V katerih slovenskih občinah so včeraj potrdili nove okužbe s koronavirusom?

V Sloveniji so v včeraj, 5. decembra, opravili 3744  testiranj na koronavirus in potrdili 1030 novih okužb. To pomeni, da je bil delež pozitivnih testov tokrat 27,5 odstotka.

Na Covid-19 sledilniku smo preverili, v katerih občinah so včeraj zabeležili nove primere okužb.

V Pomurju včeraj 117 novih okužb s koronavirusom

Največ okužb so zabeležili v Murski Soboti, kar dvajset. Sledijo Beltinci s trinajstimi okužbami in Lendava z dvanajstimi.  Velika Polana ima enajst novih okužb. 

Ljutomer, Gornja Radgona in Črenšovci imajo po šest novih okužb, Radenci in Tišina pa po pet. 

Moravske Toplice, Turnišče in Grad imajo po štiri nove okužbe, Puconci pa jih imajo tri. 

Po dve novi okužbi sta se pojavili v Rogašovcih, Svetem Juriju ob Ščavnici, Odrancih, Gornjih Petrovcih, Cankovi, Kobiljem, Veržeju in Razkrižju. V Križevcih in Šalovcih je po ena nova okužba. 

Brez okužb so tokrat v Apačah, Kuzmi, Dobrovniku in Hodošu.

Glede na stopnjo okuženosti je v Pomurju 11429,5 okuženih na 100.000 prebivalcev v 14-dnevnem obdobju.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dr. EMIL S. (nepreverjen)

Zakaj politikom, strokovnjakom zdravstvene stroke ni jasno kje in od kod se nezadržno širi ta virus, ker ne verjamem, da so toliko nori da tega ne bi razumeli, je potem samo druga razlaga, da se nore delajo in zavajajo. En mesec je že vse zaprto, omejeno je gibanje, upokojenci, učenci, študentje vsi v prisilni karanteni, torej TI VIRUSA NE MOREJO ŠIRITI ostanejo torej tisti, ki po fabrikah, obratih in ustanovah HODIJO VSAK DAN NA DELO, kot da dejansko ni nobene omejitve, TOREJ SE VSAK DAN LAHKO GIBAJO KJER HOČEJO v nasprotju z ostalimi ki so zaprti. TOREJ SE TOČNO VE KJE SE VIRUS ŠIRI ne naredi pa se nič. Potem je tu nesposobnost policije, tožilstva, sodstva, ki te ki zavestno kršijo vse ukrepe NOČEJO temu primerno kaznovati in če drugače ne gre je PRISILNO razporediti na delo v domove starejših in bolnice in "DVE MUHI UBIJEMO NA EN MAH". Za nezadržno širitev virusa JE ODGOVORNIH 95% SLOVENSKIH MEDIJEV nekaj tistih ki posebej izstopajo RTV SL, POP TV, Mladina, necenzurirano itd vsi ti ljudi hujskajo, zavajajo, lažejo, njihov komandant je stric iz ozadja, starec, privilegirani upokojenec KUČAN z ekipo. Kučanu ni zadosti 80% plače predsednika Pahorja + 1750 EUR dodatka, da bi mirno živel, do svojega konca, ampak mu neke višje sile ne dajo miru in mora rovariti in narod razdvajati. TO SO MOJI DRAGI SLOVENCI VZROKI, ZAKAJ VIRUSA NE OBVLADAMO IN DOKLER NE BO SLOGE IN ENOTNOSTI V DOBRO VSEH PREBIVALCEV, NE BO BOLJŠE, ŽALOSTNO A RESNIČNO.

100-100 (nepreverjen)

Seveda ka je največ okužb, či lidge za sakši prdec letijo k doktoran. V drujgij regijaj pa so fejst preračunlivi, testerati se ne dajo, rajši koristijo dopuste, fraj vöre, pa ešče dosta jih je doma, ka nesmijo delati ali po okuženi odijo v službe. Te da de pa v Pomurji dosta vekša prekuženost, te do pa epče plazmo šteli meti. Naslednje mo gratali najbokši, itak pa do se na našij rbtaj palik jahali.

BALKANSKA SLOVENIJA (nepreverjen)

Številke okužb z novim koronavirusom kažejo, da smo del Balkana. Češko, Avstrijo in Švico je drugi val okužb zadel huje kot nas. A po ukrepih oblasti, ki so bili podobni našim, so širjenje okužb tam znižali krepko pod naše številke. V Sloveniji smo rast ustavili. A znižanj ni. Medtem je epidemija spet udarila po drugih delih Balkana in prehitevata nas Hrvaška, Srbija ... V to balkansko katastrofo je udarilo še ustavno sodišče z odločitvijo, da bodo prihodnji teden spet odprte vse šole, ker vlada v uradnem listu vsak teden ni ponavljala objav sklepov, da morajo biti še zaprte. Na vrh DeSUS pa se je vrnil Karl Erjavec.
Za trenutek je postalo smrtno resno. Posledice odločitve ustavnega sodišča bi lahko bile hude: še več okuženih in mrtvih. Mrtvih predvsem v domovih za starejše, ki so pri nas po standardih bivanja in slabo plačanih zaposlenih že desetletja tudi blizu revnemu Balkanu in daleč od bogatih zahodnih sosed. To ima posledice.
Uporništvo je najbolj razširjeno med tistimi, ki jih virus osebno ne ogroža. Med mlajšimi. Olje pa prilivajo opozicijske stranke, ki s pomočjo svojih medijev in protestnikov razglašajo, da smo v diktaturi, in pozivajo k "sproščanju", ker bi za omejitev epidemije menda zadoščalo že zračenje stavb, za širjenje epidemije pa je po njihovem tudi kriva in odgovorna le vlada.
Na to, kako nenavadna država smo, kaže tudi to, da je pri nas pomembna vest, da je poslanec opozicije Dejan Židan za spoštovanje vladnih ukrepov, da bi zajezili epidemijo. Ker je v opoziciji pač tako redko, da kdo ravna trezno in odgovorno. Podobno je pomembna zgodba, če si poslanec Jani Prednik naloži aplikacijo, ki ji večina v opoziciji ostro nasprotuje.

Po nekem čudnem naključju sta regiji, kjer sta bila izvoljena, Pomurje in Koroška, najbolj prizadeti. Število odkritih okužb tam daleč odstopa. Vladni ukrepi veliko bolj učinkujejo na Gorenjskem in v prestolnici.
V začetku letošnjega leta je Šarec – po padcu Erjavca je obupal nad manjšinsko vlado po tem, ko sta mu odstopala minister za zdravje Aleš Šabeder in za finance Andrej Bertoncelj – poskušal z odstopom sprožiti predčasne volitve. Puško je vrgel v koruzo.

A se mu, predvidljivo, ni izšlo. Pomenilo bi namreč, da bi si poslanci za skoraj tri leta skrajšali mandate.

Poslanci DeSUS so s Pivčevo, da se to ne bi zgodilo, namesto tega prestopili v novo koalicijo, ki jo je sestavil relativni zmagovalec zadnjih volitev SDS Janez Janša. Skupaj s SMC Zdravka Počivalška in NSi Mateja Tonina. A za Pivčevo je bila to hoja po rezilu noža. Z leve, ki ima velik vpliv na medije, so jo za nespretnosti, te so bile manjše kot tiste, ki jih je zagrešila v obdobju prejšnje Šarčeve vlade, že po pol leta odnesli. In se je zdaj vrnil Erjavec, ki je v podobnem položaju. Hodi po istem rezilu noža.
Kot pri prevzemanju oblasti Jožeta P. Damijana, ki ga po več mesecih še nihče ni predlagal za mandatarja, in pritiskih na Erjavca se tudi pri spreminjanju volilnega sistema zdi, da gre za predstavo za javnost, ko cilj ni nujno doseči, kar se govori.
Zagotovo razplet ne bo tako usodnega pomena, kot bo to, da čim prej dobimo čim več cepiva. Kar nas lahko sčasoma le vrne v normalnost.

Nas in ves Balkan.

tutu (nepreverjen)

Ja, hudobno ustavno sodišče, štero dejansko preverja, ali oblast deluvle v skladi z ustavo ali nej... Aja, hudobni lidgej iz 1990, šteri so ustavo pisali in nejso predvideli, ka de kdaj na oblasti stranka, šteroj ustava in demokracija nejsta v prvon plani! Seveda je krivo ustavno sodišče pa levičari in niti slučajno nej vlada, štera očitno ne vej pravnoformalno podaljšati odloke... Drugi del pa je seveda tipičen SDS-ovsi. Pa ka neboš joko: seveda je za dober prvi val zasluga izključno na vladi, medtem ka za katastrofalni drugi val krivdo nosijo izključno opozicija in levi... Telko napišen, ker neščen, ka boš celi objokani šel spat... Aja, na JJ-Tv je zdaj že verjetno novi članek objavleni. Hitro ga idi štet... Mogoče je palik kaj o Kučani, ge njemi želijo čimprejšnjo smrt...

In reply to by BALKANSKA SLOVENIJA (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

A ti resno misliš, ka je vladajočim cilj, ka bi epidemija prenehala. Tu se bridko motiš. Še vedno je dosta za pokradnoti. Nabava testov je zlata jama. Razen toga je cilj zavlečti epidemijo do cepljenja. Misliš ka do se ljudje množično cepili, če nede bar tisoč okuženih dnevno? Vsaki malo pametnejši lejko vidi, da nas ukrepi vodijo dobesedno v propad. Ljudje do umirali na cesti, ker v bolnicaj nede niti sratpapira, ka o zdravilih niti ne govorimo.

In reply to by BALKANSKA SLOVENIJA (nepreverjen)

Cooovidddkrimi… (nepreverjen)

Video, ki ga mora poslušat vsak državljan na svetu to je zadnje opozorilo!!
https://twitter.com/DraganRradic/status/1335359245626318849?fbclid=IwAR…

Starejše novice