Večina med nami skorajda zagotovo vsake toliko radi pojemo res dobro pico. Toda nekoliko težje je najti dobro napolitansko pico. A tudi to ni več težava. Zdaj jo lahko dobite v Radencih.

Miran Gomboc je od očeta podedoval ljubezen do kulinarike, primarno do dela z mesom. Vedno je užival v dobri "roštiljadi", pripravljanju omak in različnih mesnih dobrot. Pri hrani je, kot pravi sam, zelo strog oziroma ima visoke kriterije.

Pice peče v popoldanskem času

Pred dvema letoma je na trgu zasledil profesionalne peči za domačo peko pic in takrat je iz čevapčičev, kotletov in drugega mesa prešel na peko pic. Že več let jih je pekel ljubiteljsko, nato pa se je tega lotil profesionalno.

"Pred dvema letoma, ko sem kupil prvo peč sem začel resno razmišljati o tem, da bi se peke pic lotil profesionalno. To se je letos aprila tudi uresničilo, saj se od takrat v popoldanskem času, v okviru dopolnilne dejavnosti, ukvarjam s peko napolitanskih pic".

FOTO: Osebni arhiv Mirana Gomboca
FOTO: Osebni arhiv Mirana Gomboca

Stranke so prepoznale kvaliteto in okus

Svojo firmo Pizza na i je torej odprl v času prvega vala epidemije koronavirusa in je navkljub težki situaciji zbral pogum, da poizkusi. Kaj hitro je ugotovil, da je storil pravo potezo.

"V začetku nisem imel velikih pričakovanj, a že po prvem tednu obratovanja je bilo jasno, da bo ena peč premalo in kupil sem še eno. Zdaj lahko pečem dve pici naenkrat. Zanimanje za napolitansko hrano je precejšnje. Odzivi so odlični. Stranke so prepoznale kvaliteto in okus prave napolitanske pice in se vračajo, kar je tudi najbolj pomembno. Veseli me, da se dobra beseda širi od ust do ust".

Več dela, manj prostega časa

Miran, ki je sicer zaposlen v vrtcu Manka Golarja v Gornji Radgoni, nima težav z usklajevanjem službe in peko pic. Slednje namreč počne v popoldanskem času in za vikend, zato služba ne trpi. Je pa zdaj precej manj prostega časa. Košarka, njegova druga velika ljubezen, je zdaj na stranskem tiru.

"Je pa res, da sem pred odprtjem dejavnosti imel ogromno prostega časa, zdaj pa tega ni več. S tem je povezano tudi manj rekreacije, manj športa. Morda me kdo od vaših bralcev pozna tudi preko košarke. Tako, da ja, to je pa po drugi strani slaba stran tega".

Dela namreč sam, vsaj kar se peke pic tiče. Mu pa pri delu priskočijo na pomoč tudi partnerka, mama in otroci.

"Predvsem pri čiščenju ali zlaganju škatel. Sem jim zelo hvaležen. Sinova sta navdušena nad mojimi izdelki in upam, da bosta šla po mojih stopinjah in me morda nekoč nadomestila".

Njegove jedi v prihodnje tudi v lokalih?

V njegovi ponudbi pa ne boste našli zgolj napolitanske pice, ampak tudi druge jedi, ki so značilne za Neapelj in pokrajino pod Vezuvom.

"Pizza na i je specializirana za tradicionalne jedi iz Neaplja. V naši ponudbi so napolitanske pice, panuozzo in pa pizza burgerji. Razen tega ponujamo 'pizza party', kar pomeni, da pridemo dobrote pečt kar k vam domov oziroma na vašo prireditev, saj so naše peči za pice mobilne. Seveda to v trenutni situaciji ni možno, ko pa se bo situacija izboljšala in bodo ukrepi opravljeni, pa je možno tudi to".

V prihodnje si želi svojo dejavnost še razširiti, mogoče celo imeti lokal s hitro hrano. Ponudbe ima tako iz Slovenije kakor Avstrije

"Vsekakor pa načrtujem zaposlitev vsaj enega pomočnika, saj je delo precej naporno, čeprav to kar delam, delam iz srca in neskončno uživam".

S spleta

Komentarji (27)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
micikaaa (nepreverjen)

Treba je delati. Volja in pogum v teh časih.....Čestitke....

Belop...a (nepreverjen)

KOVID SKUPINA DELA 26 UR NA DAN, PA JIH NIČ NE HVALITE.

In reply to by micikaaa (nepreverjen)

realnoo (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

samopromocija?

Pseei (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ali so slike simbolične ali realne, ampak pizze ki imajo posamezne kose testa črne, zgorene, sajaste, nikoli nisem maral, niti so zdrave za jest.

100-100 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

boli me kurec

In reply to by Pseei (nepreverjen)

prva.poo (nepreverjen)

Obišči veterinarja, ti bo pomagal.

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

Falko (nepreverjen)

mogoče bi ti leiko pomagal Dejan svinjskoglavi

In reply to by prva.poo (nepreverjen)

Durok (nepreverjen)

Či že tak gledamo ma ovi vaš Mahnič Žan dosta bole, kak praviš svinjeglavi obraz. Kak odojek. Ostrumni pogled maloga pujceka.

In reply to by Falko (nepreverjen)

katy pasojebska (nepreverjen)

pa že raje grem k Dejani Svinjskoglavemu na testiranje kot pa k Mahniči

In reply to by Durok (nepreverjen)

Andrej Prelog (nepreverjen)

Bravo mož dela ne jamra samo kak je hudo.

Basket (nepreverjen)

Bravo Miran!! Komaj čakamo ka se ukrepi sprostijo ka še iz drugij občin priletimo na pico..

icnedar (nepreverjen)

Bravo Miran, želim ti da uspeš in da nekoč preseliš tvoje delo v Vikend Radenci. Tu bi bila prava lokacija za picerijo.

Nevtralen (nepreverjen)

Najlezej je doma na kavci lezati pa saksi clanek sinfati...eni mate ocitno velke probleme sami s sebov zato pa rajsi o drugih razpravlate! Mogoce se mi celo malo smilite.

Za.pizco (nepreverjen)

Zažgane pizze pač niso okusne.

In reply to by Nevtralen (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

dopoldne na šihti
popoldan pa privat
kjer je v stiki z ogromno količino ljudi
to ni dobro

Eden1 (nepreverjen)

Ti si očitno malo preveč v stiki s televizijo...

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

pomurc (nepreverjen)

Miran, če so pice vsaj približno tak dobre, kak si bil ti na košarkarskem igrišču izza linije 6.25, potem so sigurno vrhunske. Drugače pa čestitke za tvoj pogum in delo.

Zkiu (nepreverjen)

Če so? ? Naroči si eno pa boš ocenil.

In reply to by pomurc (nepreverjen)

pomurc (nepreverjen)

Dvomim, da ma dostavo čez pol Slovenije :))

In reply to by Zkiu (nepreverjen)

Hmmmmm (nepreverjen)

Super, to so tiste prave pice! Debela skorja, na sredini pa čist tenke. In obložene tak, kak se šika: torej paradajz in gorik sir, te na siri pa vse drugo. Nej pa kak prinas sigdar dobiš, šunka ali salama pod siron in podobne "kreacije"...

armano (nepreverjen)

Bil enkrat poleti, super pice po super ceni! Priporočam

realnoo (nepreverjen)

pomojem vidva nad mano se nejsta probala te pice:)
norosti piseta!

Hmmmmm (nepreverjen)

Njegove nejsan probo, to priznan. San pa probo direkt takšne vrste pice in so neverjetne. Če boš kaj odo v Grazi, idi v Pizzaiolo :)

In reply to by realnoo (nepreverjen)

Radenci89 (nepreverjen)

San meu priliko probate pico in lejko potrdin, ka je resan zelo okusna!

Pohvalno (nepreverjen)

Kot Radencanu vam lahko samo čestitam za odlične pizze. Kot večina bi si želela,da se v samem centru Radencev naredi ena pizzerija ali gostilna!

Mr.T (nepreverjen)

Vsaka čast za pogum in idejo.
Pizze napolitane malo drugače zgledajo za moje pojme. To kar majster dela je običen fastfood. Obične sestavine preveč obložene pa glede na tou ka je pocejni tude sestavine nemrejo biti kvalitetne.
Obične pizze kak ge koli samo ka je debela skorja pa mala pizza.

Zvestastranka (nepreverjen)

Vse pohvale. . Probali smo ze nekaj okusov teh tvojih pic,vse so odlicne in jih vedno priporocamo dalje! Uspesno in pogumno se naprej.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice