcev.

»Šole odražajo breme okužb v populaciji. Zelo pomembno je tudi izvajanje preventivah ukrepov v šolah,« je pojasnila Bojana Beović, prvi obraz strokovne svetovalne skupine za covid-19.

Janša: Posledice predvsem za zdravstveni sistem pridejo z zamikom

Epidemiološka slika se je po božično-novoletnih praznikih poslabšala, so opozorili. Bo pa vlada o tem po Janševih besedah odločala jutri. 

»Vsi si želimo, da bi se ta čas nenormalnosti čim bolj skrajšal, vendar pa pri epidemiji koronavirusa posledice predvsem za zdravstveni sistem pridejo z zamikom,« pa je še opozoril premier.

Odpiranje šol je zato v največji meri odvisno od epidemiološkega položaja, je jasen Janša: »Potrebni so skupni napori, sicer bo do konca šolskega leta situacija takšna kot je, zagotovo vsaj do aprila, ko računamo, da bodo cepiva začela delovati.«

Krek upa, da se bo za cepljenje odločilo čim več učiteljev

»Ko se odločamo o vrnitvi v šole, moramo imeti v mislih to, kar se dogaja zunaj šol, saj so te del lokalne skupnosti. Če odpremo šolo, je smiselno, da jo nekaj časa pustimo odprto,« je dejal direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milan Krek.

Edino upanje za izhod iz te situacije je cepljenje, meni Krek: »Upam, da se bo za ta korak odločilo čim več učiteljev.« 

»Situacija se poslabšuje. Takoj po novem letu smo aktivirali dodatne kapacitete. Evropo in Slovenijo v januarju ne čaka nič dobrega,« še svari direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Obstaja pa upanje, da se bo položaj začel izboljševati konec januarja.

S spleta

Komentarji (38)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
alkimist

Prav predstavlan si zaj Mešiča, Petrijana, Celeca, Opecovo in njihove simpatizere iz toga foruma kak desnico držijo visko v zraki. Čestitan.

Resnicajepravica (nepreverjen)

Učitle bi morali pod prisilo cepiti
tako kot pse
Učitelj lahko okuži najmanj 100 učencev na dan
Ti učenci
korono prinesejo domov
k babicam in dedkom
in smrt kosi kot za šalo
Zato še enkrat
Učitelje je treba pod prisilo cepiti

In reply to by alkimist

sukox (nepreverjen)

Glavno ka so fitnesi, frizeraji pa bazeni odprejti.... ko jebe deco.

Karl Marx (nepreverjen)

Kakša strašna pljuska za ministrico Kustecovo je tou zdaj ! Ženska je že dva dni po raznih televizijaj gučala, ka do se drüjgo keden odprle šoule ta prvo triletje, naslednji keden pa za vse ostale, zdaj pa je prejk nje Janša odloučo nasprotno. Če ma ženska kaj srama, če ma kaj ponosa, če je Janša nej iz nje poceco še zadnji atom časti, te Kustecova more odstopuiti. Samo znan ka nede. Zatou ka je ona tipični član tej trenutne vladajoče mafije. Nema nej častij, nema nej srama, nema nej ponosa. Nema nika, ženska je žijvi mrtvec šteri hodi pa blebeta kak robot. Fuckin The Walking Dead ! Prestrašno, kaj deja Janša iz ljudi, ki so bili še včeraj kolikor toliko normalni.

butalec (nepreverjen)

Tou vse kaže, ka do 1.maja ................................... (sami si dopunite)!

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Resnicajepravica (nepreverjen)

karlek marksov
pojdi po mamo dole na tovornjakarski parking
Je že cela zmatrana od romunskih in pakistanskih šoferov

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

retert (nepreverjen)

4 jurje neto dela svoje

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

sava (nepreverjen)

Puklasti je odločo, strokovno, po svečkarsko.

dgj (nepreverjen)

''Šole odražajo breme okužb v populaciji.''
Sredi polovice Oktobra so se odločili zaprti šole/univerze katere še zdaj nočejo odpirati. Ziher so krive šole

www (nepreverjen)

Še en dokaz ka je puklasti demokratični diktator, vsi okoli njega so pa strokovni kimavci. Maršal Twito je zaj že minister za izobraževanje. Strokovnjak za vsa področja.

Kak so fčasik pravili... un vse zna, edijno na svinsko rit trampetati ne vej...

989 (nepreverjen)

Dobro si tau napiso Matejček

In reply to by www (nepreverjen)

www (nepreverjen)

Fala Brankec.

In reply to by 989 (nepreverjen)

Markod (nepreverjen)

Lejko štoj objavi, kakšne plače zdaj majo učitelji, so koristili dopuste med prazniki ali šli na čakanje, dobivajo celi dodatek za korono in koliko snovi so dejansko obdelali? Še razumem, da se slovenščino, matrmatiko, tuj jezik lahko učiš na daljavo, kako pa je s poiskusi pri kemiji, fiziki, praktično delo, likovna in glasbena vzgoja?

Starš (nepreverjen)

Kaj je pa s športnimi ucitelji? Se ne da izvajati nic, nula aktivnosti prek zooma?

In reply to by Markod (nepreverjen)

upokojeni učitelj (nepreverjen)

Takšne kot prej. Či ti kaj nej jasno idi pa zrihtaj ka do deca šli v šolo. Kda Puklasti guči pa so vsi tiho. Sicer sem pa že večkrat slišo kako deca doma ne ubogajo ! Isto kak v šoli samo starši potem vse na učitelje potisnejo.Najprej si otroke poberte v red !

In reply to by Markod (nepreverjen)

Oče Marko (nepreverjen)

Učitelje na čakanje ali polovični del.čas!!

www (nepreverjen)

Deco pa na ceste jarke kopat, nej pa nekšo fčinje pa take fore. Bar do znali delati, pa še zabiti do tak kak vij.

In reply to by Oče Marko (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

zopet te je naguzil striček iz Čakovca

In reply to by Oče Marko (nepreverjen)

braindealer (nepreverjen)

»Šole odražajo breme okužb v populaciji. Zelo pomembno je tudi izvajanje preventivah ukrepov v šolah,«
.
Šole so že od oktobra zaprte, največ okuž pa kao novembra in decembra.... ka narod na skrivaj v šole odi ka so krive za telko okužb? Boug nan pomagaj, če do tej imbecili nesposobni s Twittojon na čeli še dugo harali po državi.
Če so že totalno zgubleni te so naj bar tiho in se naj ne sramotijo še bole s takšnimi izjavami.
Učiteli, starši in učenci bi mogli iti na ulice protestejrat tak kak so to napravili v Bosni gda je vlada ščela zaprejti šole. Pa tan za čuda sploj nemajo niti pou telko okuženih kak pri nas ka je vse zaprejto. Tudi Twittojov šef Orban je nej zapro šoule in tan vse normalno poteka. Tak je to pri nas čisto jebanje naroda v glavo, tak kak z ovimi testami na smučiščih.

župnik pedo (nepreverjen)

Hitro uvesti verouk v šole pa do deca vsi že v pondejlek v šolaj.

Enaaaaaa (nepreverjen)

Evooo jansaaa pa si dokazo ka drek od dreka ,ti dedek mraz pa vupan ka moj vnuk vnuk ja nekdaj svejta tvoje hcerke ale vnukinje piz... nategne ka de kilometerska jama,,, vi vsi doktore jelkoje janse pa vi ste resno telete od teletov

clovek ne jezi se

Delanje norca z nas. Skoz gučijo zdaj se odprejo, celi december ka se odprejo, te 4.januar, zdaj 11.januar, te de 20 januar,... itd.,... Mij navadni ljudje pa znamo, ka do 1.4. do naša deca zapreti med 4 stene. Sami z ten računalnikon! Ka nas mate za idiote? Janša minister za vse; zdravje, kulturo, šolstvo, industrijo, policijo....

Hmmmmm (nepreverjen)

SDS dela pametno. V pandemiji finančno podpejra upokojence (šteri so v našon sistemi rejsan bougi in definitivno nucajo pomoč, ampak so nej tisti glavni poraženci pandemije, šteri so pri dodatkaj na zadnjon mesti) in ma na vsak način dugo zaprejte šole. S prvin ukrepov pridobiva volilce na kratki rok, z drugin pa na dugi rok...

zoro05

Nede nika z mojin dodatkom: 920 € penzije. Of s 500 de doubo več kak ges redne.

In reply to by Hmmmmm (nepreverjen)

black panter

Pravilno,ka de dobo

In reply to by zoro05

PUSSI (nepreverjen)

Saj pa to se je vedelo, da najmanj do maja še ne bo bistvenih sprememb. Smo si pa čisto sami krivi , da je tak kak je saj v drugih državah potekajo protesti mi pa se samo po forumih jočemo in pizdimo. Kje so zdaj propadli prevozniki, da gremo na njihove avtobuse pa vsi v Ljubljano. Toliko denarja še imam , da si ta prevoz plačam te pa samo drmaj miško zravnati Ljubljano kak na novi asfalt ne samo parlament. Mislim, da se nekateri ne zavedajo, da čim dlje ljudi zapiraš več jeze in gnusa se nabira v njih in tudi posledice bodo hujše tako psihične kot fizične. Bo počasi počilo mislim ..

butalec (nepreverjen)

Počilo.... v SLO..... nemogoče!!
Se spomniš, kak si še včeraj sral po "kolesarjih", gnes pa gučiš, ka de počilo! Što de počo - tij?
Jajo nan lejko na glavo sere, pa se njemi nede nika zgodilo. On to zna.
To je od orožarske trgovine naprej tak! Inu tak bode! Amen.

In reply to by PUSSI (nepreverjen)

Vojko (nepreverjen)

Fašist AŠNAJ SE rajši sooči s šefom zapora PODRŽAJEM DA MU POKAŽE ŽIMNICO ZA NADALJNIH 10 LET. SMRDLJIVA FAŠISTIČNA JANŠEVISTIČNA SVINJA.

čarni vrag (nepreverjen)

Cilj janše je uničiti državo do temeljov. Zato pa je nastavo toga Kekca Kreka, ka naklada norosti. A so vam deca krivi, ka so se praktično vsi DSO okužili. Zdaj bi pa rad vse cepo s to brozgo od Pfizer giftmešarov.

Represija... (nepreverjen)

Še en dokaz, da je Vlada = Janša. Diktator, samodržec, revanšist, sociopat, arogantnež, hinavec, lažnivec, itd. v enem...

1919 (nepreverjen)

Lp Represija...

Represija sredinsko opredeljeni državljan....hahaha. Pa koga zavajaš. Ti si bolj levo od Levice. Komunisti so za tebe kamilica.....RDEČI KMER...

Lnoč

In reply to by Represija... (nepreverjen)

Represija... (nepreverjen)

tukaj se pa strinjam s teboj
drugače pa si gnoj od gnoja
poden od podna

In reply to by 1919 (nepreverjen)

Represija... (nepreverjen)

1919, sam sem ta prava represija, onega gnoja ignoriraj :) drugače pa hvala za tvoje odgovore na moje komentarje. Me veseli in ti priznam, da si verjetno pri vrhu inteligentnosti JJ podpornikov, ker večina je malo čez normalno poletno temperaturo, IQ mislim... glede levega levičarja, na zadnjih volitvah je moj glas šel stranki v koaliciji, ki jo naiven Matejček pelje v propad ;) ampak ja, vsaka šola te nekaj nauči, nikoli več. Glede Janeza pa ne bova več, vsak ima svoje mnenje... moje je tako, kot sem zapisal in prepričan sem da je pravilno. Zloba iz preteklosti in preteklih porazov kar vre iz njega...vsak dan, vsako uro... pa lepo bodi, upam da kdaj tudi v živo pokramljava o aktualnih temah, vsak s svojim pogledom. Še glede Rdečih Kmerov, letošnja želja za potovanje, seveda če bo to možno, je ravno Kambodža...

In reply to by 1919 (nepreverjen)

krobikar1

Deca so trpinčena, nihče drüjgi, talajo pa se "vojni dobički" ,... Trbej pocejcati, kak dugo je prilika pa položaj! Odgovarjo pa itak nihče nede. Štera trgovina ali proizvodnja se je zaprla, ka bi bili delavci betežni? Znan za najvekšo drogerijo v Soboti, prometa nenormalno dosta, betežni pa je nej bilou med zaposlenimi,... Haloooo, in zaj so deca žrtveno jagnje, ka je maščeval en betežnik tak pravo! Šteri vztraja v toj garnituri ali jo podpira, nema milimetra etike, jaza, morale,...

www (nepreverjen)

Tej pacjenti nemajo nikšega pijma ka delajo. Edino ka znajo je odavati melo v smisli "Odperali mo, da de varno", "Trudimo se zagtoviti bla bla". Tau že poslüjšao 3 mesece. En gučij tak, drugi gučij ovak, zgodij se pa nikaj. Tej nesposobneži ne vejo za en den naprej. Stroke se itak ne poslüjša, dela se kak se Twitoji sprdne.

Uni edino ka znajo je odperati pa zaperati frzere. V ton so rejsan dobri. Resnij ukrepov so se nažalost nej sposobni lotiti. Kar je pa seveda jasno pri človeki, keri ma samo velki gobec - Janši in njegovin kimavcon. Kak či bi v Severnoj Koreji bilij.

sobočanec22 (nepreverjen)

Epidemiološka slika se je poslabšala zaradi praznikov, najnovejši podatki kažejo, največjo okuženost do sedaj. Ta ka se je stroka in vlada odločila popolnoma pravilno, da se šole in vrtci še ne odprejo. Največ okuženih je zdaj mladih od 25 do 40 let !Cela Evropa je totalno zaprejta,
mi pa bi posisili nekaj odperali,za še večje posledice pa te ne bi nihče odgovarjo.

. (nepreverjen)

Če eni delajo normalno še do letos deca nede šla v šolo. Najboljše ka fsi ponavlajo.

In reply to by sobočanec22 (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Ka pa minister za zdravje pravi na to?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice