Ta vikend bo na soboški Fazaneriji potekal tretji mednarodni turnir mladih selekcij Radenska open 2012, ki ga pripravlja Športno društvo Nogometna šola Mura 05. Moči bo merilo kar 102 različnih klubov.

Nogometaši Nogometne šole Mure 05 so celo leto marljivo vadili in se izkazali na različnih turnirjih po Sloveniji. Zdaj je čas, da svoje znanje pokažejo še na domačem terenu mestnega stadiona Fazanerija. Pred vrati je namreč tretji mednarodni turnir mladih selekcij Radenska open 2012, ki bo potekal v soboto, 2. junija, in v nedeljo, 3. junija 2012, od 9. ure naprej. Moči bo merilo kar 102 različnih moštev iz Slovenije in tujine. V dveh dneh se bo v selekcijah od U-6 do U-12 zbralo več kot 1200 mladih nogometašev.

Tretji mednarodni turnir mladih selekcij Radenska open je prvi večji projekt Športnega društva Nogometna šola Mura 05. Doslej je bila šola pod okriljem ŠD Mura 05. »Za samostojni korak smo se odločili, ker bi radi otrokom zagotovili čim boljše in kakovostnejše delovne razmere,« pravi strokovni vodja ŠD NŠ Mura 05 Boris Štivan.

Glavni cilj ŠD NŠ Mura 05 je, da bi v obdobju petih let prišli med prve tri nogometne šole v državi. Po besedah Borisa Štivana bo nogometna šola poslej sama skrbela za nemoteno delovanje, zaradi tekmovalnih pravic za mlajše selekcije in seveda zaradi zagotavljanja določenega števila mlajših selekcij, ki jih mora zagotoviti članska ekipa, bo med društvoma sklenjena medsebojna pogodba o sodelovanju s člansko ekipo ŠD Mure 05.

Trenutno imajo v ŠD NŠ Mura 05 vpisanih 202 otrok, z okoli 100 otroci pa delajo tudi po osnovnih šolah. Strokovni kader sestavljajo 13 trenerjev in vodja nogometne šole.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
waw

Zdaj je že jasno, da morajo mlajše selekcije nastopati pod svojim društvom ŠD NŠ. Pravilno in potrebno bi pa bilo še, da se ljudem pove resničen razlog za tak korak, s tem bi bilo navijačem članske ekipe Mura 05 še bolj jasno kam pelje voz pod vodstvom sedanjega vodstva ŠD Mura 05 - v prepad. Enim nam je to že jasno, zato so takšni "obvozi" mlajših selekcij mimo kluba sicer pravilni, dovoljeni, enim razumljivi, enim pa nerazumljivi. Me prav zanima, kaj bosta, če sploh kaj, na to povedala predsednik Mure 05 in športni direktor Mure 05. Verjetno njima ni jasno za kaj se sploh gre, če pa vesta zakaj takšno dogajanje ( vsekakor bi morala vedeti in sigurno vesta ), pa naj to pojasnita, ali pa preprosto odstopita.

presta1

Neverjetno ampak resnično. Predsednik novega društva v okviru katerega deluje nogometna šola je g. Drugi Teden

Starejše novice