Trgovinska zbornica je pozvala k izrednemu sestanku pri Janezu Janši. Ta je potekal danes, pogovori pa so potekali v smeri zagotavljanja pogojev za čim hitrejše odprtje trgovin.

Na sestanku so sodelovali predsednica Trgovinske zbornice Mariča Lah, Janez Janša, minister za zdravje Tomaž Gantar, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, infektologinja Bojana Beović ter predsednik upravnega odbora družbe BTC Jože Mermal in direktorica Magistrat International Helena Draškovič

Dogovorjeno je bilo, da bi lahko začeli s sproščanjem nekaterih omejitvenih ukrepov, a le pod pogojem izboljšanja epidemiološkega stanja. 

Če bi se torej pokazal vidni napredek pri zajezitvi širjenja okužb, bi lahko že prihodnji teden odpirali trgovine z oblačili in obutvijo ter avtosalonov in nekaterih storitvenih dejavnosti. 

Že januarja bi lahko omogočili obširnejše odpiranje gospodarskih dejavnosti, če bi pred vstopom v trgovine izvajali hitre teste

Da pa bi lahko pričeli s sproščanjem ukrepov pa ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Trgovinska zbornica Slovenije pozivata k doslednemu spoštovanju ukrepov.

Na gospodarskem ministrstvu pravijo, da se zavedajo, da so nekatera podjetja zaprta že večji del leta. Zato si prizadevajo, da bi jim v okviru sedmega paketa ukrepov namenili posebno pomoč. 

S spleta

Komentarji (16)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
cirkleeene (nepreverjen)

Verjamemo, da je naša medsebojna povezanost, naše sodelovanje pot k svobodi. Zato je bila danes vložena kazenska ovadba proti ministru v večnem odstopu podkupljenemu hojsu

Markio.. (nepreverjen)

Povej kaj novega. To kopiras cel dan.

In reply to by cirkleeene (nepreverjen)

žffdfefer (nepreverjen)

In tebi je tak dobro kak je pa gnoj eden podkupleni tij si normalen cigan kriminalni podkupleni!

In reply to by Markio.. (nepreverjen)

timiteej (nepreverjen)

Zdaj pa tak dečki moji dragi, vrag je odnesel šalo, se spomnite vi mogoče enega tipa, Hitler se je pisal, Adolf mu je pa bilo ime, megaloman po naravi, on je imel prav, stvari je delal po svoje, ostale je imel okoli sebe da so mu kimali pa za potrčke? Spomnite, ok Ta Adolf je ko je izgubil vojno rekel "Uničite vse, zrušite tovarne, muzeje zravnajte z zemljo, ta narod me ne zasluži" Vas to mogoče popelje v današnji dan, spomni na nekoga drugega?

1919 (nepreverjen)

Lp timiteej

Daj, timiteej uporabljaš copy paste od Karla. Sram te bodi. Nisi sposoben napisati sam en kurčev stavek, razen anonimnega imena.

Poglej si risanko pa spat

Lahko noč

In reply to by timiteej (nepreverjen)

Cato the Censor

Copy paste je od mene, Timi nič nisi priden, vidiš imaš srečo da nisem HojsandJanša, če bi od njih kopipastiral bi ti zdaj policijo poslala

In reply to by 1919 (nepreverjen)

Blinkkgk (nepreverjen)

Ti si na gnoju zrasel a te ni sram da širiš represijo!

In reply to by 1919 (nepreverjen)

clovek ne jezi se

Bravo!!!! Pametnjakoviči!!! V bonte bomo lejko šli, a deco mo dale doma včili. Pa što je tu budala? Dobro, ka hotele pa toplice gor ne odprete, pa vse po spiski. V trgovini se nemremo okužiti, rejsan bravo!!!

Jezi.. (nepreverjen)

Še en pametnjakovic. Verjetno aktivist ali še mladoleten. V tvojo bontu boš šel prostovoljno , če sploh, v osnovno šolo pa je v slo. obvezno in vsak dan. Opaziš razliko.?

In reply to by clovek ne jezi se

Bcfkjjjn (nepreverjen)

A ti je bik prdnil v čelo da si tako neumen?!!

In reply to by Jezi.. (nepreverjen)

bauta (nepreverjen)

jeba se je brigati za svojo deco nej?

In reply to by clovek ne jezi se

Xalxalllke (nepreverjen)

Vse je to PLANdemija zbudite se ovce ene vse to financira bill gates

. (nepreverjen)

zato so widofsi fse slapši

In reply to by Xalxalllke (nepreverjen)

Bojana Grmič (nepreverjen)

Hitri testi pred vstopom v trgovino?????
😱

. (nepreverjen)

ja hlače dol, pa ti ga zmerijo.

In reply to by Bojana Grmič (nepreverjen)

Jože345278 (nepreverjen)

Tukaj se pokaže neizobraženost mnogih slovencev. Še kar gojijo neke zarotne teorije in nevem kaj. Avstrijo ste hvalili, kot nevem kaj, preden je prišlo do lockdowna. Sedaj so pa v enakem sranji kot mi. Res je, da je stanje v Sloveniji toliko slabše, ker se naša vlada obnaša ignorantsko in pokrade kje lahko. Ampak to še zmeraj ne pomeni, da je virus le nek larifari, ker vam je sosed Franc tako povedo.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice