Na redni seji Državnega zbora je pomurska poslanka Jasmina Opec ministru Černaču zastavila poslansko vprašanje glede ureditve ceste Murska Sobota - Gederovci, ki je v zadnjih desetih letih terjala sedem življenj.

Po številnih nesrečah s smrtnim izidom, ki so se pripetile na cesti Murska Sobota - Gederovci so o prežečih nevarnostih ter neustrezni infrastrukturi cestišča tokrat prisluhnili tudi poslanci državnega zbora. Pomurska poslanka v vrstah Žerjavove SLS, Jasmina Opec, je namreč na četrti seji Državnega zbora ministru Černaču zastavila vprašanje glede celovite ureditve t.i. “ceste smrti”.

Od leta 2001 življenje na črnem odseku izgubilo sedem ljudi

Po statičnih podatkih se je v letih 2001 do leta 2012 na deset kilometrskem odseku pripetilo kar 93 prometnih nesreč, pri čemer je življenje izgubilo sedem oseb, 42 je bilo huje poškodovanih, skupno število udeležencev v nesrečah pa je naraslo na 1332 oseb. Po podatkih policijske uprave Murska Sobota so se v letošnjem letu do 26.5 poleg huje prometne nesreče, kjer je omenjena cesta ponovno terjala krvni davek, huje poškodovale štiri osebe. “Najpogostejši vzrok prometnih nesreč je še vedno neprilagojena hitrost,” pravijo policisti, pomurska poslanka pa je v ustnem poslanskem vprašanju ministra Černača opozorila na neprimerno urejenost ceste, katere nevarnost je za udeležence toliko večja z odsotnostjo primernih pločnikov in kolesarskih cest.

Finančne omejitve razlog za neizvajanje del

Po besedah ministra se na dotičnem odseku izvajata dva projekta, med katera se uvršča tudi državna kolesarska povezava Murska Sobota – Gederovci. “Eden izmed teh projektov je državna kolesarska povezava MurskaSobota-Gederovci, odsek Veščica-Vanča vas, projekt številka 08 do 0013, ki teče že nekaj časa, vse od leta 2008, ko je bil izdelan projekt za izvedbo, ki je bil kasneje, leto kasneje recenziran. Takrat so se tudi pričeli postopki za odkupe zemljišč. V lanskem letu je bila pripravljena razpisna dokumentacija za celotno izvedbo na R2-441, odsek 1298, od kilometra 3 tisoč 720 v dolžini 2600 metrov oziroma dva kilometra 600 metrov, vendar seveda zaradi znanih finančnih omejitev se dela niso izvajala,” odgovarja Černač in dodaja, da se zaradi omejitev pri državnih sredstev razpisna dokumentacija za projekt pod vodstvom Direkcije za ceste prilagaja le za izvedbo del na odseku Veščica – Vanča vas.

Dokumentacija za ureditev cestišča potrjena

Drugi del zajema rekonstrukcijo ceste Gederovci – Murska Sobota – Rankovci, pristojni organi pa v prihodnosti na določenih odsekih predvidevajo ureditev kolesarske poti in obnovo vozišča. “V aprilu mesecu je bila na ravni direkcije za ceste potrjena. Tako da, je zdaj na potezi občina Tišina, ki je dobila to dokumentacijo v pregled oziroma ni več na potezi, ker je ta dokumentacija bila s strani občine že prejeta, tako da bodo nadaljnji postopki tekli v smislu izvedbe javnega naročila oziroma projekte dokumentacije in izvedbe same investicije v naslednjih letih. Žal v skladu z zelo majhnimi sredstvi, ki so pač na voljo,” še pravi Černač.

Denarja za moderniziranje cest ni

Problematika obnove rekonstrukcije državnih cest je po besedah resornega ministra težava, s katero se v slovenskem cestnem omrežju ubadamo že dalj časa. Černač ob tem navaja pomanjkanje sredstev kot temeljni razlog za neažurno odpravljanje pomanjkljivosti cest, za ustrezen način moderniziranja cest pa bi na letni ravni potrebovali okoli 300 milijonov evrov. “Tega denarja seveda ni, ni ga že vrsto let, tudi ga ni bilo včasih, ko je bila gospodarska rast bistveno bolj intenzivna kot je danes, ko smo rasli, ko nismo padali tako kot v preteklih letih in iz teh, približno 170, 180 milijonov evrov državnega denarja za te namene smo letos nekje na številki okrog 152 milijona evrov,” je med drugim Opevoci odgovoril minister za infrastrukturo in prostor.

S spleta

Komentarji (21)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Plemeniti

Končalo se bo tako, da bodo se na to cesto spravili inkasanti, ki bodo globili vseakega, ki bo tam vozil 100 namesto 90 in vsakega, ki bo sekal kakšen ovinek. Počasnežev, ki vozijo po tej cesti 60, ker niso zmožni upravljati vozila, pa ne bo nihče sankcioniral. Zaradi takih ravno marsikomu poči film in gre prehitevat, kar pa je na tej cesti res lahko nevarno.
Mimogrede policija baje začne z akcijo na tej cesti že ta teden! V bistvu gre za odlično rešitev problema. Ne le da smo prišparali par sto tisoč evrov za obnovo ceste, še par deset tisoč jih bomo zaslužili s pobranimi kaznimi!

Vipko
Truplo

Glede na vse "študije" bodo zjebali zadeve do amena, kakor se pravi. Namesto, da bi cesto razširili na vsaki strani za 1 m za kolesarje, bodo delali verjetno dražjo varianto tako, da bo kolesarska steza ločena od ceste, vmes bo jarek, kamor bodo spet veselo letela vozila, traktorji bodo tisto kolesarsko stezo zasvinjali in imeli bomo ponovno cirkus. Temu se pravi tako, da načrte riše nekdo, kateri ni nikoli sedel resno na kolesu ali traktorju.

In kaj je že narobe med drugim s tisto famozno kolesarsko stezo Sobota - Markišavci...? Nekdo je enostavno pozabil narediti dovoze za lastnike gozda tam pri železniški progi pri Markišavcih. Če to ni šlamparija? Da jim še voda stoji ob večjem deževju, da je ta steza polna kamenja in še česa je tudi že dolgo znano. V glavnem kolikor vem (mogoče so se zadeve kaj izbolšale, spremenile zadnji čas), ta kolesarska steza nima uporabnega dovoljenja?

Anubis

Zakoj enostavno uredijo plačila cestnega sklada tak, ka gre v regijsko blagajno, in se iz te blagajne plača vzdrževanje ter modernizacija regionalnih cest..

Glavno ka ma Ljubljana 30 najmodernejših obvoznic.. Pa to nema veze kelko košta pa što plača, glavno ka se dela.. Prekmurje pa je zgleda itak ne spada pod Slovenijo ka bi ka delati tu mogli..

Vipko
Truplo

Pa ne, da bi navijal za Ljubljano, vendar moraš Anubis tudi račinati, da je na obvoznicah okoli Ljubljane v času tam od pol štirih do pol petih vsak dan več avtomobilov, kakor bo v petdesetih letih na tej famozni gederovski cesti.

Nenazadnje, ta cesta vseeno ni v najslabšem stanju, kar se tiče lukenj in še česa. Četudi vso zadevo na veliko izboljšajo (asfaltirajo, zakrpajo luknje, uredijo bankine in še kaj) bodo še vedno nesreče, ker se neki enostavno ne morejo sprijazniti z dejstvom, da se tule vozi največ 90 do 100 in ne 150 ali več... Dvomim, da bo policija ravno lovila take, kateri prekoračijo 90 za nekaj kilometrov?

picek

@anubis... Saj Prekmurje je itak zapostavljeno v vseh primerih. Par tednov nazaj sem gledal 24ur pa je popinovka pravla ja predelali bomo celotno slovenijo, vse od štajerske pa do primorja.

...Denarja za moderniziranje cest ni...
Ka pa Grčiji pošilamo 800 mil. pa zaj še kakših par milijonov Španiji zato pa se najdejo pejnaze.
v toj državi so takši lopovi ka je škoda zgublati besede in živce.

picek

pač kakšen de še mogo mrete, pa te bo velki pritisk javnosti + kakše volitve, te do pa vsi glasni pa pametni kak so uni na tao opozarjali pa načrte delale pa blabla.
tak ka je blo v Arji vasi, ka je ov bedak bujo tri lidi. Naslednji keden so že vsi pametni bili kak so uni gučali tao pa ovo pa nišče nej upoštevo..
Mrš

duracell

Struktura cest je katastrofalna, če se vozeš 90, te premetavle po ceste, pa na kakšno grabo priletijš pa mijsleš še čudo ka je potač gor osto.
Zakoj cestne sklad plačuvlemo ob zavarovanje!?, bi mogle one nam plačate, kelko končnikov moremo zamenjate na avtojaj, na tejh našeh lepo vzdrževanih cestaj.
Če se pa pomenje vozeš, te pa palek drujge udeleženci v promete tirajo v tij kr..ne.

picek

zakoj plačuvlemo sklad?
zato ka lejko živina ide na dopust v eksotiko :)

Vipko
Wizeman

Opecova ministra Černača opozorila ne gederovsko “cesto smrti”. Koji naslof. Ge san tou razmo kak, ka sta dva OPEC-oviva ministra Černača opozourila na cesto. Nej mi bilou jasno, ka majo OPECovi ministri prinas za oditi.... :)

bojci19

Zakaj te treba tako novico objavljat. To je zdaj najbolj pomembno, da je opecova vprasala ministra:-)
Naj malo pogleda svojega ministra. Davek na dobicek podjetja samo 15%.... zato se pa vozijo vsi z luksuz avtomobili! Jaz pa moram od svojih bogih delnic placat 25 davka.
To sem, dal kot primer s katerimi stvarmi se naj ukvarja! Za to cesto pa je itak samoumevno, da se nekaj naredi!

Lp

Vipko
tinka78

bojci19 zdaj si ga pa pihnil. Dajmo dvignit davek na dobiček pravnih oseb na 50 % in se potem še naprej čudit zakaj se podjetja selijo v tujino in zakaj razni uspešni podjetniki vozijo dobiček na Gibraltar, Kajmanske otoke in podobno.
Pametna vlada bi davek na dobiček še dodatno znižala in s tem motivirala podjetja, da dejansko ustvarjajo dobiček in ostajajo v Sloveniji. Da ne omenjam tega, koliko podjetij iz tujine bi s tem privabili v Slovenijo. Tudi če bi imela tu samo nabiralnike. Bi vsaj nezaželene poslovne prostore v starih zgradbah brez parkirišč razprodali :)

dupont

razglaševanje tej ceste za cesto smrti samo zatou ka se eni posamezniki hitrej vozijo pa včasih izvedejo kakši manever in mogoče kdaj parkerajo na njivi je nesmisel.te bi lejko za podobno razglasili cesto od bratonec do dokležovja.ali pa martjanci-moravci, tešanovci bogojina in tak naprej

bojci19

tinka78, mislim, da so v Evropi samo tri države (ukrajina, ..) katere imajo davek na doiček manjši od nas. In meni oebno se zdi smešno ko se taki kot pavlinjekovi vozijo z avtomobili vredni po 100.000 (in več) na račun podjetja. Podjetje kupi avto, počitnice...vse se skratka da.
Jaz pa zaslužim 1000 eurov z delnicami in puf -25%:)

Za mene je Žerjav kot misiter naredil svojo nalogo z negativno oceno.
Da ne govorim o tem, ko je prejšnjič začel govoriti, da mu malice grejo v nos:) Pa kaj se je temu človeku vtraglo?:)

Naj se Opecova in ostali osredotočijo na take zadeve, katere se res vsakega dotikajo in mu krojijo življenje. Za to cesto ve vsaki povprečen mulec, da je nevarna. Jaz se peljem 100x letno po tej cesti in pač počasneje peljem (se prilagodim razmeram).

Skratka, odprtih je ogromno vprašanj na katere si noben ne upa vprašat v parlamentu.
Evo eno vprašanje katero je kot nalašč zanimivo:

Komunala kot javno podjetje je posodilo novo rojenemu klubu oz. društvu (zdaj točno ne vem kako se imenuje, piše na enem forumu) katero spada pod muro05 250.000 eurov. Denar so tja poslali, ker ima mura05 blokiran račun. In tako je tisti denar prešel v plače igralcev in trenerjev mure05.
Slišal sem pa, da pri tej zadevi ni sodeloval Rudi kateri se mi zdi v da je nadzornem... baje je bil odsoten! No če tukaj niso mučke potem pa res nevem:)

mile82

Ti bi na nivoji državnoga parlamenta razpravlo o ton, či je posojilo Muri05 bilou legalno!? Ob enom pa pišeš, kak se naj Opecova&co osredotočijo na zadeve ki se res tičejo vseh in so pomembne!?...nasmejo si me

bojci19

mile82,
Sedaj samo pišeš zato ker kontra daješ. S tem sem mislil, da se naj s takimi stvarmi ukvarjajo, da do tega ne more priti (da bo vse na belem in črnem). Te zadeve pa itak določajo zakoni.
In ja, javna podejtja se tičejo vseh! Nevem kaj je tebi tako smešnega glede tega? Meni ne bo smešno ko se bodo spet kake dajatve zvišale.

mile82

Pišen ti zatou, ker mešaš đabuke pa gruške. Pod novico o pobudi Opecove, si ti najšo davke, Žerjava, Pavlinjeka, pa Muro05. Zaj či maš praf ali nej, je pa ena druga tema...

Jumpi

Kelko od vas junakov bi si upalo peljati s kolesom po tej cesti od Gederovec do Murske v jutranji in v obratni smeri v popoldanski prometni špici in to 5 krat na teden?

Jaz si nebi upal niti enkrat.

Jumpi

Pa ne pozabit nesreč v nočnih urah.
Bi si upali peljati s kolesom v prvem mraku ali pa ponoči?

Anubis

@Truplo: Napisano se ne nanaša zgolj na to gederovsko cesto (z kero ge osebno neman problemov). Mislin na splošno ka se cest in asfalta pri nas tiče..

Vipko
Truplo

Jumpi... kaj plačaš, če že sprašuješ. Vseeno se da tudi tu voziti s kolesom. Može tja in nazaj po svetlem in takoj zatem še tja in nazaj po temi... Če si dobro osvetljen vseeno ni tako hudo!

Vendar, kakor sem že velikokrat napisal... jaz se rajši tej cesti vseeno izognem!

Daddy_Cool

Kolesaro san po tej cesti dosti v mladosti, ker san mel diklino iz Gederovec ampak je takrat bilo še dosti manj prometa. Danes se je malo neumno voziti po tej cesti, ker je prometa dosti več in še cesta je dotrajana. Za kolesariti je dosti drugih lepih cest po Prekmurji.
Imaš pa prav truplo glede kolesarske in traktor steze. Ta more biti rešena tak kak majo v Avstriji in ne tak kak je proti Beltincon, ker je to tam totalna bedarija. Bo pa očitno mogla še kakšna sveča ali dve zasvetiti ob tej cesti ka do se resno lotili reševanja problema.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice