Slika je simbolična.
Lendavski policisti so prejeli prijavo občana, ki naj bi v vinogradu v bližini gradu opazil pumo. O videnju pume so pred dnevi že poročali iz sosednjega Medžimurja. Je ta zdaj res zašla v Slovenijo?

Pred dnevi je pri naših južnih sosedih izbruhnila vest, da se med Medžimurjem in Podravino potika velika mačka. Šlo naj bi za pumo, ki se podnevi skriva, po sončnem zahodu se pa podaja na lov in vznemirja očividce. Med drugim sta o srečanju s pumo poročala voznika avtomobila in ribič.

O videnju pume zdaj poroča tudi občan Lendave, ki je podal prijavo na policijo. Kot poroča Lendavainfo.com so se policisti nemudoma odpravili na teren, a pume niso izsledili. 

Očividec je za omenjeni portal opisal, da je šlo za »žival sivo-rjave barve, ki se je premikala počasi in precej elegantno« in da je zagotovo šlo za pumo. 

Mislili so, da je lovec pijan

Prvi naj bi veliko mačko opazil hrvaški lovec Josip Štefić, ki je pumo posnel s termovizijsko kamero v naravnem parku Mura-Drava.

Kot je Štefić povedal za časnik Jutranji list, je nato doma pogledal posnetek in obvestil predsednika lovskega društva, da naj ne streljajo na divjo mačko, saj ranjena postane divja zver. Dokler predsednik lovcev ni videl posnetka, je mislil, da je lovec pijan.

Je divja zver ljubljenček slovenskega lastnika?

Ker v nobenem živalskem vrtu niso prijavili izginotja živali, hrvaški lovci ugibajo, da bi lahko eksotična žival pobegnila slovenskemu ali madžarskemu lastniku. Posedovanje divje mačke je sicer ponekod po Evropi povsem legalno. 

Komentarji (10)

˘$$$$ (ni preverjeno)

To v Lendavi videli debelega df nej pumo

realnoo (ni preverjeno)

Vse za klike

Prekmurski Janša (ni preverjeno)

Kak je lejko prejk meje prišla? Keri carinik jo je prejk püsto? Pa kak je lejko plačala za PCR test? Saj valda nema tošlina, pa pejnez...........Halo???? Zahtevamo glave pristojninj!

-- (ni preverjeno)

Debeli fuknjenec se ti vijdi ka ti nega pomoči. Jeli moreš pa rejsan pod vsako objavo nekaj butastega napijsati ovači si nej zdrav. Idiot zaostali.

In reply to by Prekmurski Janša (ni preverjeno)

maččo (ni preverjeno)

Prišla je prejk železniškoga mosta pri Petišovcaj, zaj pa ide za Soboto, te pa na Goričko, v Cankovo!

otto survival (ni preverjeno)

cepci, tisto na sliki že ni puma! Kaj ste hodili v šolo s posebnimi potrebami??

A. . (ni preverjeno)

Spoštovani otto, pusti šolo z posebnimi potrebami pri miru, to je žalitev določenih ljudi keri so pač drugačni in enakovredni vsem ostalim, opraviči se.

In reply to by otto survival (ni preverjeno)

gostja 426 (ni preverjeno)

Takšni "hišni ljubljenčki" ne bi smeli biti dovoljeni nikjer. Divje živali spadajo samo v svoje naravno okolje.

Sforza Forlorn… (ni preverjeno)

ак йо ухапсите доведите ми нйу да йо силуйем у дупе!

Lepec (ni preverjeno)

Puma išče majmuna - jasharija in tarzana krekerja!!!! Oba bo raztrgal.

Starejše novice