Iščete ideje za božično darilo? Tudi letos lahko podarite koledar z žgečkljivimi fotografijami štajerskega slavčka.

Damjan Murko tradicionalno že nekaj let pripravlja provokativen koledar, s katerim razburja, a hkrati gre prodaja koledarjev za med. Letos si je glasbenik in mojster samopromocije prisegel, da koledarjev ne bo. A ko je že pred nekaj meseci začel prejemati elektronska sporočila in naročila za rezervacije koledarja, si je premislil.

Tako je tudi letos nastal žgečkljiv koledar, s katerim bo Murko razvajal svoje oboževalce.

Foto: Studio utrinki photography

Koledar, ki pogreje ob mrzlih zimskih dnevih

»Na koledarju morda na trenutke pokažem celo malo preveč,« je povedal Murko, a dodaja, da so se zelo potrudili, da niso prestopili roba dobrega okusa, da ne bi bili vulgarni. To namreč nikakor ni njihov cilj, pravi.

Želijo si, da bi s koledarjem Slovenijo spravili v dobro voljo. Murko še dodaja, da v tem precej krutem času brezbrižnosti do sočloveka preprosto potrebujemo lik Damjana Murka, da nas spravi v dobro voljo in nasmeji, da vsaj za trenutek pobegnemo iz krutega vsakdana.

Foto: Studio utrinki photography

»Naš dom diši po cimetu, svečkah in ljubezni« 

Ob izdaji koledarja je Murko spregovoril tudi o tem, kako z družino praznujejo božične praznike. Na božični večer ob smrečici skupaj zapojejo Sveto noč, si privoščijo tradicionalno večerjo in skupaj postavijo jaslice. »Vsa družina se odpravi k polnočnicam, kar je za nas posebno doživetje. Letos najverjetneje zaradi epidemije tega ne bo,« je povedal.

Kljub božičnemu vzdušju, ki je vedno prisotno v družini Murko, pa Damjan poudarja, da mu gre na živce, da je mesto okrašeno v prazničnem duhu že mnogo preden se prazniki dejansko začnejo: »To po mojem mnenju izgubi ves čar prazničnih dni.« 

Dotaknil se je še Miklavža in povedal, da se je neizmerno bal parklja, ki na srečo ni nikoli prišel po njega. »Očitno sem bil bolj med pridnimi, sem pa zato zdaj bolj nagajiv,« se je pošalil.

Kaj pa si Damjan Murko želi za božič? »Želim, da bi skrivnost božiča ohranili v srcu za zmeraj, vsako leto znova pa sledili čudežu, ki se imenuje mir, upanje in ljubezen za vse ljudi sveta,« je povedal.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tanja flaškon (nepreverjen)

Oh murko
daj mi tvojo murko

čuču (nepreverjen)

Prokleta moja radovednost .Pa san si z****l cejli petek ,ka sem to gor odpiral tega somara z tem gosečim vratom

Karl Marx (nepreverjen)

kaj mislite da je on tudi svobodni umetnik
ki mu država plačuje prispevke
npr zlatko z lopatko

In reply to by čuču (nepreverjen)

czd (nepreverjen)

Nabijem ga na kurac

Murko Car (nepreverjen)

Murkoja za predesnika države ali vlade. Slabši od Pahora pa Janše verjetno niti on nemre biti.

. (nepreverjen)

Ta k__ac nas tudi ma za norce.

Starejše novice