Danes bo zasedala licenčna komisija NZS, ki bo odločala o usodi Mure in Nafte. Črno-beli so uspeli pridobiti finančna sredstva in kot vse kaže, bodo uspeli ugoditi kriterijem potrebnim za licenco.

Pred nami je dan D za soboško Muro in lendavsko Nafto. Oba prekmurska prvoligaša namreč na prvi stopnji nista uspela pridobiti licence za prihodnjo sezono, si jo pa obetata na drugi stopnji - no, vsaj v Murski Soboti, kjer so končno dobili prepotreben denar. Ta pa ni prišel od zloglasnih Italijanov, ki so s svojim zavlačevanjem in nategovanjem čakali tako dolgo, da so črno-bele pripeljali na rob prepada. No, kot kaže pa bodo ti tam tudi obstali in se vseeno rešili.

Pomoč za črno-bele je prišla v sodelovanju z Mestno občino Murska Sobota in informacije, ki danes, na dan ko bo zasedala licenčna komisija Nogometne zveze Slovenija, prihajajo iz tabora Mure so vzpodbudne. Igralcem naj bi bil denar nakazan, kar so nam nekateri izmed njih tudi potrdili, prav tako naj bi bila oddana potrebna licenčna dokumentacija. V klubu uradnih izjav za zdaj še ne dajejo, so nam pa zagotovili, da bo tekom dneva prišlo sporočilo za javnost, kjer bodo pojasnili nekatere stvari.

Kot smo neuradno uspeli izvedeti iz dokaj zanesljivih virov, naj bi se prvoligaški nogomet, ob predpostavki, da vse informacije držijo, vendarle tudi prihodnje leto igral na Fazaneriji. Več bo seveda uradno znanega jutri, ko bo iz strani licenčne komisije prišla dokončna odločitev.

S spleta

Komentarji (37)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vipko
Truplo

... če je vse res, super. Vendar, naj takoj nekdo, ki ve računati ena in ena začne delati kalkulacijo koliko bo stala nova sezona, kje bo denar in v okviru tega poslovati. To, kar so počenjali letos ni niti za cirkus!

rumble on

Zdaj pa že 1x dajte v klub sposobne ljudi, ki bodo kompetentni in dobro ter pošteno delali. Obnašajte se odgovorno in jemljite ta klub kot "zgodbo o uspehu"...ker to očitno je. Cela regija ima lahko korist od toga. Denar od prodaje igralcev bo ostal tu, razvijala se bo NŠ in novi mladi igralci. Sponzorji bodo 1x prišli in dali več € kot zdaj. Na področju marketinga je veliko možnosti.
Za predsednika dajte nekoga, ki bo lahko s svojo pojavo in svojimi besedami (za katerimi bo tudi stal!) predstavljal klub. Ostale ljudi pa plačati za njihovo delo. Nemre npr. športni direktor biti zjutraj v službi in popoldan slediti kateri igralci bi bili za nas interesantni. Če želiš nekaj dobiti, moraš tudi dati... Ta denar, teh 250.000 € pa ne sme biti pozabljen in se mora (klub ga mora!!) vrniti nazaj!! Drugače pa nismo naredili NIČ!

Vipko
čevapčič na ražnje

.. tau smo znali, ka de se fuzbal dale špilo, pustimo pravno formalnost, veda psihologije pa to, saj ste že kaj čule za tau vedo, a ne? Monkey see, monkey do, saj znate .. ;) .. me pa like zanima, što je suno? ;)

.. ajmo, Mura, lestos Evropa, po prvi tekmi bo pravljično vzdušje v MS in še nekaj dodatnega denarja, še več, kot bi pričakovali, izpadli bomo v drugem krogu kvalifikacij, drugo leto pa prvo mesto v državni ligi in posledično Liga Pravakov .. :)

giros

G. Topič, mislim ka je zadnji čas ka odideš - komakoli, samo ne boj več paulek pri Muri.

ms-d

samo šinfanje,g, topič je dosti naredil za muro,samo so še itak ljudje ki ga nemrejo,nevem kak bi bilo v tem času če nebi on prevzel to muro in njeno celo sranje iz preteklosti,niti eden si je nej upav prevzeti odgovornosti,ampak samo in,sedaj pa ka naj odstopi,gdo ga pa upa zamenjati.če ni nihče prej upal prevzeti muro,

copicar

ms-d,dobro si napiso

bojci19

Super! Pa bo verjetno svetla prihodnost!

ms-d,
Jaja tipično: noben ni hotel prevzeti odgovornosti, dolg za nazaj,, samo jokajte....
daj če si že nekako povezan z njim bodi rajši tiho!

Sam čudež, da še župan ni pozabil mure05. Se spomnite tega, ko je Topič rekel, da Italjani nočejo dati donacij (kasneje zvedeno od župana da je to v bistvu POSOJILO), ker ni reflektorjev. In potem BUM od vseh, da je on vsega kriv v smislu, da je občinski proračun njegov.

In kaj je sedaj s temi Italjinaskimi člani v upravi mure???

Ä‘žćčš

@bojci19

Italijani lejko odajo Fajiča, ker imajo večino :)

zmagovalec

čevap...lepo bi bilo,kak tij praviš,ali kakšna bou ekipa,tou me zanima??

borac

pa ka tej T. napravo samo obljube in trud ni zadosti.Rezultata pa ni bilo,
pa če se ne bi župan angažero bi sigurno klub propadel
zapomnite si eno se truditi dosti delati pa brez rezultatov to nejde pa če so to bližni ali. po rezultati se šteje uspešnost

I-OWN-YOUR-MOM

Topič, odstopi. Neglede na rezultat. Čas ti je.

Vipko
Truplo

Če je občina dala denar tako, se čudim? To samo tako ne gre, razen, če so naredili kakšno kompenzacijo... npr. da ne financirajo reflektorjev, katere v tej krizi res ne rabimo???

borac

ja pa še nekaj nihče nikogar ne prisili da mora prevzeti vodilni položaj ,odrasla oseba se sama odloči in verjetno ve vkaj se spušča lahko si kos položaju ali pa ne ,lahko te slavijo ali krivijo
zdaj pa če ne bi prevzel ker kao nihče ni hotel in kaj bi bilo ni mogoče ugotoviti
pa upam da boste ugotovili da smo prišli v zelo slab položaj po neuspešnosti vodenja Vem da nikomur ni, ne bo lahko voditi klub
samo bili smo ponovno pred potopom in če vam je to bila želja

uzk

@đžćčš italijani nemajo večine kluba ampak večino mest v UO. to še ne pomeni ka lejko oni odavlejo nekaj pa si zemejo te peneze ;)

13546

truplo ne seri telko

copicar

truplo zakoj ne nucamo reflektorjev ?

svega

Tako je v Sloveniji občina ne more financirat kluba, ki tekmuje v 1.SNL. Tako, da bo zanimivo videt zakaj je občina dala komunali denar, le ta ga je nakazala na račun igralcev. Ni mi jasno kako je možno to, da imaš pogodbo z NK Muro plačo pa ti da komunala. To je enako kot če bi jaz delal pri SGP Pomgrad, plačo bi mi pa vsak mesec nakozaval GMT.

borac

pa vi eni rejsan ste.....
zaj vam pa ne paše kako denar za plačilo, naj rajši vse propadne svašta
zaj zadji trenutek se pač rešavle kak se more
potem pa se de vse pošlihtalo- strašno nej dobro tak če bi pa vse zavoženo opusto župan pa nebi bilo dobro joooojooooj

Ä‘žćčš

@uzk

ma menoj. Šteri organ kluba pa te vse potrjuje? Vej je pa samo en organ kluba in to je UO, ge pa majo italijani (še izda) večino. Kak de še nešče belo gledo gda se italijani rejsan kaj takšnoga spomnijo in do začali uveljavljati svojo večino. Zakoj so pa te izsiljevali Topiča ka ščejo večino, če po tvoje nika nemrejo z njo v UO????

@svega
občina nemre mimo proračuna nika davati kateremukoli klubu

@truplo
reflektore se nemre enostavno črtati in tej keš dati nekam drugam brez rebalansa proračuna. Eni si to preveč enostavno predstavlate.

komentator

Oglašajo se samo takšni ka njin ide v nos ka de Mura dale v prvi ligi. Zriktali so se peneze. In pred naseldnjo sezono de bilanca celo v plusu. To je prvič v 20 letih ka de nk Mura začala sezono v plusi. Ka drugo ščejte?

BAMBINO

@đžćčš - ja italjani majo večino v UO, samo je pa podpisane aneks, v keron je vse napisano, ka se italjane nemrejo same odločate, pa prodajate igralcof!! saj je bilo vse lepo povedano, ka igralske kader itd, majo prek "naše" lidje!! reflektore so pa več nej pogoj za licenco, kelko je meni znano.

uzk

@đžćčš pa to še vedno ne pomeni, ka či se proda igralca, ka idejo penezi UI v žep, ampak ka idejo na račun društva ;)

vinicar

@đžćčš: Sicer ne poznam statuta Mure 05. Ampak najvišji organ društev je ponavadi občni zbor. Če se skliče izredni občni zbor se lahko upravo kar hitro zamenja.

Ä‘žćčš

seveda vinicar, dokejč se pa ne zamenja UO ma UO vse pristojnosti!

@uzk
nej ka bi nesli pejneze v italijo, lejko pa slabo prodajo nekoga, kak bi ga recimo sami. Definitivno je nej normalno, ka se te italijane še izda gleda v UO. Po hitrem postopku bi jih že pred meseci mogli nagnati iz UO, nej ka še izda svetijo v UO in lejko LEGALNO drek mešajo.

Spy

Točno tak. Tej gnile makaronare bi trbelo zaj v rit nabrsati z ten njihovin predstavnikom vrejd. Nategavali so nas pol leta, zaj pa je čas za revanš!

MURA ŠAMPION!

kansas

evo spet eden ki pravi da ne žali,mislim kaj je z tabo Spy,a žalit nacijo za tebe ni žalitev,ko pa tebe kdo užali pa pišeš zgodbe o tem seveda so v zgodbah tudi žalitve,katerih se ti ne zavedaš ali se pa nočeš.Vidiš samo druge samo ne sam sebe.

voiceboy

skoda ka ze gnes nega informacije o licenci ;/
vupajmo ka bo !!!!! MURAAAAAAAAAAAAAA

kansas

upamo ka res bo...

švabo

Licenca za 1. ligo bou! Če de pa sreča, pa dobimo še za evropo licenco. Za tiste, keri mislite ka tou nej možno....reflektore so za 1 in 2 predkrog nej nujne!!! Tak ka samo slačilnice bi mogle renoverate :)

filco

OMG v ton prvon krogi špilajo isti seljaki kak mij, pa so nan slačilnice dobre:) Što si ta pravila zmišlavle... :)

marianne1789

Edini pravi heroji te sezone so igralci pa trenerska ekipa. Dejanja uprave nebi komentejro, ka je razprtij bilo zadosta in če je investitor - boug žegnjaj, palik špilamo v prvi ligi.

edini ka se lejko kučejo po prsaj so samo in izključno igralci. ker v kakših pogojaj so mogli delate to je tragikomedija. In ka so postavili soboto na zemlevid (zaj že) Evrope. Svaka čast!

Definitvno de ta sezona najtežja. Igralci odidejo in pričakovanja do neprimerno večja (senjamo o Evropi!).

Samo ge mo tan. Na enon od stoucov ali pa na falate betona, skandejro kda de trbelo, plosko in stau z in za igralcami tude v porazaj. Probo mo ite na sako tekmo in kujpo sezonsko (pa še kakšo za darilo ;) pa še slasti na kakšo gostovanje iden.

Kakole, prvo ljubezen ne pozabiš nikdar, v dobron in slabon! Takka samo naprej MURA, naprej v zmage, naprej v Evropo, svetla prihodnost je pred teuf!

Ne mine dan... :)

Vipko
Truplo

Dobro, kaj je zdaj? Imajo licenco ali ne?

BAMBINO

gnes de se znalo, verjetno tan prote večere

drejci_

sobotainfo...malo ste zaspali? Novica znana že par ur, vi pa nič...ehjej.:)

copicar

oni vutro objavijo :-(

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice