Državni zbor je potrdil 780 milijonov težki zakon o zagotavljanju sredstev za investicije v Slovensko vojsko, zakon, ki ga sedaj izpodbijata Levica in SD z napovedanim referendumom. Nas pa zanima, koliko bralcev Sobotainfo podpira omenjeni zakon.

Državni zbor je prejšnji teden z 48 glasovi za in 36 proti ob 85 navzočih poslancih sprejel zakon o zagotavljanju sredstev za investicije v Slovensko vojsko v letih od 2021 do 2026.

Zakon predvideva 780 milijonov evrov dodatnih sredstev za vojaške naložbe v prihodnjih šestih letih, od tega večino za nakup oklepnih vozil in za vzpostavitev srednje bataljonske bojne skupine.

V štirih opozicijskih strankah so zakonu nasprotovali, ker bi po njihovih navedbah v času epidemije novega koronavirusa morala biti prioriteta vlade vlaganje v blaženje zdravstvene, socialne in gospodarske krize, in ne vlaganje v vojsko.

Po ocenah Luke Mesca, koordinator stranke Levica, čas za nakup orožja ne bi mogel biti slabše izbran, saj je Slovenija sredi največje zdravstvene in socialne krize. Zatrdil je, da v Levici niso proti vojski, a bi morala biti nabava orožja zadnja prioriteta vlade.

»Investirati moramo v zdravje, socialno varnost in obnovo družbenih odnosov. Vlada nam odreka investicije v številne stvari, ki bi jih krvavo potrebovali v tem trenutku,« zatrjuje Mesec.

Levica in SD za referendum o 780-milijonski investiciji

Levica in SD sta zaradi tega ta teden v državni zbor vložili več kot 28.000 od zahtevanih 2500 podpisov za začetek referendumskih postopkov glede zakona o investicijah v vojsko.

Po oceni Mesca je to sporočilo vladi, da je nedopustno, da v zdravstveni, socialni in gospodarski krizi zapravlja denar za orožje, in sporočilo poslancem, da ima v Sloveniji oblast ljudstvo.

Po vložitvi podpisov za začetek postopkov za referendum predsednik državnega zbora razpiše 35-dnevni rok za zbiranje 40.000 podpisov za zahtevo za razpis referenduma.

Vlada je državnem zboru sicer že predlagala sprejem sklepa, da referendum o tem zakonu ni ustavno dopusten, kar je ministrstvo za obrambo podkrepilo s pridobljenim pravnim mnenjem. V primeru, da bi državni zbor sprejel sklep o nedopustnosti referenduma, koordinator Levice napoveduje, da se bodo obrnili na ustavno sodišče.

Foto: Bobo

»Varnost je predpogoj za obstoj države in družbe«

S sprejetim zakonom o investicijah v Slovensko vojsko, po besedah ministra za obrambo Mateja Tonina, končujemo njeno 10-letno zanemarjanje. »Varnostno okolje je vse bolj negotovo, na kar nas opominjajo tudi nedavni teroristični napadi v naši neposredni bližini, zato vse države pospešeno vlagajo v svojo varnost,« je na Twitterju zatrdil Tonin.

»Kdor nasprotuje temu, da odstotek proračuna namenimo varnosti, predlaga ukinitev Slovenske vojske. Komur je odstotek proračuna preveč za varnost vojakov, naj pove, da mu njihova življenja niso pomembna. Zame so neprecenljiva,« dodaja Tonin.

Po njegovih besedah in besedah ministrstva za obrambo je varnost predpogoj za obstoj države in družbe, da lahko normalno in varno živimo, delamo in ustvarjamo.

Anketa o podpiranju zakona o investicijah v Slovensko vojsko

Zaradi dveh nasprotujočih se polov, kjer eden trdi, da je 780-milijonska investicija potrebna za varnost in obrambo države ter drugi, ki zatrjuje, da je denar pomemben za slovensko zdravstvo in gospodarstvo, nas zanima, ali sami podpirate 780 milijonov evrov dodatnih sredstev za vojaške naložbe v prihodnjih šestih letih, ki se bodo porabila za nakup oklepnih vozil in za vzpostavitev srednje bataljonske bojne skupine.

Ali podpirate sprejeti zakon, ki namenja 780 milijonov za Slovensko vojsko?

Da.
35% (2724 glasov)
Ne.
64% (4934 glasov)
Sem neodločen(a).
1% (82 glasov)
Skupno glasov: 7740

S spleta

Komentarji (104)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
1900 (nepreverjen)

Ali podpirate 980 milijonov za nevladne organizacije?

maršal twitto (nepreverjen)

Cerkev si tu cuj šteo ali je tisto posebej?

In reply to by 1900 (nepreverjen)

občinska tajnica (nepreverjen)

živela slovenska vojska
dole smrdljiva JLA

In reply to by maršal twitto (nepreverjen)

Častnik (nepreverjen)

In vse jugo borčevske organizacije ali tisto posebej?

In reply to by maršal twitto (nepreverjen)

maršal twitto (nepreverjen)

Ges takoj podpišen ka se vsen ukine finacejranje. Ka pa ti? Pri cervi bi se za desne loloje vse takoj nehalo in bi zaradi toga ka bi lejko dale fincejrali pope, pristali tudi na finacejranje fake partizanov. Te pitan še ednouk, si za to ka države preneha s financiranjon vsega v Sloveniji?

In reply to by Častnik (nepreverjen)

varilec hasan (nepreverjen)

bolše en pošten VARDIST
kot tisoč smrdljivih JLA jevcem

In reply to by maršal twitto (nepreverjen)

Klaus schwabb (nepreverjen)

jebem ja mater vsem jla

In reply to by varilec hasan (nepreverjen)

tanja flaškon (nepreverjen)

i ja isto

In reply to by Klaus schwabb (nepreverjen)

Janimali (nepreverjen)

I ja tebi

In reply to by Klaus schwabb (nepreverjen)

Nacionale (nepreverjen)

Pa tvoja socialna je tu POLEG?

In reply to by maršal twitto (nepreverjen)

Hmmmmm (nepreverjen)

Upan, ka se zavedaš, ka med nevladne organizacije ne spadajo samo tiste, štere so leve in zato motijo SDS (npr. okoljske organizacije, LBGT ipd.) in je posledično edino o njih govora na JJ-TV (seveda v negativnon smisli), temveč tudi druge kak npr. cerkev, gasilska združenja, druge organizacije s strani športa (vse športne zveze), zdravstva in tako dalje? No, če nej, zaj znaš... Ne dobijo samo homoseksualci pa okoljevarstveniki 980M, ampak puno organizacij, štere ti san podpejraš. Telko v vednost. Zavolo menej lejko ukinejo, ampak s ten si sami strlijte v koleno...

In reply to by 1900 (nepreverjen)

ec..lopp (nepreverjen)

a res? dokaz je protestiranje nestrpnih nevladnih organizacij v casu, ko se sploh ni bilo nove vlade, ampak se je samo govorilomo vladi. Toliko o strpnosti, sovraznem govoru in tolerantonsti, raznih lhbt in podbnih prisekov na proracun. Ja, naj ukinejo. Bomo videli kdo bo prezivel. Okoljske organizacije, ki jih nikjer ni ko se dogaja skoda in unicenje narave, samo neke kvazi konference imajo v centru potem ajde pa kavica. Sportnih zvez je malo morje, naj ostajeo samo tiste z nekimi vidnimi razultati.

In reply to by Hmmmmm (nepreverjen)

Simke78 (nepreverjen)

Se vid, da si nepomemben debil. Retardiranec. Koga boli kurac za tvoje mnenje. Laži pametnemu ne trosi. Prišparaj za stran buče valimo. Kreten.

In reply to by ec..lopp (nepreverjen)

Nekdo ki ve (nepreverjen)

Lepo te prosim zato pa dobijo zdaj prostovoljna Gasilska društva denar od vlade, ki ne morejo pobirati prostovoljni prispevek v tem letnem času ne nabijaj brez veze!

In reply to by Hmmmmm (nepreverjen)

R (nepreverjen)

Nevladnim oraganizacijam je potrebno še kaj vzet ne pa dat. Ne delajo v dobro naroda in države.

In reply to by 1900 (nepreverjen)

Gasilec Samo (nepreverjen)

Upam da ne boš rabil gasilcev v prihodnosti, kajti tudi mi smo nevladna organizacija

In reply to by R (nepreverjen)

prekmurje zbudi se (nepreverjen)

Ali kot pravi nek pregovor: " KDOR NOČE HRANITI SVOJE VOJSKE, BO SLEJ KO PREJ HRANIL TUJO VOJSKO."

In reply to by 1900 (nepreverjen)

prekmurje zbudi se (nepreverjen)

Ali kot pravi nek pregovor: " KDOR NOČE HRANITI SVOJE VOJSKE , BO SLEJ KO PREJ HRANIL TUJO VOJSKO."

In reply to by 1900 (nepreverjen)

Jožef BONIFARTI (nepreverjen)

priviligirance in prisklednike zmetati s služb in ukiniti nevladnike.
Tej samo odžejrajo plače delovnen ledan !

In reply to by 1900 (nepreverjen)

Gasilec Samo (nepreverjen)

Odžiramo gasilci, ker smo nevladna organizacija? Odžirajo športna društva? Res upam, da ti ne zagori hiša, ker ti bodo odžiralci prišli gasit..

In reply to by Jožef BONIFARTI (nepreverjen)

maršal twitto (nepreverjen)

Obrambo države? Ka nas što napada mogouče? Smo s ken v vojni? Pred ken bi se mogli braniti?
Po drugi strani pa cvilijo kak so bolnice podhranjene pa nega pejnez za zaposlovanje dodatnih kadrov.

.. (nepreverjen)

Transportni helikopter, transportno letalo, in oklepna vozila. Ko so poplave so prvi v vrsti, ko rešujejo iz hribov so prvi, kobo potres bo vojska prva v vrsti za pomoč. Takrta naj pomaga z lopatami in krampom?

In reply to by maršal twitto (nepreverjen)

daj daj daj (nepreverjen)

Što ti je pravo ka ta teva dva ka jih nameravajo kupiti transportniva helikoptera za civilno uporabo? Znaš kelko transportnih helikopterov že ma SV? 8x Bell in 4x Cougar.... 12 transportnih helikopterov ma SV + še 4 menše Bell helikoptere. Tou je nej zadosta? Teva dva ka do kupili ta specialniva helikoptera namenjeniva za specialno enoto in neta niti približno nemenjeniva za civilno uporabo, niti primerniva. Trenutno ma naša vojska tudi prek 120 oklepnih vozil, kera so za takšne primere več kak zadosta. Se je pokazalo pri žledolomi par lejt nazaj. Aja, pa transportni avion zakoj nucamo.... ka do se vojaki iz LJ v MB vozili z njin? Vsa ta draga oprema je namenjena samo za delovanje v operacijaj v tujini in nema z delovanjon vojske doma v primeri naravnih nesreč nikše veze. Če bi ščela vojska nabavlati opremo za doma bi nabavila dodatno opremo za inženerse enote, pontonske mostove, generatore, helikopter prve pomoči, menše oklepne 4 ali 6 kolesnike, goseničare in drugo specialno opremo za delovanje na našon ozemlji...... nej pa ka nabavla opremo, orožje in oklepnike keri so neprimerni tak za sodelovanje v reševalnih operacijaj v primeru naravnih nesreč, niti so nej primerni za delovanje v borbenih operacijah na domačon tereni. Če bi nabavlali oklepnike za domačo obrambo bi sigurno morali nabaviti goseničare nej pa 8x8 kolesnike keri so neuporabni na večini ozemlja Slovenije. Enin se niti približno se senja o teh stvare in samo navijate in napekate edino zaradi podpore določeni politični liniji. V Sloveniji se je nej pametno kupovali orožje niti enkrat od osamosvojitve. Glavno ka se troši keš in vličejo provizije. Oprema pa neuporabna stoji po skladiščaj. Poglente samo vojaško bolnico Rolle..... neuporabljena negi v skaldišči. Komot bi jo postavili in usposobili za covid bolnike. vse bi lejko meli na enon mesti in bi ostale bolnice normalno funkcionirale. Zante kelko respiratorov ma v svojon arsenali ta vojaška bolnica? Bole ka van ne poven. Spomladi smo pa poslušali kak so se zapravlali milijoni za nabavo teh istih respiratorov kerih ma vojska puna skladišča. Ali tisto je že plačano, pa je nej dobro za uporabo. trbelo je nove kupiti pa provizije potegnoti. Za leto dni gda de nas razturila gospodarska kriza zaradi trenutnih nespametnih poteh vlad po sveti, do van lejko vojaki s temi oklepnikami hrano na dom vozili ka nete meli nič za na mizo dati. Te se spoumnite na teh 780 milijonov pa na 8 milijard kere so v pol leta izginile neznano kam.

In reply to by .. (nepreverjen)

ec..lopp (nepreverjen)

prilepi povezavo, da vsi preverimo te kao informacije, drugace samo lazes in si velik populist.

In reply to by daj daj daj (nepreverjen)

Goricki virus (nepreverjen)

Vijde se ka si se potrujdno neka napijsati, lepau ale ce bi se malo bole pozanijmi od tejh vsejh stevilkah ka se nasteu nedela 99 % vozil in opreme majster

In reply to by daj daj daj (nepreverjen)

Slovenec2020 (nepreverjen)

Majster vojaska bolnica Role je postavljena v vojasnice v Ljubljani ze od prvoga vala. Se vijde ka nekaj na pamet pijses. Neje pa SV krijva ka ne selijo ta okuzenij... Vecina Vas je taksij ka sire nepreverjene informacije, zato pa smo tan kje pac smo.

In reply to by daj daj daj (nepreverjen)

Janimali (nepreverjen)

Ampak ti helikopteri, transportna letala, oklepniki prvo morajo priti nazaj domo iz Avganistana, Sirije, Libije, Kosova, in... Kaj tam iščejo? branijo Slovenijo????

In reply to by .. (nepreverjen)

Ocn (nepreverjen)

Pa Slovenska vojska je tak preslaba ka bi nas branila pred kerimi državami taka...
Se vidi po oceni v miru.

In reply to by maršal twitto (nepreverjen)

Qwew (nepreverjen)

Če nič nima ta vojska potem je preslaba, mogoče ima ukrivljeni lok. A potem imamo vojake in častnike ki hodijo samo po plačo. Saj opreme itak več nimajo.

In reply to by Ocn (nepreverjen)

sobočanec123 (nepreverjen)

Zahvali se Šarcu za ta denar za vojsko. On je vse to sprejel spomladi preden je pobegnil. Trenutna vlada je samo še morala zaključiti stvar, ki je bila že zdavnaj odločena.

In reply to by maršal twitto (nepreverjen)

daj daj daj (nepreverjen)

Očitno je te Šarec nej tak slabo delo, če Janša nadaljuej njegove projekte. Ali?
Majster enin se že vse bliska pred očami samo ka si zmislijo na provizije.

In reply to by sobočanec123 (nepreverjen)

keramichar (nepreverjen)

še leto prej pa je mel šarec 1.04miljarde pa je katičeva dala rajši staron borcon. če še nejste čule mamo po svejte 23.000 registrejranih borcov iz 2.sv.vojne. v sloveniji jih je samo 42.000

In reply to by sobočanec123 (nepreverjen)

Ilus (nepreverjen)

Šarec sploh z svojo vlado nej mogel delati, ka je mel manjšinsko vlado in tudi nej mel podpore na levici za vlaganje v vojsko. Zaveze do 1- 1,5% BDP je pa mogel izpolniti, zato je raje odstopil. Če se ta znesek 780 mil. porazdeli na sedem let (2021-2026) je to 110 mil. na leto. To je nej dosti, če že komentatori sami ugotavlejo, ka eno milijardo razmečemo v stvarij katere ne rabimo in to v enem letu. Vkolikor vojska nema dovolj zaščitne opreme katero potrebuje je tou isto, če gre kmet ali podjetnik kaj delat, pa nimata orodja.

In reply to by sobočanec123 (nepreverjen)

R (nepreverjen)

Dej ti pa direktnega - maršal twito - čez kolpo če si tak yugoljubec. Takih ne rabi slovenski narod. Vojska je še kako in bo potrebna v bodoče za zaščito . Evropo bo kmalu preplavil islam. Se boš dal obrezati?

In reply to by maršal twitto (nepreverjen)

Simke78 (nepreverjen)

Ne rabi zabitih rasistov, ki pošiljajo v Jugo pripadnike nacije, katera nam je zgradila bloke in celo mobilno infrastrukturo. Zato ti spizdi iz Slovenije, ker v Sloveniji rasistov in fašistov ne bomo tolerirali. MRŠ!!!

In reply to by R (nepreverjen)

P. Damijan ~ LOK (nepreverjen)

Ne spet s tem da v zdravstvu ni denarja no res ga ni za MEDICINSKE SESTRE, NEGOVALKE, TEHNIČNO OSEBJE, ITD. Vendar naj pregledajo dobavo opreme, zdravil in tudi srat papirja predvsem pa razpise, ki so pisani izbrancem na kožo, tako da jih dobijo za mastne provizije in se bo potem veliko prišparalo

In reply to by maršal twitto (nepreverjen)

Goricki virus (nepreverjen)

Pa ka tij se rejsan tak naiven pa butaste ale ka ? Ne nucas vojne ka mas lejko dobro vojsko

In reply to by maršal twitto (nepreverjen)

Anti.. (nepreverjen)

Ali podpirate prisilni prispevek vojski strankarske rtv v višini 90 milijonov Letno?

nova24.hu (nepreverjen)

JA!

In reply to by Anti.. (nepreverjen)

........ (nepreverjen)

V 6 letih je za rtv vojsko to 540 milijonov. Koliko manj je to od 780 milijonov v enakem obdobju.

In reply to by Anti.. (nepreverjen)

keramichar (nepreverjen)

rtv prispevek ide v davčne oaze. že bilo en čas nazaj v novinaj. 100mio dobijo subvencije od države
preverjeno

In reply to by Anti.. (nepreverjen)

nova24.hu (nepreverjen)

Si direkt mislin v kerih novinaj si to prešto. :)

In reply to by keramichar (nepreverjen)

Simke78 (nepreverjen)

Seveda, ker ne morem gledati prifuknjencev iz Orbanove patrie 24, ki ne znajo drugega, kot pljuvat po državljanih, ki se ne strinjajo z vašim fašizmom. Naci raus!!!

In reply to by Anti.. (nepreverjen)

keramichar (nepreverjen)

ali podpirate da rtv slovenija dobi 100mio letno. mala razlika med rtv in vojsko

MurekIN (nepreverjen)

Nikakor! Varnost državljanov zagotavlja policija ne pa pomanjkljivo usposobljena vojska, ki komaj shaja s slabo zadostno oceno pripravljenosti. Poleg tega vojaki nikakor niso usposobljeni za izvajanje policijskih pooblastil,... Nikakor!

mcmuereko (nepreverjen)

varnost drzave pa zagotavlja vojska. A obcinski redarji pa so usposobljeni za izvajanje policijskih pooblastil? vsak nov policist ima 6 mesecni tecaj v Tacnu in je ze super duper usposobljen za izvajanje policijskih pooblastil. Ne seri.

In reply to by MurekIN (nepreverjen)

MurekIN (nepreverjen)

Ne klanfaj, šolanje je malo dukše kak praviš, poleg toga majo vsi že srednjo šolo, tak da se več ali menje usposabljajo samo za stroko,...kakša varnost države, ka se z oklepnikon po Soboti pela pa obstane v obcestnon jarki, kak nedugo nazaj. Usposobljenost na nuli ali pa pod nulo, razen enote za mednarodno sodelovanje,...

In reply to by mcmuereko (nepreverjen)

Munt (nepreverjen)

Murek tij si betežen rdečkar, po cejloj Evropi vijdiš vojsko v varašaj. Seveda policaj ka narejdi 6 mesečni tečaj je dober policaj, primitivec. Sigurno si nej bil v vojski, pa si radiatorsko dejte, ka če bi, nebi takšne pijso.

In reply to by MurekIN (nepreverjen)

KikiRiki2000 (nepreverjen)

Ne

Magisterrt (nepreverjen)

V zdravstvo namenimo samo UKC ljubljana 300 milijonov letno, za celotno slo. vojsko pa bi to bilo 120 milijonov Letno, brez rtv vojske. Koliko gre v celotno zdravstvo? Dajmo še več v zdravstvo in še več bodo pokradli in porabili, namesto sa bi luknjo v zdravstvu zamasili.

nova24.hu (nepreverjen)

Maš prav, dajmo 300 milijonov za vojsko, tam so večje provizije pri nabavi orožja kot pri nabavi zdravstvene opreme. Pa še določeni osebki majo monopol nad prodajo orožja. Boug ne daj za zdravstvo, vse v vojsko... samo vojska nas lejko rejši virusa in ostalih bolezni.

In reply to by Magisterrt (nepreverjen)

minimalcio (nepreverjen)

ko vas zaslepljuje skrajna levica ob pomoci jugo rtv in popsranja.
proracun rep. slo. za leto 2021.
300-400 milijonov za dolgotrajno oskrbo,
4.000 milijonov za zdravstvo,
102 milijona za investicije v vojsko,
90 milijonov za vojsko rtv, to boste vi pripsvali preko poloznic.
kdo je velik porabnik?

Klaus schwabb4 (nepreverjen)

Zakaj mora imet ena mala kurceva drzavica kot je zlovenija, vojsko?
Gdo hoče napasti to državo in če bi nas nekdo napadel kako bi se branili z to vojsko štera nima niti 1000 vojakov v cejli državi? Hahaha, kakšni so to nategi dragi ljudje.., Ta denar nima absolutnega nič z varnostjo te države da se vloži v vojsko.. Predvidem da spet iz tega denarja bo dosti šlo v razne žepe posameznikov!
Če pa že tolko vlagate v varnost te tržave, dajte samo 1 milijon Vardi ker ob njih se Slovenci bolj varno počutimo kot od vojakov in policistov! Več haska imamo od Vard kakor od policistov in vojakov keri v zadnjem času bolj proti kot za ljudi delajo.

občinska tajnica (nepreverjen)

a je tebi bik v glavo prdnil

In reply to by Klaus schwabb4 (nepreverjen)

Ilus (nepreverjen)

klaus schwabb4 - Znan ka si še mladi dečkec, pa tudi v šoli vas to niso učili (žalostno pač takšno je naše šolstvo). Zapomni si pa, ka je naša mala Slovenska vojska od 27. jun. 1991 - 6. jul. 1991 v vojni za Slovenijo (našo osamosvojitev) premagala četrto najmočnejšo vojaško velesilo Evrope JNA. Tau si je nej težko zapomniti.

In reply to by Klaus schwabb4 (nepreverjen)

Klaus schwabb4 (nepreverjen)

Ne komentejraj ka je bilou pred 30 lejt nazaj, ce bi v tiston časi imeli vardo bi lejko osvojili pol evrope, razmiš?!

In reply to by Ilus (nepreverjen)

Pika na I (nepreverjen)

Sobotainfo greznica za komentatorje

Klaus schwabb (nepreverjen)

a je bil zopet striček iz Čakovca na obisku
in te je zvečer med risanko nategnil
ko prase , potem pa je obdelal še tvojo mamo in očima

In reply to by Pika na I (nepreverjen)

Klaus schwabb4 (nepreverjen)

Nej mi smo stričeka nategnuli.

In reply to by Klaus schwabb (nepreverjen)

tanja flaškon (nepreverjen)

vi ste vsi psihični bolniki
in mamilniki

In reply to by Klaus schwabb4 (nepreverjen)

FUJ SOBOTAINFO (nepreverjen)

SOBOTAINFO - SRAM NAJ VAS BO ! Res morate vsak dan dokazovati, da ste levičarski in komunistični medij ?
Širite sovraštvo in ščuvate slovenski narod, OD DRŽAVE PA DOBIVATE DENAR po podatkih KPK Supervisor STE V ZADNJEM LETU PREJELI:
Naziv Šifra PU Znesek

MINISTRSTVO ZA JAVNO UPRAVO 31305 17.175,23 EUR
RAZVOJNI CENTER NOVO MESTO,.77074963 11.490,00 EUR
MINISTRSTVO ZA KULTURO 33405 7.361,51EUR
ZAVOD REPUBLIKE SLOVENIJE ZA ZAPOSLOVANJE 26425 6.312,04 EUR
MESTNA OBČINA MURSKA SOBOTA 75795 2.912,63 EUR
MINISTRSTVO ZA DELO 26131 213,50 EUR
ZAKAJ NE NAREDITE ANKETE ZA NEVLADNE ORGANIZACIJE ??????'
Nevladne organizacije so leta 2018 prejele kar 333,15 milijona evrov proračunskega denarja, kar je še enkrat več kot leta 2003!
NEVLADNE ORGANIZACIJE NA LETO 333,15 milijona evrov ( kar je v 5 letih 1.665.575 mil. EUR)
ZA VOJSKO NA LETO 156 milijona evrov (kar je v 5 letih za vojsko 780 mil. EUR)
Štekate zdaj razliko in kaj je zavajanje.

Gasilec Samo (nepreverjen)

Pa ti veš, da so gasilci nevladna organizacija? Bi mas nehal financirat? Prav, pa tudi mi ne bomo prišli tebi gasit, če ti zagori.. športnih društev tudi ne rabiš? Pa imej zavaljenega otroka. Rdeči križ ti ne pomeni nič? Upam, da ne pristaneš med reveži zaradi te krize... bumbar.

In reply to by FUJ SOBOTAINFO (nepreverjen)

Njkjugn (nepreverjen)

Če de to šlo skoze je point v ton ka de te lejko janša vkradno miljone evrof z njegovo kompanijo vred pa še za 3 generacije ka njin nede trbelo delate pa bi rad šverco z orožjon kak je že 91 prvoga pa ka si tij nore kriminalci nan vodijo državo tej je ujše kak pablo escobar ka je dijlo kokain. Direkt v čuzo z njin pa ka ste vij normalne! Sramota od politikof sami kriminalce!

. (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Kaj bomo z vojsko?

VSE SO POKRADLI (nepreverjen)

Pa kaj ste tak naivni tudi če vojska tega denarja ne dobi, mislite da bo prišel do zdravstva NE BO ker ga bodo prej pokradli. Zadnjih 30 let so vladali levičarji in koliko denarja je šlo za zdravstvo ŠLO JE DOSTI SAMO DO ZDRAVSTVA NI PRIŠLO NIČ ker če bi ne bi bili zdaj ZADNJI NA SVETU PO USPEŠNOSTI PRI COVID 19. Pa kako vam ni jasno, da bi ti ki so kradli zadnjih 30 let radi po vsej sili kradli še naprej.

vbvfb (nepreverjen)

misliš ka de vojak dobo nove copate? General dobi večjo plačo v prvi vrsti ;)

In reply to by VSE SO POKRADLI (nepreverjen)

. (nepreverjen)

pol do doj prešvercali

In reply to by vbvfb (nepreverjen)

Munt (nepreverjen)

Telko rdejčkarov kak ma Sobota nega nigi. Smo kak pokrajina v kurco, a velki verniki kučana pa komonistov pa jim le sledijo. Da de narod spregledno ka je dober komunist, mrzel komunist.

Pika na I (nepreverjen)

Daj ne seri. Ravno vi bivši komunisti mate najbolj sovražne in nestrpne komentarje.Malo se zamislite.

In reply to by Munt (nepreverjen)

stari prekmurec (nepreverjen)

Te se odseli kis szolga Jančijov !

In reply to by Munt (nepreverjen)

keramichar (nepreverjen)

sami čordiće v ms

In reply to by Munt (nepreverjen)

vbvfb (nepreverjen)

ne podpiram. trenutno naj raje teh 800 milijonov, dajo podjetjam, katera so zaprta. Ko se stanje s koronavirusom normalizira. in se ponovno vzpostavi gospodarstvo, takrat pa ja!

tamarks (nepreverjen)

ali veste: Koliko novinarjev je bilo zaposlenih na STA v času osamosvojitvene vojne?
a. 1
b. 3
c. 2

delolop (nepreverjen)

Temu se rece birokracija, ko zaposlujes strankarski kader.
STA je bila ustanovljena maja 1991 in imela takrat pet novinarjev in dva uslužbenca v upravi ter tri racunalnike in en telefaks. Danes ima preko 80 zaposlenih novinarjev in tri samostojne enote.

In reply to by tamarks (nepreverjen)

delavec.. (nepreverjen)

STA Agencijo je kot socialistični kolhoz organizirala Majda Širca, ker drugega kot ministrica nikoli ni znala. Nasi pri koritu.

In reply to by tamarks (nepreverjen)

branikp (nepreverjen)

Na današnji dan 1918. leta so se Slovenci odločili, da avstrijskega cesarja zamenjajo s srbskim kraljem.
Posledice čutimo še danes.

Klaus schwabb (nepreverjen)

tistim ki so o tem odločili je treba jebat mater

In reply to by branikp (nepreverjen)

KOL (nepreverjen)

Ti veš kaj drugega napisat, kaj te mamika ni nič naučila.

In reply to by Klaus schwabb (nepreverjen)

Klaus schwabb (nepreverjen)

tvojo mamiko pa so baš ovi jebali ki so bili podložniki kralja v beogradi
kasneje pa podložniki enonogega firerja
Pomeni da so ti tudi ovi jebali mater

In reply to by KOL (nepreverjen)

Horvat davorin (nepreverjen)

Jaz popolnoma podpiram ta zakon. Vojski smo zmeraj zategovali pipico in vlagali v zdravstvo, katera je itak vreča brez dna.

Maiki (nepreverjen)

Jaz tudi podpiram, samo ne za opremo par instrukterjev na misijah, tam jim opremo lahko posodijo zavezniki, ce ze tak nujno rabijo par nasih deckov! Opremimo nase vojake z najboljso opremo doma, dajmo jim place. Isto policijo, gasilce,

Karl Marx (nepreverjen)

Smejšno. Dokeč so naključno glasovali normalni lidgej, je bilou 70 % prouti nabavi orožja. Te se je pa vklüčila klet na Trstenjakovi, pa je obrnila rezultat. Ali tou ne spremeni dejstva, ka je 90 odstotkov Slovencov prouti toj psihopatskoj nabavi oklepnikov.

ZA Karl Marx (nepreverjen)

VIDIŠ ZDAJ REZULTAT RDEČKAR ???? BOŠ ZDAJ VTIHNIL, ALI NE UPOŠTEVEŠ VOLJO LJUDSTVA.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

VIDITE GLAS LJUDSTVA (nepreverjen)

KAJ ZDAJ LEVIČARJI IN RDEČKARJI, VAM JE VOLJA LJUDSTVA JASNA ? BOSTE UPOŠTEVALI VOLJO LJUDSTVA ? KJE JE ZDAJ MESEC KI JE LAGAL BARABA, NAJ IDE NA REFERENDUM SAMO NAJ GA PLAČA IZ SVOJEGA ŽEPA - TELE LEVIČARSKO.

Karl Marx (nepreverjen)

Ova vlada bi najrajši vsakemu Slovencu kupila oklepno vozilo
Za to imamo denar
da bi pa migrante pogostili, po mukotrpni poti iz Afrike in Azije pa ne
Kje je enpatija te vlade, pa tako se hvali kako ljudska je

tanja flaškon (nepreverjen)

Meni kar pride ko vidim kolono vojaških vozil
to je prava stvar

prekmurje zbudi se (nepreverjen)

Ali kot pravi pregovor: KDOR NOČE HRANITI SVOJE VOJSKE, BO SLEJ KO PREJ MORAL HRANITI TUJO VOJSKO."

tanja flaškon (nepreverjen)

kdor noče hraniti svoje dece
bo slej ko prej hranil tujo

In reply to by prekmurje zbudi se (nepreverjen)

. (nepreverjen)

ka ti nemo naštevo ka je fse pripadnilo in kdo vodi državo.

In reply to by prekmurje zbudi se (nepreverjen)

Landini

Vsaka država, ki je finančno propadla, je v zadnji fazi šla financirat vojsko.

Lokostrelci (nepreverjen)

so za partizanski način bojevanja z lokom in puščico, s kamenjem v žepih, pa skrivanjen po šumah. To je
najbol varen način, ka vojno preživiš, po njoj pa še vlečeš državo še 60 lejt za partizansko pokojnino.

Karl Marx (nepreverjen)

moja firma Pogrebnik rdeči d.o daje popust pri zamzovanju komunistov v hladilnih skrinjah do 6 let

In reply to by Lokostrelci (nepreverjen)

black panter

Podperan vojsko

Vanek76 (nepreverjen)

Če bi levičarjem bilo pomembna zaustavitev te pandemije, ne bi zganjali nonstop te masovne proteste vsak teden celi cajt in bi bili v podporo vladajočim, po drugi strani če pa se gre za vojsko ma brezveze bilo kaj pisat, to bi moralo biti že zdavnaj vse poštimano. Sprašujem se samo kako dolgo bo ta kriza in če se bo sploh kdaj končala glede na to da so vsi v megli glede tega vsi skupaj ki bi morali to krizo reševat in nam dajejo vedno neke nejasne informacije. Pa zakaj govorijo o neki gripi celo leto če ljudem v bolnišnicah organi razpadajo. Pa kaj mislijo da so ljudje nori ali kaj.

100-100 (nepreverjen)

Če bi na rtv odpustii polovico ljudi
bi imeli upokojenci bistveno bistveno višje penzije

dv (nepreverjen)

zbxbha

Jožef BONIFARTI (nepreverjen)

Zakon je minimalno kar lahko sprejmemo, da se vsaj za prvo silo vojska opomore.
Potem pa čimprej uvesti nazaj NABORNIŠTVO, obvezno služenje z možnostjo civilnega služenja in prostovoljnega za ženske.
Podobno kot v Švici. Švicarji imajo orožje doma, da lahko učinkovito posredujejo v primeru ...
se spomnimo razorožitve TO (teritorialne obrambe) pred osamosvojitvijo ?

. (nepreverjen)

par žensk bi sigurno šlo prostovoljno

In reply to by Jožef BONIFARTI (nepreverjen)

Jožef BONIFARTI (nepreverjen)

Ste čule ka se Luka opravičuje, ka so celjle lejta držale štango Bratovškovoj pa Cerarovoj vlade zavolo minimalne plače pod pragon revščine.
Une so prej nej znale ka tou škoude delafcon.

Nataša Murk (nepreverjen)

Neeeepodpiram

. (nepreverjen)

Nekak treba opremiti vardo.

Pohvala (nepreverjen)

Podpiram,če smo normalna država moramo imeti vse porihtano od vojske,policije,zdravstva,šolstva...Kam pa pol odteka denar,če je vse pred kolapsom???

Simke78 (nepreverjen)

Ali podpirate fašistične medije in Orbanovo patrio 24. Seveda, da jo saj se komentira na sobotainfo.

Jon (nepreverjen)

Sodelovanje v anketi je onemogočeno

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice